URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Recurs de reposició contra el decret d'autoajudes

Alternativa | 14 Octubre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Els grups d'Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra i no adscrits hem presentat un recurs de reposició demanant que es declari nul de ple dret, s'anul·li o es revoqui conforme a allò que millor pertoqui en dret el decret de Batlia 649  mitjançant el que els regidors de l'equip de Govern amb dedicació exclusiva (el batle, la Sra. Maria Petra Buades i el Sr. David Alonso), es beneficiaran de que l'Ajuntament els pagui tota una sèrie de despeses de caràcter personal. Es tracta de despeses mèdiques (dentista, pròtesis, ulleres i similars...) fins a un màxim de 1.200 € anuals i altres despeses com el pagament d'estudis de familiars directes sense cap límit de despesa.

La justificació que ha donat el batle de que ells són iguals als funcionaris o al personal laboral de l'Ajuntament és patètica. Els arguments dels seus socis de govern del PI dient que no és un augment de sou i que els no les poden demanar... demostren que ja començam amb un joc que coneixem molt bé de passades legislatures; si un partit del suposat equip de govern fa una cosa malament l'altre li dona suport, però diu que no és cosa seva.... Han oblidat molt ràpidament les paraules que van escriure en agost per justificar el pacte:

"...creim que en els moments de crisis econòmica, social i política que vivim en l’actualitat, la política i els polítics, cal que realitzin un esforç extra en la seva tasca , un esforç de generositat..." 

L'arbitrarietat del recurs resulta palmàriament contradictòria amb la necessària política de reducció de la despesa a l'Ajuntament que han suposat un esforç per part del personal al servei de l'Ajuntament.

Com consta en l'advertiment in voce recollit en el decret, les “meses” negociadores no tenen competència de decisió sobre els membres electes de la corporació, ja que aquests no tenen la condició d'empleats públics. Per tant en cap cas no es pot “fer extensiu” un l'acord sobre prestacions socials recollit en el text articulat sobre les condicions generals de treball dels funcionaris i el text del conveni col·lectiu del personal laboral a uns altres col·lectius als que aquests règims no els són d'aplicació.

En qualsevol cas la determinació de les condicions en que es remunera la feina del personal eventual i membres de la corporació és competència del Ple, i no poden ser modificades mitjançant un Decret de Batlia, com s'ha fet en aquest cas, conforme l'article 22 de la Llei 7/1985 Reguladora de les Bases de Règim Local.

Per tot l'indicat consideram que l'anomenat Decret 649 s'ha de declarar nul de ple dret per manifesta incompetència de l'òrgan que ha resolt, ja que hauria de ser el Ple.

 Articles anteriors:

- S'autoajuden per decret.

- PP-PI d'esquenes al ple 2.


 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb