URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Gola, segueix el màrqueting verd.

Alternativa | 08 Maig, 2008 06:13 | facebook.com twitter.com

 Haveu de llegir sobre el tema l'excel·lent article de Biel Perelló, La Gola, espai beneit ?, amb un text i unes fotografies molt il·lustratives. Especialment recomenable és la lectura del plec d'al·legacions que va fer el GOB, per comparar el que podia haver estat la zona humida de la Gola i el que estan fent. 

 

Per la nostra part volem donar suport a les denúncies que ha fet el GOB i és que la zona humida de la Gola s'està convertint en un parc urbà on han estat més importants les finalitats lúdiques i turístiques que les finalitats  ambientals de recuperació  d'aquest espai natural.

En lloc de preocupar-se per l'ecosistema han convertit la zona humida en un simple fons escènic per turistes, invertint molt més en obres d'embelliment amb passarel·les i passeigs que en la regeneració d'espècies.

La fotografia que va guanyar el primer concurs de fotografia Urxella ja denunciava la degradació de la zona. 

 

 

 

A més de denunciar en nombroses ocasions el màrqueting verd que es va fer ambaquest parc de la Gola ( els regidors del PP i UM  varen arribar convocar  10 vegades  a la premsa a la zona per fer-se la corresponent fotografia), quan es va presentar el projecte  varen fer una sèrie d'al·legacions, entre les quals demanaven l'eliminació de tots els enderrocs que es trobaven a la zona a rehabilitar. S'ens va contestar per part de la Conselleria de Medi Ambient que s'eliminarien totes les enderrocs, però en realitat no ha estat així ja que s'han donat per bones dessecacions i transformacions realitzades amb enderrocs als anys 60 -70.

A tot això hem d'afegir  que s'ha accentuat el caràcter artificial de la zona amb la  construcció de vials que ocupen antics llocs on hi creixien diverses espècies vegetals que mai mes tornaran a créixer, i que s'han col·locat nombrosos punts de llum que signifiquen  una contaminació lumínica totalment incompatible amb la presència de determinades aus a la zona. A més a més la intervenció ha estat exagerada i molt poc integrada; els itineraris disposen d'un excés de barres i pilons de fusta ( ja varen denunciar al 2005 que pràcticament la meitat del pressupost previst a aquell moment es gastava en fusta) i els ponts són exagerats, amb unes bases de formigó i pedra.

Per tot això demanam de manera urgent a la Conselleria de Medi Ambient que ara, que encara no han terminat les obres, es donin pasos per recuperar de veritat la zona humida.

Al juliol del 2004 amb un govern PP- UM es va rebutjar la sol·licitud d'adhesió del GOB al Consorci de la Gola ( cosa que contemplen els estatus de creació del Consorci al seu article 9[1]) i ara amb un govern que en teoria hauria de tenir una major sensibilitat ecològica, a febrer del 2008, s'ha tornat ha rebutjar una nova petició del GOB en el mateix sentit que l'anterior, el que ens sembla una vergonya i un gran error.

Consideram que és imprescindible la participació del GOB al Consorci de la Gola com a entitat adherida  per que puguin aportar tota la seva experiència, propostes, assesorament  i informació per fer una veritable recuperació de la zona humida de la Gola, recuperant al màxim el seu caràcter natural original, evitant l'actual artificialització de la zona. Només recuperant de bons i de veres la zona humida es podrà fer un ús educatiu i d'interpretació de la natura d'aquest important habitat.

Aquesta fotografia d'un dels panells informatius del parc on actualment s'ha penjat publicitat de una "corrida de toros", pensam que resumeix la situació actual de la zona.[1] Article 9. Membres adherits.

1.- Podran ser membres adherits del Consorci les Entitats o Institucions

públiques i altres persones, físiques o jurídiques, públiques o privades sense

ànim de lucre, que aportin la seva ajuda econòmica i/o material o de qualsevol

altres tipus al compliment de la finalitat institucional del Consorci, mitjançant la

formalització, en cada cas, del corresponent Acord d'adhesió, prèviament aprovat

pels respectius òrgans competents del Consorci i de l'interessat.

Comentaris

Pepe

Bones Pere

Pepe | 12/06/2008, 08:11

Hola Pere, a la tertúlia de polítics Joan ja s'en va recordar de la partida asignada a l'aparcament 500.000 euros, encara que va dir que també inclou la possibilitat de fer el centre d'interpretació ( o sigui no el farien al lloc inicialment previst). Respecte al número de places va dir que encara no s'ha decidit, de moment GOB, PSM i nosaltres hem demanat un aparcament petit; 20-30 places.

Pere

La Gola, un temps

Pere | 11/06/2008, 15:40

Seguint uns vincles d'internet he trobat una web amb nombroses fotos antigues molt interessants: http://www.balearsexterior.com/fotosantiguasib/

N'hi ha una de les aguiles de Pollença i una altra molt maca del "Caserio de la Gola".

No sé si realment la foto reprodueix la zona humida (que no espai humit) de la Gola, o és més bé una vista general del Moll. Que trobau?

En qualsevol cas, és molt interessant, que fa 80-90 anys se li donàs mes importància que ara mateix i s'empràs -al manco el nom- la Gola per una postal turística.

Malauradament els "polítics" locals del segle XXI només es preocupen per omplir aquesta joia que tenim al Moll de caminois, faroles i 150 places d'aparcament (que seran tanmateix per la gent que no anirà a visitar la Gola).

Sembla que han de justificar els seus càrrecs fent com més disbarats millor.

Pepe

Macroaparcament

Pepe | 02/06/2008, 18:03

Gràcies per l'aportació Jaume, el macroaparcament és un exemple més de la política populista i cercadora de vots d'UM, caldrà lluitar a fons per convèncer a la gent de la bogeria d'aquesta idea i esper que el PSOE ens doni suport.

Amb doblers que s'haurien de dedicar a recuperar la zona humida se l'acabaran de carregar. 100 o 150 cotxes signifiquen un munt de persones que accediran a la platja a través de la Gola.

No cal fer cap aparcament nou el que cal és aprofitar l'aparcament de la via de circumval·lació.

jaume

Re: La Gola, segueix el màrqueting verd.

jaume | 02/06/2008, 17:45

Ido en paraules del batle al darrer ple, volen fer una parking per 100-150 cotxes. El PSM ja s'hi ha oposat, a veure que fara el PSOE.

No hi ha cap justificació per dedicar els doblers destinats a la recuperacio de la zona humida per fer un aparcament d'aquest tamany. El parc de la Gola pot tenir un petit aparcament pels visitants, és clar, però quants de visitants aniran al parc a la vegada en cotxe? Amb espai per 20 o maxim 25 cotxes ja n'hi ha de sobres.

Si volen fer un aparcament nou al Moll (pot ser sigui la nova moda), han de cercar doblers i solars a altres bandes.

Pepe

Uf

Pepe | 12/05/2008, 11:18

Fa un parell de mesos que em varen demanar si era veritat que es faria aquest aparcament, pensava que era un fals remor.

És totalment vergonyós com s'ha utilitzat el pressupost de la Gola i aquesta és la "guinda final".

Procurarem fer una moció al proper ple i evitar aquesta bogeria.

A la gent de l'ha d'explicar que es tractava de recuperar una zona humida no de fer un parc amb pàrquing.

llur

Re: La Gola, segueix el màrqueting verd.

llur | 12/05/2008, 10:56

Tornant a la Gola, la cosa no acaba aquí, ja que el consorci vol fer un aparcament per 150-200 cotxes a la finca que hi ha vora el torrent i que fins ara ha servit de diposit de materials d'obres.

I aquest aparcament s'ha pressupostat en 500.000€, a compte del pressupost de recuperació de la Gola.

Que en quedarà del pressupost per recuperar realment la zona humida?

Garci

Re: La Gola, segueix el màrqueting verd.

Garci | 09/05/2008, 11:45

Cada dia qua passa pens més o que el PSM ha perdut el rumb o que ha canviat de rumb.

I els seus militants de sempre que hi diuen?

Pepe

Re: La Gola, segueix el màrqueting verd.

Pepe | 09/05/2008, 10:01

Bones Hans,una cosa és no estar d'acord i una altra utilitzar excuses falses per justificar el seu vot a la moció de la III República. Crec que el PSM de Pollença s'ha plantejar seriosament fer canvis.

Hans.

tristor

Hans. | 09/05/2008, 09:01

Aquesta època del PSM pollenci, serà la mes trista de tota la seva història. No hi ha pitjor ceg que el que no hi vol veura.

Pepe

Excuses del PSM

Pepe | 08/05/2008, 22:20

Fins avui no havia llegit al seu blog les excuses del PSM per no votar a favor de nostres mocions i la veritat que m'han semblat vergonyoses.

Volia puntualitzar algunes coses:

-Respecte a la moció de la III República l'article diuen; "el text de la moció no es va consensuar en el seu contingut" i després s'excusen en que no havia cap referència als Països Catalans.

La moció va ser presentada l'11 d'abril i es va donar una còpia a cada regidor.

Al final de la moció diu clarament que presentam la moció amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics...

El dilluns 21 d'abril,tres dies abans del ple es va fer la comissió informativa, a la que es presenten i voten les mocions. Biel Cerdà com fa habitualment no va a venir a aquesta comissió on normalment es consensuen canvis a les mocions.

Al ple 24 d'abril Biel no va fer referència en cap moment al tema dels països catalans, ni va fer cap aportació en aquest sentit. Està enregistrat.

Al tema de Son Bosc al blog diuen; "aquesta moció que hagués suposat una greu ingerència en l'autonomia municipal d'un altre poble, apart de no aportar res en la protecció d'aquest indret. Les institucions que poden actuar en aquest afer son el Consell de Mallorca ... Precisament el que demanava nostra moció eren dos sol·licituds al Consell;
que es pronunciï i que instí a l'ajuntament de Muro a l'anul·lació de la llicència d'obres del Camp de Golf i la realització de totes les gestions necessàries per a incloure l'àrea de Son Bosc dins del Parc Natural de S'Albufera de Mallorca.

Crec que això no és cap ingerència i que com he repetit una i altra vegada no parlam d'un cas més de destrucció de paisatge si no d'un tema de biodiversitat mundial.

Tampoc em sembla massa coherent el que diuen del'Auditori;
el PSM considera que aquesta opció no ha de suposar fer encara més gros l'endeutament que arrossega l'Ajuntament...
A l'Auditori hi haurà una part que pagarà l'Ajuntament i després hi haurà les despeses de manteniment i gestió artística. O sigui que segur que fa encara més gros l'endeutament que arrossega l'Ajuntament.

Pepe

Increïbles però cert.

Pepe | 08/05/2008, 18:55

M'han informat que avui el gerent del consorci ha respost (amb data 30 d'abril) a la petició del GOB de 14 de febrer, denegant l'adhesió amb l'argument de que no acceptaran adhesions al consorci fins que el projecte no estigui acabat... Al·lucinant

Garci

Re: La Gola, segueix el màrqueting verd.

Garci | 08/05/2008, 18:19

Sense pensar-ho massa tenc els meus dubtes. Fer una nova carretera seria un desastre i més tenint en conta la gran zona humida de l'albufereta.
Se pot recuperar la platja realment? se pretén recuperar la platja o fer-ne una d'artificial?
Massa dubtes per dir que endavant.

Pepe

Carretera Port - Alcúdia

Pepe | 08/05/2008, 14:48

Bones tardes, avui només havia mirat el DdM i no havia vist la notícia. Ahir Joan em va parlar del tema, crec que és suficientment important per dedicar-li l'article de demà i d'aquesta manera poder debatre i opinar sobre el tema.

Aquesta idea te molt poc que veure amb la circumval·lació, nostra oposició a la ciorcumval·lació era per que havia alternatives més barates i senzilles, s'ha carregat una important zona verd, és excessiva i amenaça la zona humida de l'Ullal.

Local Diari de Balears

Carretera Moll-Alcudia

Local Diari de Balears | 08/05/2008, 14:21

Que troba EU de llevar la carretera del Moll a Alcúdia? S'hauria de fer una nova carretera en sòl rústic per substituir-la. Crec que la notícia del Diari de Balears té prou calat per esser debatuda. Jo crec que seria la millor intervenció feta al municipi en molts anys perque permetria recuperar el litoral de la badia. Ah! això justificaria encara més la circumval·lació del Moll a la qual EU s'ha oposat.

Garci

Re: La Gola, segueix el màrqueting verd.

Garci | 08/05/2008, 12:21

Hola Joan T. G. Estic content de que hi hagi gent que vulgui moure's per aquests temes. Jo pens que ja hi ha moltes associacions a Pollença i per tot arreu. Al final a totes som 4 o 5. Crec que podrieu mirar si alguna associació pot agafar les vostres lluites i aprofitar-ho. Per exemple, el que tu proposes son reivindicacions que hauria d'assumir l'associació de veïns.
Una altre associació que pretén un municipi cívic és Iniciativa Ciutadana per Pollença.
I ja deus saber que totes les coses que esmentes nosaltres estam treballant en elles.

Tens un ventall molt ample d'associacions on ficar-te. Però si el que vols és fer-ho tu has de fer uns estatuts, presentar-los a la conselleria, te'ls han d'aprovar... i això tardarà uns quants mesos si tot va bé.
També ho pots fer com a plataforma no legalitzada, posar-vos un nom i fer les coses que vulgueu. Però no podreu demanar subvencions ni res oficialment.

De totes maneres, vist el panorama social, millor optar per ajudar a les associacions que ja hi ha i deixar-se de personalismes que només fomenten la divisió de la societat i que fan que cadascú vagi pel seu costat sense ni saber el que fan els altres.

Esper haver-te ajudat. Si vols res més pots escriure a eurxella@yahoo.es

Garci

Re: La Gola, segueix el màrqueting verd.

Garci | 08/05/2008, 12:14

Hola Catalina. Estic molt content de rebre crítiques d'aquesta mena. A vegades caiem massa amb l'autobombo. Se necessiten sempre crítiques.
L'article de les gràcies a Eva el vaig penjar jo. I m'explicaré. Molts cops l'hem criticat. Gairebé cada quinzena se'n duu articles o comentaris en contra. I ja que som bons per criticar, també hem d'agrair una paraula amable.
També vaig pensar que els debats sobre el PiP i les seves notícies solen tenir molta repercussió a aquest bloc, i que la gent diria el que pensés.
Personalment pens que sobre el PiP criticam més del necessari i li donam més importància de la que té.
Sobre la Feria d'Abril, pots llegir els comentaris que hem fet. Res de silenci.

I una darrera cosa, com bé dius, fer articles a diari, que és el propòsit d'aquest bloc, és costós i porta molta feina amés de la que a diari fem. Sobretot en Pepe que té reunions a diari, escriu al bloc, mira papers, pensa propostes...
Gràcies per participar i per dir-nos el que penses. I ja saps que si algun dia vols escriure el que vulguis aquí t'ho publicarem mentre no insultis a ningú.
Salut

Joan T.G.

PLATAFORMA PER UNA POLLENÇA CÍVICA I SOSTENIBLE

Joan T.G. | 08/05/2008, 11:51

Bon dia, un grup de companys volem crear una plataforma per un municipi cívic i sostenible. El principal objectiu és demanar a l'ajuntament que no faci l'auditori i en contrapartida habiliti els espais públics existents can llobera, ajuntament, parcs infantils i llocs d'esplai per infants, ludoteca... Som novells però volem impulsar això i necessitem algú que ens guií. Com ho podem fer?

Pepe

Gràcies Catalina

Pepe | 08/05/2008, 11:13

Bon dia Catalina i moltes gràcies pel teu comentari, molt ben raonat.
Fer un article diari com dius requereix un gran esforç i a vegades hi ha poca profunditat, és cert també que a un blog els comentaris de la gent ajuden o no, a que s'arribi a profunditzar a un tema.

També és cert que tinc un bon grapat d'idees sobre articles que no he arribat a fer per manca de temps o simple "actualitat".

Un altre tema és que des del principi varen comentar que aquest blog és d'Alternativa EU-EV de Pollença però que no estava tancat a publicar articles de persones que no siguin de nostre partit o ideologia inclòs, ja que pensam que el debat i la dialèctica són importants.

Respecte a l'article que donaven les gràcies a na Eva, estic totalment d'acord amb el teu comentari.

Respecte a l'anterior contrapunt de na Eva dedicat a la Feria d'Abril pots llegir els comentaris que varen fer a l'article "Simulacions i realitat" de 18 Abri;
El meu primer comentari ja va dir,

Hola "... forastero" la verdad es que cuando leí el contrapunto también me quede anodado.
Podemos debatir si hay que subvencionar la Feria o no (ya me enteraré de la aportación que hace el ayuntamiento) pero de ahí a decir todo lo que dice Eva ...uf
Yo que también soy un ... forastero nunca me he apuntado a la "casa aragonesa" ni he ido a las celebraciones del Pilar en Mallorca, pero comprendo que haya gente que eche de menos sus fiestas, su tierra, sus costumbres por muy integrados que estén. Decir que hacer una Feria de Abril es insultar a los pollencins es una barbaridad. No creó que Eva diga los mismo de los mallorquines que celebran la reveltllà de S. Antoni en el barrio de Gracia de Barcelona. En fin no creó que haya que darle más vueltas, como ella misma afirma a su artículo estaba aburrida....

Amb els comentais i l'article de Fralokus, que havia fet abans del contrapunt el tema no mereixia més.

Crec que el PIP per la mateixa llibertat d'expressió que ens demanes que defensem pot opinar el que vulgui i seleccionar les notícies com trobin. Evidenment jo també soc lliure de criticar que no publiquin res de la Fira d'Abril, del grup PP_UMP o de les nostres mocions al darrer ple... I crec a més que s'equivoquen i que al final intentar silenciar temes com aquests els perjudica i els resta credibilitat.

Un altre tema és de les subvencions públiques a la premsa en general no només al PIP, subvencions que en moltes ocasions van acompanyades de pressions, indicacions, censures... Fa anys que em vaig donar compte que quan diuen "diari independent del matí" volen dir que només són independents del matí de tota la resta...

El tema és un dels articles que tinc pendent, si t'animes ja saps com et pots posar en contacte amb nosaltres, "eurxella@yahoo.es"

Catalina

IDEARI D'UN PARTIT D'ESQUERRES

Catalina | 08/05/2008, 10:07

Salutacions a tots:
He estat llegint el vostre blog i, si en permeteu, voldria fer-vos arribar la meva opinió. En primer lloc donar-vos la enhorabona per tenir la valentia i la constància de crear i mantenir un blog com aquest a Pollença, altres son un autèntic fracàs (pip en xarxa, sense anar més enfora).
Dit això, permeteu-me ser crític amb el contingut del temes que tracteu i els temes que no tracteu. Publicar un article diari, i més quan un no viu d’això no és tasca fàcil. Vagi per dit les meves lloances al respecte. El que pasa amb aquest fet és que el temes no es tracten en la profunditat que caldrien n’hi amb el ressò que es mereixen.
Al que el blog es publica o el que el blog no es publica, entenc que és, hauria d’esser, l’ideari de Esquerra Unida. Estaria bé idear-ho en base a n’aquesta reflexió; crec que no és així.
L’exemple darrer que podria posar-vos és no entendre l’article dedicat a donar les gràcies a Eva Cerdà per dir que Pepe García era l’únic regidor que va assistir als actes de la commemoració del aniversari de la República. Això és el que hauria de fer un periòdic, almenys és el que jo esper dels seus responsables, que contin les coses que passen al poble. El que no m’agrada és aquesta veneraficació d’aquesta persona. Si sou bons per donar les gràcies també hauríeu d’ésser bons per aixecar la veu davant algunes injustícies d’aquesta persona.
M’explicaré: al penúltim contrapunt, l’Eva posava a parir als organitzadors de la Feria de Abril de Pollença. Un article, que baix el meu punt de vista, és totalment xenòfob i ascarós. No he vist cap reacció vostre. Si, d’acord, he llegit l’article sobre tema fet per fralokus, el qual me pareix perfecte, però no he vist una contundència de EU defensant la llibertat d’expressió n’hi a la classe treballadora que cada any organitza aquesta festa.
Sobre la Feria de Abril, el pip d’aquesta quinzena no en fa n’hi menció. Jo no hi vaig anar, no som de sevillanas, però se, que com a cada any, hi va anar una gentada. Entre ells, també molt de pollencins. Pollencins o no, aquest va ésser un acte que va moure molta de gent, que va passar al nostre poble, que no ha fet cap mal a ningú, on molta de gent a fet una feina per tornar a fer una festa d’aquest tipus, una festa que dur un grapat d’anys, una festa oberta a tothom... i el periòdic del meu poble silencia la noticia. N’hi ara n’hi des de la seva creació s’ha volgut contar. Això companys, no és just, i aquest partit polític hauria de lluitar contra les injustícies. La injustícia informativa és una injustícia més.
No me valen escuses com que el pip és un mitja privat. Un mitja privat sustentat per doblers públics. A més, si som bons per defensar els treballadors d’una empresa privada ,vease la defensa del treballador del SYP feta a n’aquest mateix blog (molt lloable per cert) hem d’ésser bons per defensar les injustícies informatives cap a un bon grup dels nostres conciutadans.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb