URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Projecte unitari 1

Alternativa | 17 Octubre, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

 A continuació teniu la nostra proposta unitària que vam enviar a MES  i el Cercle de Podemos de Pollença, altre dia comentarem les seves respostes. Aquesta proposta desenvolupa el que sempre ha estat la nostra idea, un projecte municipalista i assembleari obert a la doble militància i la participació de tothom. Una idea que fa mesos ja vamexposar a l'article "La unitat de l'esquerra" abans de les eleccions europees i tot el que ha suposat; ascens de Podemos, candidatures ciutadanes com Guanyem Barcelona...

Aquesta proposta evidentment està oberta a tots els ciutadans, ja us avançam que la nostra propera assemblea serà el divendres 24 a les 20:00 al Centre Cultural Miquel Capllonch del Port de Pollença.

PROPOSTA UNITÀRIA

Alternativa per Pollença va néixer al juny del 2009 presentant una proposta municipalista i assembleària. La nostra intenció des del principi va ser crear una eina útil per a la participació de tots els ciutadans que volen un canvi a Pollença. Actualment assistim a la multiplicació de crides i projectes unitaris amb valors similars al nostre i volem concretar les nostres idees sobre el que podria ser un projecte unitari per a Pollença.

1.- Una assemblea conjunta:

- De persones no de partits polítics. Sense repartiment de poder en funció de sigles sinó que les decisions les prenguin les persones que en formen part. Seria l'assemblea qui decideix tot: la candidatura, el nom, el programa...

- Independent. Els seus membres poden pertànyer a altres partits d’àmbit autonòmic i estatal o a associacions, sempre que no tinguin finalitats contràries a les fixades per la pròpia assemblea.

- Sense jerarquies, ni caps. L' assemblea exerceix un control sobre els càrrecs i és l’òrgan que decideix les postures i les accions de la nostra candidatura.

2.- El projecte ha de ser a llarg termini: no es tracta de crear una candidatura conjunta ni tan sols de guanyar les eleccions, sinó de canviar Pollença.

3.- L'àmbit d’actuació és el municipi de Pollença, ja que el municipalisme és l’únic àmbit polític que permet el control polític per part dels ciutadans. Sense perdre de vista que des d’una posició municipal es pot incidir en decisions fora del municipi que ens afectin. El nostre objectiu compartit és presentar una opció política alternativa a la que ha governat el municipi, amb la voluntat de provocar un canvi a Pollença i d’avançar cap a un model de poble on puguem aconseguir el benestar social.

4.- Evitant la professionalització de la política. Una mateixa persona no podrà ocupar un càrrec electe durant més de dues legislatures consecutives. I cap persona podrà tenir més d’un càrrec, ja sigui públic o intern.

5.- Eixos d'actuació. Les persones que s’identifiquen amb aquest projecte, descontents amb el model econòmic, polític i social d’aquesta terra, i conscients de la necessitat de vertebrar una alternativa social des de la base, és comprometen a defensar un programa d’actuació basat en:

- La participació ciutadana i la democràcia directa, perquè els ciutadans, amb tota la informació, transparència i comunicació, creïn un govern de tots per a tothom. Volem una Pollença on la ciutadania estigui ben informada i pugui opinar i prendre decisions claus en la seva vida quotidiana.

- La cohesió social. Ens marquem com a objectiu eliminar les distintes desigualtats que existeixen actualment al nostre municipi, ja siguin per motius econòmics, d’edat, de raça o de gènere. Cal una igualtat real. Volem construir un municipi en què l’activitat econòmica es desenvolupi amb honestedat, sense oportunisme ni favoritismes i vagi dirigida al benestar de totes les persones.

-La sostenibilitat: s’han de dissenyar polítiques per al demà, pensant en les generacions futures, sense comprometre les seves necessitats i sense malmetre el medi ambient, amb respecte al medi natural, al patrimoni històric i cultural del poble.

- L’economia: Defensem els interessos col·lectius i els béns públics. Defensam l’impuls econòmic de caràcter social que s’orienti a millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans allunyant-nos de la lògica capitalista d'acumulació, competència i despossessió.

- La defensa de la nostra identitat cultural. Veiem necessària la defensa d’aquells trets que ens identifiquen com a poble: la llengua catalana, la història i la cultura popular, aprofundint en el seu coneixement i evitant que caiguin en especulacions i manipulacions. A més, aquests trets, lluny de representar un factor exclusiu, han d’esdevenir una eina al servei de la cohesió social abans esmentada.»


Aquest dissabte us esperam en la I Trobada per la  Unitat Popular de Mallorca. L'inici d'un procés de discussió i reflexió per teixir, construir i donar sentit a això que anomenam la unitat popular; que ha d'ajudar-nos a caminar cap a la ruptura democràtica i la transformació social. Un espai de debat que no acabarà el dia 18 d'octubre, si no que en serà el tret d'inici.

Qui vulgui participar de la trobada s'ha d'inscriure a través del següent formulari, tant pels debats del matí com pel que fa al debat i posada en comú de l'horabaixa.
Hi haurà un servei gratuït de ludoteca per tenir cura dels nins i nines durant la Trobada per a la Unitat Popular, de les 10h a les 19.30h

Esdeveniment al facebook

No et perdis el vídeo realitzat per Objectiu Roig

 

 

 

Comentaris

Joan Martorell

Projecte unitari

Joan Martorell | 20/10/2014, 14:01

Projecte Unitari (Tomeu Cifre).
Tornant a llegir el meu escrit, reconec que emprà “nou experiment” no va esser encertat. Demano disculpes, ja que la intenció no era qualificà a ningú pejorativament i menys a les persones que tiren endavant MES.
Si be el projecte MES no hem satisfà del tot ja que tinc les meves dubtes, li desitjo més èxits que altre cosa.
Reiterant les meves disculpes, desitjo força a tots per encarar la propera campanya de eleccions.
Joan Martorell

Joan CC

Re: Projecte unitari 1

Joan CC | 20/10/2014, 12:27

Estic d'acord amb Tomeu que el projecte de MES no és el mateix que el pacte de progrés i que anomenar-ho experiment té un to pejoratiu que cal evitar. Tot el respecte i tant de bo el projecte MES sigui un éxit, pens que seria molt bo per a tots.

Tomeu Cifre

Re: Projecte unitari 1

Tomeu Cifre | 20/10/2014, 09:32

Joan Martorell, respect el teu punt de vista i el d'Alternativa, però la comparació de MÉS amb el pacte de progrés no és equiparable. MÉS és un projecte unitari, no un pacte post-electoral ni una coalició. Si es vol qualificar pejorativament com a "nou experiment" no me queda més remei que acceptar-ho, però no compartir-ho. Dir-li "nou experiment" en vers "nova aposta innovadora" ja destil·la un prejudici que es pot tenir, però que no és una anàlisi raonada de la qüestió.

Alternativa

Re: Projecte unitari 1

Alternativa | 19/10/2014, 11:14

Gràcies pel teu raonament i la valoració de la nostra feina.

Joan CC

Re: Projecte unitari 1

Joan CC | 19/10/2014, 09:22

Gràcies per el teu comentari Joan. Dins l'assamblea hi ha unanimitat en aquest tema. Volem ser el que som. Ahir vàrem participar a les Trobades d'Unitat Popular, em va sorprendre i em va omplir d'orgull que parlasin d' Alternativa com a referent a seguir.

Joan Martorell

Re: Projecte unitari 1

Joan Martorell | 19/10/2014, 02:21

La construcció de la unitat progressista i sobiranista a Pollença, no ha estat possible
Les pretensions de Alternativa per Pollença, no quadraven amb les de MES per Mallorca. Els primers entenc que es volen limita la seva acció al nostre Municipi, Pollença.
MES segons he llegit vol presentar-se a totes les institucions (Municipals, Consells Insulars i Govern Balear)
Els primers volen dedica tot els seu esforç i ocupar el seu temps i la seva estructura, per millorà la Societat Pollencina.
Son dos posicionaments diferents, uns volen abraçar poc territori (limitant-se a Pollença) i els altres tot el territori disponible (entendrem Governs Municipals, Consells Insulars i Govern Balear.
1. A MES la conformen 8 Partits (PSM,Esquerra Republicana, Iniciativa Verds, Assemblea per Sant Joan, Independent d’Artà, El Bloc per Felanitx i els Independents de Senselles i Biniali, de moment).
Per experiència de gent que han tingut responsabilitats dins coalicions anteriors que han governat aquesta Comunitat Autònoma, lo que se anomenà el Pacte de Progrés, me contaven que passaven mes temps discutint entre ells que amb la pròpia acció de Govern. I axó no funciona.
Esper que l’experiment de MES no es repeteixi lo que va passar dins el Pacte de Progrés, que cada grup tirava per un Camí.
Si Alternativa l’any 2009 es va allunyà del Grup que formava part que era Alternativa Esquerra Unida -Els Verds. Va esser per qualque cosa i ara no me pareixeria normal, tornar-se a integrar dins una altre grup (més nombrós, si cal).
Si Alternativa te un sistema de funcionament que agrada a la gent, nou i participatiu, demostrat durant tota la seva trajectòria i que amb aquest tarannà aconsegueix de cada dia mes simpatitzants i se suposa un increment de vots a les pròximes municipals, des de la meva insignificant opinió, crec millor seguir com estan, que no entregar-se a nous experiments.
A mi m’agrada con es i com funciona, com informen als ciutadans, se demostra que son treballadors, ja que passen hores informant mitjançant el seu bloc i axó, els que per motius de salut o altres temes no podem freqüentar els actes públics, els estem molt agraïts.
Joan Martorell (Pollença 19-10-2014)

Pepe

Re: Projecte unitari 1

Pepe | 18/10/2014, 08:47

Primer he de dir qu ela gent que utiltiza l'anonimat pel que són debats d'idees ja em dona mala espina. Di això.
1. Colectiu distorsionador? T'agradi o no som un partit polític que fa 12 anys que fa feina al municipi. I això és objectiu.

2.- Obstaculitzam i impacientam? El primer evidentment és impossible i no és la nostra intenció MES, Podem, EU poden fer el que vulguin quan i com vulguin. Impacientar si que és veritat que impacientam, que hem de fer ens agrada agitar conciències.

3.- La nostra postura organitzativa, el localisme facil? No tens ni idea del que significa fer política a nivell local, no és gens fàcil sinó tot el contrari. La política local és molt concreta amb noms i llinatges, és la trinxera, no són grans paraules buides.

$ Confons ideal amb etiquetes. El nostre ideal el pots veure en el Pla de Futura Gestió, el més extens i concret de tots els partits de Pollença sobre el que pensam ha de ser la gestió i futur de Pollença.I mé enfora del nostre ideal el pots veure reflexat a la nostra feina i accions diaries.

4.- Supós que a alguns ara us itneressa posar-nos l'etiqueta d'espanyolistes . Només cal revisar el que hem votat al ple per veure que això no és cert però a més a més... Tu penses que un partit espanyoliste hagués portat dues vegades a David Fernàndez i Quim Arrufat a Pollença' Tu penses que un partit espanyolista seria la referència de les CUP a Pollença i que el seus regidors formarien part de la seva llista de regidors?

5-Bé m'en vaig a participara a la primera TUP de Mallorca. Per què fer feina és més important que cap etiqueta.

Joan CC

Re: Projecte unitari 1

Joan CC | 18/10/2014, 08:43

El meu ideal és que el meu país i tots els altres siguin ecologistes, feministes, laïcs, pacifistes i es fonamentin en la justícia social i siguin lliures. Si segueixen en mans de la Troika i de lladres com en Pujol tan més que siguin catalans o espanyols.

41

Re: Projecte unitari 1

41 | 18/10/2014, 00:31

Doncs això es el més important, el l' ideal.

Joan CC

Re: Projecte unitari 1

Joan CC | 18/10/2014, 00:20

D'on t'ho treus que som espanyolistes?
Nosaltres ens posicionam a favor del dret a decidir i que cada territori o país sigui allò que vulgui ser. A l'assamblea hi ha gent més partidaria de una república Espanyola,d'altres que tal volta s'estimen més formar part dels païssos catalans. No em lleva la són.

41

Re: Projecte unitari 1

41 | 17/10/2014, 23:50

Si molt bé pero espanyolista.

Joan CC

Re: Projecte unitari 1

Joan CC | 17/10/2014, 23:35

Ens definim com un partit progressista, ecologista, feminista, pacifista, republicà, laïcista i assembleari. Pensam que l’ètica és el fonament de la política, i que s’ha de fer feina de manera honesta i sincera, parlant clar, amb valentia i no fent càlculs electorals, coalicions i pactes de govern contraris als nostres principis. Pero més enllà de com ens definim, pens que el que importa és la nostra manera de fer

41

Re: Projecte unitari 1

41 | 17/10/2014, 23:26

Crec que no m'heu entès. Alternativa te molts merits pero no deixa de ser un partit independent local sense referència ideologica coneguda. No se sap si es leninista, espanyolista, massó, sionista, antinacionalista català, etc. Un partit no es una assembla de gent sino una proposta per aconseguir un ideal

JRV .

Feina i idees.

JRV . | 17/10/2014, 21:56

Molt dificilment, als temps que corren, és podría trobar una actuació tan valentes, crítica i al mateix temps constructiva com ho és des de fà 12 anys Alternativa. I dificilment és trobaria un moviment tan poc "partidista" , en el sentit de noo tenir una actuació sectaria com si solen tenir els partits i partidets, dels que jo, tot i coincidir en els planteaments ideològics, i humanistes d'alguns , en vaig quedar fart per veura com massa sovint perden la llet pasturant dins el prat de l'egoïsme i la curtor del "meu" partit- partidet de torn. De la mateixa forma que vaig quedar embafat de tant de teòric que no en fotia ni brot, i menys se comprometia.
Endavant Alternativa, és el camí correcte, i l'actitut i les passes correctes.

Joan CC

Re: Projecte unitari 1

Joan CC | 17/10/2014, 19:27

41 a Això que tú dius distorsionar, jo li dic esperit crític, i pens que ha estat molt positiu aquests darrers anys per a Pollença

41

Re: Projecte unitari 1

41 | 17/10/2014, 18:49

Primer de tot respecte a tothom ja sigui a nivell individual com de colectius organitzats. Ara bé, crec que Alternativa es un colectiu distorsionador per a la clarificació política i ideologica de Pollença. La seva postura obstaculitza la creació o la existencia de les altres formacions, Eu, Podemos, etc i no deixa d'inpacientar a les existens que ja tenen el seu full de ruta des de fa dècades.
El que he dit no es una critica a la seva actuació política sino a la seva postura organitzativa, el localisme facil.

Joan CC

Re: Projecte unitari 1

Joan CC | 17/10/2014, 16:49

Per a mi no és un drama que MES i Alternativa Per Pollença no vagin plegats a unes eleccions. Evidentment a mi m'agradaria que haguessin aceptat la nostra proposta unitària,però puc entendre que no estiguin disposats a renunciar al projecte Mes com nosaltres no estam disposats a renunciar al municipalisme. No crec que necesariament per anar junts sumassim més. En tot cas, crec que el realment important és anar sumant forces i treballant per uns mateixos objectius, tot i que sigui a diferents nivells o de diferentes forces. Sempre deim que les eleccions no son el més important sinó la implicacció de la gent. I aquí encara resta molta feina. Supòs que rebrem moltes crítiques per part dels ciutadans, que no entenen que no anem plegats. A ells els hi diria que les assamblees de MES , Podem i Alternativa son obertes. Si pensen que em d'anar plegats que entrin a les assamblees i defensin com i per que ens em d'unir.

Pepe

Re: Projecte unitari 1

Pepe | 17/10/2014, 16:25

Bones Joan Ramon jo entenc la postura de MES però a l'hora de fer feina i amb les experiències que he viscut prefereix fer-ho a un projecte municipal que com hem dit no està tancat a ningú encara que sigui afiliat a altre partit que respecti els mínims que indicam a l'article.
Esper veure com es desenvolupa el projecte de MES, de moment tinc els meus dubtes.

PSM de Pollença

Re: Projecte unitari 1

PSM de Pollença | 17/10/2014, 11:09

Bon dia amics. Avui hem penjat el nostre punt de vista sobre tot plegat al nostre blog:

h
ttp://psm-pollenca.balearweb.net/post/121011

Gràcies

Garci

Re: Projecte unitari 1

Garci | 17/10/2014, 10:07

Per cert, no sé perquè dius que "en aquest cas es perd una bona oportunitat de començar un projecte", si el que precisament proposam és començar un projecte.
Trob que no acceptar la proposta unitaria i voler només una coalició electoral a l'antiga manera si que és perdre oportunitats. Supòs que és qüestió de punts de vista.

Garci

Re: Projecte unitari 1

Garci | 17/10/2014, 10:05

Joan Ramon, tu conèixes tant bé com jo infinitat de candidatures conjuntes que han anat molt malament. Se comença pactant un programa i s'acaba cadascú pel seu lloc, fent comunicats, notes de premsa, polítiques i assemblees per cada partit. L'única opció d'evitar la "partiditis" que veig viable és la proposta de crear una única assemblea de persones i no de partits per treballar a Pollença. Sinó, passarà el de sempre: un regne de taifes.

és una llàstima que no tots ho vegem igual. Però cadascú és lliure d'actuar com millor trobi.

Salut

Joan Ramon

Unitat

Joan Ramon | 17/10/2014, 09:30

Puc entendre les vostres raóns, però jo penso que en aquest cas es perd d'una bona oportunitat de començar un projecte, crear una candidatura conjunta on una assamblea trii els candidat, i es trri el programa de manera assamblearia, és una manera d'iniciar un projecte entenc jo.
Salut

Joan Ramon

Unitat

Joan Ramon | 17/10/2014, 09:30

Puc entendre les vostres raóns, però jo penso que en aquest cas es perd d'una bona oportunitat de començar un projecte, crear una candidatura conjunta on una assamblea trii els candidat, i es trri el programa de manera assamblearia, és una manera d'iniciar un projecte entenc jo.
Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb