URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Alternativa | 27 Febrer, 2013 23:01 | facebook.com twitter.com

Resultat i primera valoració del ple ordinari de febrer.

 

Estam prou satisfets amb el ple al que s'ha aprovat per unanimitat la moció que presentavam en solitari on demanavam publicar a la pàgina web de l’Ajuntament l’auditoria i que es realitzi un informe jurídic sobre l’auditoria per confirmar o no els possibles delictes que s’hagin pogut realitzat i si és el cas, denunciar-les als jutjats.

A més a més el que no vam aconseguir amb la nostra moció fa mesos, la reducció dels valors cadastrals, s'ha fet realitat gràcies a la rectificació del PP i les butxques de tots l'agraírem al 2014.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 d’octubre de 2012.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 29 de novembre  2012

Aprovades per unanimitat amb petits canvis demanats per UMP i PSM a la segona acta.

3 - Aprovació, si escau, de la proposta de batlia relativa a la relació de càrrecs amb dedicació exclusiva.
Aprovada per unanimitat.


Va haver un petit debat sobre l'ordre d'intervenció dels regidos no adscrits si havien de ser els primers o els darrers. Finalment es va acceptar que fossin els darrers en intervenir.


4 - Aprovació inicial, de la modificació de la ponencia de valors cadastrals
Aprovada per unanimitat.

Una bona notícia al 2014  hi haurà una reducció del IBI, plusvàlues, impost de transmisions.Ara fa un any vàrem presentar una demanant una  revisió dels valors cadastrals a la baixa (veure article). En aquell moment vam tenir que retirar la moció ja que no era possible pel Real Decret del govern central del Partit Popular de mesures urgents. Ens alegra que el PP hagi rectificat. Ara permeten baixar fins un 20%, que a la pràctica tot just serà un 4% de cara a la recaptació. La proposta és pel 2014 i succesius pel 2013 no pot ser. Nosaltres a la nostra moció  anavam més enfora ja que demanavam una nova ponència tècnica per determinar el valor real cadastral.


5 - Aprovació inicial, si escau, de la modificació del Compte General de 2011

Aprovada amb la nostra abstenció.

 

6 - Aprovació inicial, si escau , del Reglament de Règim Interior de la Residència Social de Santo Domingo.

Aprovada amb la nostra abstenció, de PSM i Esquerra.

Hem presentat una sèrie d'aportacions que ja comentarem, donant-li un redactat més propi de persones adultes i no adolescents. I també implicam a mes gent que no sigui personal o usuaris, com és els membres de patronat i fins i tot regidors, com quan parla de “prohibir entregar bens o dobers al personal, on pensam que s'ha de incloure també membres del patronat, especialmente directius, i membres del Consistori...

7.- Moció presentada pel grup Alternativa relativa a l’auditoria. (article i moció).

Aprovada per unanimitat no vam posar cap pega a acceptar les esmenes que va proposar el batle i CiU.

Respecte al que demanava CiU a Alternativa no només no tenim cap problema sinó que consideram imprescindible que hagi els informes d'intervenció i secretaria que valoren, qüestionen o expliquen tot el referent a l'auditoria.

Respecte a la retirada del segon punt de la moció que va demanar el batle tampoc havia cap problema. No és necessari demanar una còpia de l'auditoria a tots els grups ja que no n'hi ha més documentació que l'informe que tenim tots els grups. No obstant vam demanar còpia de l'expedient de l'auditoria; petició de l'Ajuntament de la mateixa, proposta de  Deloitte del 30 de novembre de 2011, estudi previ, esborrany, planificació...

El que s'ha afegit a la moció a proposta de CiU ha estat:

1. Que els serveis tècnics municipals informin sobre el procés de contractació de l’auditoria i de l’objecte encomanat (àrees auditades, anys o exercicis auditats i aspectes valorats e informats).


2. Que els serveis tècnics municipals informin si els auditors han tingut accés a tota la documental obrant a l’ajuntament en referència a l´objecte encomanat, tan pel que fa a factures com a contractació. En el seu cas, quina documentació s’ha tingut en compte. Així com si els tècnics municipals han informat als auditors en referència als processos de contractació i pagament de factures que s´apliquen dins l´Ajuntament.

8. Moció presentada pel grup del PSOE amb motiu del 8 de març Dia Internacional de les Dones.

Aprovada amb l'abstenció del PP.

Hem recordat que les retallades i algunes coses que denuncia el PSOE a la moció les van iniciar ells quan eren al govern.

 9. Moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana, per a la publicació de les balances fiscals.

Aprovada per unanimitat.

A l'actualitat és clar que el repartiment de recursos es fa de manera partidista, només cal veure el que s'ha invertir en Galícia. Per desgràcia el PP de Balears sembla que té la seva seu a Madrid i el nostre finançament és més que injust. Una cosa és ser solidaris, un valor fonamental per a nosaltres i altra aguantar aquesta injustícia en silenci.

10.- Moció presentada per grup PSM_EN d’adhesió de l’Ajuntament de Pollença a l’òrgan fundacional de la Xarxa de Municipis de les Illes Balears pel Ramon Llul-

 Alternativa per Pollença hem signat aquesta moció.

Aprovada amb l'abstenció del PP.

El batle va demanar la col.laboració del PSM, que aquest va acceptar per tirar endavant la moció.

Bernardo Vergara al diario.es

 

 

Comentaris

jrv

Bla-Pere

jrv | 01/03/2013, 11:02

"Pere", te veig molt decidit a denunciar, i depurar responsabilitats, etc... ho aplaudeixo, i suposo que si al final hi ha responsabilitats, tan penals com civils, tu seras el capdevanter a presentar denuncies, exigir cumpliments dels codis penals i civils, així que si has de menester ajuda en aquest treball colosal, ja ho saps, estic a la teva dispossició, però tan sols un "petit" detall: perque no t'identifiques, per saber a qui tinc a ajudar en aquesta noble tasca?
Cordialment,

Pepe

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Pepe | 01/03/2013, 09:24

Gràcies per la informació Joan Ramon. Un altre record negatiu. Procurarem esdevinar a quin tema no han volgut contestar al defensor del poble.

Pepe

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Pepe | 28/02/2013, 22:33

Curiós punt de vista Bla, si ha hagut un grup que ha apostat per aclarir les coses som nosaltres que hem presentat la moció per publicar l'auditoria i estudiar si s'han comés delictes. En aquest cas serà l'Ajuntament i no nosaltres qui haurà de denunciar els mateixos.
Jo no he de demanar res a Michel, el portaveu del seu grup i de la llista on anaven en Joan i en Martí fa mesos que té l'auditoria, és la seva responsabilitat aclarir si és cert o no el que diu la mateixa i ja ha deixat passar dos plens sense fer-ho.

Indignat

Poca vergonyes?

Indignat | 28/02/2013, 21:52

Tal vegades ganes de fer les coses bé.
Segurament en MArtí va fer bé enviant unes botelles de vi a casava i enviat les factures a l?ajuntament, pq les va beure a la salut de tots els pollencins, no et fot!!!

Bla

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Bla | 28/02/2013, 21:45

Aquell vos ho ha dit be Pepe... Només voleu embullar. Pq no li demanes tu mateix a en Michel que es company teu dins l'ajuntament... Si en Michel, en Joan o en Martí han comes algun delicte... Pq esperar a la publicació de l'auditoria i no denunciau?
Res només parlar i embullar pendre decisions cap ni una... Ganes d'embullar? Por a engrunar-se?

Joan Ramon

Trist privilegi.

Joan Ramon | 28/02/2013, 21:37

Avui al Diario de Mallorca:

Pollença, uno de los municipios que obstaculizan al Defensor del Pueblo
Un informe de la oficina del Defensor del Pueblo señala al ayuntamiento de Pollença como una de las 18 entidades locales del país que "no han contestado a una solicitud de información después de habérselas requerido hasta en tres ocasiones". Sin embargo, el dictamen no cita el expediente en cuestión.

Pepe

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Pepe | 28/02/2013, 19:22

Ja he dit que m'asombra la vostra seguretat en el tema de que l'auditoria està mal feta? En què us fonamentau? l´haveu vist i analitzat?
Us ha explicat en Martí perque el ví va a ca seva i la factura a
l´Ajuntament? Us ha explicat Michel perquè va haver factures de l´àrea de Festes que van ser anul·lades del registre i els proveïdors les consideren pendent de pagament?

Pere

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Pere | 28/02/2013, 18:40

Per cert la transparència no tan sols hi ha de ser pel que vos interessa, potser el resultat no sigui el que vos esperau i això, no passa res, tambe es transparència.Que els serveis municipals facin la seva feina i després caldrà demanar explicacions, i en el seu cas, responsabilitats.Tan si això està conforme al que creis o pensau com si no. Si teniu la convicció de que hi pot haver actuacions que poden ser suceptibles de responsabilitat idò, no cal esperar, "cap el Jutjat s´ha dit".

Pere

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Pere | 28/02/2013, 18:29

Sí sí, tot el que vulgueu. No es pot dir mes clar: QUE SE PUBLIQUI L´auditoria o "el que sigui" perquè segons va dir ahir la ex regidora de Hisenda no era una auditoria, segons ella era un "informe". Si aquest informe s´ha fet be, que se depurin responsabilitats si del seu contingut se´n dedueixen. Ara, si s´ha fet malament i les conclusions son erronees, idò que se demani responsabilitats a qui l´ha feta o l´ha encomenada perquè la "broma" els pollencins ens ha costat mes de 20.000.-€.Vos pareix poc?

Vosaltres si que embullau

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Vosaltres si que embullau | 28/02/2013, 18:05

Pepe crec que en Tomeu del PSM ahir amb la seva intervenció, contundent i impecable el que també va deixar clar es de quina manera se vol embullar i utilitzar l'auditoria per part d'uns en contra d'altres i no per fer el que realment s'ha justificat l'auditoria.

Alternativa per Pollença

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Alternativa per Pollença | 28/02/2013, 17:19

Ja podeu escoltar el Ple ordinari de febrer a Ràdio Pollença.

www.radiopollença.net/noticies/ja-podeu-escoltar-el-ple-de-febrer/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+radiopollensa+%28R%C3%A0dio+Pollen%C3%A7a%29

Pepe

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Pepe | 28/02/2013, 17:09

No deixa de ser sorprenent que el grapat de comentaristes anònims habituals es qüestionin un document que teòricament desconeixen i que ha estat realitzat per una de les empreses auditores mundials més importants i supervisat per l'anterior interventor.

Jo no sóc cap expert al tema i és possible que hi hagi errades a l'auditoria. De fet des de desembre que els portaveus tenim l'auditoria, Mª del Mar Sastre, la regidora del PSOE va aclarir alguns temes relacionats amb factures i el contracte de l'escoleta.

El que és segur és que hi ha un bon grapat de dades escandaloses certes i de comportaments irregulars que des de desembre fins ara haurien d'haver estat aclarides, explicades, rebutjades... Encara no hem sentit ni una paraula en aquest sentit per part del grup de CiU on militen els principals protagonistes d'aquesta història.

CiU si que ha parlat d'irregularitats a la realització de l'auditoria però ahir al ple no va explicar res d'aquestes suposades irregularitats.

Una vegada que es tenguin tots els informes en la mà es veurà qui és responsable de què. Només una cosa tinc clara Alternativa és culpable d'haver denunciat molts dels temes que l'auditoria destapa i de que aquesta es pugui fer pública amb totes les garanties que requereix un tema tan greu.

Can Domenge

Oculista

Can Domenge | 28/02/2013, 16:29

Hi ha qui confon transparencia amb invisibilitat. No és el mateix, "pere", i ja sabem que hi ha gent de la pasada legislatura, que voldria fer-se invisible...

Voltor

El que sigui

Voltor | 28/02/2013, 16:27

De la lectura del comentari d'en "Pere", suposo que a ell i als seus amigots, els hi agradaría mes que es publiqués "el que sigui", com diu ell, que la propia auditoria, no fos cosa que a mes de quedar martins, joans cerdás i qualque regidor actual pitjor del que estàn, a mes, la fiscalía hi prengués part per "felicitar-los"....
"Pere", has mostrael llautò ben mostrat

Un

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Un | 28/02/2013, 14:39

Pere, en aquest documental hi ha tota la veritat sobre el tema de l'auditoria.
h ttp://www.youtube.com/watch?v=Q0i2kaPGD1E

Pere

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Pere | 28/02/2013, 14:32

Sí que se publiqui l´auditoria (o lo que sigui) i que se depurin responsabilitats conforma els resultats de la mateixa.

I si aquesta "auditoria" o informe (el que sigui) està mal confeccionat o "teledirigit" que se depurin responsabilitats per part dels qui el varen interessar i utilmitjans públics per pagar interessos personals i partidistes.

Transparència ja!!

Pepe

Re: L'auditoria es publicarà i es depuraran responsabilitats.

Pepe | 28/02/2013, 09:53

De moment hem aconseguit que l'auditoria no acabés amb un calaix oblidada. Ara com vam dir ahir esperam que els informes sol·licitats no signifiquen que el tema s'eternitzi. Pel bé de tots cal que els informes es facin aviat, que els responsables del desgavell donin les explicacions que encara no han donat i que es depurin responsabilitats.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb