URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cortina a Formentor 2

Alternativa | 29 Abril, 2008 06:00

Seguim narrant les irregularitats de la construcció del solar 50A a Formentor. Com ja varen comentar a l’anterior article la llicència és va atorgar sense el projecte de demolició de l’anterior construcció de la parcel·la

L’obra es va iniciar a l’estiu del 2007 sense que s’hagués autoritzat el projecte d’execució, que ni tan sols havia estat presentat. A més a més es va incomplir la normativa de mesures de protecció contra la contaminació acústica  del Medi Ambient. Això va suposar una primera decret de paralització d’obres per juliol, que el promotor no va complir, per la qual cosa va ser multat i les obres precintades. Va haver un segon decret de precinte i un tercer a octubre.

La continua vigilància i denúncies del veí varen fer possible també detectar, que les obres no s’adequaven a la llicència i  s’estava construint més volum i altures (setembre 2007).

L’advocada es va arribar a desesperar ja que considerava que l'Ajuntament incomplia  la llei de disciplina urbanística:

1º.- Obligació d'instar a les companyies subministradores d’energia elèctria per al cort del subministrament en el terme de 48 hores (Art. 61.7).

2º.- L’Ajuntament tenia potestat per por retirar de maquinària i materials  de la construcció en 48 hores per fer efectiva la suspensió cosa que no va fer (Art. 61.5). D'haver-se fet efectiva la mesura segons prescriu la llei, no s’hagués pogut incomplir de manera continuada la paralització d’obres

3º.- Imposició de multes quinzenals. (Article 62 b).L'Ajuntament es va limitar a imposar una multa cada vegada que ordenava un precinte, quan haguessin d'haver-lo fet cada quinze dies al no haver estat paralitzades les obres.  Segons l'advocada la multa hauria d'ascendir a 314.572.800 euros (uns cinquanta-dos milions de les antigues pessetes), i només va arribar 600 euros.

La mateixa advocada em deia, "si n’hi ha problemes de caixa en l'Ajuntament, la solució no hauria de ser  pujar els impostos, sinó limitar-se a complir la llei d'infraccions urbanístiques."

L'impacte de l'obra des del mar.

 

Comentaris

Pepe

Sense sentit

Pepe | 30/04/2008, 14:52

Pens que l'ORA al Port no te cap sentit més que el de recaudar. A una gran ciutat encara es pot parlar de facilitar el moviment de cotxes al centre en benefici dels petits comerços,

Garci

Re: Cortina a Formentor 2

Garci | 30/04/2008, 14:28

Doncs llevem l'ORA. Primer els veïns que el negoci. És així de senzill.

fralokus

Re: Cortina a Formentor 2

fralokus | 30/04/2008, 14:10

Impossible, sé que fa uns anys es va fer un estudi ràpid i just per als residents es necessitaven 3 carrers com Joan XXIII, en una paraula que els cotxes que estan censats en Joan XXIII triplicaven les places d'ORA disponibles.

O es lleva l'ORA o tots a passar per caixa

Pepe

ORA

Pepe | 30/04/2008, 12:24

Del tema de l'ORA vaig parlar amb Juanjo Mir i a la situació econòmica actual de l'Ajuntament no veien factible llevar-la enguany però presentarem un prec o moció per llevar-la en un futur (era a nostre programa electoral)i que els residents puguin aparcar de franc.

Garci

Re: Cortina a Formentor 2

Garci | 30/04/2008, 10:31

Ja hi tornam a ser. Això de la hora és una cosa que no m'agrda gens. Esper almenys que donin targeta als residents i puguin aparcar de franc.

fralokus

Re: Cortina a Formentor 2

fralokus | 30/04/2008, 09:25

Ara mateix, estan montant les màquines de l'ORA al carrer Joan XXIII del Port.

Garci

Re: Cortina a Formentor 2

Garci | 30/04/2008, 08:06

Seria molt bo que hi trobin un assentament prehistòric o romà allà. Realment, si volen seguir les obres ho hauran d'excavar d'urgència i almenys amb aquesta obligatorietat a excavar-lo sortirà molta informació interessant sobre l'època. Si no és així, a aquesta illa no s'excava res per voluntat pròpia.

Notícia

Re: Cortina a Formentor 2

Notícia | 30/04/2008, 06:32

Notícia al Ddb
Investiguen si hi ha restes romanes que afectin l'ampliació de l'hotel Formentor
Patrimoni hi envia un arqueòleg després de rebre un avís sobre una taca de ceràmica

Pepe

Re: Cortina a Formentor 2

Pepe | 29/04/2008, 11:09

La frase és pura lògica per qualsevol persona normal, encara que a Pollença diguin que això és ser un radical.

Garci

Re: Cortina a Formentor 2

Garci | 29/04/2008, 10:53

Quanta raó té la frase de l'advocada: "si hi ha problemes de caixa a l'Ajuntament, la solució no hauria de ser pujar els impostos, sinó limitar-se a complir la llei d'infraccions urbanístiques."

Després surt el nostre batlle dient que tot compleix la llei.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb