URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Alternativa | 16 Desembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Al darrer ple vam demanar ampliar el termini d’informació pública (per presentar al·legacions) de l'ordenança de seguretat i convivència que finalitza aquest divendres dia 20, com es va fer amb el catàleg de patrimoni. El batle va contestar que estudiaria el tema. Precisament aquest dies s'ha ampliat a 60 dies el termini de una ordenança igual  a Palma. Podeu fer al·legacions abans que s’aprovi de forma definitiva (sobre com podeu presentar al·legacions). Encara hi ha temps. Aquest tipus d'ordenances que el PP està presentant a multitud de municipis unides a la llei de seguretat que també vol aprovar el PP.tenen una clara voluntat de control social a l'espai públic.

A Alternativa per Pollença  al mes de març es vam reunir amb el redactor de la mateixa i li vam fer tota una sèrie de suggeriments, alguns dels qual han acceptat. No obstant també  li vam expressar  el nostre desacord general amb aquest tipus d'ordenanes  per això vam votar en contra de l'aprovació inicial presentarem una  esmena a la totalitat amb els arguments que podeu llegir a l'article anterior; "Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència".  Però si es mantenen els vots de l'aprovació inicial sortirà aprovada, es va aprovar amb els 9 vots a favor de PP,Lliga,CiU i UMP, 5 abstencions de PSOE,PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i els nostres dos vots en contra. Que presentem una esmena a la totalitat no vol dir que a la mateixa no concretem el que menys ens agrada a aquesta ordenança.

Ja el mateix títol d'ordenança de seguretat i convivència ciutadana és inadequat, perquè no és objectiu. Objectivament, hauria de ser una ordenança de policia o bé ordenança reguladora de l'ús de l'espai públic. Parlar de seguretat o convivència implica consideracions subjectives o judicis de valor, i apel·la a la part irracional de les persones.

Si  parlam de l'exposició de motius, consideram que  l'objectiu  de l'ordenança és acabar amb la vida al carrer i deixar només lloc per als consumidors. A més a més consideram que mai serà una eina efectiva. Parla de coses futures i moltes problemàtiques no es donen per tant, la legislació és innecessària, i com ja vam dir les respostes no són equilibrades ni democràtiques: són classistes (perquè perjudiquen els més desafavorits), superficials (perquè no pretenen acabar amb el problema), hipòcrites (volen amargar-los) i demagòges. (donar mostres de duresa).

Predomina la sanció i les mesures pel foment de la convivència són ben poques. La justificació que es fa  de “pertorbar, lesionar o deteriorar la convivència” és ambigu o parcial; també la pertorben moltes altres coses que no ens atrevim a legislar.

Exemples concrets del que comentam:

 

Article 9.- Voluntariat i associacionisme

 

1. L'Ajuntament impulsarà diverses fórmules de participació dirigides a les persones o entitats o associacions que vulguin col·laborar en la realització de les actuacions i les iniciatives municipals sobre la promoció i el manteniment del civisme i la convivència a la ciutat.

2. Es potenciarà especialment la col·laboració de l'Ajuntament amb les associacions de veïns i les altres associacions i entitats ciutadanes que, pel seu objecte o finalitat, tradició, arrelament a la ciutat, experiència, coneixements o altres circumstàncies, més puguin contribuir al foment de la convivència i el civisme.

O sigui que la feina en part la faran voluntaris o associacions. Quines? Qui ho decidirà? Les que “pel seu objecte, finalitat, tradició, arrelament, experiència, més puguin contribuir”, això és ambigu i intencionadament. Al final, certes associacions han de fomentar el civisme. Perill de subjectivitat perquè el concepte “civisme” és ambigu. Segons quina sigui l'associació transmetrà un contingut o un altre.

Article 12.- Organització i autorització d'actes públics

1. Els organitzadors d'actes celebrats en els espais públics com a concertas, actes esportius, o altres que necessitin d'una autorització expressa  per la seva naturalesa,  han de garantir la seguretat de les persones i els béns. A aquests efectes han de complir amb les condicions de seguretat generals i d'autoprotecció que es fixin en cada cas per l'òrgan competent. Quan les circumstàncies així ho aconsellin, l'Ajuntament podrà exigir als organitzadors que dipositin d’una fiança o subscriguin una pòlissa d'assegurança per respondre dels danys i perjudicis que puguin causar-se.

Quan les circumstàncies ho aconsellin” pot suposar un greuge, pot dur implícit prejudicis i perjudicis, uns sí i uns no, per segons quins col·lectius pot suposar la impossibilitat de fer l'acte, o augmentar la sensació de arbitrarietat. Això permetrà autoritzar o no actes en l'espai públic quan els doni la gana. I lògicament ja se cercaran causes “objectives” quan al partit del govern no li interessi una determinada manifestació per exemple.

2. Els organitzadors d'actes públics, en atenció als principis de col·laboració, coresponsabilitat i confiança amb l'autoritat municipal, hauran de vetllar per que els espais públics utilitzats no s'embrutin i els seus elements urbans o arquitectònics no es deteriorin, quedant obligats, si escau, a la corresponent reparació, reposició i/o neteja.

Però al llarg de l'ordenança hi diu que els organitzadors es responsabilitzen de moltes més coses, concretament de tot el que és considerat una infracció. Però resulta curiós perquè es recull com a normes de conducta que els organitzadors no han de permetre, han d'impedir o vigilar... però no hi ha sanció per a tal infracció. Per tant, concloem  que es tracta d'una forma de fer que la gent no organitzi coses perquè es fa difícil respondre de mil coses.

Continuarà...

 Mobilització social contra l'ordenança de convivència a Ripollet

 

Comentaris

jrv

Moolts

jrv | 20/12/2013, 11:00

Doncs de missers , metges, etc. ni hi ha un bon grapat, a la política. També és cert que molts pseudoempressaris, que no empresaris de veritat, que a Espanya ni hi ha ben pocs d'aquests( no cal confondre empresaris amb especuladors, com Diaz Ferran, el lladre, el seu "jefe", o l'anterior Cuevas, que mai va tenir una empresa...)
Segur que aquests mai passarien unes opossicions...a no ser de formes de robar.

joan cc

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

joan cc | 19/12/2013, 23:15

Un clar exemple del que dius es la famosa porta giratoria per la que els politics pasen a treballar a empreses a las que han afavorit. Ja se veu. Menys mal que per molt que et pesi encara hi ha treballadors amb unes condicions laborals dignes que els permet dedicar un determinat temps de la seva vida a treballar per el be comu, tant de bo n'hi hagues mes.

joan cc

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

joan cc | 19/12/2013, 23:15

Un clar exemple del que dius es la famosa porta giratoria per la que els politics pasen a treballar a empreses a las que han afavorit. Ja se veu. Menys mal que per molt que et pesi encara hi ha treballadors amb unes condicions laborals dignes que els permet dedicar un determinat temps de la seva vida a treballar per el be comu, tant de bo n'hi hagues mes.

pooocs

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

pooocs | 19/12/2013, 20:17

Quants politics de professions liberals conèixeu? I quants politics empresaris? Poooocs!!! i sabeu perquè? Perque no tenen temps per perdre. Amb això ja està dit tot, els que tenen temps per matar mosques amb el pardal, funcionaris, professors, i vividors, aquests estan a la politica

Xavier

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Xavier | 19/12/2013, 17:32

El farmacèutics sí que poden tenir càrrecs polítics. Els que són incompatibles són els titulars de farmàcies, que són de concessió pública. Com tampoc poden tenir càrrecs els policies en exercici. No es poden tenir càrrecs des dels que beneficiïs el teu propi negoci, això és ben lògic, i en Bauzà ho està fent.

Maki

Embullós

Maki | 19/12/2013, 17:17

971etc., el que no pot fer un polític ( EN UNA DEMOCRACIA!) és utilizar el seu carrec per afavorir el seu negoci, vist, en el cas de Bauzà, com a comerciant, molt per damunt una carrera de ciencias o sanitaria. Afortunadament hi ha lleis que están per damunt ell i els com ell...
Ja se que a les Balears malhauradament ens estem acostumant a que gent del PP, i no en parlem de UM, es "fiquen a política per enriquir-se personalment, però hi ha gent que no ens acostumerem mai a que això pugui ser així. Us ho posarem malament.

Joan  CC

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Joan CC | 19/12/2013, 14:47

Pregunta , segons tu qui ha de participar en politica?
I segons tu qui ha de prendre les decisions en educacio? La consellera trepitja?
En quant a les incompatibilitats es una cosa tan de sentitbcomu com que un president no pugui emprar el seu carrec per afavorir el seu negoci privat

Garci

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Garci | 19/12/2013, 14:36

No respons a la pregunta, però bé, estem acostumats.
Qui ens porta a una mala educació no són els docents, a qui intentes criminalitzar. Probablement si és deixés decidir als propis implicats i no a polítics als seus despatxios, tot aniria molt millor.

97153

TIL

97153 | 19/12/2013, 14:00

Segons voltros un farmacèutic no pot exercir en política i un docent sí.
I per lo que dius els que haurien de disenyar el sistema educatiu són els mateixos que ens han duit a estar a la cua d'Europa en educació. Anda ya!!!!

jrv

Política som tots

jrv | 19/12/2013, 13:26

Si, política som tots, fins i tot els que "passen" de política, PERQUE LA POLÍTICA NO PASSA D'ELLS...." i SINÓ, ELS QUE PASSAN DE POLÍTICA TAMBÉ PAGAN ELS IMPOSTOS QUE DECIDEIXEN ELS POLITICS, O MARCAN CON A DE SER L'ENSENYAMENT per exemple( o el dessensenyament com passa amb el TIL)Un llarguissim Tot hom, tal volta amb l'excepció dels jutges, ha de poder participar en Politica. I ja veis, Spain is different, el Jutge del Tribunal Constitucional un afiliat al PP...

Joan  CC

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Joan CC | 19/12/2013, 12:17

97153 i per tu qui creus que esta legitimat a participar en politica?

Joan  CC

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Joan CC | 19/12/2013, 12:15

Avui he tingut una discusio amb un cosi meu que estava emprenyat amb els profesors per la vaga. li he dit que amb qui s'havia d'emprenyar era amb els governants ( que no els politics, perque els responsables d'aquest desgavell son us politics en concret, ii que curiosament no son docents ni tenen p... idea d'educacio. Desviar l'atencio cap a si els docents poden participar o no en politica no es mes que un intent de justificar lo injustificable.

Pepe

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Pepe | 19/12/2013, 11:20

VJ ni digo que estés contra los docentes pero tu comentario de que sois los únicos que os seguís moviendo contra el TIL no es cierto.

Que en política haya más o menos docentes no creó que tenga nada que ver con el tema del TIL, contra el que se ha manifestado todo el mundo (excepto los paniaguados del PP)

El equipo directivo de Sineu ha dimitido por la aplicación del TIL (presión,dictadura mentiras...); una de cuyas consecuencias es que el catalán no puede ser la lengua vehicular del centro.

No conozco a ningún profesor activo que ponga por encima de su profesión docente su actividad política. Los que lo hacen no tardan en colocarse en sus partidos y no suelen volver a la docencia. La señora Bel Cerdà sería un buen ejemplo

97153

TIL

97153 | 19/12/2013, 10:23

VJ, ahí le has dado. El problema es que las aulas están completamente politizadas, una buena muestra es que en el Ayuntamiento de Pollença hay una mayoría de docentes ocupando sillas en el plenario. No me explico cómo no les afecta la ley de incompatibilidad. Un profesor no debería poder ejercer de político, y a la inversa.

VJ

Pepe

VJ | 19/12/2013, 09:16

Pepe mis comentarios no son contra los docentes ni mucho menos , es en contra de los políticos lo que pasa que en política hay demasiados docentes y tu entre ellos. Te recuerdo que la huelga no sólo fue de docentes también de alumnos con el consentimiento de los padres , aulas vacías , el director de sineu no dimite por el TIL , es que el catalán no puede ser la lengua vehicular del centro , nosotros en ningún momento nos hemos quejado de los docentes , pero hay muchos que por encima de la docencia está sus ideales políticos.

Pepe

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Pepe | 18/12/2013, 19:51

Rave ja sé que alguns només sou capaços de fer coses si podeu treure un benefici, però no tothom és com vosaltres per sort.

Quan vaig començar la vaga ja tenia clar que el PP no rectificaria, i això que la resposta social ha esta més que impressionant.
Qué això no tingui possibilitats de canviar fins al 2015 no vol dir que no continuem lluitant. Per exemple fa res a la majoria dels instituts hem rebutjat el TIL a la Programació General Anual.
Avui mateix la directiva de Sineu ha dimitit
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/dimiteix-equip-directiu-ies-sineu.html

Això sí a nivel polític municipal si el batle passa del ple i del consell muncipal escolar i té el suport del PI res més podem fer.

Maki

Ravec important

Maki | 18/12/2013, 19:08

La realitat és caparruda, ravec, i la manifestació de mes de 120.000 persones de totes les Illes Balears, la vaga de 17 dies del col·lectiu de Mestres ES POLÏTICA, com tot el que és fa SINCERAMENT I HONESTAMENT per beneficiar el que és de tots, la convivencia, i especialmente als nostres fills i nets de cara a la seva preparació pel seu futur. El que no és de CAP MANERA la defensa anti TIL és campanya electoral, d'això el PP i altres partits no saben fer res mes, caigui qui caigui , i sol caure l'interés públic i el comú.
Poca cosa pot fer el Batlle, i menys vol fer una directora general d'innovació pedagógica a la que cega el fanatisme partidista.

J.

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

J. | 18/12/2013, 19:01

Hola rave. Que es ponerse manos a la obra? Me puedes dar un ejemplo de como trabajar para cambiar esto? Me interesa de verdad este tema.

rave important

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

rave important | 18/12/2013, 16:53

VJ no t'hi barallis, sempre tenen raó. Primer diu que només ho solucionaran al 2015 votant, i ara que continuen fent feina. Si continuassin fent feina se posarien mans a l'obra, i no repetint que tot es culpa del PP i que fins que el batle esqueixi el carnet això no anirà el lloc i bla, bla, bla. No s'hi posaran, perquè això es una precampanya electoral per evitar noves majories del PP, cosa molt respectable i lloable, però no ho disfressem d'altres coses.

Pepe

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Pepe | 18/12/2013, 16:32

VJ me parece lamentable por tu parte que me digas eso cuando muchos docentes hemos estado 17 días de huelga. Y decir que sois los únicos que seguís luchando contra el TIL es tener un desconocimiento total de lo que se sigue haciendo contra el TIL y a favor de la educación pública, sólo tienes que visitar las páginas de la Asamblea de Docentes o de la FAPA para ver todo lo que se continua haciendo.

VJ

Para Pepe

VJ | 18/12/2013, 15:59

Para ser un problema más global como dices no veo muchos colectivos levantando la voz ,nosotros no nos hemos rendido , esté grupo de padres somos los únicos que nos seguimos moviendo en contra del TIL . Y no creo que estemos muy equivocados que todo es política.

jrv

El TIL és molt de TIL

jrv | 18/12/2013, 09:08

VJ, esto és simplemente la aplicación normal del TIL. el problema no és el alcalde ni nadie más, és la puesta en vigor de una ley absurda y perversa que perjudica y daña a toda la comunidad educativa y el futuro de nuestros hijos y nietos, en mi caso.

de PPena

Conselleria de manipulació.

de PPena | 18/12/2013, 08:23

El decret del TIL es va passar pel forro una sentència de l'audiència tel TSJIB, també dels consells de la UIB, dels docents, dels sindicats de professors, fins i tot ANPE (gens sospitos de ser contrari al PP), del departament de pedagogia... aquí els únics que han anat en contra sòn en caudillo Bauzà i la pitjor consellera d'educació que hem tengut mai (no crec que ningú la superi).
De fet, anomenar una consellera com aquesta ja demostra que al Govern d'en BAuzà l'importa un rave l'educació.

Pepe

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Pepe | 17/12/2013, 22:16

VJ no t'equivoques els que van prendre una decisió política per damunt de Tribunals, docents, UIB... és el Partit Popular, el mateix del senyor batle i la senyora Bel Cerdà que a més a més és responsable directa de l'aplicació del TIL. Comprenc que demaneu una solució al problema dels vostres fills però el problema és més global i ja és clar que només el solucionarem votant al 2015.

jrv

Pastelejar

jrv | 17/12/2013, 10:40

No crec que des de el PP que actualmente ens governa, és convii una sola coma del despropossit del TIL. I el Batlle, des de Pollença, no canviarà res, per molt que vulgui dolçificar el mal boci...i Isabel Cerdà, menys, governen els seus, és a dir, el sector ultra del PP...una altra cosa és que li preocupi la perdua de vots a les properes eleccions...

Juan

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Juan | 17/12/2013, 00:06

Si, aquí se ha hecho como marca la Ley. Bien o mal depende del que lo valore. Eso, VJ, es el TIL. Luego que cada uno juzgue si le gusta o no. A mi me parece una barbaridad.

VJ

TIL

VJ | 16/12/2013, 23:27

Juan , en la mayoría de primero de la eso sólo una asignatura en inglés en el puerto dos te preguntó todos los demás lo han hecho mal y aquí bien , no me fastidies dejar la política para otras cosas .

Pepe

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Pepe | 16/12/2013, 22:48

VJ el batle pot estar tota la resta de legislatura fent reunions i declaracions a la premsa buides.Si el batle no penses al seu partit i encara tingués algo de vergonya, a l'igual que na Bel Cerdà, s'haguessin donat de baixa del mateix davant d'aquest despropòsit del que són responsables.

Juan

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Juan | 16/12/2013, 22:42

En el Puerto de Pollença se ha implantado el TIL tal y como marca la ley. No se ha implantado mal.

Y este alcalde es un demagogo, dice una cosa y hace lo contrario. Es penoso.

VJ

Pero ahora ayuda no como otros

VJ | 16/12/2013, 22:11

Puede que haya hecho cosas mal ,pero ahora sin pensar en su partido está cerca de los padres para ayudar a los alumnos denunciando el TIL y lo mal que se a implantado en el instituto del moll ,que en el proceso de implantación del TIL no pensaron en los niños.

Alternativa per Pollença

Re: Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència 2.

Alternativa per Pollença | 16/12/2013, 20:01

Al UH.
El alcalde de Pollença sobre el TIL: «Educació no escucha y los que lo sufren son los alumnos»

Com deia la canço parole, parole, parole... A la taula podeu veure una de les responsables directes del despropòsit d'experiment ideològic que no pedagògic que suposa el TIl; la senyora Isabel Cerdà i el batle que no va anar on devia anar a defensar el que havia aprovat el ple i el Consell Municipal Escolar.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/reunion-pollen-a.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb