URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Espai serveis socials.

Alternativa | 19 Març, 2008 08:54 | facebook.com twitter.com

 Com ja varen informar al ple de febrer l'equip de govern va votar en contra de nostra proposta relativa al trasllat de les dependències de l'Area de Serveis Socials de l' Ajuntament, el PP-UMP es va abstendre.Veure article anterior; excuses i mentides.

Varen insistir  en demanar una solució urgent a aquest tema ja que la gent que acudeix  a Serveis Socials en moltes ocasions es troben en situació de risc social o molt problemàtiques que requereixen ser tractades amb privacitat i en les condicions actuals  es perjudica la imatge dels serveis, la eficiència i l'atenció al públic.

Igualment varen demanar una reflexió sobre el lloguer de locals i espais per  part de l'Ajuntament (al pressupost del 2007; 115.850 euros), espais municipals infrautilitzats o no utilitzats; Espai Tartán (un espai pels joves que no té sentit sigui obert de matí), el centre cultural (buit de matí), Can Dionís, Can Llobera, Miquel Capllonch al Port, part de l'edifici actual...

Després de parlar amb persones de l'Area de Serveis Socials pensam que Can Dionís és l'espai més adient per ubicar provisionalment Serveis Socials i que al manco les entrevistes ( la majoria amb cita prèvia) es facin a aquest espai.

 La regidora de Serveis Socials, Francisca (PSOE) va dir  que un trasllat és molt complicat, que podia crear confusió canviar el lloc. i que a més a més estava previst el trasllat al centre de dia. Per cert que ja ens han dit que aquest espai serà clarament insuficient. Després va dir que era conscient de la situació però que pensava que per un parell de mesos no mereix la pena. De totes maneres va dir que el consultaria amb els serveis tècnics, que estan fent feina i que esta planificat però no em podia donar un termini. 

Qualsevol persona amb una mínima de sensibilitat i una mica de cap es donarà compte que habilitar un espai per a rebre a la gent a qualsevol espai municipal dels que hem citat no fa falta cap gran inversió, el que fa falta voluntat. Un mes després tot segueix igual o pitjor, el centre de dia paralitzat i la situació a Serveis Socials igual.

Avui recordau:

 

 

 Podeu escoltar ja part del ple d'octubre a Youtube.

A continuació la proposta.

PROPOSTA TRASLLAT ÀREA DE SERVEIS SOCIALS.

Proposta del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l’ordre del dia del proper ple ordinari de febrer per ser debatuda i votada.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

- Calen unes polítiques de solidaritat i serveis socials dignes al municipi per lluitar contra qualsevol forma d'exclusió social

- Els edificis en general on fa feina el personal de l'Ajuntament es troben en males condicions. I més  concretament l'àrea de Serveis, al carrer St. Domingo  31, no reuneix les condicions mínimes de treball, ateses l'acumulació de serveis  (servei d'aigua potable, medi ambient, serveis socials, brigada d'obres...) que allà s'atenen i la manca de espai per treballar de forma eficient i digna, tan pels treballadors com pels usuaris.

- La principal mancança  pels usuaris dels Serveis Socials, però no l'única, és la falta absoluta de privacitat. Hem de pensar que la gent que acudeix  a Serveis Socials en moltes ocasions es troben en situació de risc social o molt problemàtiques que requereixen ser tractades amb privacitat. En les condicions actuals  es perjudica la imatge dels serveis, la eficiència i l'atenció al públic.

- El centre de dia on es preveu situar les dependències de Serveis Socials tardarà massa temps en estar en condicions, mentre que tenim espais municipals infrautilitzats que podien ser utilitzats pels Serveis Socials fins que arribi el trasllat definitiu al centre de dia.

 PROPOSTA.

Ubicar urgentment els serveis socials a unes dependències suficients i independents, que permetin la privacitat en la seva utilització.

Pollença 14-02-08.

 

Comentaris

Garci

Re: Espai serveis socials.

Garci | 20/03/2008, 19:21

Joan Ramon, de la xerrada d'ahir cal fer-ne un article. Pots enviar fotos?
Tot i que no se si en Pepe ja ha escrit res, però si no ho fa ell ho faré jo.
Va ser molt interessant. I vareu donar la talla.

joan ramon

Excursió a Ternelles?

joan ramon | 20/03/2008, 13:39

En Pepe l'he vist amb al cotxe mal aparcat, veureu si l'apleguen un altre pic, per cert Pere ens veim Disabte eh, i dilluns si vens d'excursió ja o saps, hem qdat a les 9.30.

esper que la xerrada fos profitosa, a mi em va semblar que en Jaume va estar prou fi.
També trob interessant que dos persones que actualment treballen en direccions insulars al Consell Insular i fossin presents, amb això no entrare en triumfalismes absurds, perquè s que encarà ens donaran feina en aquest tema, però és més positiu que negatiu, meam si comença a hacver voluntat política per solucionar aquests temes.
perquè fins ara n'hi ha hagut poca.

Salut

fralokus

Re: Espai serveis socials.

fralokus | 20/03/2008, 11:20

ha, ha, ha.

Això de no celebrar sants ja ho sabia.

GArci

Re: Espai serveis socials.

GArci | 20/03/2008, 11:12

Ahir varem sopar junts després de la xerrada sobre camins. Però ara no se on és, el meu localitzador personal s'ha espatllat. Bromes a part, no crec que sigui molt de celebrar sants...
Deu estar preparant el viatge.

fralokus

Re: Espai serveis socials.

fralokus | 20/03/2008, 11:01

Les Associacions de veïns a Pollença són els mateixos partits disfressats, com la tercera edat.

Garci, On és en Pepe, ahir li volia donar el molt d'anys (Sant Josep) i no va haver manera.

Garci

Re: Espai serveis socials.

Garci | 20/03/2008, 10:58

Llàstima que no aconseguissim més mobilització a Pollença, estic segur que hauriem aconseguit alguna cosa.
Però ni les associacions de veïns varen voler saber res del tema.
Que trist. Esper que a Llucmajor els vagi millor.

UN DE TANTS

LLUCMAJOR: UN POBLE EN DOS COLLONS

UN DE TANTS | 20/03/2008, 09:42

Llucmajor un poble amb dos collons, capas de movilizar-se per protestar la pujada d'impostos que preten el seu ajuntament. Preniu mostre pollencinets...

Joan Ramon veterà

temporada d'hivern

Joan Ramon veterà | 20/03/2008, 09:38

Aquest debat sobre la temporada d'hivern es un debat mes vell que el pastar, amb algunes variants, hem soc tetimoni des de alla pels principis dels anys 60 i els arguments son mes o manco els mateixos. Certament hi ha hagut temps millors i temps pitjors, i aquest hivern crec per el que he vist i sentit, que ha sigut el pitjor que recordo en 50 anys. Recordo també els finals dels 60 i tots els 70 amb l'hotel Don Pedro i H. Molins obrets i plens, Pollença Park, Illad'Or... (Amb cotxes de lloguer casi de franc pels clients). Els preus i cost de vida baix a Mallorca en relació a la resta d'Europa, amb itineraris de muntanya oberts pels que no volien cotxe, cap restricció pels aficcionats a l'ornitologia, carreteres despejades pels ciclistes, i mes alicients i ventatges avui desaparegudes...,i abans de tot, els preus. I volem que ara vinguin visitants amb mesures que hem semblen un tant pintoresques, però sense parar esment a les ventatges de fa uns anys. Estic ben d'acord amb Fralokus que incentivar el turisme de sol i platge no fa cap falta, a l'estiu tot s'emplena tot sol.
Vaig a ser a Berlin l'any passat, i els preus son casi semblants als d'aqui.
Tammateix, durant molts anys tot s'ha muntat de cara al turisme de baix poder adquisitiu i massificat, el que no cuadra amb les caracteristiques del turisme d'hivern que voldriem.
No crec que el no disposar de una xarxa de camins de muntanya amplia i atractiva, i sobre tot oberts, la destrucció del paissatge i els preus incentivi aquest turisme.
Els hotelers...Recordau la lluita dels hotelers contra l'ecotaxa i les burrades que arribaren a dir de la mateixa, com sol·lucio casi desesperada que era per protegir el paisatge i la natura, per que la poguessim disfrutar tots, visitants i nadius, en el seu paper ells de mercenaris del PP?
Sabeu com a acabat l'història del diners recaptats per alguns hotelers i no entregats a l'administració, i que sa fet de la Tarjeta verda , sucedani porroner de la ecotasa?
I despres hem de creura en ells, i fer-se palles mentals dels motius que no vinguin vissitants a l'hiver. ?

fralokus

Re: Espai serveis socials.

fralokus | 20/03/2008, 09:07

Hola Santiago:

Ya sé que no podemos forzar a los hoteleros a tener números rojos en sus cuentas de resultados. No podemos permitirnos el lujo de pagar carísimas campañas publicitarias si después los turistas no tienen en donde alojarse. Es la misma sensación al ir a aprovechar una oferta en un centro comercial y ya no quedan existencias, pero en la puerta sigue estando la publicidad.

Naturalmente que hay que hacer cambios en turismo, pero nuestra clima en invierno es el que tenemos, por lo tanto la imaginación tendrá que ser mucha y de la buena.

SANTIAGO

TURISMO

SANTIAGO | 20/03/2008, 06:16

Un tema apasionante, verdad? Un dia me extendere en este tema porque no se estan haciendo bien las cosas en turismo. Pero no vale quejarse sin aportar soluciones, por lo que dejo la extension para otro dia. Queria decir una cosa, que creo es basica, sobretodo enlazando lo que deci Fralokus. Si la gente reparte los escombros por alli y por alla, por no pagar 70 euros la tonelada mas el viaje del camion para llevarlos al bertedero de mac insular (carisimo! Gracias por incentivarme a reciclar...) el hotelero no abre en invierno porque pierde dinero. Nadie quiere perder dinero. Que podemos hacer? Pues ayudar al hotelero que en no perder dinero. Como? Suprimiendo impuestos locales en invierno y interfiriendo delante la seguridad social, para que esta sea coste cero para el hotelero en temporada de invierno. A partir de aqui trabajar juntos en la promocion. Este es el camino, lo demas (que el hotelero es rico, que tienen mucho dinero, que ganan lo que quieren, etc) es demagojia y conduce a la situacion de cada temporada: cierre en invierno.

Garci

Fralokus

Garci | 19/03/2008, 18:15

El boig de l'abadia restarà sempre en els nostres cors...
Bromes a part, se que quan tenguis més temps no t'estaràs callat i obriràs un altre abadia. Això ja ho dus dedins. Però mentrestant pots refugiar-te aquí. Així que si vols escriure ja ho saps i ja ho sabies.
Lo del turisme és molt estrany. Se gasten molts molts diners en promoció i ningú mai ho qüestiona perquè és el nostre pa de cada dia.

fralokus

Re: Espai serveis socials.

fralokus | 19/03/2008, 17:45

Sobre el tema de turisme m'agradaria dir quatre de fresques, no podem passar altre hivern així en el Port, tots els hotels tancats, la majoria dels bars també, semblava un poble fantasma, cal gastar en promoció turística tot el necessari, però ha d'haver una contraprestació dels industrials, no és ètic que els contribuents paguin una campanya de promoció i es vagin a l'atur, per a obrir tot just a l'estiu no importa fer cap campanya de promoció, a l'estiu els turistes vénen a la platja i sap on estem.

Ja ho sé, sóc molt radical, de la Cala ja ni m'atreveix.

Pepe

I més

Pepe | 19/03/2008, 16:31

Francesc fer política és en gran part gestionar els doblers públics d'una manera o altra i fins ara ha estat un desastre.
Al ple de març s'aprovarà un altre extrajudicial.
69.237 euros del Patronat Municipal de Turisme i 1.764 del Institut Municipal de la ràdio.

Pepe

Habits

Pepe | 19/03/2008, 16:28

Bé fralokus saps que quan vulguis escriure qualsevol cosa aquest blog és el teu blog

Francesc Bibiloni

sempre u doblers

Francesc Bibiloni | 19/03/2008, 11:45

Per què l'ajuntament sempre està al·legant que no fa coses per insuficiència de pressupost, o per no voler realitzar una inversió no molt alta i coses així?
Que jo sapi no varen tenir tants de problemes a l'hora d'assignar-se dedicacions exclusives, ni d'augmentar-se un poc u sou; ni de deixar-se una doberada a un berenar a l'hotel formentor...per ventura u problema és que se varen deixar les peles amb això.

fralokus

L'Abadia tanca

fralokus | 19/03/2008, 10:40

L'Abadia gira la clau i tanca, no ha estat una decisió difícil, no es poden atendre tantes coses, el "animalista convecido" seguirà com veu dels animals. Comencem altra època, esper que millor, però els hàbits no els penjo. ha ha ha

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb