URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una ordenança híbrida i confusa.

Alternativa | 15 Març, 2012 07:00

      Al darrer ple es va aprovar inicialment, d’una manera prou barroera (faltaven plans i amb articles encara no definitius),   la ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública (veure article anterior). Aquesta ordenança està actualment en  fase d’exposició pública  i de presentació de al·legacions fins 16 d’abril i el proper divendres es farà una primera junta de portaveus per tractar-la.

La ordenança ha pres com a model la polèmica ordenança aprovada inicialment a Palma (de Mallorca pels peperos) i actualment també en exposició pública.  A pesar de que teòricament és “una ordenança reguladora de l’ocupació de la via pública amb taules, cadires i altres elements complementaris i de l’ús de terrasses i zones privades de l’oferta turística visibles des de la via pública.” a l’apartat de infraccions de la mateixa s’inclouen articles que fan referència no a la ocupació sinó a l’ús de la via pública, mesclant, a l’igual que a Palma,  a un mateix document; una ordenança cívica i una d’ocupació d’espais públics, amb un resultat  híbrid prou confús. A més a més a la mateixa es restringeixen drets i llibertats fonamentals contemplats a la Constitució.

Per exemple es podràn sancionar des de 100 a 750 euros activitats com:

 7. Distribuir premsa gratuïta a la via pública sense llicència o incomplir les condicions establertes en ella.  Es podrà aplicar a associacions i partits polítics?

 8. Adreçar-­se als vianants amb finalitat lucrativa o promocional, interferir la seva lliure circulació per la via pública, exigir la seva atenció, i oferir-los productes o serveis, sol·licitar signatures o donatius, i l’actuació de les persones conegudes com “ganxos”. Amb aquest redactat es pot considerar la recollida de signatures per una associació, ONG o partit com una infracció?

 17. Realitzar acampades o activitats similars a la via pública sense autorització. Es clar que aquest article s’ha copiat de Palma i va dirigit contra el moviment del 15 M.

19. Penjar pancartes, banderoles o qualsevol altra element al vol de la via pública sense llicència. No retirar els susdits elements dins les 24 hores o en el termini estipulat, quan s’hagin autoritzat.  Com ha indicat el catedràtic de dret constitucional Joan Oliver Araujo en referència a la ordenança de Palma aquest article va contra drets fonamentals com la llibertat d’expressió i el dret a la propietat.

23. Obstaculitzar la via pública amb materials, jocs, aglomeracions i activitats. Un article molt difús que intenta regular molt de temes , però de forma molt imprecisa i amb una manca de claredat molt greu.

26. Realitzar qualsevol manifestació o activitat que pugui molestar o ferir la sensibilitat dels vianants. Aquest article és un concepte jurídic indeterminat que pot generar parts i quarts i actuacions polítiques discrecionals.

 28. En els artistes de carrer, l’incompliment de les condicions establertes per la present Ordenança o per l’òrgan municipal competent.  A l’ordenança no es regula res dels artistes de carrer i només es citen d’aquesta forma imprecisa a les infraccions.

El que va justificar la urgència de l’aprovació de la moció va ser que arribava la temporada turística i es volia tenir sobre tot una ordenança per a la ocupació de la via fonamentalment per taules i cadires. A l’igual que ha passat a Palma els articles que només fan referència a l’ús de la via pública i no a la seva ocupació s’han de llevar d’aquesta ordenança.

 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Una ordenança híbrida i confusa.

Alternativa per Pollença | 18/03/2012, 20:18

Hola Laura de moment estam intentat que es llevin directament tots aquest punts en les reunions prèvies a l'aprovació final que tenim, sinó l'aconseguim el posarem a les nostres al·legacions i si voleu farem unes al·legacions model pels ciutadans. Aquesta setmana tendrem la resposta.

Laura

Al·legacions

Laura | 18/03/2012, 19:59

Tot d'una que tengueu les al·legacions correu la veu per favor. Això s'ha d'aturar!

Paco

Re: Una ordenança híbrida i confusa.

Paco | 16/03/2012, 16:59

se lo habeis dicho al regidor de deportes?
que esta muy ocupado e igual no se ha enterado

Alternativa per Pollença

Re: Una ordenança híbrida i confusa.

Alternativa per Pollença | 16/03/2012, 15:59

Avui presentació de la
VI Mitja Marató de Pollença, a les 19.00 h. a la
Sala de Plens amb l’assistència de l’atleta Reyes Esteve.

Pepe

Re: Una ordenança híbrida i confusa.

Pepe | 15/03/2012, 20:50

En aquest moment tothom pot fer les seves al·legacions. Ara és el moment d'actuar

maria

la plaza

maria | 15/03/2012, 20:41

ara resulta que la plaça del poble ja no és del poble, solament dels senyors *restauradores. perquè segons sembla l'han comprat per solars..espero que el poble tingui la seva paraula sobre aquest tema.

Ichigo

Re: Una ordenança híbrida i confusa.

Ichigo | 15/03/2012, 17:26

Si els que acampen a la plaça són els "perroflautas", jo sóm Napoleó. LOL

Pepe

Re: Una ordenança híbrida i confusa.

Pepe | 15/03/2012, 16:00

"Ordenança" pens que has estat una mica ràpid en desqualificar. Com comentam a l'article demà tenim una junta de portaveus per tractar el tema i no passis pena que hem trobat molt de temes a comentar i debatre demà i dels que es informarem puntualment. Ara bé pensam que el primer és centrar la ordenança en el tema de la ocupació i llevar tots els articles que són més propis d'una ordenança de bon govern i amb els que majoritàriament no estam d'acord.

Als atracadors de la nostre llengua

Que bo en xuri

Als atracadors de la nostre llengua | 15/03/2012, 15:12

Ni el nom millora la imatge
de Palma a nivell extern
ni la millora un govern
que ofereix aqueix beuratge.
Haurem de patir el damnatge,
l'ofensa als mallorquins!
Tenir uns governants afins
amb Madrid i no amb Mallorca
tan sols podreix i fa eixorca
la llavor que duim a dins.

Garci

Re: Una ordenança híbrida i confusa.

Garci | 15/03/2012, 15:03

Benvolgut, quan un només llegeix lo que li interessa, és que no sap llegir. Nosaltres hem posat un "exemple". Si segueixes el bloc ho llegit l'article hauràs vist que ja hem fet un altre article i que hem penjat l'ordenança per a que tothom la pugui llegir. També hem demanat col·laboració i suggeriments.

Després de llegir l'ordenança hem trobat moltes coses, per fer més d'un article. Però et convidam a que siguis tu mateix qui també s'impliqui i ens digui que hi ha de malament segons el teu parer.

ordenança

Re: Una ordenança híbrida i confusa.

ordenança | 15/03/2012, 14:29

Que despres de mirar-vos l'ordenança només heu trobat això, només heu estat capaços de quedar-vos amb l'anècdota de si els perroflautas podran acampar a plaça, i heu estat incapaços d'estodiar pel que realment està feta l'ordenança que es per l'ocupacio per part dels negocis de restauracio, diu ben poc de la vostra feina. Quan a un beneit li assenyalen la lluna, se fixa amb el dit.

Garci

Re: Una ordenança híbrida i confusa.

Garci | 15/03/2012, 10:45

Aquesta ordenança és més pròpia d'una dictadura que d'una democràcia. A Palma ja hi ha hagut mobilitzacions, supòs que aquí no passarà res.

Ichigo

Re: Una ordenança híbrida i confusa.

Ichigo | 15/03/2012, 09:30

Ara Cifre llepant el cul de "Bowser Koopa"????
BOICOT A LA NORMATIVA!!!

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 15/03/2012, 09:21

El Consell Consultiu da el visto bueno al desbloqueo de la urbanización de Formentor
El informe emitido ayer tarde es imprescindible para la ampliación del hotel.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-consell-consultiu-da-el-visto-bueno-al-desbloqueo-de-la-urbanizacion-de-formentor.html

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 15/03/2012, 09:20

Pollença prohíbe los tiqueteros y la reproducción de música y televisión en las terrazas
La nueva ordenanza de ocupación de la vía pública, aprobada inicialmente pese al rechazo de la oposición, prevé sanciones de hasta 3.000 euros

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/03/15/pollenca-prohibe-tiqueteros-reproduccion-musica-television-terrazas/752301.html

Ichigo

Palma antes molaba

Ichigo | 15/03/2012, 09:03

Clarament, Adolf Isern, actual batle de Palma, ha fet la cosa més deshonrosa i antidemocràtica que cap palmesà s'ho havia imaginat. Això significaria que si no retira aquests articles, acabaré generalitzant-los a tots els palmesans, com vaig fer-ho amb els valencians. I Palma, al igual que Madrid, Barcelona i València, no és gens de fiar. I Adolf Isern és un batle al servei de Jose Ramón "Bowser Koopa" Bauza.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb