URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El PP no deixa baixar l'IBI.

Alternativa | 13 Març, 2012 07:00

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Explicam avui la presentació i posterior retirada al darrer ple de febrer de la  nostra moció demanant una  revisió dels valors cadastrals a la baixa (presentada conjuntament amb PSOE, PSM i Esquerra). Es ciutadans han de tenir clar que la responsabilitat de que els valors cadastrals no es puguin revisar a la baixa  és sobre tot del govern del Partit Popular.

L’any 2007 es va portar a terme una revisió dels valors cadastrals al municipi per part de “La Oficina del Catastro” que ha suposat aquests darrers anys una revalorització del valor cadastral que ha vingut acompanyada d’un fort increment del rebut de l’anomenat “Impost de Bens Immobles” i de “l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana” agreujat aquest darrer per la modificació de l’ordenança d’aquest impost fa tot just un mesos enrere.

Amb la situació econòmica actual, la pujada del rebut de l’Impost sobre Bens Immobles  és un fet que està ofegant a moltes famílies del municipi. Actualment hi ha diferències substancials entre els valors de mercat detectats i els que varen servir de base per determinar els valors cadastrals vigents, conseqüència de l’evolució general del mercat immobiliari i és obvi que els immobles no tenen el mateix valor que l’any 2007. Entenem que els valors actuals són desproporcionats i no acords als valors reals del mercat pel que la base imposable sobre la que és calcula l’actual impost és excessivament onerosa per les economies domèstiques del municipi.

La llei del Cadastre al seu article 28.3a permet la revisió dels valors cadastrals una vegada transcorreguts al menys cinc anys des de la darrera revisió i com aquest terme es compleix enguany, pensam que calia sol·licitar a la Gerència del Cadastre l’elaboració d’una nova ponència de valors, amb la filosofia de que les valoracions siguin conseqüents amb la crisi actual, així com amb l’actual situació del mercat immobiliari, a la baixa, i no generant les expectatives de plusvàlues del moment en que es va gestar el procés.

Si vam retirar la moció va ser després d'un informe de l'interventor municipal on explicava que  pel RD 20/2011 aprvat pel govern central del Partit Popular de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per corregir el dèficit públic.

 Al  seu preàmbul n'hi ha  una expressa menció a les hisendes locals, i es determina una pujada dels tipus impositius de l´IBI  per a la major part dels municipis d´Espanya per tal que així contribueixin a la reducció del dèficit públic. Posteriorment al seu art. 8 regula l´esmentada pujada dels tipus impositius en matèria d´IBI per als municipis d´Espanya, i s´exclou expressament a aquells que hagin procedit a revisar els valors cadastrals entre els anys 2005 i 2007, com és el cas de Pollença. Per tant  seria tècnicament possible procedir en el moment actual a la revisió dels valors cadastrals, però de dubtosa legalitat i de tot punt desaconsellable,  ja que el  efecte negatiu de tenir els valors cadastrals revisats al 2007, ha tingut no obstant un efecte positiu per a nosaltres ja que no ens hem vist afectats per la pujada de tipus impositius regulada pel Govern Central. Si una vegada obtingut aquest benefici, revisavam els valors que justament han propiciat dit benefici, podriem estar eludint els efectes de la norma, de forma fraudulenta.

Al Real Decret  hem d'afegir que l'Ajuntament de Pollença encara te un important romanent de tresoreria negatiu que obliga a cercar un superàvit que l´absorbeixi.

L'únic tema positiu és que  les mesures previstes per l´esmentat RD 20/2011 son de caràcter transitori i els seus efectes en matèria d´IBI son per als exercicis 2012 i 2013, per tant ens podem replantejar la situació passat aquest termini.

 

 
 
El intermedio; el que deia el PP sobre la pujada de impostos abans de les eleccions.
 

 

Comentaris

Pepe

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Pepe | 15/03/2012, 09:10

Turgut el dret a la vaga està prou regularitzat. És cert que no hi ha una llei però en molt poques ocasions això ha degenerat en un caos i quan ha estat la justícia ha tingut eines per actuar.
La pau social és el resultat del pacte, de la negociació, del compromís no de la imposició i el decret com s'està fent i es vol fer amb el dret a la vaga.

turgut

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

turgut | 14/03/2012, 22:03

Gran part dels drets estan regularitzats, drets constitucionals com el de manifestacio, educacio, treball,... el no voler fer una llei de vaga es només per poder beneficiar-se del caos. A un pais sense lleis tot està permès, les lleis son instruments de restriccio de les llibertats per protegir el col·lectiu.

Pepe

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Pepe | 14/03/2012, 21:11

Home "Biel T" igual m'he tornat molt sensible però començar dient "Pepito no has de ser caparrut" per mi és faltar.
Els fonaments de les meves afirmacions els pots trobar al meu comentari. El posicionament de Convergència per les Illes coincideix en el temps amb paraules similars de líders de CiU i la CEOE en un moment de retallada brutal dels drets dels treballadors. Però com he dit si no és així només haveu d'especificar quina regularització del dret de vaga voleu realitzar.

Biel T.

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Biel T. | 14/03/2012, 16:50

Pepe ningú t'ha faltat. Està clar que no és Convergència qui decideix que sigui un dret o no i que ho fa la constitució, això tampoc importa ho alliçonis tu.
Qui fa política-ficció i afirma que CxI "ofensiva neoliberal contra l'Estat Social de Dret." i que "pretén destruir la principal arma col·lectiva dels obrers; la vaga necessari."
Ara que per fer aquestes afirmacions sobre CxI no se on te fonamentes.

Pepe

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Pepe | 14/03/2012, 16:01

Biel T. no cal faltar a ningú per opinar i argumentar.
No és Convergència qui diu si la vaga és un dret o no sinó la Constitució.
Estaria bé que Convergència concretés això de " regular la vaga pel bé comú" una frase molt guapa però buida.
Si la gent farà o no vaga pens que és un altre tema, el que és cert és que no coneix a cap treballador que no la faci per estar d'acord amb la reforma laboral.

Respecte a les meves preocupacions pel bé comú les vinc demostrant des de fa més de vuit anys donant la cara per un projecte polític que s'ha convertit en el tercer del municipi.

Ichigo

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Ichigo | 14/03/2012, 11:57

Més clar aigua: res de tornar a l'any 2010. Aquell any va ser horrible, ple de covards per no tenir ganes de fer vaga.
I deien que era "l'any dels pobres"? MENTIDA PODRIDA COM UN TEMPLE DEL CAGARRO.

Vaga

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Vaga | 14/03/2012, 11:13

La vaga d'una sola jornada no ha estat mai efectiva. Per això possiblament i pel que he llegit pels diaris, alguns d'ells als que soleu fer referència des d'aquest bloc, la vaga tendrà poc seguimnt. Per er el mal que diu en Garcí s'ha de fer aturades molt més llargues i realment paralitzar el país.

Garci

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Garci | 14/03/2012, 11:08

De veritat que pensau que s'ha de limitar el dret a vaga? La vaga és una decisió extrema, una última mesura que tenen els treballadors per pressionar contra les mesures de retalls en drets. Cap treballador vol anar a la vaga si no és per un motiu molt important (recordau que qui fa vaga per el jornal i amés s'exposa a repressàlies empresarials). L'objectiu de la vaga és la pressió política aturant la producció. No podem pretendre que no facem vaga perquè aquest pot ser perjudicial econòmicament, si aquest és l'objectiu, perjudica l'economia per demostrar que els treballadors son part de l'aparell productiu i se'ls ha de tenir en compte. Al meu parèixer, el dret a vaga és ja de per si una estafa: no la pot fer tothom, hi ha serveis mínims abusius... i, amés, has de demanar permisos per a fer-la.

Ichigo

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Ichigo | 14/03/2012, 10:02

Biel T.: A Pollença a això se li diuen "covards".
Com diu el refran, "Menys pensar i més actuar".

Biel T.

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Biel T. | 14/03/2012, 07:58

Pepito no has de ser tan caparrut. A Convergència ningú dubte que la vaga sigui un dret "CxI considera que el dret de vaga és un dret fonamental i inqüestionable" (extret de LaPunta) el que passa és que es demana que es reguli simplement pel bé comú. Quantes persones obreres penses que amb la situació de crisi i en ple inici de la temporada turística a Balears se'ls hi passa pel cap fer vaga? Possiblement la majoria de gent te més coneixement que vosaltres i és conscient de la repercussió que pot tenir la vaga en aquestes dates o si se'ls hi ocorria fer-la més endavant, no sols a nivell individual sinó a nivell general de l'economia de les Illes. Possiblement tu al ser funcionari no de pens d'un secctor tan delicat com el turisme i tu això no te preocupa.

Corrector

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Corrector | 14/03/2012, 07:49

El teu català també és del segle XIX?

Pepe

això si que és segle XIX

Pepe | 13/03/2012, 21:36

Tenint en compte que el partit que serveix de model a Convergència és CiU de Catalunya no és tan estrany que es pensi que pels convergents regularitzar sigui limitar.
Només fa uns dies el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena va declarar que CiU estudia “limitar l’exercici del dret de vaga en determinats moments”.
Petició que ha coincidit en el temps amb la petició del president de la CEOE, Juan Rosell en el mateix sentit.
És clar que Convergència s'ha unit a aquesta ofensiva neoliberal contra l'Estat Social de Dret.

Esta situació si que recorda a una realitat pròpia del segle XIX.

La voluntat de la patronal, del PP, CiU i ara Convergència per les Illes d'escometre en estos moments una regulació del dret de vaga, respon a una estratègia clara, després de la destrucció dels convenis col·lectius de sector, es pretén destruir la principal arma col·lectiva dels obrers; la vaga necessari.

Estàm

Estic

Estàm | 13/03/2012, 12:52

Estam fins els collons que es confongui regularitzar amb limitar. El Dret de vaga està dins el Capitol II del Titol I de la Constitución Española i ja hauris de saber, amic Estic, que es un dret bàsic que sols té el llimit en el respecte als altres drets. Clar d´això a tu no t´interessa massa.

fart

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

fart | 13/03/2012, 12:45

fart del vocabulari del segle XIX de certs sectors de l'esquerra que confonen la realitat amb els seus desitjos.
Fart de la demagògia dels sindicats que sols defensen els seus privilegis i que cada cop estan mes allunyats dels treballadors.
Fart de la dreta espanyolista que sols sab donar la cupa als altres, o el PSOE, o les autonomies, o els ajuntaments.

Estàs

Estic

Estàs | 13/03/2012, 11:56

Jo n'estic que tot el que es vulgui regularitzar des d'un partit que no sigui propagandisticament d'esquerres signifiqui limitar o eliminar.

Estic

Re: El PP no deixa baixar l'IBI.

Estic | 13/03/2012, 10:37

Embafat de la valentia dels convergents-umites que volen limitar el dret de vaga.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 13/03/2012, 08:27

Una gran notícia que com diuen els companys d'Artà; toooorna a ser una clatellada a la tesis pperes de les "enormes" indemnitzacions" que ha d'assumir el Govern si protegeix territori.
Recordam la Sentència TS sobre el recurs de Cala Veya, S.A., per Es Canons:
ratificava sentència TSJIB de 2005, en el sentit d'acceptar les indemnitzacions per les obres fetes (3.867.288,83 euros), PERÒ NO els euros totals que reclamava la promotora, ni més ni menys que 35.064.059,75 euro

Una bona notícia pels que defensam mantenir la protecció de Cala Carbó.

El Supremo exime al Govern de pagar a una empresa que no pudo construir en un área natural
El TS niega la tesis de la promotora sobre la pérdida de unos derechos urbanísticos de 10,5 millones por la desclasificación de sus solares

www.diariodemallorca.es/mallorca/2012/03/13/supremo-exime-govern-pagar-empresa-pudo-construir-area-natural/751755.html

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 13/03/2012, 08:25

Vam ser els únics que vam votar en contra de donar llicències de reforma a habitatges vacacionals fora d'ordenació , a pesar de que l'article parla de "oposición de diversos partidos".

El alcalde pide a Bauzá que las viviendas vacacionales sean más valoradas como oferta turística
Cifre defiende que la Ley General incorpore una sección específica sobre estos equipamientos, muy comunes en el municipio.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/03/13/alcalde-pide-bauza-viviendas-vacacionales-sean-valoradas-oferta-turistica/751679.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb