URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Alternativa | 05 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va aprovar la nostra moció per deixar d'utilitzar progressivament els herbicides a Pollença. Amb els vots a favor d'Alternativa, PSOE,PSM, Esquerra i no adscrits i l'abstenció de la resta.  Ara començarem a fer feina per aconseguir el més prest possible el nostre objectiu una Pollença lliure d’herbicides, esperam la col·laboració de tots els que creuen en la necessitat d'un municipi més saludable i ecològicament sostenible.

Al ple vam acceptar l'esmena proposada per l'equip de govern per no tancar el termini de compliment de la moció en un any, amb el compromís del mateix equip de govern de donar-nos els mitjans per fer feina a la  moció. 

 A la majoria dels casos no hi ha una justificació racional per fumigar sobre herbes que no representen cap risc en relació a possibles incendis forestals, que no afecten la visibilitat circulatòria de la carretera i que no suposen cap risc per a la seguretat de les persones. Es confon la “netedad” amb la destrossa d’hàbitats i ecosistemes posant en perill la nostra salut i es confon "males herbes" amb plantesque compleixen un paper clau als nostres ecosistemes.

Per això al termini d'un any que proposam per eliminar el glifosat a Pollença cal concienciar a la gent i fer una campanya informativa (es pot fer via xerrades, internet , taulers i ràdio municipal) a la que s'expliqui que és més important la salut que l'estètica

Per que la principal raó per la qual hem de deixar d'utilitzar herbicides és una qüestió de salut. Hi ha nombrosos estudis científics que parlen les conseqüències negatives dels herbicides i l’Ajuntament té la responsabilitat de vetllar pel manteniment d’un entorn saludable per a la vida de les persones. El glifosat ha mostrat signes de toxicitat i/o riscs de toxicitat per a humans tant en assaigs de laboratori com en estudis epidemiològics.

L'Ajuntament ha de vetllar per la sostenibilitat medi ambiental i la vegetació que creix a les voreres de carreteres i camins juga un paper important, no només estètic durant la floració primaveral ( és un de les coses valorares pels cicloturistes) , sinó també ecològic, a causa de la seva elevada diversitat biològica i per la producció de recursos tròfics que són aprofitats de forma important per moltes espècies d’invertebrats i d’aucells. A les voreres de camins i carreteres hi viuen moltes espècies de flora, fet que ajuda a compensar encara que sigui mínimament la pèrdua de biodiversitat a la resta de l’àmbit agrícola. El winnercoop que utiltiza l'Ajuntament com diu la seva propia fitxa toxicològica, és mortal per invertebrats i anfibis, que estan a la base de la xarxa tròfica natural. Molts d'aquests animals moren directament després d'una fumigació. D'altres, queden enverinats. El cicle de vida es romp. Els productes persistents arriben als torrents o als aqüífers i s'instal·len als organismes humans.

 A Alternativa per Pollença som ben conscients de que la supressió total del winnercoop no és cosa d'un mes ni de dos i per això a la nostra moció plantegem la seva desaparició progressiva, començant per les zones més perilloses de ser contaminades o afecta a la nostra salut amb l'objectiu de deixar-ho d'utilitzar en un any. Tenim clar que durant aquest any de moratòria s'hauria de fer la feina de conscienciació de la que hem parlat, també som conscients que l'Ajuntament només té dos jardiners per una gran superfície enjardinada. Però aquesta superfícies es pot reduir d'una forma important si apliquem la raó; a moltes plantes només cal deixar que facin el seu cicle vital perquè desapareguin de forma natural quan arriba l'estiu, els nostres escassos dos jardiners no han de fer feina a zones que són responsabilitat del Consell. Hi ha molts de quilometres de camins i només dos caminers, però aquest sobre tot tallen rames de finques veïnes per que l‘Ajuntament no els obliga a tenir en condicions el seu tros de camí. Cal dir que l‘Ajuntament quan va iniciar la privatització de la neteja viària el va donar amb el personal inclos, obviant les recomanacions del comitè de treballadors, ja que realment la meitat d‘aquest personal feia de jardiner. Ara es troben que els manca gent i la llei no els permet recuperar ni contractar dotar el servei de jardineria i camins amb el personal suficient per poder dur les àrees de forma eficient

Com hem dit esperam una Pollença lliure d’herbicides en un any i esperam la col·laboració de tots els que creuen en la necessitat d'un municipi més saludable i ecològicament sostenible.

 

Per començar a l'enllaç de Som lo que sembrem podeu veure material audiovisual sobre “Efectes de les fòrmules d’herbicides amb glifosat i les alternatives”.

 


Comentaris

M. Alemany

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

M. Alemany | 08/06/2013, 08:29

El declivi, com diu na Margalida, de na Malena Estrany l'honra perque va ser ella mateixa que per no estar d'acord amb l'equip de govern va partir. Quants ferien això?
El problema és que n'hi ha uns quants que ja no saben com s'han de ficar amb ella. ja fa bastants mesos que no és a l'Ajuntament i encara n'hi ha que li volen endosar les culpes. És lamentable!
I una altra cosa Margalida, si vares seguir el que va passar amb en Valent pels diaris, jo si ho vaig fer, veuras que l'interventor de l'Ajuntament de Pollença, per tant un tècnic no un polític, va ser el que va qüestionar la gestió econòmica de'n Valent. Per tant, crec que estas un poc embullada amb el que realment va passar.

Pepe

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Pepe | 07/06/2013, 16:10

Bones Margalida em sap greu si et sembli patètic que no pensem com tú. Si penses que tenim alguna responsabilitat a aquest degavell la reconeixeiria però no reconeixeré el que no crec.
Pens que sóm els partit que més vegades va demanar al ple fer una reunió per valorar el Festival 2012 i preparar el 2013. I ja et vaig explicar que anar o no al reunió amb Valent (amb una convocatòria totalment anormal) no canvià els quatre mesos d'inactivitat del batle a aquest tema.
Respecte a Malena us convidaria a posar-li els comentaris que trobeu al seu perfil de facebook.

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 07/06/2013, 15:52

A jo no em sembla bé res que sigui il.legal o al-legal. Entenc perfectament el que m'explicau però els que no m'enteneu sou vosaltres. El que us ull fer entendre es que, en aquest desgavell, tots, absolutament tots els partits que estau a l'Ajuntament, teniu part de culpa del que està passant; uns més que altres, es clar, el batle, principalment, na Malena Estrany, moltíssima i així fins a arribar a vosaltres, que també en teniu. Es patètic tot plegat i també és patètic que voltros no volgueu reconèixer la vostra responsabilitat,per petita que sigui; I també me pareix patètica l'actitut de n'Estrany, l'any passat tot eren elogis cap en Valent i ella anava més estufada que un estruç, amb la reina i tot, i, de cop i volta, i coincidint amb el seu declivi polític a l'Ajuntament, resulta que aquell home tot ho ha fet malament i l'acusa quasi quasi de lladre. Sospitós, tot això, si més no.

jrv

Dois.

jrv | 07/06/2013, 08:56

Molt peculiar el teu plantejament, "Margalida Amengual". Els que haguin denunciat irregularitats a la gestió del festival, no han d'anar al festival....els altres, sí.
Per aquestes cinc-centes, tampoc els que varen denunciar els robatoris a l'autovia de Manacor, no hi haurien de circular, ni tampoc entrar al Palma Arena, ni...passa que las subvencions les hem pagades TOTS, tots els contribuents, no faltaría mes, hi han d'anar , especialmente els que han denunciat irregularitats....
En el que si estic d'acord amb tu és que les entrades de convidats, que me sembla s'han reduït substancialment en aquesta legislatura, seria mes convenient repartir-los entre els estudiants de música interessats en anar-hi.

Pepe

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Pepe | 06/06/2013, 16:39

Bones Tardes Margalida tornam a repetir, a veure si ens aclarim:
- El negociat en exclusivitat que va presentar el batle a la Junta de Govern era il·legal.
- Després de la petició (27 de maig)dels grups de l'oposició (excepte CiU) el batle ha fet un decret de batlia i ha complit la llei en el referent a convidar a altres dues persones.
- Les dues persones convidades a presentar els seus projecte sen 5 dies no han estat consensuades com vam demanar el mateix 27 de maig. I s'ha convidat a un escriptor (amic d'en Valent) i un director de teatre (relacionat amb la mateixa productora). Això et sembla bé?

M'alegra que demanis per les entrades,ja que és un dels temes que vam demanar al batle sense obtenir cap resposta:

- El 18 de març vam demanar: També ens agrairia saber les explicacions que ha pogut donar del director del festival respecte a les 325 entrades de protocol que va utilitzar.

I dos de les peticions de millora del plec de condicions que vam demanar i que el batle no ha inclòs eren:

3. Indicar número d’entrades que la direcció artística pot disposar, recomanació de l’interventor a l’informe del festival del 2012.

5. Els temes protocol·laris i tot el referent a entrades i invitacions ha de ser controlat per l’àrea de cultura de l’Ajuntament.

Respecte al que farem o deixarem de fer el decidirà la nostra assemblea, si vols venir saps que estàs convidada.

Joan CC

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Joan CC | 06/06/2013, 16:10

Una dada del professor Navarro, si ha espanya tinguéssim el mateix percentatge de treballadors públics que Suècia tindríem 6 milions d'aturats menys Molt recomanable la seva intervenció a Singulars

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 06/06/2013, 15:24

Supòs que enguany fareu boicot al Festival i no anireu a cap event del mateix, no? Si es tan il.legal... Maldament tengueu entrades gratis, com sempre tenen els regidors i familiars d'aquets i demés persones "importants" de la Vila, cosa que mai he entés, ja que crec que seria millor donar entrades als estudiants de música, per exemple, per motivar-los i engrescarlos i no a gent que moltes vegades s'adorm o que només hi va per pintar-le.

Alternativa per Pollença

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Alternativa per Pollença | 06/06/2013, 09:33

ADICAE premia les trajectòries de Caixa Ontinyent i Caixa Pollença.

www.portalcomarcal.es/la-vall-dalbaida/ontinyent/adicae-premia-les-trajectories-de-caixa-ontinyent-i-caixa-pollenca.html

Festivalero

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Festivalero | 06/06/2013, 07:55

Ahir vaig escoltar la radio perque em preocupa el festival i me vaig quedar amb una pregunta: que ha fet l'equip de govern en 4 mesos pel festival?
En Roca va quedar mut....
Ahir va quedar ben clar que aquest equip de govern ha badat amb el festival.
Oient de radio per mi que no tenies ben sincronitzada la freqüencia de radio Pollença perque ha quedat ben clara la postura de tots. T'anim a que ho tornis escoltar.

Pepe

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Pepe | 05/06/2013, 23:42

Ah... amb el petit detall que se m'oblidava de que tan el director de teatre com l'escriptor són conegut i amic d'en Valent.

Pepe

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Pepe | 05/06/2013, 23:39

Seràs oient però no has escoltat, Malena s'ha defensat tota soleta. Jo només he parlat del que s'ha fet ara i el que diu no només Alternativa sinó tots els grups de l'oposició; un disbarat.
Joan Ramon ha fet front comú amb Martí per defensar un concurs amanyat i legal.
Hi ha moltes de coses que han estat legals i amanyades fins que s'ha demostrat o no, el darrer exemple la venda de Can Domenge.
Legal és per què finalment el batle va convidar a dos persones més... però si penses que donar cinc dies i convidar al negociat com director del Festival a un director de teatre i a un escriptor no és amanyar un concurs doncs que hem te dir; l'escola d'UM segueix viva.

Festival volem tots, uns sigui com sigui (PP-Lliga-CiU) i altres ben fet (A,PSOE,UMP,PSM,Esquerra i no adscrits)

ONCE

Oients sords

ONCE | 05/06/2013, 23:36

Me sembla haver llegit (encara està escrit, ja sabeu, verbus fugit, escripta manet)" el comentari d'en Pepe, : QUE JOAN RAMON HA ESTAT INCAPAÇ DE DIR SI EL NEGOCIAT AMANYAT (LEGAL DESPRÉS DE LES APORTACIONS DE LA OPOSSICIÓ) LI SEMBLAVA BE O NO.
NO HE LLEGIT NI SENTIT RES DE SI "CONVERGENCIA VOL FESTIVAL".
I per favor, convergents, lo de Malena per pà i per sal ja fà fastic...
Jo li recomenaria a l'oient, a mes de un "sonotone", una revisió d'oculista, a no ser que siguin oients sords i cegos...o fanàtics

Pere

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Pere | 05/06/2013, 22:30

Si es amanyat no es legal i si es legal no es amanyat, secidit pepe pero les dues coses a la vegada es impossible.

oient de radio

Tertulia Radio

oient de radio | 05/06/2013, 22:28

Es cert el que dius Pepe, però a mi m'ha estat imposible sabre qua tu xerraves, si ho feies en nom d'Alternativa, en nom de na Malena Estrany o en nom de no adscrit.
I pel que he sentit en Joan Ramon el que ha dit es que Cnonvergècia vol festival.

Pepe

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Pepe | 05/06/2013, 22:01

Cap dels 5 regidors del PP, tres cobrant dedicació exclusiva, han pogut venir a la tertúlia de la Ràdio Municipal.
El regidor de la Lliga ha estat incapaç de contestar que han fet durant els darrers quatre mesos al Festival i Joan Ramon ha estat incapaç de dir si el negociat amanyat (legal després de les aportacions de la resta de l'oposiciói) de la direcció del Festival li semblava bé o no.

Pepe

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Pepe | 05/06/2013, 15:47

Avui a les 19:00 a Ràdio Pollença al 107.9 FM o a internet;www.radiopollença.net. tertúlia de polítics

Alternativa per Pollença

Re: Ens ajudau a ser un municipi més saludable i ecològic?

Alternativa per Pollença | 05/06/2013, 11:26

Convocat ple extraordinari divendres 7 a les 8:30 per fer l'aprovació inicial dels pressuposts 2013.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 05/06/2013, 08:26

El ahorro ético en Colonya Caixa Pollença aumentó en 2012 un 47,9 %
Los depositantes destinan el 50 % de los intereses a proyectos solidarios.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/ahorro-etico-colonya-caixa-pollen-aumento-2012.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb