URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per una peatonalització ben feta. 5

Alternativa | 02 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Parlam ja del darrer ple de desembre, al mateix es va rebutjar la nostra moció en relació a la prova pilot de peatonització al Port. Seguim insistint a aquest tema que consideram molt important pel municipi. Demanavam que es llevi la prova pilot mentre es solucionen els problemes plantejats, que es faci un nou informe i que en cas de que no es llevi se senyalitzi  adequadament. Varem votar a favor nosaltres i el grup PP-UMP i en contra l'equip de govern UM-UNPI, PSOE i PSM.  L'equip de govern no es va dignat a dir res com ja varen explicar a l'article mentiders i muts Per una vegada el vot del PSM era decissiu ja que  faltaven tres regidors de l'equip de govern i la votació va ser un empat a 7.

El motiu de tornar a presentar una moció respecte a la prova pilot de peatonització del Port de Pollença és veure com aquesta es segueix fent d’una manera precària, com se segueix excloent a l’oposició d’un projecte vital pel municipi que ha de ser a llarg termini. I sobre tot presentarem aquesta moció després de constatar les nostres coincidències amb els informes de l’inspector de policia, l’Associació de Veïns i la recent creada Plataforma en defensa d’eu moll.

Al llegir els informes de l’inspector de policia resta molt clar que el senyor batle va fer un resumen molt subjectiu dels mateixos a l’anterior ple d’octubre i que demostra una vegada més que el batle no fa cas als tècnics de la casa quan al seus informes no diuen el que li interessa.

L’ Inspector-Cap de la policía local, davant de la proposta del batle de peatonalitzar totalment tota la primera línia al mes d’agost al seu informe del 12 d’agost LA PRIMERA CONSIDERACIÓ QUE FA ÉS  QUE s'ha de considerar que la posada en marxa de mesures sobre el transit a un determinat carrer sense tenir en compte la repercussió que pot tenir damunt la resta de carrers pot provocar problemes de circulació i és per axó que es considera necessària la adopció de criteris generals començant per la creació de un Pla Director de Mobilitat del Port de Pollença. Exactament el que demanavam a la nostra moció d’octubre.

També ens ha indignar constatar que el senyor batle ens va negar l’existència un escrit de l'Associació de Veïns del Port molt crític a la peatonització registrat abans del ple d’octubre on també demanaven un projecte definitiu de peatonització

Durant tot aquest temps l'equip de govern ha posat en dubte que hagués un malestar de la major part de veïns del Port respecte a la forma en que s'ha fet la peatonització. Fins i tot al ple d’octubre na regidora del Port na Francisca Ramon va posar en dubte la forma en la que s'havien recollit les més de 1000 firmes que varen presentar.

Pens que ja és hora de que escoltin a l’inspector de policia, les escrits de l’Associació de Veïns i del Plataforma en defensa d’eu moll, les més de mil firmes que varen recollir i d’una vegada per totes facin una peatonització ben feta.

Tan a l’informe de la policia com als escrits dels veïns coincideixen en plantejar una sèrie de idees molt interessants com el dubte sobre necessitat de peatonitzar totalment el Passeig de Londres, perqué no és comercial i no es creen nous espais per passejar, les conseqüències econòmiques de la dificultat d'accés a la primera línea de platja, la càrrega de vehicles que sofrirà  el carrer Joan XXIII,e ls carrers Bot i Corb Mari...

La peatonització  vol dir més facilitats per caminar sense entrebancs, vol dir millora de la vida comercial, vol dir guanyar espais per a activitats lúdiques i festives, vol  dir crear nous espais amables on poder passejar i relacionar-se. Tot aixó no s’ha aconseguit amb l’actual prova pilot que a més s’ha pervertit i s’ha convertit en definitiva.

Pensam que la prova pilot ja ha complit la seva funció que com deia l’inspector de policia era donar una altra visió de la possible problemàtica que pogués sortir i que ara mateix ja no té sentit. Caldria publicar a la pàgina web de l’Ajuntament tota la informació i suggeriments rebuts, fer un nou informe plantejar  i obrir un procés per recollir encara més idees i a partir d’aquestes plantejar alternatives seleccionant la més adequada.

En cas de que seguir amb la anomenada prova pilot que després de tres mesos ja no es pot dir tal els seguim demanat que aquesta se senyalitzi adequadament, que es faci complir i que se solucionen al manco els problemes de la gent amb la mobilitat reduïda.

Al dia següent del ple havien col·locat aquests semàfors!

 

 
 
 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb