URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La polèmica del Festival

Alternativa | 20 Gener, 2013 23:33 | facebook.com twitter.com

A aquest bloc trobareu 22 articles dedicats al Festival de Pollença, al darrer d’aquests articles parlavam de la reunió  del passat 10 de desembre de portaveus a la que vam tractar el tema del Festival. Una reunió que haviam demanat en múltiples ocasions.

Per exemple el 13 d’octubre:

Fins al 2011 l'anterior director artístic no va tenir contracte i es veu que el contracte del 2011 no ha estat exempte de problemes. Continuam a l’espera de la reunió promesa per la regidora de cultura del Festival 2012 per fer una valoració del mateix i començar a pensar en el Festival 2013. Cal valorar del nou format del Festival, la feina del director artístic, com ha afectat a l'àrea de cultura, els patrocinadors, les hores extres, el balanç econòmic...

 El 17 de novembre:

Respecte al director del Festival, vam valorar positivament que es fes un contracte per escrit anual i legal a un director que ha cobrat tres vegades menys que l’anterior i que ha portat a Pollença artistes molt interessant. Ara una vegada finalitzat el seu contracte cal valorar altres aspectes dels quals no tenim encara informació. Per això entre altres coses a Alternativa per Pollença hem demanat públicament a aquest blog i dins els òrgans de l’Ajuntament una reunió (que s’està retardant massa) a la qual la regidora ens ha de donar informació detallada del Festival per poder valorar en profunditat el mateix i plantejar el del 2013. I ja que estam us podem avançar temes que ens preocupen; temes com els espònsors i la seva gestió per part del director del Festival, com afecta  el Festival a la gestió i funcionament del àrea de cultura, el repartiment de les hores extres, algunes contractacions que consideram millorables, el repartiment d’entrades gratuïtes no justificables, el canvi de model a l'hora de triar el director artístic, pensam que millor que triar a dit un artista cal fer un procés selectiu per triar un director artístic que no necessàriament ha de ser un artista... Tot això esperam tractar-ho amb les dades a les mans amb la regidora de cultura i la resta de portaveus.

El 10 de desembre no s’ens  va facilitar tota la informació, però posteriorment a la comissió informativa prèvia al ple extraordinari i al propi ple si que s¡ ens ha donat més informació:un quadre resum de despeses i ingressos, un informe de la regidora de cultura i un altre de l’interventor (informe) als quals es confirmen algunes de les preocupacions que ja haviam expressat en novembre. Amb aquesta informació  i declaracions de la regidora de Cultura s'ha iniciat una pol·lèmica pública entre regidora i director artístic que no beneficia gens ni mica al Festival:

- El 16 de gener el diari Última Hora publica:  Pollença privatizará la gestión de su festival tras detectar «anomalías» Un informe de Intervención dice que la edición de 2012 «escapa al control público».

- El 17 de gener el Diario de Mallorca publica:  Joan Valent y el Ayuntamiento niegan ´anomalías´ en la gestión del Festival de Pollença El informe de Intervención confirma el "malestar" del Consistorio ante la falta de documentación para "fiscalizar correctamente" los resultados de 2012

- Ahir 20 de gener el Diario de Mallorca publica: Un verano sin Sakamoto ni Franzen gracias al ayuntamiento de Pollença

Aquesta seria una síntesi del més destacat de la polèmica dels informes i de les respostes de Valent a la prems:

- Segon els informes el director artístic no ha informat de forma completa dels finançaments privats del Festival. L’Ajuntament només té coneixement de que la direcció del festival ha obtingut 35.000 euros de la Fundació Camper.  El director artístic ha tingut un gran èxit al  cercar finançament per a les activitats paral·leles al Festival però no ha complit amb el compromís d’informar l’Ajuntament de tot el  detall en relació als espònsors, el que ha dificultat els controls per part de l’Àrea d’Intervenció. A la premsa en Valent ha dit que ell s’ha gastat més de 30.000 euros de la seva butxaca en fer contactes amb els convidats.

- Els informes també es queixen de que l'Ajuntament no va conèixer la informació de l’existència d’una  Associació d’Amics del  Festival de Pollença fins a mitjan Festival; “Si bé és cert que el Sr. Joan Valent en algunes  rodes de premsa anunciava la idoneïtat de l’existència d’una associació d’aquests  tipus, l’Ajuntament no tenia cap coneixement del fet que s’hagués creat i que, a més, coordinàs una part del Festival a través de les aportacions d’alguns espònsors.” A la premsa en Valent ha negat  aquesta falta d’informació i va justificar que  l’associació era necessària per rebre doblers privats.

- Als informes es diu que el director artístic  ha disposat d’un total de 325 entrades pel conjunt dels concerts del festival la qual cosa excedeix àmpliament  les previsions de reserva per protocol previstes. El Director Artístic a la premsa ha posat l’exemple de que no podia negar a gent com Norman Foster que s’havia costejat el trasllat i l’estància deu entrades més de les quatre que tenia estipulades.

- Als informes es reconeix que el senyor Valent ha aconseguit, amb una reducció de despeses de quasi 70.000 euros respecte a l’anterior edició, portar al Festival artistes de rellevància nacional i internacional,  una bona repercussió als mitjans de comunicació del mateix i es valora positivament l’ampliació del  Festival amb activitats paral·leles.

El primer que ressalta de tota aquesta polèmica innecessària és que els problemes de comunicació entre al regidora de cultura i el director de Festival ja van aparèixer durant el Festival. Una cosa inaudita si pensam que el senyor Valent havia estat triat de manera personal per la regidora de Cultura, responsable política del be i dolent que hagi fet el director artístic.

El segon és que hi ha contradiccions entre les versions de la regidora i del director, sobre tot al tema de la creació de la fundació. Una tema prou important i que caldria aclarir.

El tercer és que el senyor Valent no hauria d’haver tingut cap problema  en informar de les seves relacions privades amb els espònsors, ja que aquestes s’han fet en nom del Festival de Pollença, i igualment hauria d’explicar el tema de les 325 entrades de protocol.

No sabem si podrem aclarir tots els temes citats, el que és cert és que el mal ja està fet. Per la nostra part demanarem a la regidora de cultura totes les explicacions i informació que encara no tenim; com els requeriments i comunicacions al director artístic citats als informes.

En aquest moment el més preocupant és el retard a l'organització del Festival 2013, sobre tot quan caldria definir molt clarament no només la gestió del mateix sinó la seva finalitat des del consens, i no des de les premises que han portat al Festival a aquesta situació; o sigui el personalime i l'elecció digital del director artístic.

El 17 de gener, declaracions del director artístic al Diari Balears, a la continuació del article teniu la transcripció.

 

 

 

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Joan Valent assegura que no manca informació sobre els doblers dels patrocinadors privats per al Festival de Pollença

Ara em surten amb aquestes? Això em passa per venir a Mallorca a fer coses” “S’han presentat tots els comptes, tot està declarat i s’han aportat totes les factures”
JOAN VALENT
Músic i exdirector del Festival de Pollença

PALMA “Hem fet el millor Festival de Pollença dels darrers 20 anys, i ara surten amb aquestes?”. Així de contundent es mostrà ahir el compositor Joan Valent sobre les informacions aparegudes que parlen de manca d’informació en la seva gestió econòmica com a director del festival.

“Estam parlant de dues coses diferents: d’una banda, els recursos de l’Ajuntament que s’utilitzaren per a la programació musical i, de l’altra, les activitats paral·leles, que es dugueren a terme amb patrocini privat”, explicà, per part seva, Malena Estrany, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Pollença. Segons Estrany, “hi havia el compromís que l’Ajuntament estigués informat de la gestió econòmica per part de la direcció, i no s’han presentat totes les dades sol·licitades en diverses ocasions” per l’interventor David Martínez. També hi ha el fet que es creàs “una associació amb el nom del festival, de la qual l’Ajuntament va tenir coneixement quan ja estava creada”, continuà Estrany. El Consistori sabé l’existència de l’entitat “arran de la petició d’informació de la gestió”.

Estrany també considera que Valent no va respectar la “política restrictiva a l’hora de regalar entrades proposada per l’Ajuntament”. L’informe de l’interventor determinà que les vendes varen ser 20.214 euros per sota de l’estimat. “En aquest tema també hi va haver desacords amb la direcció artística”, apuntà la regidora de Cultura, qui trobà molt positiu l’impuls donat per Valent al festival. “Una altra cosa és que l’Ajuntament pugui fer la feina interna de fiscalització de recursos”, digué Estrany, qui assegurà, a més, que la manca d’informació econòmica correcta hi és només a la part dels doblers que arribaren de fonts privades (uns 30.000 euros) i no als 150.000 euros que aportà la Sala per al festival.

“Tenc la consciència ben tranquil·la”, afirmà, per la seva banda, Valent. “L’associació es va crear perquè a una institució no es poden rebre doblers privats, i l’Ajuntament ho sabia. Només era un instrument per recaptar recursos”, va explicar el músic. “Amb el pressupost que vàrem tenir, el darrer que vàrem fer va ser enriquir-nos”, sentencià.

L’Ajuntament de Pollença es posà en contacte amb Joan Valent per explicar-li que es farà un concurs per a l’edició del 2013 (se n’estan elaborant les bases) i en cap moment no li comentaren que mancàs informació de la gestió econòmica. “Això em passa per venir a Mallorca a fer coses”, digué Valent. “S’han presentat tots els comptes dels doblers que rebérem, tot està declarat i s’han aportat totes les factures”, remarcà. El compositor explicà que hi hagué casos, com el de Norman Forster, en què els convidats fins i tot “es pagaren el bitllet per venir”. “Jo guany 30.000 euros en 30 segons d’un anunci. Com si visqués d’això!”, exclamà.•

Comentaris

Juana Cifre

Re: La polèmica del Festival

Juana Cifre | 23/01/2013, 09:36

Però això dependrà de qui siguin els seus interprets.

Miguel Sánchez

Re: La polèmica del Festival

Miguel Sánchez | 23/01/2013, 09:06

vull dir del "anells" lapsus

Miguel Sánchez

Re: La polèmica del Festival

Miguel Sánchez | 23/01/2013, 09:04

Juana, coincideix amb tu que les BSO's d'Opereació Drac d'en Bruce Lee o Kill Bill no encaixen dins els Festival, ara la trilogia dels anelles o el hobbit d'en Howard Shore crec que encaxarien perfectament dins el Festival

Juana Cifre

Re: La polèmica del Festival

Juana Cifre | 23/01/2013, 08:29

I jo que som fanatica de les Bandes Sonores.

Però a part d'això tenc dos dits de seny i un poc de criteri. Tal com per saber que no hi pinten res, llebvat de alguna escasa excepció.

També m'agrada el Rock i fins i tot el Ball de Bot, pero no el ficaria un festival de música classica. Perque no es considera musica culta (Culta=classica coneguda vulgarment)

Per això tenim un director artistic etc. perque no pugui venir u primer Lumbreras de Torn a dir aquestes Xorrades i desfer el festival.

Que posats a destroçar-lo, tal volta na Malenita vostra estimada, te fixa de director artistic........

Miquel Sánchez

Re: La polèmica del Festival

Miquel Sánchez | 22/01/2013, 20:55

Avui a la tertúlia de ciutadans, en Toni Martorell exregidor del PP la passada legislatura, ha dit que el Festival no li havia agradat per exemple perquè li semblava més estar al Festival de Cannes (de cinema) que al Festival de Pollença a un dels concerts, ja que la música eren bandes sonores de pel.lícules, doncs mira per on jo som un fans de les BSO de les pel.licules, està ben clar que cada un faria un Festival diferent.

delux

Re: La polèmica del Festival

delux | 22/01/2013, 20:51

Perque aixo no es un blog de politica, es un Salvame Deluxe. Quan se xerra de politica ningu diu res, aqui hi ha salsa quan se xerra de xafarderies

J.Ll.Bota

Re: La polèmica del Festival

J.Ll.Bota | 22/01/2013, 20:39

És curiós com a aques blog es passa en poc tems de cap comentari a una multitut de comentaris amb diferents noms, això sí tots molts similars a les seves intencions i forma.

toni

oposique?

toni | 22/01/2013, 20:22

Ostres, però CxI fa oposición?
No m'havia dona't conta, on fa l'oposició als blogs del PSM i Alternativa i als bars?
és que no veig que fàci oposició a cap altre lloc...

Vicens

Fora de test

Vicens | 22/01/2013, 20:14

Primer de tot, Bernat; el teu comentari de les dues de la matinada me pareix el més encertat que he llegit fins ara sobre el festival. Certament, d'un 9,5 ens quedam amb el 0,5 que manca pel 10.
Dit això, Pepe lo teu amb na Malena és amor. No acabava de veure clar quina era la jugada de la senyora Estrany, però sí, ja le veig.. UM, La Lliga, regidora no adscrita.. Pròxima estació: Alternativa. Ja ho ha dit avui a la ràdio que Convergència i PSM feien una oposició destructiva "no com altres partits". Si amb aquest tema Alternativa fa una oposició constructiva, jo me faig capellà. Això sí, amb aquesta frasse na Malena s'ha assegurat una setmana més de bula per part de'n Pepe. Ella com sempre, impoluta, la culpa sempre és dels altres. No se com s'ha atrevit aquesta dona, de manera sibal.lina, com fa sempre, a induir amb les seves frasses a pensar que en Valent s'ha embutxacat cosa.. com se pot atrevir? a part, si és així, per què no ho ha denunciat? Ella i només ella, repetia cada pic quan es feia la foto, era la única responsable.. I no oblidem que després d'anar a declarar pel seu penúltim càrrec, segueix imputada, però be, supòs que el jutje li deu tenir mania.

Pepe

Re: La polèmica del Festival

Pepe | 22/01/2013, 18:58

Una cosa és parlar i valorar l'actuació de na Malena a aquest cas, on insistim què és la responsable política i com tal ha de respondre davant del batle i el ple, i una altra que a la majoria dels comentaris s'opti per l'anonimat per faltar més que per argumentar.

Maki Navaja

Re: La polèmica del Festival

Maki Navaja | 22/01/2013, 17:36

Maki, tens raó. L´actuació realitzada per na Malena es una paranoia.......... . Sols un detall, na Malena acusa a nen Valent de irregularitats i en Valent surt a la Prensa i diu "tenc la conciència tranquil.la".... però sí, no deu haver passat res i deu ser una paranoia de "ex.UM". Supera el complexe!!

maki

Paranoia

maki | 22/01/2013, 17:09

Vaja p. paranoia tenen els ex-UM amb na Malena!! Es obssessiu!
L'ase va dir al porc orellut
Aquesta mania els te paralitzats, ja comença a fer oi!

Un

Re: La polèmica del Festival

Un | 22/01/2013, 16:35

Però qui ha dit que aquesta dona sigui transparent?

festa

Re: La polèmica del Festival

festa | 22/01/2013, 16:28

Les irregularitats de na Malena per l'hospital -quolque enfermera amb examens falsificats-. La seva contractacio a dit de "gerent". Recordem que va ostentar el gran càrrec de "Directora General de Canvi Climatic", no hi havia res mes esperpentic? Les negociacions postelectorals amb la condicio de batlesa sempre damunt la taula. Això es una persona transparent? Au Pepe, da-li branca com a tots.

Un

Re: La polèmica del Festival

Un | 22/01/2013, 16:19

Juana, has llegit l'article;

Alternativa diu: "el senyor Valent havia estat triat de manera personal per la regidora de Cultura, responsable política del be i dolent que hagi fet el director artístic".

És a dir: la regidora és la responsable.

Juana Cifre (Juana en Castellà, Comentari per en Joan C.C.)

Re: La polèmica del Festival

Juana Cifre (Juana en Castellà, Comentari per en Joan C.C.) | 22/01/2013, 16:09

En Tomeu, en Valent, els de CxI, el PSM... Tothom és un possible culpable del que ha passat al festivar.

Tothom ???? NOOOO Tothom NO.

Na MAlenita den Pepe estimada, no te cupa de res, DE RES. Ella es una pobre Victima d'aquesta situació. Ella nomes volia estimar Pollença, pero els altres no la deixen.

Com Volia Estima UM, la lliga, El Nou partit Malenista.. (Quants més n'afegirem a la llista?) (Però perque la resta del mon esta equivocada, ella sempre ho fa be)

Patetic Pepe.

Pepe

Re: La polèmica del Festival

Pepe | 22/01/2013, 15:58

La major part del que es podia repondre dels comentaris ja han estat contestat pels meus companys i poca cosa afegir.
Respecte al Festival 2012 no ha hagut cap novetat, respecte al 2013 com bé diu G cal plantejar sortides.

La regidora de cultura havia pensat portar avui a la Junta de Govern el tema del concurs públic del festival i el comitè d'experts per col·laborar al plec de condicions. Per la nostra part l'hem dit que abans cal demanar l'opinió a la resta dels grups i fer de manera urgent una reunió de portaveus per tractar el tema. Ara cal concretar aquesta reunió el més aviat possible, i que si qualcú té una solució millor a la proposada per la regidora el digui a la mateixa reunió.

Respecte a les valoracions que s'han fet sobre en Valent vull afegir que no cal oblidar que aquest s'ha negat a donar la informació dels patrocinis. Per què? No té cap sentit, i cap Ajuntament seriós pot acceptar això.
Respecte a la responsabilitat de na Malena, falta saber l'opinió del batle ja que si na Malena és responsable d'haver digitat a Valent, és en Tomeu qui li va donar la responsabilitat de Cultura i a aquest com a altres temes sembla desaparegut. D'aquesta forma el màxim responsable de tot plegat sembla que no té res a dir mentre la resta ens donam branca, genial.

Miguel Sánchez

Re: La polèmica del Festival

Miguel Sánchez | 22/01/2013, 15:23

Festival

Punt 1. Fail, no dona res al Sr. Valent, li fixa un màxim de 150.000 euros per concerts i actuacions

Punt 2. Fail, La Junta de Govern contrata a proposta de la regidora actuacions per un màxim de 150.000 euros, naturalment aquestes actuacions i el preu venen facilitades pel Sr. Valent.

Punt 3. Correcte, no tot just ho pensa ell, ho crem la majoria de nosaltres

Punt 4. Correcte. No és una opció viable, ja que la intervenció no pot aplicar al presupost ni fiscalitzar l'origen d'aquests doblers, és més alguns al principi es varen negar a donar a l'Ajuntament aquesta informació

Punt 5. És una opinió molt personal que l'Ajuntament no hagi trobat cap Patrocinador, de fet Colonya ho ha estat sempre, abans de que el Sr. Valent fos Director del Festival.

Punt 6. Correcte. Llei de cotratació pública i l'esmentat al punt 4.

Punt 7. Fail. Això de que és un festival de "pm" també és una opinió personal de cadascú, n'hi ha que diuen que amb 1 any n'han tirat pel terra 50, però ja té dic per gusts colors. I així com está el pati no crec que torni a ser el directo artístic del Festival.

Punt 8. Fail. Una opinió molt personal la teva, però mentre el promotor principal del Festival sigui l'Ajuntament, haurà de passar per Juntes de Govern les seves contractacions i per Intervenció fins el darrer euro vinculat al mateix.

Fent una mica de memòria

Re: La polèmica del Festival

Fent una mica de memòria | 22/01/2013, 15:02

Clar que vit el vist, la memòria juga males passades (i probablement un servidor que tampoc es massa partidari de la regidora de cultura)no la tengui tan bona, així que disculpau si me equivoc i agrait si me rectificau.

Un dels problemes bàsics que tenia el Festival no era ni de prestigi, ni d´èxit de públic o mediàtic..... el problema era de viavilitat econòmica i poca transparència en la seva gestió. Així crec que l´actual regidora, n´Estrany, quan va entrar el govern va decidir carregar-se el model de Festival i encomenar la seva gestió a un nou Director, JOan Valent. Això, agrairia rectificació sino es així, va ser molt criticat per l´oposició per manca de dialeg i de anomenar a dit sense cap tipus d´explicació o justificació. Ara resulta, que després d´haver fet el que han volgut, pareix que no podem tenir coneixement dels costos reals del Festival, no sabem res de la seva gestió (no hi ha transparència) i tampoc tenim clar quin serà el model que ens podem permetre en el futur.

Estic d´acord que s´ha de cercar solucions de futur però, amic Miquel Sánchez, como a mínim estarà vostè d´acord en que aquesta regidora potser no estigui capacitada per solucionar el problema. I crec que no fa falta ser de CXI o del PSM per entendre que la responsabilitat es la base de qualsevol acció política i, potser, no estaria demés que avui la senyora Estrany a la radio publica (que utilitza com vol) hagués assumit qualque responsabilitat a més de tirar pestes contra el PSM i CXI (curiosament a l´Oposició).

festival

Re: La polèmica del Festival

festival | 22/01/2013, 15:01

L'Ajuntament dona 120000 euros

En Valent justifica totes les despeses dels 120000 euros

En Valent, com a director, pensa que pot trobar patrocini privat que li permetin fer un millor festival

En Valent crea l'associacio d'amics del festival, instrument perque els patrocinadors puguin fer les donacions

En Valent disposa dels doblers dels patrocinadors per fer un millor festival. Na Malena no n'ha trobat cap de patrocinador

Ara que alternativa veu que hi va haver patrocinadors, vol tocar pel, i diu que haurien de ser de l'ajuntament aquests doblers

Això se diu voler cobrar sense foter-ne ni brot. O sigui que te troben pasta, te fan un festival de puta mare, i ara que veus que en Valent va poder trobar doblers, no ho poden sofrir.
I l'any que ve no tendrem, ni en Valent, ni patrocinadors perque sense ell no vendran, ni doblers perque l'ajuntament no en te.

Aixo se diu no poder sofrir que un ca rovegui un os. O sigui que damunt que aquest homo duu la pasta, hi voleu poder posar ma tots. Ido ara l'any qui ve ja l'heu vista la pasta.
O vos pensaveu que si ell conseguia els patrocinis vos deixaria treure i posar? Domes hagues faltat politics decidint que fan amb els doblers que ha aconseguit en Valent. Es que de veres, pareix que els politics els trien per coios

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 22/01/2013, 14:50

Ai perdò, m'he embullat

Alternativa

Re: La polèmica del Festival

Alternativa | 22/01/2013, 14:29

Margalida, tens l'informe a l'article.

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 22/01/2013, 14:00

No creis que tot aquest tema s'està sortint de mare? Se'm fa difícil creure que una persona com en Joan Valent hagui fet mangarrufes per pillar. No puc defensar-lo perque no he vist l'informe i no el conec personalment però ell assegura que va lliurar tots els justificants. No serà que s'han perdut? No seria la primera vegada que es perden coses a n'aquest ajuntament, no és vera?. Ara, pobra Malena, mira que no és el Sant de la meva devoció però crec que li tenen jurada i ben jurada i no pararàn fins que no se la carreguin.
Per cert al bloc del CXI hi ha un comentari de'n Biel T.(como no) que diu que hi ha regidors de l'oposició que donen tota la responsabilitat d'aquest affaire a ne'n Valent i que na Malena mai serà jutjada; per qui ho deu dir? Per voltros?. Na Juana Cifre és més explícita i vos anomena (otra que tal.
Per cert, ara en serio, Alternativa l'ha vist a l'informe de l'Ajuntament?

Garci

Re: La polèmica del Festival

Garci | 22/01/2013, 13:42

Festival, tot aquest trull ve de que un informe diu que en Valent no ho ha fet tan bé.

festival

Re: La polèmica del Festival

festival | 22/01/2013, 13:29

N'hi havia un que tenia coneixements i ganes, nom Joan Valent, i l'heu espantat. Ara cercau un altre primo que l'any que ve pogueu cremar viu, ja veurem com ho feis per trobar-lo

Biel T.

Re: La polèmica del Festival

Biel T. | 22/01/2013, 12:07

Joan no hem referia al tema de la dimissió. Anava en resposta al que deia en Miquel i el seu reduccionisme cap a CxI

Miguel Sánchez

Re: La polèmica del Festival

Miguel Sánchez | 22/01/2013, 11:54

Hola G, com tu be dius ningú aporta res de com fer sortir el Festival cap endavant, però Hi ha algú del 17 regidors que tingui capacitat per fer-lo? No ho sé, per la meva part et diré que no, no tinc aquesta formació "cultural musical" per fer sortir el festival endavant, perquè una cosa és veritat, no és d'aquesta edició on la assistència del públic de pagament és un rotund fracàs a excepció del concert de l'artista de renom, es digui Nyman, Mercer o Serrat, però això no vol dir que els concerts no tinguin qualitat, repetesc no ho sé, a mi m'agrada o no i punt, el que es cert és que a Pollença no hi ha formació amb música d'aquest tipus, i a la vista estan els resultats.

En Mateu Vila a Ràdio Pollença aquest estiu passat, va posar el dit a la nafra, de que el pollencins no sentien el festival com seu, crec que si no aconsseguim que el públic pollencí gaudeixi del Festival poc futur té, perquè com reclam turístic poc aporta ja el mateix

Gràcies G per la aportació

Joan CC

Re: La polèmica del Festival

Joan CC | 22/01/2013, 11:40

Jo encara no he vist en lloc que el PSM o CXI demanin la dimisió de na Malena

Joan CC

Re: La polèmica del Festival

Joan CC | 22/01/2013, 11:36

Ah, Juana, jo no en ficava amb els teus estudis, jo no ho se si en tens, el comentari anava en el sentit que tal vegada per la meva manca d'estudis no entenia el teus comentaris. Hi ha molta gent sense estudis de la qual respet molt la seva opinió, i en canvi d'altres que en tenen i que no em mereixen cap credibilitat

Biel T.

Re: La polèmica del Festival

Biel T. | 22/01/2013, 11:34

Has llegit l'article del PSM, va molt en linea del que diu CxI, també deu ser peruqè no poden veure na Munareta!

Biel T.

Re: La polèmica del Festival

Biel T. | 22/01/2013, 11:34

Has llegit l'article del PSM, va molt en linea del que diu CxI, també deu ser peruqè no poden veure na Munareta!

Joan CC

Re: La polèmica del Festival

Joan CC | 22/01/2013, 11:32

Molt be Juana si aixi o vols, ens apuntam les vostres sugerencies: fer dimitir a na Malena i si pot ser penjarla del pal major. Fer callar als nostres regidors que sols diuen dois.
I de cara al futur de Festival tens qualque idea?

Biel T.

Re: La polèmica del Festival

Biel T. | 22/01/2013, 11:31

Miquel la teva conclusió sobre la relació Malena/CxI és molt infantil.
No se tracta de na Malena, sino de com ha fet les coses na Malena en aquest cas.
Si creus que se la crítica sols per quí és vol dir que no saps llegir o no vols llegir.

G

Re: La polèmica del Festival

G | 22/01/2013, 11:31

Ja tornam a caure en les descalificacions personals en comptes de parlar de política.
Encara no he vist a ningú que plantegi cap sortida a la problemàtica del Festival.

Juana Cifre

Re: La polèmica del Festival

Juana Cifre | 22/01/2013, 11:27

I per cert, me sembla que si llegim les valoracions i opinions que hi pugui haver a aquest o altre bloc, de ambdos (Tu i jo, pe si no saps que vbol dir la paraula) podem treure conclusions més objectives sobre el tema de si tenc o no tenc estudis.

Perque dells se pot treure, més que si jo en tenc o no, que tu si en tens (Que brevetges tant) no els hi has tret massa profit.

Així que ves mes alerta alhora de treure conclusions sobre altres o donar lliçons als altres.

Juana Cifre

Re: La polèmica del Festival

Juana Cifre | 22/01/2013, 11:22

En Mallorquí es Joana, però ningú t'ha dit a tu que jo escrigui el meu nom en Mallorquí ja que no me l'hi varen posar aixi.

Treure conclusions com aquesta o intentar desviar el tema com aquest cas és lo que no aporta res, com be feis en els vostres comentaris ultimament. Tal volta hauria de llegir menos els comentaris teus i dels teus regidors aixi tal volta no me pervertiria.........

Joan C C

Re: La polèmica del Festival

Joan C C | 22/01/2013, 11:12

Joaneta, en Mallorquí es Joana no Juana, tal vegada es per falta d'estudis però la veritat es que em costa treure res de profitós dels teus comentaris. Els dels meus regidors no em precupen gens ni mica.
I amb na Malena no en tenim cap de tracte una altra cosa es que a alguns vos agradaria que la penjasim de la creu.

Juana Cifre

Re: La polèmica del Festival

Juana Cifre | 22/01/2013, 10:37

Als ce CxI no els va be res del que fa na Malena?
La veritat es que no en fa gaire de coses be. Tot i que algunes que ha fet fins i tot al festival les hem aplaudit.
Ara, no perdem de vista les GRANS cagades que ha fet i que costen molt de prestigi al poble.

Ara lo que fa coio es lo vostro. Esteis cegats amb na MAlena, no veis res del que fa malament, ni el seu pas pels tribunals els desastres del festival etc.
Amb el tema de na MAlena heu perdut tota la credibilitat com a oposició forta que vos ha duit on sou.

Crec que a tots els ciutadant i sobretot als qui vos varenvotar els agradaria saber quins tractes teniu amb ell perque vos tengui als seus peus?

Sou el primer partit de la oposició peque les urnes (Com vos agrada dir) vos hi han posat. Creis que vos hi varen posar per fer el que feis ara? estau segurs de repetir o millorar a les proximes?

La veritat es que algun coentaris son de fer-so mirar. Ara els que venen de el vosyrte regidor encara són més preocupants.

I del Fogaró no en xerrarem, perque com ja vos vaig dir abans.. No sou capassos ni de interpretar els comunicats del present. PEr això ens dedicam a la historia....

Miguel Sánchez

Re: La polèmica del Festival

Miguel Sánchez | 22/01/2013, 10:19

Ah Biel, i a CXI o CiU, no li va bé res que vingui de na Malena, abans de ningú, ara amb en Martí Roca han canviat les tornes.

Pepe

Re: La polèmica del Festival

Pepe | 22/01/2013, 10:17

Ara mateix estic a la Junta de Govern i no em puc estendre al meu comentari però es farà una reunió de portaveus per tractar el Festival del 2013. A la darrera reunió que va anar sobre el tema el PSM no era i la resta de partits,inclos CiU no van posar cap pega a que hagi un concurs públic per l'organització del Festival.

Miguel Sánchez

Re: La polèmica del Festival

Miguel Sánchez | 22/01/2013, 10:16

Exactament és un concurs, però amb un pleg de condicions molt especial que s'ha de consensuar entre tots, on els músics i altres artistes han de tenir el seu protagonisme, ja sigui en comité o altre figura jurídica, tènicament és un concurs.

Biel T.

Re: La polèmica del Festival

Biel T. | 22/01/2013, 10:05

La Regidora ha dit que se treuria a concurs i no heu piulat...

Miquel Sánchez

Re: La polèmica del Festival

Miquel Sánchez | 22/01/2013, 09:56

Biel, na Malena està encara crec, imputada per contractar amb una empresa o persona que no podia fer feina amb l'Administració per deutes amb la mateixa, Sabem si el Sr. Valent ha tingut relacions amb alguna empresa similar? La resposta es "no ho sabem" i aixó no pot ser.

Garci

Re: La polèmica del Festival

Garci | 22/01/2013, 09:54

Ens pareix bé privatitzar el Festival?

Biel T.

Re: La polèmica del Festival

Biel T. | 22/01/2013, 09:41

Jo no la puc fer dimitir, vosaltres si, jo som simpatitzant de CxI no militant.
Amb el que he llegit a la Punta i el que dieu vosaltres tot i que sense dirho prou clar. Hi ha motius més que suficients per demanar la seva dimissió. Ha actuat amb total irresponsabilitat i ho sabeu.
A sobre ara vol privatitzar el festival i a vosaltres us pareix bé. Perquè en aquest cas no apostau per la gestió pública com feis en altres casos, com per exemple el de les platjes?

Joan CC

Re: La polèmica del Festival

Joan CC | 22/01/2013, 09:25

Biel T, a l'article com pots veus posam tota la informació de la qual disposem per tal de que cada un es faci la seva pròpia idea sense fer judicis de valor.
Que na Malena es la màxima responsable política del festival ho sabem tots i ara que proposes... fer-la dimitir, denunciar-la, cremar-la a la foguera?.... Podrieu haver fet un fogueró els de CIU i cremar-la allà..... Per cert, nosaltres la varem enterrar... A mi personalment es veure com podem organitzar el proper festival minimament en condicions i com o podem fer en el futur perque sigui sostenible.

Garci

Re: La polèmica del Festival

Garci | 22/01/2013, 09:21

Ara resulta que Alternativa té mania al Festival, quan és un informe de l'Ajuntament qui parla.
I també resulta que preferim un Festival amb "llacunes" o "anomalies". Som un país corrupte i no ens importa el complir la llei o fer les coses amb transparència.
L'únic que hem demanat, si llegiu l'article ho veureu, son explicacions de moltes coses que no quadren.

Biel T.

Re: La polèmica del Festival

Biel T. | 22/01/2013, 08:56

Miquel en Valent ho haurà fet mol malament, els de CxI fa estona qe ho deien que la seva gestió no era clara, mentres vosaltres encare restaveu enlluernats per directors de Cine i collonades.
I amb tot això el que no pots fer com fas amb el teu comentari és obviar qualsevol responsabilitat de na Malena. En Valent va ser triat per ella, per un carrec de confiança, i qui ha deixat de cumplir les seves funcions en primera instància va ser ella no exercint el control necessari sobre ell.

festival

Re: La polèmica del Festival

festival | 22/01/2013, 07:20

Bernat estic amb tu. Pero això es perque A ja fa temps que li te mania al Festival, li te l'ull posat damunt per eliminar-lo, massa elitista el que vol anar a veure un concert, millor patrocinar festivalrocks. I ara que s'ha trobat amb na Malena que te por de tot el que puguin dir d'ella, l'han arribat a acollonar amb que si s'han regalat entrades o s'ha cercat patrocini privat. De vegades els politics que governen no han d'escoltar tant. Mira tu, que si consens que si consens, serem al juny cercant consens. Tira pel dret Malenita o qui sigui i no escoltis tant els altres, que per quolque cosa estan a l'oposicio, no fan mes que embullar la troca per enredar.
I ara podeu dir que som un troll.

Miguel Sánchez

Re: La polèmica del Festival

Miguel Sánchez | 22/01/2013, 07:16

Bernat, per manco doblers dels que ha gestionat el Sr. Valent, en referesc al doblers que ell ha acossenguit amb la seva associació hi ha gent comdemnada o en mesures cautelars.

Artísticament un 9.5 no, un 11 es mereix la feina del Sr. Valent, però ell va ser contratat per dirigir el Festival no per fer el seu finançament, a una empresa privada aquesta gestió hagués tingut sense dubte un premi i un reconeixement, però a l'Administració Pública això no és permès, tot els doblers han de pasar per la intervenció de l'Ajuntament i ha de ser aquest qui autoritzi tant el seu ingrès com els pagaments corresponents.

Bernat, això no és problema de pollencins, si no de l'actual normativa vigent que ha Pollença s'ha passat "pel forro" massa temps i així ens anat

Bernat

Les margalides no son pels porcs

Bernat | 22/01/2013, 01:00

A Pollença tenim aixo, no som capaços de valorar res.
Un senyor com en Valent, que ha mogut cel i terra per un Festival nostre amb quatre duros, duent primeres espases mundials, i nosaltres demanant explicacions per miseries, i provocant que ell hagi de dir en premsa que te la consciencia tranquila. Vaja poble de desagraits.

O mirat d'una altra manera, de travats, ens embullam amb xuminades, i una feina feta que mereix un 9,5, ens quedam amb els 0,5 que falten per la perfeccio.

En Valent ens hauria de deixar tirats, ens ho mereixem com a poble, i fariem nosaltres un festival com hem fet en edicions recents, mes mediocre que res, de poble...

Aquesta mediocritat es la que tenim a l'Ajuntament, en aquest cas amb la regidora al davant, recolzada e n la seva ficada de pota per aquesta oposicio a vegades esquizofrenica d'Alternativa, treient punta a xorrades com les entrades (que suposa l'import de les mateixes front a les rebaixes de caches aconseguides pel director Valent?)

Filar tan prim a vegades te aixo, que et traves amb els propis collxxxns, i envies a fer punyetes una muntanya de molt bona feina per xuminades.

El festival de 2013, si ens trobam sense un director igual o millor que en Valent, sera responsabilitat de na Malena y d'A com a complices irresponsables.

Tots els excessos son dolents, fins i tot el vostre exces de responsabilitat pressumpte.

Biel T.

Re: La polèmica del Festival

Biel T. | 21/01/2013, 20:39

I a més Pepe la responsabilitat política del fracas del festival que ha montat ella, triant qui va voler, canviant el que va voler i sense fer el que ara reclama TRANSPARÈNCIA!

Pepe

Re: La polèmica del Festival

Pepe | 21/01/2013, 20:21

A l'article els ciutadans tenen tota la informació de la que disposam; informes i declaracions a la premsa, tothom pot extreure les seves conclusions i fer els seus judicis de valors.
El que és clar és que el model de triar a dit el director artístic ha fracassat i que la regidora de cultura hauria de tenir el màxim consens de cara al Festival del 2013 i ja estam a final de gener.

Troll

Re: La polèmica del Festival

Troll | 21/01/2013, 20:15

Ni contigo ni sin ti!

Toni

Re: La polèmica del Festival

Toni | 21/01/2013, 20:03

Pel que es veu la gent té tendència a criticar sense conèixer. I avui que s'ha publicat un article coherent i més o menys sòlid, doncs resulta que no té cap comentari, ni per donar l'enhorabona per la feina ni per criticar-la. És el que té ser troll.

Passant al tema: aquí hi ha una clara responsable, la sra. Estrany. Ella va contractar a Valent i ella s'hauria d'haver encarregat d'estar-hi al damunt i fiscalitzar la seva actuació. Però en Valent també té culpa, si és cert el que diu l'informe, que ha amagat informacions.

El complicat ve ara: organitzar el festival 2013. Ha començat el compte enrere.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb