URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Prou d'herbicides a Pollença

Alternativa | 04 Abril, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

A Alternativa per Pollença  demanam a l’Ajuntament el compliment de la nostra moció que es va aprovar al mes de maig del 2013 i que deixi d’utilitzar herbicides al municipi com ha fet la direcció de carreteres del Consell de Mallorca.

___________________________________________________________


L'abril de 2010, des del GOB Mallorca instaven al Consell i als Ajuntaments, a deixar de fer servir herbicides com el glifosat pel manteniment de la vegetació a les carreteres. A l’Ajuntament de Pollença, al ple de maig del 2013,  es va aprovar la nostra moció per deixar d'utilitzar progressivament els herbicides al municipi. Nosaltres proposavam eliminar els herbicides en un any però al ple, per aconseguir l’aprovació de la moció  vam acceptar l'esmena proposada per l'equip de govern (que es va abstenir) per no tancar el termini de compliment de la moció en un any, amb el compromís del mateix equip de govern de donar-nos els mitjans per fer feina a la  moció. 

 Ja ha passat pràcticament un any de l’aprovació de la moció i no tenim dades de que realment s’hagi reduït la utilització d’herbicides.  Al ple de novembre el regidor de serveis   va dir que s'utilitza menys quantitat d’herbicides per esquitxar però al darrer ple de març vam demanar  si ens podien donar xifres de la reducció d'herbicides i no ens van contestar.  Pel novembre el regidor també  va dir que era una primera mesura per anar cap al compliment de la nostra moció Però al darrer ple tampoc va contestar a la pregunta de si s'havia adoptat alguna mesura més. A Alternativa demanam fer una campanya per  conscienciar a la gent i fer una campanya informativa (es pot fer via xerrades, internet , taulers i ràdio municipal) a la que s'expliqui que és més important la salut que l'estètica. L'ajuntament ha d'informar i conscienciar als particulars sobre els perills de l'us d'herbicides i pesticides, i fomentar l'abandonament d'aquesta practica nociva amb la biodiversitat i la salut humana, així com fomentar la seva substitució per mètodes alternatius.

 A la majoria dels casos no hi ha una justificació racional per fumigar sobre herbes que no representen cap risc en relació a possibles incendis forestals, que no afecten la visibilitat circulatòria de la carretera i que no suposen cap risc per a la seguretat de les persones. Es confon la “netedad” amb la destrossa d’hàbitats i ecosistemes posant en perill la nostra salut i es confon "males herbes" amb plantes que compleixen un paper clau als nostres ecosistemes.

Demanam  a l’Ajuntament que  prengui nota del que ha fet la direcció insular de carreteres del  Consell des del 30 de juny del 2013, que aplica una “moratòria absoluta” i no esquitxa gens. Abans aplicaven pesticides tres o quatre cops l’any i ara, es deixen créixer les herbes fins a un cert punt i es desbrossen tant manualment com mecànicament dos pics l’any.

Article del GOB

Abans amb herbicides

 

 Ara

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb