URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fondejos de Formentor.

Alternativa | 06 Juny, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

A pesar de que l'Ajuntament  va aprovar al ple de desembre per unanimitat  sol·licitar la gestió pública de l’explotació dels fondejos de Formentor , la Direcció de Costes des de Madrid ha cedit un any més aquesta gestió a l’empresa privada Hisambla, que fa aquesta feina de manera desastrosa des del 2001, quan en Jaume Matas era ministre de Medi Ambient i es va inventar aquests fondejos.  A pesar de les irregularitats i  denúncies (multes incloses)[1], Hisambla  ha  anat renovant la seva concessió fins a finals de maig del 2006 quan se li va renovar per dos anys, concessió que va caducar la setmana passada.

La cessió de la gestió dels fondejos a Hisambla, és totalment il·lògica i incoherent ja que al mateix ple de desembre l'equip de govern a la seva moció que demanava recuperar la gestió dels fondejos deia;
" L'EMPRESA CONCESSIONÀRIA (HISAMBLA) INCOMPLEIX LES CONDICIONS D'EXPLOTACIÓ D'ACORD AMB ELS INFORMES EMESOS PER PART DE L'ÀREA DE MEDI AMBIENT D'AQUEST AJUNTAMENT ... EN ELS QUE S'INFORMÀ DESFAVORALEMEN LA SOL·LICITUD DE CONCESSIÓ D EL'ESMENTADA EXPLTOACIÓ DURATN ELS ANYS 2005 i 2006"

O sigui es donen els fondejos a una empresa sobre la que ha fet informes desfavorables, que només s’ha preocupat de recaptar i de la que als foros d’internet els navegants només donen referències negatives; rebuts sense nif, anar a tota velocitat entre els vaixells , sense identificacions, sense full de reclamacions, sense llistat de tarifes... això unit a tota la història anterior ens fa denunciar que aquesta empresa té un tracte de favor, sense importar qui governi PP o PSOE. 

 És lamentable i vergonyós que passi un any més sense la col·locació de “morts” ecològics o de cargol  i segueixen els morts col·locats per Hisambla que en ocasions han estat arrossegats per les embarcacions fondejades i han fet més mal que bé sense garantitzar la protecció de la posidonia .

El senyor Celestí Alomar i el PSOE de Pollença haurien d’explicar com després de declarar  que no estaba por la labor de conceder explotaciones de espacios públicos a empresas privadas con intereses exclusivamente económicos y abogó por que las concesiones de las boyas sean para «administraciones» que actúen movidas únicamente por "ánimo proteccionista"Declaracions recollides a la Gaceta naútica» han tornat a permès aquest despropòsit.

De moment nosaltres i l'equip de govern  desconeixem  com s'ha fonamentat jurídicament la prorroga del contracte d'Hisambla, però una vegada obtinguda la documentació oficial farem tot  el possible per anul·lar aquesta prorroga. De moment anostra petició d'informacions ens han respost que el director provincial de costes Celestí Alomar te la intenció de venir a explicar aquest embull al Port de Pollença, no només a nosaltres sinó també 'Associació d'Amarradors del Port i de l'Associació de Navegants del Mediterrani que també es troben molt molestos amb tot aquest tema

 Pensam que s'ha pres el pel a l''equip de govern de l'Ajuntament i aquest no hauria de tenir una actitud tan passiva davant de la Direcció General de Coste.

Veure foros on es parla del tema:

http://blogs.que.es/5641/category/ocio http://foro.latabernadelpuerto.com/archive/index.php/t-1743.html

 Darreres notes de premsa publicades:

Diario de Mallorca: 4-06-08 5-06-08 

Diari de Balears. 

El mundo 

Última Hora 

Primera part de l' Aprovació, de l'assumpció per part de l'Ajuntament de Pollença del camp de fondejos de la platja de Formento, feta per unanimitat al desembre.

A ràdio Urxella podeu escoltar el debat sencer 

 


 

1 - La concessió a l'empresa Hisambla SL per instal·lar 150 fondeigs a la badia de Formentor es va realitzar sense estudi preliminar sobre el substrat marí i tampoc existia cap programa de seguiment i manteniment de les instal·lacions col·locades Tampoc existia cap relació detallada de la dotació de serveis addicionals que en teoria s' havien d'oferir als usuaris d'ancoratges.

- El primer any que es va concedir els fondeigs (2001) al no retirar les cadenes es va danyar les praderes de posidionia que s'havien de protegir.

- En juliol del 2006 es va produir la denúncia per part de l'Associació de Navegants a l'empresa Hisambla, ja que aquesta empresa que tenia una concessió per ocupar 22.335 metros quadrats, ocupava 700.000 metres quadrats (30 vegades més). Costes li va imposar una multa de 108.000 euros.

A continuació BOIB del 3 de juliol amb la concessió a l'Ajuntament

Comentaris

Pepe

Re: Fondejos de Formentor.

Pepe | 07/06/2008, 16:12

Ara hi ha un altre partit fralokus a qui l'encanten temes com aquest; es diu el mundo-cope.

Notícia

Re: Fondejos de Formentor.

Notícia | 07/06/2008, 16:08

Notícia avui al DdM:
Alomar explicará la cesión de la gestión de fondeos a Hisambla

Joan Ramon

Volam

Joan Ramon | 06/06/2008, 20:45

Bé, idoi Air Berlin que és? Una Academia de la llengua o una empresa te transport aeri?
Idoi lingüísitcament senzillament no cal donar-li molt de credit, pens jo.

Salut

JRV

Alemany

JRV | 06/06/2008, 18:41

Doncs, a un vol de Air Berlin, la informació en anglés fou ininteligible, però si l'alemany. I crec que l'idioma general i obligatori de la IATA es l'anglés. Aquesta es una frequent actitut arrogant alemana

fralokus

Re: Fondejos de Formentor.

fralokus | 06/06/2008, 15:20

Marc, sigui com sigui, aquest homenet ha estat mal aconsejat, tots sabem que el sector turístic alemany ha estat sempre al costat del Partit Popular, i més amb el tema de la ecotaxa, ara algú li ha dit amolla aquesta paradalada i aprofitarem per armar "follón", el que és més raro es el silenci del PP, o no ha estat tot el PP, perque ara seber la estràtegia d'aquest partit es una loteria

Pepe

Fondejos

Pepe | 06/06/2008, 14:22

L'Associació d'Amarradors del Port de Pollença ens ha convidat a la reunió que hi haurà amb Celestí Alomar el dimecres 11 de juny a les 13:00 al Club Naútic del Port de Pollença per donar explicacions respecte a la cessió de la gestió dels fondejos de Formentor a Hisambla, a més a més de nosaltres a la reunió s'ha convidat a l'Associació de Veïns del Port, Associació de Navegants del Mediterrani, representants del Club Naútic del Port i del Port esportiu el Cocodrilo d'Alcúdia.

Avui hem presentat unes instàncies per escrit a l'Ajuntament demanant:
- Una explicació per escrit de tot el que s'ha fet des de desembre per fer efectiu l'acord del ple on demanavam la gestió pública dels fondejos.
- Que l'Ajuntament sol·licití a Costes les raons exactes del rebuig a l'acord d'aquest ple i amb quins fonaments jurídics s'ha prorrogat el contracte d'Hisambla.
- Còpia de l'expedient dels informes negatius, emesos per part de l'Àrea de Medi Ambient, respecte la concessió a anys anteriors a Hisambla.
- Còpia del projecte dels camps de fondejos de Formentor promogut per l'Ajuntament i presentat a Costes.

fralokus

Re: Fondejos de Formentor.

fralokus | 06/06/2008, 14:20

Donç la "supermallorquina" SPANAIR té l'idioma anglès com "única" llengua de feina, ara momés els pilots i sogons quin personal de terra, per un futur estava previst totes les seccions. Dic estava perquè amb la venta de la companyia no sé que faran.

Pepe

Pip en xarxa

Pepe | 06/06/2008, 13:41

Pens que la idea del PIP en xarxa estava molt bé i hagués estat molt útil si hagués complit el que deia la seva capçelera. "Blog que té la intenció de recollir les opinions dels pollencins i pollencines sobre aspectes de l'actualitat" Però crec que ha hagut por a tractar temes realment polèmics deixant que opini tothom.

Notícia a Vilaweb

Air Berlin

Notícia a Vilaweb | 06/06/2008, 13:34

Marc crec que seria més productiu aportar raonaments i arguments i no només insults.
Per la gent que no sàpiga de que va el tema d'air Berlín:

Notícia publicada a VilaWeb

Air Berlin es reafirma en els comentaris despectius contra el català
El director de la companyia publica un polèmic editorial a la revista d'Air Berlín · La companyia va criticar el possible traspàs del Prat a la Generalitat

VilaWeb ha parlat amb la responsable de premsa d'Air Berlín a Espanya, Ana Baschwitz, que ha reafirmat el suport d'Air Berlín a l'editorial (pdf) que el director de la companyia aèria ha publicat a la revista que reparteixen entre els passatgers i que ataca el català. Joachim Hunold, director general d'Air Berlín, hi diu que avui en dia l'espanyol ja no és una llengua oficial a Mallorca, que hi ha nens que no el saben parlar i que la partició d'Espanya en nacionalismes regionals és un retorn als mini-estats medievals.

Segons Ana Baschwitz l'espanyol és la llengua oficial de l'estat i per tant, Air Berlín, que és una companyia aèria internacional, ja en té prou d'utilitzar aquest idioma. Baschwitz també ha dit a VilaWeb que comparteix les declaracions de Joachim Hunold respecte al català, que és veritat que hi ha nens que no l'aprenen i ha posat com a exemple la retirada de la tercera hora d'espanyol a Catalunya. La responsable de premsa considera que és innecessari que es faci servir el català, el basc o el gallec en les comunciacions de la companyia perquè tothom entén l'espanyol.

Ana Baschwitz ha puntualitzat que l'editorial no representa l'opinió de tota la companyia, sinó tan sols la del director, tot i que la comparteix. També ha dit que la companyia no emetria cap comunicat o nota de premsa sobre la qüestió.

Tot plegat és una resposta a una carta de la directora general de Política Lingüística de les Illes, Margalida Tous, en què demanava a Air Berlín i a d'altres companyies aèries que fessin servir també el català en les comunicacions amb els passatgers. L'editorial publicat per Hurnold, però, es pregunta si els caldrà donar cursos de català per decret als treballadors de la companyia.

Marc

Joachim Hunold

Marc | 06/06/2008, 13:10

Joachim Hunold és un nazi subnormal i malparit com tots ells!!

Marti M.

PIP AMB XARXA

Marti M. | 06/06/2008, 12:56

FRACAS! Així podem resumir el que ha estat l'etapa del Punt Informatiu a Internet.
Darrer article publicat: el 4 de abril. Comentaris dels lectors: casi nuls.
Estic amb en Santiago. Jo deixo de comprar el Punt Informatiu. Els 40,80 € que costa comprar el Pip al any, segur que els de PRODIS li treuran un millor rendiment. Dilluns els hi faré entrega d'aquesta quantitat.
El temps posa cadescú al seu lloc, i aquests del pip no seran menos.

Manolo

Saqueo y Genocidio

Manolo | 06/06/2008, 12:39

Tranvía;Metro y ferrocarril para finalmente salir de la isla con Air Berlín para Treblinka,Sobibor y Mathaussen.

Garci

Re: Fondejos de Formentor.

Garci | 06/06/2008, 12:09

Fralokus t'he enviat els logos nous d'alternativa.

Marc

Neo Nazis a Air Berlín

Marc | 06/06/2008, 11:51

¿I què esparavèu des jueu nazi de les SS Middelman??

fralokus

Air Berlin Merder

fralokus | 06/06/2008, 08:59

Com fer de un no res, un bon merder.

Baleares va bé, és l'únic problema que ara tenim.

Pròximament article sobre la realitat de la aeronàutica.

Garci

Re: Fondejos de Formentor.

Garci | 06/06/2008, 08:34

Crec que val la pena transcriure aquí aquesta carta al director reproduida al diari QUE:

Cartas al Director

23 May 2006
Indignación en Formetor

Buenos días a todos, me gustaría dar mi opinión, sobre las boyas de formentor, la indignación de ver como han dejado a una empresa (hisambla) explotar ese lugar para engañarnos a todos. Es vergonzoso que te estén haciendo pagar 24 o más euros por estar ahí unas horas, cuando ni siquiera te dan ni agua, ni electricidad ni nada, lo único que hacen es molestar con esa lancha y revolotear por alrededor de ti, muy temprano por la mañana para volver a engañarte pagándoles un dineral y al mediodía cuando intentas descansar, ellos van toda velocidad cuando deberían ser los primeros en intentar no molestar pasando mas despacio, ya que nos hacen pagar, podamos tener tranquilidad, y encima sin tener educación para tratarnos a los que vamos allí a pasar el día lo mejor posible.

Y si puedo dar un consejo a la persona responsable de costas, es que tome nota de la maravilla de cabrera, que hay boyas pero son gratuitas y es un parque natural y no el robo de esa empresa privada.

Porque si esto realmente fuera para no estropear la fauna marina (posidonia), en invierno tampoco se podría fondear y de hecho nadie lo prohíbe.

No entiendo porque otros años estaban las boyas gratuitas y esta año no hay ninguna, o eso nos han hecho creer ellos, al menos tendría que haber un sitio para poder fondear, todo esto no está muy claro y me gustaría que pudiéramos informarnos de cómo esta este tema, ya que he llamado a costas en Palma y nadie ha sabido contestarme, diciéndome que se tenían que informar del tema, porque nadie sabia nada, cosa que me parece indignante, porque dar una concesión a una empresa privada sin que nadie sepa nada al respecto, me parece patético.

Quien tiene un barco sabe perfectamente que es vergonzoso los que está haciendo esta empresa, lo único que quiero es que no os dejéis engañar por esta gente, formentor es muy bonito, si!, pero hay calas que también lo son y en las cuales no tienes que oir y ver pasar a esa lancha que lo único que hace es no dejarnos descansar y encima cobrándote una cantidad absurda de dínero.

Xisco Llinas

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb