URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

En quines condicions es renegocia el deute d'IB3 amb la SGAE?

Alternativa | 05 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Llegim en El Mundo-El Día de Baleares (30-04-2011): "EL GOVERN RETOMA LAS NEGOCIACIONES CON LA SGAE PARA SALDAR LA DEUDA DE IB3"

La SGAE, de perdonavides. El Govern? Passant pel tub, confortablement? Ens sobren els doblers (públics)?

Parlament de les Illes Balears (Comissió d'Afers Institucionals, sessió ordinària de 03-11-2011): per unanimitat, es votà a favor, amb esmenes de la portaveu d'UM, d'una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Bloc per Mallorca que instava el Govern de l'Estat a eximir del pagament del Cànon per compensació per còpies privades les empreses (persones jurídiques) i les administracions públiques. També s'hi reclamava a les administracions públiques, a iniciar el procediment que ha de conduir a la reclamació dels doblers pagats indegudament (retrospectivament, fins el 2006).

Aquesta proposició no de Llei ha tengut semblants desenvolupaments amb l'aprovació per part del Ple del Consell de Mallorca d'una moció del Bloc, com amb l'inici dels tràmits del Parlament de les Illes, per a recuperar els doblers públics d'aquella institució malbaratats (pagats indegudament) pel concepte del "Cànon de l'SGAE".

Hem llegit aquests darrers dies a la premsa balears, que La SGAE recaudó 8,9 millones de euros en Balears durante 2010. La cifra supone un aumento del 1,08 por ciento respecto a 2009.

La SGAE mai no s'ha caracteritzat per la transparència en els seus comptes. Ni tan sols, amb els doblers públics amb què les administracions la reguen; entre d'altres conceptes (i això no apareixia als articles/resums econòmics d'aquests darrers dies a rel de la roda de premsa d'SGAE/Balears): els 2,2 milions d'euros que falten per arribar a la xifra de 8'9 milions ingressats per la SGAE a les Illes Balears, es corresponen a l'esmentat "cànon de la SGAE"? D'aquesta quantitat, quant es correspondria al que de manera absurda -i, d'altra banda, no ajustadament al Dret europeu, com va establir la Justícia europea fa uns mesos- desembutxaquen les administracions per "compensació per còpia privada" amb els doblers dels ciutadans?

Des de la Coordinadora de regidors "Diògenes", fa anys que reclamam als nostres Ajuntaments (infructuosament, per molt que les mocions hagin estat generalment aprovades) la recuperació dels doblers, i el no pagament d'aquest concepte en el futur, i també hem impulsat el tema en l'àmbit supramunicipal.

Han fet els deures el Consell i el Govern, i han seguit les instruccions del Ple del Consell i del Parlament, per recuperar l'abonat irregularment per aquest concepte des del 2006 (com s'ha fet a la Generalitat de Catalunya o a Cadis)? El PP, se n'ha oblidat, del tema? Per què no fa com el PP de València?

Consideren el Govern i IB3 que aquests doblers no s'han de reclamar? Els sobren els diners, al Consell i al Govern Balear?

 

 

Avui dijous 5

  A les 20:00h debat al Club de Pollença. El podreu sentir en directe per la ràdio municipal.

 

Comentaris

Joan

enhorabona

Joan | 06/05/2011, 09:43

Una postura per alabar i reconeixer aquesta de na Bel Comas, enhorabona!

Reflexionant

Nou candidats.

Reflexionant | 06/05/2011, 08:01

Alguns haurien d'aprendre de na Bel Comes d'entesa de Sa Pobla que finalment no s'ha presentat aquesta és la seva explicació:
"Entesa apostava molt fort per la coalició amb el PSM, però finalment no ha pogut ser. Per tant, només quedaven dues possibilitats; anar sols o no presentar-nos, i hem optat per la segona. No te sembla que amb dos partits que representen l'esquerra nacionalista (o independentista), PSM i Esquerra, n'hi ha més que suficient, com per encara haver-n'hi d'altres i augmentar la competència?
... una llista la pot fer qualsevol. De fet, n'hi ha a sa Pobla que s'han omplides amb gent de fora poble i amb familiars directes. Però això no és excusa. A Entesa li agraden les coses ben fetes i hem de reconèixer que dificultats per fer llistes així com nosaltres volíem si que n'hem tengudes.
Creis que hi haurà algun altre partit polític que s'atreveixi a reconèixer aquesta dificultat?"

JRV

Malena

JRV | 06/05/2011, 07:30

La veritat que el cappare de la Lliga, Jaume Font, no inspira confiança als que coneixem un poc la política de les Illes Balears i aspirem a politics honestos. No puc confiar en Malena degut a aquest "detall".

Miquel Àngel

Debat polític

Miquel Àngel | 05/05/2011, 21:21

És la primera vegada que particip a n'aquest petit debat. La veritat és que en Pepe ha estat el millor, se li ha de donar l'enhorabona.
Joan, has clavat la descripció dels altres candidats, la que m'ha fet molta gràcia és la den Miquel Àngel Sureda, tens tota la raó.
És vera que na Malena sembla que vagi d'independent, però el programa i intensions que va exposar a la presentació del passat divendres van ser força interesants.
Anims Alternativa!

Joan C

Debat

Joan C | 05/05/2011, 21:09

El millor en Pepe, coherent i valent amb la tranquilitat de la feina feta aquets 4 anys.
El dos Tomeus també han estat bé, se nota l'experiència. En Tomeu del PP sense banyar-se sap que pertany a un partit que no li deixarà mans lliures.
Na Malena amb un discurs de partit nou com si no tingués res a veure amb UM ni amb el seu jefe actual.
En Sureda no hagués estat malament si no fós per qué no es presenta de candidat a la generalitat ni al govern Balear sinó a l'ajuntament de Pollença. En Nadal no ha estat malament del tot però hagués estat bé que Unió Mollera hagués tingut aquest discurs aquets 4 anys. En Jaume Joan discret no inspira confiança peró al ser un partit nou no ho tenia dificil. En Joan Ramón ho tenia molt complicat per defensar la gestió dels seus i molt nerviós i na Maria del Mar igual.
Com diu en Pepe moltes paraules guapes ara manquen realitats

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 05/05/2011, 08:07

Los candidatos expondrán sus fórmulas para salir de la crisis

Hasta nueve aspirantes a la alcaldía expondrán hoy sus propuestas electorales para el futuro de Pollença

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/05/05/candidatos-expondran-formulas-salir-crisis/666890.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb