URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Recuperant els espais públics; per mar i terra.

Alternativa | 17 Abril, 2007 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim la lluita per recuperar els espais públics, els espais que són de tots aquest mes hem presentat a Costes al·legacions contra la concesió a l'empressa Hissambla del fondeig controlat  a la badia de Formentor.

Primer per que pensaam que a gestió del fondeig controlat s’ha de realitzar de forma pública i no privada. L’objectiu principal d’una empresa privada és el benefici i l’objectiu del  fondeig controlat d’embarcacions és  protegir el fons marí. Només la gestió pública pot garantir un compliment correcte d’aquesta protecció, com ha demostrat l’experiència en aquest cas concret .

Segon
consideram que si es tria la gestió privada no ha de ser  l’empressa Hisambla S.L. qui gestioni aquests fondeigs ja que ha demostrat una escassa preocupació per l’objectiu medi ambiental i pel compliment de les condicions del plec de condicions en anys anteriors..

La concessió a l'empresa Hisambla SL per instal·lar 150 fondeigs a la badia de Formentor es va realitzar sense estudi preliminar sobre el substrat marí i tampoc existia cap programa de seguiment i manteniment de les instal·lacions col·locades. L'excusa per no fer aquests estudis era que l' autorització era temporal, temporada de l'any 2001, i que en teoria era obligada la retirada dels "morts" finalitzat el termini. Tampoc existia cap relació detallada de la dotació de serveis addicionals que en teoria s' havien d'oferir als usuaris d'ancoratges.

El primer any que es va concedir els fondeigs (2001) ja va haver una protesta de vaixells a la badia contra aquest fondeigs pels preus abusius de la mateixa empresa. Aquest primer any també  l’empresa s’havia compromès a la retirada de les cadenes i boies  una vegada finalitzat l’estiu. Al no retirar les cadenes es va danyar les praderes de posidionia que s’havien de protegir.

En juliol del 2006 es va produir la denúncia per part de l'Associació de Navegants a l'empresa Hisambla, ja que aquesta empresa que tenia una concessió per aocupar 22.335 metros quadrats, ocupava 700.000 metres quadrats (30 vegades més). Costes li va imposar una multa de 108.000 euros. (veure articles a aquest blog; 1 i 2 )


En la mateixa línia de recuperació dels espais públics, la plataforma pro camins públics i oberts

Desprès d'un any, el Diumenge 22 de Abril es torna a organitzar una excursió reivindicativa pel camí públic de Pollença a Lluc.Dona't que encara romàn tancada.

La sortida serà a les 9.30 hores des del Pont Roma, a Pollença.

A les 11 hores, trobada al km 5,30 de la carretera Pollença a Lluc (Ma-10, Pi de Son Grua)

Agraim també a les entitats adherides el seu suport: Tramuntanya, Secció de Muntanya Pollença,GOB,GEM,Associació Cavallistes en defensa dels camins i Rutes Públiques, GADMA, Iniciativa Ciutadana per Pollença, Grup Excursionista de Vilafranca, Lobby per la Independència,Grup Excursionista de Vilafranca, Maulets, Bloc per Mallorca, EU, PSM, PSOE, ERC, Els Verds, a més de tots els particulars que amb la seva presència donaran suport.

Vos i esperam a tos, a peu, a cavall, amb carro, amb bici, volant ( podeu demanar un helicopter als de Can Guilló)...

 


 

 


 

Comentaris

Pepe

Gràcies Nauta

Pepe | 23/04/2007, 11:35

Si no el coneixia, però es va comentar a l'excursió la seva presència. Curiosament la foto del DdM és de l'excursió de l'any passat.
En realitat la defensa del camins i espais públics no hauria de tenir ideologia. Hem de suposar que la majoria dels votants del PP i UM no estaran d'acord amb que no se'ls permeti passejar per uns camins pagats amb els seus diners. Una altra cosa són els seus dirigents que no només permeten aquests tancaments sino que també els subvencionen i en el cas de Tomeu tanquen directament.

nauta

Re: Recuperant els espais públics; per mar i terra.

nauta | 23/04/2007, 11:13

A la foto del Diari de Balears, amb el peu de foto "La marxa fou molt participativa" surt el cunyat d'en Joan Comas que al 99 anava a les llistes del PP. Està bé que aquests del PP donin suport a les excursions reinvidicatives...

Pepe

Article

Pepe | 20/04/2007, 11:30

Article a Libertad Balear

Pepe

Re: Recuperant els espais públics; per mar i terra.

Pepe | 18/04/2007, 22:28

Sorpresa; l'excursió s'anuncia en la pàgina de l'Ajuntament, el mateix que no fa res per obrir el camí.

Pepe

Trist

Pepe | 18/04/2007, 09:32

Què no és la solució és clar pero si no ha arribat ni a les eleccions ja és ben trist.

Animalista Convencido

Re: Recuperant els espais públics; per mar i terra.

Animalista Convencido | 17/04/2007, 20:35

Doncs no m'estranyaria que el biodiesel s'hagués acabat, molts ajuntaments s'han apuntat al carro.

El biodiesel s'ha convertit en una espècie de panacea que perdona tots els pecats mediambientals que han fet els ajuntaments, i a més queda bé.

Pepe

De rumores

Pepe | 17/04/2007, 16:13

Per cert tant una periodista com la pròpia Guàrdia Civil m'han dit que Tomeu no va ser ni detingut ni retingut, sinó que se li va a prendre declaració, igual que a altres persones, respecte a un tema d'irregularitats urbanístiques ( no he pogut comprovar ni que altres persones ni que tema es referien)

Pepe

Biodiesel

Pepe | 17/04/2007, 16:10

L'altre dia Ramón em va comentar que havia vist a un vehícle d'EMSER carregar de gasoil i no biodiesel. Ja s'ha acabat el biodiesel? Què ha passat?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb