URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Més participació o més respecte a la Gola.

Alternativa | 18 Juny, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim narrant el ple de maig, on no va ser aproposta nostra proposta relativa a la zona humida de la Gola.  Veure anterior article;la gola segueix el màrqueting verd. 
 Vot a favor d'
Alternativa EU-EV. Vot en contra d'UM-UNPI i PSOE.Abstenció de PP -UMP i PSM.
 

Al primer punt de nostra moció, que podeu llegir a la continuació d'aquest article, ja havia estat acceptat a la Comissió Informativa en el sentit de que es faria la neteja immediata de la zona i es prendrerien mesures urgents de control, vigilància i de gestió per part de  l’actual responsable que és l’empresa que fa les obres. Ja veurem si és veritat.

Al segon punt també sembla que hi ha bona voluntat per part de l'equip de govern per  fer el pla d´ús i gestió de la Gola amb un procés de participació ciutadana dins l’Agenda Local 21. Per alguna cosa pens que tenim una regidoria de participació ciutadana. Ja veurem si de la voluntat es passen als fets ja que  l'agenda local 21 està desapareguda

Al tercer  punt que demana  que  les actuacions pendents d’execució(com el dragat, llevar la línia d'alta tensió o el solar amb material d'bra), es facin amb l’objectiu de recuperar al màxim el caràcter natural de la zona humida, contant amb l’assesorament d’un expert, ja no va agradar a l'equip de govern que es troben  totalment satisfets amb al feina feta fins ara  a pesar  se de ser un clar desastre en quant a recuperació de la zona humida. Mai es posam d'acord en els tècnics.

Tampoc els va agradar el darrer punt on només es demanava fer efectiu l’article 9 dels estatuts del Consorci de la Gola i deixar  adherirse al Consorci al Gob i a les entitat que vulguin  ajudar i aportar els seus coneixements a la zona. A l'anterior legislatura i aquesta s'ha denegat  l'adhesió del GOB amb l'argument de que no acceptaran adhesions al consorci fins que el projecte no estigui acabat, o sigui quan tot estigui llest. Un altre exemple de que no es nota el canvi PP-UMP per PSOE i PSM, i que segueix comanant UM.

En definitiva l'equip de govern es va negar a  fer del procés de recuperació de la zona humida de la Gola un procés més obert i participatiu, i sobre tot fer un projecte que respecte més l’ecosistema, el que no és incompatible amb que la gent pugui gaudir d’aquesta zona, però sempre prioritzant el respecte al medi natural fent la mínima intervenció.

 El moment de crisi dins l'homogeneïtat de l'equip de govern va venir a partir de que vaig demanar  pel remor que fa mesos sentia al poble i és el projecte de construcció d’un gran aparcament amb doblers del Consorci. Varen recordar al PSOE i al PSM que a l'anterior legislatura s'havien oposat a utilitzar doblers del Consorci de la Gola per fer la renovació de les pluvials (veure article). Biel (PSM) va reaccionar i demanar un recés i l'equip de govern va debatre al despatx del batle. Després a la votació en Biel es va abstenir i als dies el PSM va mostrar la seva oposició a fer un macroaparcament a la zona. Enhorabona per haver marcat distàncies.

Mentre el PSOE va votar amb UM-UNPI i a dia d'avui encara no hadit res públicament del macroaparcament. 

A aquest tema li dedicarem un altre article.

A ràdio Urxella podeu escoltar tot el ple 

 

 

Comentaris

Maki

No exagerar

Maki | 20/06/2008, 07:56

Home, llevar lo de miss Suecia tambe es exagerar... Si ens llevan aixó no queda res....

Pepe

El GOB i la crisi

Pepe | 19/06/2008, 22:00

Ens han arribat aquestes notes Informatives del GOB sobre la crisi econòmica.

El GOB considera que la crisi del grup Drac demostra la insostenibilitat del model econòmic de les Balears

L’eliminació de les ART’s del Pla Territorial és una primera passa per a un canvi radical de model productiu

--------------------------------------------------------------------------------------------
El grup Drac i el seu president, Vicenç Grande, han estat un dels principals protagonistes del desorbitat creixement urbanístic que hem patit a les Illes els darrers anys. La suspensió de pagaments del grup presentada el dilluns passat posa de manifest que, com ja feia temps que denunciava el GOB, aquest model econòmic, de l’especulació i la requalificació sistemàtica de sòl rústic, era insostenible en tots els sentits.
L’economia de les Balears dels darrers lustres s’ha sostengut sobre el creixement de la construcció i el boom urbanístic, model afavorit per les polítiques de l’administració, completament desenvolupistes, de grans obres i infrastructures. Aquest model va tenir la seva plena execució en la legislatura anterior, amb les faròniques autopistes, la reducció d’espais naturals protegits, l’augment d’urbanitzacions i l’otorgament de llicències de manera poc discriminada.
El vigent Pla Territorial de Mallorca, amb les famoses Àrees de Reconversió Territorial (ART’s) que actualment investiga la fiscalia anti-corrupció, és una altra mostra de l’aposta per aquest model desenvolupista fet fins ara. Un model que també ha facilitat l’augment dels casos de corrupció en negocis immobiliaris; és l'hora d'exigir més transparència a les autoritats per eradicar aquest lligam entre el creixement urbanístic i la corrupció i el delicte.
CANVI DE MODEL
És urgent iniciar el canvi de model productiu que fa temps que reclama el GOB. L’exemple de Grande hauria de servir perquè els actuals responsables de Govern i Consell es decideixin d’una vegada a impulsar un canvi de model econòmic, que posi la protecció del paisatge, la rehabilitació d’habitatges i les inversions en equipaments públics sanitaris, assistencials i docents, per davant del consum de sòl de manera injustificada; en aquest sentit, la Llei de l’Habitatge aprovada recentment és absolutament decebedora. Així mateix, el GOB recorda al Consell de Mallorca el seu compromís en modificar el Pla Territorial. La fallida del Grup Drac demostra que el model de creixement urbanístic representat pel PTM ja no té sentit. L'actual govern del Consell es comprometé a eliminar les ART’s i el GOB reclama el compliment d'aquest compromís a la Presidenta del Consell de Mallorca, senyora Francina Armengol.
PROJECTES EN SUSPENSIÓ
La fallida de Drac comporta també la suspensió de les actuacions que aquest grup tenia en marxa, com el desenvolupament pendent de les urbanitzacions de Son Gual i Puntiró, i de la prevista a Can Tàpera. El GOB demana que aquests projectes suspesos quedin descartats definitivament.

i del grup Drac demostra la insostenibilitat del model econòmic de les Balears.
El grup Drac i el seu president, Vicenç Grande, han estat un dels principals protagonistes del desorbitat creixement urbanístic que hem patit a les Illes els darrers anys.
http://www.gobmallorca.com/comuni/com2007/080619.html

El GOB informa:

- Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol se celebra a Madrid el XIX Congrés Mundial del Petroli http://www.19wpc.com/. Un congrés que reuneix els més destacats representants dels lobbys del petroli, i energètic en general.
Diferents moviments han organitzat un espai alternatiu www.nomassangreporpetroleo.org per tal de fer front a les lògiques del sistema energètic dominant. Un sistema molt vinculat a la indústria i l'economia de la guerra.

Ramón Fernández-Durán presentà en aquest contexte el llibre "El crepúsculo de la era trágica del petróleo", que podeu consultar a https://www.ecologistasenaccion.org/spip.php?article11449 .

Pepe

Re: Més participació o més respecte a la Gola.

Pepe | 19/06/2008, 21:49

Farci crec que ningú ha dit que la culpa de la crisi sigui de l'Ajuntament, no és molt correcte posar atribuir-nos un comentari que no hem fet per a després dir-nos que som "uns apocalíptics amb ganes de notorietat". Per sort ja ens ha fet i en fa cas molta de gent.

La crisi és mundial, el que nosaltres criticam és que l'Ajuntament afronta la crisi amb un forat econòmic increïble, sense fer cap pla d'austeritat i amb una pujada espectacular d'impostos, si a ti et sembla una bona solució, enhorabon ens agradaria ser tan optimistes com tu

fra lokus

Re: Més participació o més respecte a la Gola.

fra lokus | 19/06/2008, 15:51

El govern suec comença a posar fil a l'agulla per a afrontar la crisi, s'evitaran despeses innecessàries, la primera víctima Miss Suècia, ens quedem sense sueca "currota" aquest any.

Joan Ramon

(DES)Ajustament

Joan Ramon | 19/06/2008, 14:09

Farci que vols, que a més de veuré com l'Ajuntament va engrandint el deficit degut a la seva gran despesa i mala gestió en propaganda i coses superflues, s'hagí de pujar els imposts i desprès els ciutadans encar li donem les gràcies?
Ningú culpara a l'Ajuntament de Pollença de la crisi del petroli, però amb època de crisis com és que no redueixen despreses en sopars a la fresca?, per fer veuré als ciutadans que ells són molt generosos ams els doblers dels altres, és clar. perquè no s'obliden de grans despeses com la de l'auditorium? de pagaments per actes prescindibles com puguin ser els de xerrades de gent propera al seu partit... perque no recapten les sancions urbanísitques així com cal? perque contracten empreses privades sense mirar prim, com era el cas de la constructora crespi?
Alomillor mirant un poc més es podrien fer les coses sense haver de pujar els imposts, per cert, molt poc elegant per part d'aquest govern una cosa: van dir que de l'anterior legislatura heretaven un gran deute, en gran part creat per UM, tot s'ha de dir, no només pel PP, amb això justificaven la pujada d'imposts que posteriorment va venir, però al primer ple van decidir pujar-se el sou, tota una mesura per donar exemple als ciutadans (¡?). I així volen que ens els prenguem enserio?

Salut i Branca.

Garci

Re: Més participació o més respecte a la Gola.

Garci | 19/06/2008, 13:04

Hola Farci. Ningú, i ho pots llegir, ha dit que l'ajuntament tengui la culpa de la crisi. És evident, i no ho negam, que la crisi és mundial i per culpa del petroli en gran part.

El que si diem és que l'ajuntament no ajuda a rebaixar la crisi, sinó més bé ajuda a agreujar-la. Pujar els imposts davant una crisi és perjudicial. I més si aquesta pujada és per la seva incontinència a l'hora de gastar.

Salut.

Farci

Amiguitos

Farci | 19/06/2008, 11:33

Ara serà l'Ajuntament el culpable de la crisi i ho pot solucionar baixant els impostos! Venga va, lo nunca visto! Heu fet un pas més en les exagenracions del PP durant la campanya.
Si seguiu amb aquest pla no vos creurà ningú..
Sou uns apocalíptics amb ganes de notorietat, és la manera de que teniu de que algú us faci cas

Pepe

Catàleg

Pepe | 18/06/2008, 21:56

Avui he rebut els ordres del dia del ple de dijous i no diu res de l'aprovació del cataleg de camins., que en teoria ja s'havia de fer a aquest ple.

JRV

Tòpic

JRV | 18/06/2008, 18:40

La crisi econòmica a Mallorca , estava ben anunciada, la crisi del petroli lligada evidentment a crisi econòmica, esta anunciada, es questió de temps.
Aquest sistema dels politics o politiquets de quedar be durant 4 anys i veura si els següents també pesquen vots, sense fer gestió ni traballar pel manteniment a llarg plaç de la economia ha de portar, a la llarga, a consequencies desestrosses, el pa per avui fam per demà no porta enlloc, es infantil.

Pepe

Re: Més participació o més respecte a la Gola.

Pepe | 18/06/2008, 15:30

Gràcies Santiago esperam el teu article i a parti del mateix recollir idees per transmetre a l'equip de govern.

Gràcies Maria per obrir el debat,no fa falta cap article per començar un tema.

El pitjor de tot és que després d'una època de bonança econòmica i quan la legislatura passada va ser en teoria la del pacte dels doblers, l'Ajuntament es troba a una situació econòmica més que preocupant per afrontar la crisi.

De moment el dilluns es va dir no a les reivindicacions dels policies. Una idea genial per part del regidor comunicar això just abans del cicle de festes del poble on cal una presència "extra" de la policia.

Per altra part avui el PIP ja diu que l'Ajuntament comença no pagar als seus proveïdors.

I els pressuposts del 2008 sense fer i algunes partides del pressupost prorrogat del 2007 ja exhaurides.

Al segon extrajudicial, fa ja mesos varen demanar fer un pla d'austeritat i en Joan es va mostrar d'acord però a dia d'avui no s'ha fet cap pas en aquest sentit.

Les armes que té en un principi l'Ajuntament per afrontar la crisi són una reorientació de les despeses i rectificar els impostos.

Garci

Re: Més participació o més respecte a la Gola.

Garci | 18/06/2008, 12:50

Hola Maria. Se t'ha entès perfectament i estic totalment d'acord. La crisi existeix. I pareix que l'ajuntament no fa res.

Maria

CRISIS

Maria | 18/06/2008, 12:10

N'és del tot cert això que ens diu en Santiago. L’ economia balear estat ben en crisis i l'economia pollencina n'hi en parlem.
Aquesta suspensió de pagaments que ha fet el grup Drac crea precedents i el pitjor estar per arribar.
Altres suspensions de pagaments ens han tocat de prop al pollencins. Sense anar més enfora les obres de la residència del Convent estan aturades per una situació similar. Quimipres que també a fet obres per Pollença (obres al poliesportiu del Port, obres a la Cala Sant Vicenç i altres) també a donat suspensió de pagaments. Les obres de la residencia de Llenaire cada dos per tres se turen, suposadament per motius de cobrament. Una coneguda constructora pollencina està a punt de donar concurs, la qual té a picapedrers, pintors, guixaires, fusters, fontaners, electricistes.... d’aquest poble amargadíssims i amb l’aigua al coll. A la vegada, tots aquests fent patir i despedint els seus treballadors. Els bancs no ajuden a ningú. Les immobiliàries han deixat de vendre, molta gent es queda sense feina, alguns negocis han tancat... (podríem seguir una bona estona).
I l’ajuntament de Pollença, què fa al respecte? Pujar-nos els impostos com mai s’havia fet?
Estic amb en Santiago, cal una actuació de l’ajuntament davant aquesta crisis econòmica i una rectificació a la enorme pujada d’impostos d’aquest equip de govern.
Joan Cerdà Rull, actuï de batle, posi els cullons damunt la taula i prengui iniciatives al respecte. Perdó per l’expressió, però segur que se m’ha entés perfectament.

Garci

Re: Més participació o més respecte a la Gola.

Garci | 18/06/2008, 11:13

Ara que ho pens, és d'ingenus pensar que al consorci de la Gola acceptarien algú que els pogués dir això no es fa així. Normal que no acceptin la moció. Tenir el GOB faria que coses com l'aparcament sortirien a la llum amb més força i amb oposició interna. I el que els interessa no és la recuperació de la zona humida, sinó fer un parc per turistes, il·luminat i amb un gran parking.

Garci

Re: Més participació o més respecte a la Gola.

Garci | 18/06/2008, 10:37

Molt bé Santiago. Esperam el teu article.
En quant al tema de que te contestin ho veig difícil. No solen dir res a aquest bloc, i crec que a cap.

La crisi és real. No la volen acceptar però existeix. No hi faran res fins que no sigui tard perquè no acostumen a planificar res, fan política de parxe en parxe i així la crisi se'ns menjarà. La pujada d'imposts, la negativa a fer un pla d'austeritat, la pujada del sou... tot això no son més que contramesures perjudicials.

SANTIAGO

GARCI

SANTIAGO | 18/06/2008, 09:32

Gracias Garci. Creo no ser merecedor de que un comentario escrito a toda pastilla sea publicado como artículo del día.
Respeto a la difusión del mismo, mi confianza es plena en este blog, además también se lo he remitido a Sr. Antich, a su blog y espero que me conteste.
Os preparo un artículo de lo que creo yo tendrían que ser medidas a tomar por el ayuntamiento delante de una situación económica como la que vivimos.
Fra lokus saludos.

fra lokus

Re: Més participació o més respecte a la Gola.

fra lokus | 18/06/2008, 08:12

Santiago, siempre es un placer leerte, esta mañana en SER no se referían al asunto de la PROMOTORA DRACH en concreto, pero sí al problema inmobiliario en general y a la palabra CRISIS en mayusculas.

Tal como decían los contertulios del Sr. Francino, lo de la "moderación salarial" ya no cuela y el problema es de otra índole, ya no se puede engañar más a la población y hay que empezar a prepararse para lo peor, al menos dos años.

Creo que todos los gobiernos ya sean a nivel estatal, nivel autonómico y hasta local, deberían establecer los gabinetes de crisis correspondientes, da risa por no decir otra palabrota, cuando los impagados empiezan a afectar a la banca y las empresas, leer en el Boletín Oficial de la Provincia que se subvenciona recuperar músicas populares, metodos de labor antiguos, juergas varias y excavaciones, los yacimientos arqueológicos llevan ahí muchos años y de momento creo que tendrían que esperar unos cuantos más, eso está bien para épocas de bonanza, pero el "pan y circo" es genial para los momentos de crisis aunque eso signifique que te quedes sin coche o con tu vivienda embargada, "que me quiten lo bailao"

Garci

Re: Més participació o més respecte a la Gola.

Garci | 18/06/2008, 08:02

Santiago, pens que perquè tengui més ressò la carta que has escrit la podríem publicar com a article.
Que te pareix? Esper la teva resposta.

Salut.

SANTIAGO

CARTA ABIERTA AL SR. ANTICH I A LOS SOCIALISTAS DE POLLENÇA

SANTIAGO | 18/06/2008, 07:21

CARTA ABIERTA AL SR. ANTICH I A LOS SOCIALISTAS DE POLLENÇA

Como sabrán muchos de ustedes, anteayer, el Sr. Grande, presidente del Grupo Drach, y hasta la fecha presidente del RCD Malllorca, entreva en el juzgado de lo mercantil concurso voluntario de acreedores, lo que todos conocemos como suspensión de pagos. La cifra de las misma, 700 millones de euros.
Ayer, en Bruselas, el presidente de la Comunidad, el Sr. Antich, hacía estas declaraciones a la prensa: “el concurso de acreedores presentado por el grupo de empresas del sector inmobiliario Drac, propiedad del empresario y presidente del Mallorca Vicente Grande, no tiene por qué afectar en principio al conjunto de la economía balear”
Me llama mucho la atención, que el Sr. Antich utilice la coletilla de “en principio”.
Sr. Antich, señores socialistas de Pollença, compañeros de partido del Sr. Antich, es para estar muy preocupados, pero muy preocupados. No se trata de ser alarmistas, pero hay que ver las cosas en su justo modo.
Esta suspensión de pagos del Sr. Grande nos afectará a muchos. Algunos datos al respecto: la suspensión de pagos presentada por Vicente Grande es la mayor de la historia presentada en Baleares. Directamente afecta a unos 100 trabajadores del Grupo. Después afecta a más de 200 acreedores; de los cuales, un gran porcentaje iniciará el mismo camino, lo cual afectará a muchísimas empresas, autónomos y trabajadores.
Al “caer” una empresa de estas magnitudes, los que caen detrás son muchísimos.
Por otra parte, esto no ha hecho más que empezar. Que Drac haga suspensión de pagos, puede servir como ejemplo a que otras empresas de similar magnitud sigan el mismo camino.
Sr. Antich, en principio y en final, si nos afecta a muchos, y por lo tanto a la economía balear, esta suspensión de pagos del grupo Drac.
Señores socialistas de Pollença, os abro esta carta, ya que se que sois seguidores de este blog, para que reflexionéis acerca de las declaraciones de vuestro líder. Vuestro otro líder, Zapatero, se ha negado a utilizar la palabra crisis. Bajo mi punto de vista, la crisis, que estamos empezando, tendrá consecuencias como la vivida en 1973, no tiene nada que ver con la crisis vivida entre el 92 y 95.
Pollença no es ajena a esta crisis económica, afectará a muchos pollencins. Algunos ya lo están viviendo en sus propias carnes.
Señores socialistas de Pollença, desde su posición (teniente de alcalde, regidor de hacienda, secretaria de Colonya) pueden llevar a cabo muchas acciones encaminadas a apaliar un poco esta crisis. Tomen cartas en el asunto, emprendan acciones, tomen medidas, no crean que estamos ajenos a la crisis económica, no es así. Implíquense. Si hay que rectificar alguna medida, rectifiquen. Rectificar es de sabios. Me refiero, como no puede ser de otra casa, a la gran subida de impuestos que lideraron ustedes.
Quedo a la espera de recibir alguna respuesta suya.
Muchas gracias.

Destructor de màfies.

El PP-UM és la Mort.

Destructor de màfies. | 18/06/2008, 06:43

Per això es fan urbanitzacións i autopistes;perquè sa delinqüencia internacional pugui blanquejar diners a Mallorca i de pas perjudiquen a tota sa gent d'aquí què és lo què més les agrada a nes gobernants d'aquí.

Destructor de màfies.

El PP-UM és la Mort.

Destructor de màfies. | 18/06/2008, 06:30

Sa política a Mallorca està al servèi de ses màfies internacionals i contra es seus ciutadans!!

Xesca Ensenyat

PER QUÈ NO HA DE SER CATALANOPARLANT EN DRAGUT?

Xesca Ensenyat | 18/06/2008, 06:29

Una resposta plausible a

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb