URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aprofitar els recursos públics.

Alternativa | 04 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

   Estam satisfets de l’aprovació per unanimitat de la moció que presentavam (signada també per PSOE,CiU, PSM i Esquerra) al ple de dijous  per a l’obertura dels centres educatius de forma progressiva i ordenada per tal de que puguin ser aprofitats i rendibilitzats com espais públics que són. (veure article anterior, aprofitar el que ja tenim).Aquesta va ser la nostra argumentació al ple.

Cal dir que la moció coincideix amb una de les problemàtica detectada a l’informe relatiu a la situació que presenten els joves i menors d’edats del municipi, que hem rebut recentment la de jover fent ús de les pistes esportives del centres escolars en horari no lectiu i  sense permís i una de les seves propostes coincideix amb el que demana aquesta moció; obrir en horari no lectiu les pistes esportives de segons quins centres educatius del municipi, de forma regulada per l’Ajuntament, per tal que el jovent del municipi pugui utilitzar aquests espais.

Tots els partits polítics coincidien en les passades eleccions entre altres coses en que aquesta legislatura no era per fer grans inversions. També coincidíem a la majoria de programes en reconèixer la demanda de gran part de la ciutadania de la necessitat de més espais lúdics i parcs infantils i en el cas del Port de Pollença d’espais esportius degut  a la mala planificació en la construcció i gestió del Poliesportiu.

 Hem presentat aquesta moció perquè pensem  que especialment en una situació econòmica com l’actual tenim l’obligació de treure el màxim rendiment a les instal·lacions públiques. Cada dia que passa  posa de relleu que tant els centres escolars com el propi ajuntament es veuen amb moltes dificultats en dur un manteniment mínimament  acceptables d'aquests tipus d'instal·lacions . Davant aquesta situació es poden prendre dos camins, un es el de com es diu en castellà, “ Que cada Palo aguante su vela” l’altre es el de col·laborar entre institucions per treure un màxim de rendiment a unes inversions que ferem en el passat i que si no gestionam així com toca el pas del temps i la deixadesa faran que es perdin

                Som conscients de que l’obertura d’aquests espais suposa  una despesa més per l’ajuntament i una responsabilitat com és la de garantir el bon ús d’aquest tipus d’instal:lacions, però també pensam que es tenir aquests espais tancats no ajuda al seu manteniment i són una crida per aquells que aprofiten la manca de vigilància per fer actes vandàlics. També pensem que en una situació com l’actual no es pot donar el missatge a la població  de que lo públic no es important i que cal esforçar-se per treure el màxim rendiment als recursos dels que disposem. Per això proposem que es realitzin totes les reunions i informes pertinents per treure el màxim profit d'aquestes instal·lacions.

Notícia al diari Última Hora. A la continuació teniu la moció.

 

Normal 0 21 false false false

 MOCIÓ PER L’OBERTURA  PROGRESSIVA DELS ESPAIS ESPORTIUS DE LES ESCOLES I IES PORT DE POLLENÇA I LA SEVA ADAPTACIÓ PER APROFITAR-LES COM ESPAIS PÚBLICS FORA DE L’HORARI LECTIU.

 

Els portaveus dels grups municipals sota signants presenten a consideració del Ple, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix, la següent moció per l’obertura  progressiva dels espais esportius de les Escoles Miquel Capllonch, Port de Pollença i IES Port de Pollença i la seva adaptació per aprofitar-les com espais públics fora de l’horari lectiu.

Exposició de Motius:

        Atès  que és evident i una demanda de la ciutadania del Port de Pollença la manca d’espais esportius , parcs infantils i altres espais lúdics.

        Atès que es freqüent que davant aquesta manca dels espais els joves hagin d'accedir a les instal·lacions botant per damunt els tancaments de filferrada de les escoles amb el perill que això suposa per fer ús de les instal·lacions esportives sense cap tipus de control.

        Atès que cal fer més rendibles aquestes instal·lacions esportives, ja que la construcció i manteniment  han suposat un cost econòmic elevat, i  estan clarament desaprofitades degut a la seva utilització sols en horari lectiu.

        Atès que hi ha parts dels solars de les escoles que romanen sense construir i on creixen les males herbes i la brutor fins al punt d’arribar a situacions poc higièniques i que són espais fàcilment aprofitables com a parcs o zones verdes.

        Atès que pensem els centres escolars han d’estar oberts als seus alumnes i a la societat en general el màxim de temps per que aquests els puguin sentir com seus i estimar-los i cuidar-los.

 

Per tot això aquets regidors presenten al ple amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per la seva aprovació si procedeix la següent proposta.

 

Es sol·licita al ple l’adopció dels següents acords:

PRIMER: Sol·licitar als responsables dels centres educatius del Port de Pollença les reunions necessàries per tal de negociar les condicions per poder obrir i adaptar les instal·lacions esportives a la ciutadania fora de l’horari escolar

SEGON: Sol·licitar als tècnics corresponents així com a la policia local informes amb la finalitat de planificar el bon ús d’aquestes instal·lacions així com per planificar els canvis i les adaptacions que s’han de fer, així com cercar com és pot realitzar el control d’aquestes instal·lacions.

TERCER: En base als informes sol·licitats en el segon punt procedir de forma progressiva i ordenada a l’obertura d’aquets espais per tal de que puguin ser aprofitats i rendibilitzats com espais públics que són.

QUART: Fer extensible l’experiència a Pollença, si funciona la prova pilot al Port. 

 

 

 

 

José Luis García Salvador.                  María del Mar Sastre Llompart           Joan R. Mateu Torandell

(Alternativa per Pollença)                 (PSOE)                                                                  (CiU)

 

 

 

Nadal Moragues Llompart                  Bartomeu Cifre Bennàssar                 Miquel Àngel Sureda

(UMP)                                                          (PSM)                                                                          (ERAM)

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Aprofitar els recursos públics.

Pepe | 05/06/2012, 21:15

Torrens com he dit al blog d'UMP tenim molt de mal de caps, és la nostra feina com partit de l'oposició. Ens preocupen des de les fonts a l'ordenació urbanística de tot el municipi. I per riure millor, una petita mostra les quatre darreres mocions presentades per Alternativa.

Maig; MOCIÓ PER L’OBERTURA PROGRESSIVA DELS ESPAIS ESPORTIUS DE LES ESCOLES I IES PORT DE POLLENÇA I LA SEVA ADAPTACIÓ PER APROFITAR-LES COM ESPAIS PÚBLICS FORA DE L’HORARI LECTIU.

Abril; moció relativa a la reobertura del Centre de Turisme Ornitològic de La Gola (pdf).

Març; moció per la creació d'una comissió municipal d'avaluació i seguiment de la Crisi Econòmica.

Febrer; moció per mantenir la protecció de la zona humida de l'Ullal.

La font de la plaça és una petita part del nostre patrimoni comú. Al segle XIX els ciutadans van haver de fer un esforç important per portar l'aigua al poble... Però evidentment hi ha temes més importants com la moció que vam presentar a octubre demanant la protecció d'edificis singulars del passeig Voramar-Colón-Hernán Cortés i treballar en l'elaboració del catàleg municipal de Patrimoni.

jrv

Apocalipsi mollera

jrv | 05/06/2012, 20:50

Que jo sapiga , Alternativa, tal volta per desgracia, mai ha governat. Ara tampoc.
Que jo sàpiga, UMP ha governat, al manco en tres legislaturas, i res va millorar.
Que jo sàpiga, el Moll no estava millor del que està ara.
Que jo sàpiga, les questions urbanisticas, foren sempre descuidades per UMP, i d'aquell descuit ara tenim les mancançes que tenim.
Que jo sàpiga, ara el Moll, sigui pel que sigui, està mes net( no es mèrit de Alternativa, però tampoc demèrit)Tal volta dels 800.000€ que costa netejar vials cada any.Només faltaria que estigués mes brut.
Que jo sàpiga, les cada vegada mes grosses mancances en educació, també tenen a veura en l'incivisme d'embrutar.Però sembla que als marujons de la pala i la agranera, no els preocupa.
_ A mi me preocupa mes l'incivisme que no atura, les mancances en sanitat, i els agorers apocalìptics partidistes i demagogs.
Si no som capaços de fer reposar al seu lloc una font patrimoni històric, ussurpada per un campió olímpic de l'incivisme caciquil, i del seu galifardeu a l'Ajuntament no som capaços de res, i el benestar econòmic i la democràcia tan sols serien regals vinguts de fora que no sabem gestionar, res de mèrit nostre.

Joan C C

Re: Aprofitar els recursos públics.

Joan C C | 05/06/2012, 12:07

Totalment d'acord Margalida

Margalida Amengual

A Torrens

Margalida Amengual | 05/06/2012, 11:44

Una cosa no te que veure amb l'altre, crec jo. Eu Moll està fet una merda, Pollença està feta una merda, Sant Vicenç està fet una merda... No crec que demanar que tornin a posar la Font de la plaça estorbi per res a cap altra reivindicació sino més bé tot el contrari. I volia dir també que, a vegades, tenc l'impressió de que hi ha bastanta gent que pensa que només eu Moll pateix l'abandonament i que som els pollencins de Pollença que en tenim la culpa, quan això no és veritat en absolut; és tot el municipi que està fatal i tots vivim del turisme, no només eu Moll,

Torrens

aaaaa

Torrens | 05/06/2012, 10:33

Està molt bé això, mentres a nu moll els contenidors estan fet una merda (romputs), hi ha basura defora dels contenidors, els bancs romputs, clots enmig de les aseres, bonys a les carreteres, tenim el poliesportiu fet una merda, la piscina municipal coberta la tanquen, no sabem si haurà estades pels notres fills, ens pujen els impostos, etc. mentres tot això ens perjudica de cara al turisme i de cara al dia a dia a nosaltres, vosaltres segui insistint mem si s' ha de tornar a posar una font o no a plaça. a nu paseig du moll tambe habia dues fonts i ara ja no hi son. Per que no les tornen a posar?

Pepe

Re: Aprofitar els recursos públics.

Pepe | 04/06/2012, 20:57

Hi ha un acord de ple que s'ha de complir. Si l'equip de govern no és capaç de restaurar aquesta petita part del nostre patrimoni comú al seu lloc, ja em direu que podem esperar.
No es pot donar tan de voltes a un tema que hauria de ser senzill, si la font no torna al seu lloc es demostrarà que els que governen no han estat triats ni es troben a l'Ajuntament.

Miquel Sánchez

Re: Aprofitar els recursos públics.

Miquel Sánchez | 04/06/2012, 20:38

Marti Cifre, de moment per aquest assumpte i algun més ja estem al jutjats, però com denunciats pel l'arquitecte.

Esperem tenir raó i que la font torni al seu lloc de sempre

Marti Cifre

RESPONSABILITATS

Marti Cifre | 04/06/2012, 18:39

Ei joves, politics de Pollença, poble en general...
Durant més de 100 anys a la Plaça hi ha hagut una font, una font del poble, de tots. On és aquesta font? Per què no està al seu lloc? Per què un arquitecte va obviar-la per donar una llicència? Per què el batle Rull també obvia aquest tema? Per què el batle d'ara no demana responsabilitats al arquitecte? Per què en de obviar aquest tema?
Ei, volem la font de la Plaça al seu lloc, el poble no en som responsables dels "errors" d'una gent que no hauria d'haber errat mai. Quan s'arrada se rectifica, ok? Rectificau i ja!
O hem d'emprendre accions contra els responsables de no posar la Font al seu lloc?

Alternativa per Pollença

Re: Aprofitar els recursos públics.

Alternativa per Pollença | 04/06/2012, 14:00

A les 17.15 podeu escoltar al nostre portaveu a la radio municipal.

Joan C C

Re: Aprofitar els recursos públics.

Joan C C | 04/06/2012, 11:10

Segueix pensant que les dubtes d'Unió Mollera venien donades per que no s'havien llegit bé la moció. Però bé al final lo important es que varen votar a favor.

maki

lleguir...que??

maki | 04/06/2012, 10:46

Llegir cansa la vista, al Moll, mes

Pepe

Re: Aprofitar els recursos públics.

Pepe | 04/06/2012, 09:59

He llegit al blog d'UMP la seva explicació a no signar aquesta moció. Només us deman llegir l'explicació d'UMP i el que es va aprovar, cada un pot treure les seves pròpies conclusions:

Diuen a UMP; "pero supeditó su voto a que se produjera una apertura gradual de dichas instalaciones..."
La moció diu; ... procedir de forma progressiva i ordenada a l’obertura d’aquets espais

Diuen UMP;"y se puso énfasis a que se necesita un sistema de vigilancia para evitar cualquier tipo de acto vandálico."

La moció diu entre altres coses, "sol·licitar a la policia local informes amb la finalitat de planificar el bon ús d’aquestes instal·lacions".

Miguel Sánchez

Re: Aprofitar els recursos públics.

Miguel Sánchez | 04/06/2012, 07:43

EN fra lokus ha tornat

h
ttp://fralokus.balearweb.net/

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 04/06/2012, 07:39

El PP ´forà´ se entrega dócil a Bauzá.
Bauzá y su ´aparato´ eran conscientes de que la tríada de alcaldes formada por Biel Serra (sa Pobla), Tomeu Cifre (Pollença) y Biel Tauler (Felanitx) no era de la cuerda oficial, pero también estaban seguros de que ninguno de ellos se atrevería a sacar un pie del partido, como así ha sido...
www.diariodemallorca.es/mallorca/2012/06/04/pp-fora-entrega-docil-bauza/770476.html

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 04/06/2012, 07:35

El trabajo de las entidades sociales, a la vista de todos en el Claustro.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/trabajo-entidades-sociales-vista-todos-claustro.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb