URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'auditoria no acabarà a un calaix

Alternativa | 03 Març, 2013 23:01

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Com ja us vam informar al darrer ple, es va aprovar per unanimitat la nostra moció relativa a l’auditoria (article i moció) amb les esmenes que va proposar el batle i CiU.

Aquesta va ser la nostra argumentació al ple.

Al  ple passat la que era regidora d'hisenda va fer públiques algunes de les conclusions de l’auditoria, o diagnòstic econòmic-financer, fet a l’Ajuntament per l’empresa especialitzada DELOITTE.

El que demanem avui a la nostra moció pensem que no pot ser més lògic i necessari i considerem que s'hauria d'haver fet sense necessitat d'haver presentat aquesta moció. A Alternativa per Pollença considerem que tots els ciutadans tenen dret a poder accedir a la informació d'una feina que s'ha pagat amb els seus doblers i que, a més a més, parla d'una nefasta gestió d’aquests mateixos. 

El primer que volíem aclarir és que pensem que no tindria massa sentit entrar en un debat tècnic o lingüístic sobre si és o no és una auditoria. Està clar que no és una auditoria completa, com indica la pròpia empresa que ha fet la feina, però també està clar que és una anàlisi econòmica-financera que compleix el que se demanava a l'empresa, que no era una traçabilitat de la documentació, sinó l'estat de comptes de l'Ajuntament, encara que limitadament en el temps i en les formes. I l'informe compleix l'objectiu propi d'una auditoria que no és altre que verificar que l'entitat auditada treballa d'acord amb la normativa interna i externa, verificant en aquest cas un bon grapat d'incompliment d'aquestes normatives.

També volem aclarir que no hem acceptat la petició del batle de retirar la nostra moció a l'espera que l'interventor i la secretària facin un informe sobre la mateixa, ja que el que diu molt clarament el primer punt de la nostra moció és que aprovem realitzar els tràmits necessaris i previs per a la publicació de l'auditoria o diagnòstic econòmic-financer  a la pàgina web de l'Ajuntament. Entre aquests tràmits a Alternativa no només no tenim cap problema, sinó que considerem imprescindible que hagi els informes d'intervenció i secretaria que valoren, qüestionen o expliquen tot el referent a l'auditoria i donin garanties o no que l'auditoria s'ha realitzat de forma correcta. Això sí, els agrairíem que ja que l'auditoria és a l'Ajuntament des de fa més o manco quatre mesos, temps més que suficient per haver fet aquests informes, ara no es perllongui més del necessari i que els mateixos siguin una prioritat tant per intervenció com per secretaria.

Respecte al segon punt de la moció, el que demanem és una còpia de l'auditoria a tots els grups (sembla que ja no és necessari, ja que l'exregidora d'hisenda ens ha informat que no n'hi ha més documentació que l'informe que tenim tots els grups i que s'ens va donar en desembre). No obstant, estaria bé donar a tots els grups còpia de l'expedient de l'auditoria: petició de l'Ajuntament de la mateixa, proposta de  DELOITTE del 30 de novembre de 2011, estudi previ, esborrany, planificació...

Al tercer punt de la nostra moció (que considerem prou lògic), esmentem que a l'informe es descriuen i es quantifiquen actuacions que considerem poden ser constitutives de delictes i creiem que és imprescindible fer un informe jurídic per aclarir-ho i denunciar-ho, si cal.

Només cal recordar algunes de les coses que ja es van dir a la informació que es va donar al ple passat. Malgrat que l’empresa auditora només va obtenir resposta de 16 proveïdors d’un total de 29 als que es va demanar, i aquests representen només un total del 25% sobre el total de les obligacions reconegudes, l'informe ha detectat, ni més ni manco, a 2009  i a 2010 3.600.000 euros al marge de la llei de contactes. Igualment es pagaven factures sense signar, sense constància que cap funcionari comprovés la recepció de serveis o si havia errades, factures duplicades o factures que no reflectien la realitat, o la factura de productes que s’havien deixat a casa d'un regidor.

Un fet molt greu és que s’anul·laven factures, l’auditoria parla de 81.700 euros concentrat a les àrees d’esport, serveis i festes.  Havia factures no registrades, no confirmades: 252.000 de factures del 2010 que es van desplaçar a exercicis posteriors, sobretot de l’àrea de festes. Respecte al Festival, la regidora va parlar d’un pagament duplicat de 30.000 euros que encara no sabia en concepte de què.

Hem vist molt de comentaris respecte al cost d'aquesta auditoria o informe, el que no hem vist és tant de comentaris sobre el cost que ha significat aquest desgavell de gestió. Els que s'indignen amb el cost de l'auditoria s'haurien d'indignar molt més amb el cost que han tingut per tots els ciutadans de Pollença les “mangarrufes” que denúncia i que han costat als ciutadans unes quantitats molt superiors al cost de l'informe.

Cal demostrar als ciutadans que estem al seu servei de forma total i transparent, que els seus doblers són gestionats de forma meticulosa i treuen dels mateixos el màxim profit possible.

Cal demostrar als ciutadans que no viuen a una partitocràcia on els partits es tapen les vergonyes uns a altres i que, si a aquest Ajuntament s'han comès delictes, els seus responsables hauran de donar les explicacions pertinents davant la Justícia.

 

Albercocs i cireres

 

Comentaris

Dr. House

Re: L'auditoria no acabarà a un calaix

Dr. House | 05/03/2013, 17:28

És curiós que de tot el que ús he dit sols ús hagueu quedat amb una frase feta... demostra que sou incapaços de reaccionar davant la tirania del Batle. Però bé podeu seguir fent el piarrot.
Per altra banda el que és preocupant, és que per molta feina que digui que fà i de criticar sempre als anònims, el sentor Pepe Garcià faci els comentaris dins la linea d'aquets, embullosa i baixa, com ell mateix diria... i en quant a l'ús de l'anonimat... bé millor deixar-ho anar.

Pepe

Re: L'auditoria no acabarà a un calaix

Pepe | 05/03/2013, 16:27

Esper que la representació o no del Pi depengui dels votants i no dei Déu, clar que vist com alguns no volen retirar el Sant Crist de la Sala de Plens tot és possible.
Tú tampoc pots oblidar que hi ha tres regidors que comparteixen un projecte polític comú però que ara es troben a dos partits diferents un governa amb el PP i l'altre "fa oposició".

La veritat que molt de gent parla de la importància de la Junta però a a l'hora de la veritat els únics que hem informat sempre del que es fa a la Junta hem estat nosaltres. Igual que quan vaig demanar a la resta de partits de l'oposició que es possicionasin al tema de la disciplina urbanística només el PSM el va fer.
Els que intenteu vendre la moto sou els que us amagau darrera l'anonimat .

jrv

Dr. Voltor

jrv | 05/03/2013, 15:57

O sigui, que el PI, segons el dottor couse, "si deu ho vol"(Deu?)obtindrà representació....
I jo que me pensava que era un nombre suficient de votants que donaven representació, ignorant que soc!!
Quina poca confiança en ells!
Perque ja sabeu, " els dessignis del Senyor son inescrutables". O que, com duien gravades les monedes de temps d'en Franco, confiin en tenir parlamentaris " Por la Grasia de Dios"...
Si segueix amb aquets amics residuals del passat terbol tan folklorics, arreglat està el PI!

Dr. House

Re: L'auditoria no acabarà a un calaix

Dr. House | 05/03/2013, 14:43

I tu Pepe no hauries d'oblidar que el Pi no tendrà representació, si Déu ho vol, fins la legislatura que ve. I tampoc hauries d'oblidar que a la junta hi estàs perquè t'hi va convidar u Batle i que i seguiu,(al ple us hi ha colocat u poble bastn diferent) a la junta si prenen decisions prous importants que no passen pel ple (on realment hi està representat el poble) i a la junta també hauries de recordar que u batle us ha llevat u confit d'urbanisme... però tranquil pots sehuir fent veure que el que t'he dit no és cert.. de fet tens clients que segueixen compranta la moto!

Pepe

Re: L'auditoria no acabarà a un calaix

Pepe | 05/03/2013, 13:13

Home House,no t'has d'oblidar de que el partit que governa amb el PP a Pollença és la Lliga d'en Martí Roca que en breu serà del PI.

Nosaltres estam a la Junta de Govern igual que al ple, a EMSER o la resta de comissions i organismes municipals com partit de l'oposició i a tots els llocs intentam aportar coses i idees com el tema del rus que comentam avui. A vegades ens fan cas i altres no.

Dr. House

Re: L'auditoria no acabarà a un calaix

Dr. House | 05/03/2013, 13:00

Aquí de moment l'única closa del PP és Alternativa. Que segueix dins la junta de govern, "aportant constructivament", mentres el batle fa i desfà el que vol.

Xisco

Pi bord

Xisco | 04/03/2013, 21:18

El Pi? Una closa còmoda pel PP.

G

Re: L'auditoria no acabarà a un calaix

G | 04/03/2013, 14:57

Ni majories ni minories. Ni PP ni PI poden aportar res de bo. Liberalisme, desregularització, beneficis empresarials, austeritat... uns i altres l'únic que portaran és més miséria.

Pere

Re: L'auditoria no acabarà a un calaix

Pere | 04/03/2013, 13:24

Bo? ....lo bo es el govern del PP i la seva propera majoria absoluta, aixi a lo millor veuràs lo bo.

Font

Piiiiii...

Font | 04/03/2013, 09:49

Diuen que amb els dellonses d'uns, poden penjar als altres, PI-Reciclats Lliga, no veig materiral humà per fer res de bò per Pollença...

Alternativa per Pollença

Re: L'auditoria no acabarà a un calaix

Alternativa per Pollença | 04/03/2013, 09:38

Gran ensurt al camp de futbol del Port, afortunadament sense conseqüències greus
h
ttp://esportpollenci.com/noticia.php?noticia=113

Pere Vanrell

PACTE PP-PI

Pere Vanrell | 04/03/2013, 08:18

Bon dia, estic una mica amoïnat perquè m'han dit que el proper dia 16 de març es farà el congrès de PI a Pollença, i si sou un poquet llestos (literalment m'han dit) el ciu i lliga es convertirà en PI, per tant hi haurà pacte? Michel i Jota entraran a l'equip de govern?? Pobra marti roca, passarà tercer plànol. Ell que de rebot entra en politica i pot ser sigui batle quan en tomeu sigui absent, ara tornarà baixar??

HABEMUS PACTUM??

To be continued

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb