URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Millora de l'Administració.

Alternativa | 23 Juny, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Al darrer ple varen aprovar per unanimitat una proposta de l’equip de govern relativa a l'adhesió al Conveni subscrit entre l’administració general de l’Estat i la Comunitat autònoma per a la implantació d'una xarxa d'oficines integrades d'atenció ciutadana (oficina de contacte). Es tracta de donar tots els servies d'informació, orientació, atenció i tramitació de l'activitat administrativa a un espai.

Varen donar l’enhorabona a l’equip de govern per aquesta proposta. Per a nosaltres és fonamental que la ciutadania estigui ben informada i pugui opinar i prendre decisions claus en la seva vida quotidiana. Per això cal una administració moderna, transparent i eficaç amb capacitat de donar resposta immediat a les demandes de la ciutadania, de resoldre la tramitació administrativa amb rapidesa i evitant passos, cosa que actualment no passa a Pollença.

Al debat varen recordar que de nostra proposta de millora d’informació i comunicació que va ser acceptada per l’equip de govern i de la que de moment només s’ha realitzat un punt; la transmissió del plens de la corporació per la ràdio municipal.

El altres cinc putns que encara no s’han realitzat són els següents:

1.  Que l'Ajuntament exposi tota la documentació pública que permita la llei a la pàgina web del municipi; les actes de plens,  els bans municipals, els decrets de batlia...

2.    Els ciutadans i ciutadanes que el demanin formaran part de una llista de correu per tal que els siguin enviats per correu electrònic tota la documentació pública de l'Ajuntament.

3.    Fer un ple extraordinari anual sobre l'estat del municipi, al mateix podran participar les associacions i  ciutadans que el desitgin.

4.- El compromís de contestar als ciutadans qualsevol reclamació, plec o petició que facin per escrit en un termini breu.

 

5.- A les peticions fetes per internet, a més de ser contestades també en 15 dies, s'ha de donar la possibilitat de rebre còpia del missatge a l'adreça electrònica pròpia?

 

  Esperam que com va dir el batle, el projecte d’informatització i oficina virtual no tardi en posar-se en marxa  i millori tot aquest tema.

 

En principi l’adhesió que es va aprovar per unanimitat va ser a la primera fase més bàsica; es tractarà d’una oficina de contacte, amb serveis de recepció, registre i remissió de comunicacions del ciutadà a l'Administració Pública.

En una segona fase, la Comissió de seguiment i avaluació del Conveni, i sempre a voluntat de les Entitats Locals, podrà determinar el pas al segon nivell;  oficines d'informació, en les quals es prestarien serveis d'atenció orientació personalitzada als ciutadans sobre els serveis públics.

A un tercer nivell; oficines de gestió integral, ja es podria fer la tramitació conjunta de procediments i tràmits de competència de les diferents Administracions

 

Des del moment que l’Ajuntament s’ha adherit s’ha compromès a:

 

a) Configurar els seus registres com oficines de contacte, admetent la presentació en les mateixes de qualssevol sol·licituds, escrits o comunicacions dirigits als òrgans de l'Administració General de l'Estat i de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o a les entitats de dret públic vinculades o dependents d'aquelles, amb independència de la seva localització territorial.

 

b) Deixar constància en els seus registres de l'entrada d'aquestes sol·licituds, escrits i comunicacions, amb indicació en els seus seients del seu nombre, epígraf expressiu de la seva naturalesa, data d'entrada, la data i hora de la seva presentació, interessat o òrgan administratiu remitent, persona o ran administratiu al que es dirigeix, així com una referència al contingut de l'escrit o comunicació que es registra.

 

e) Remetre immediatament els documents, una vegada registrats, i en tot cas dintre deis tres dies següents al de la seva recepció, directament als òrgans o entitats destinataris deis mateixos. Aquest remissió s’efectuarà pels mitjans més apropiats perquè la seva recepció es produeixi el més aviat possible, amb especial utilització de mitjans informàtics, electrònics i telemàtics en el supòsits que sigui possible.

 

El conveni en principi és fins el 31 de desmbre de 2014.

 

El debat d'aquest punt a ràdio urxella.

 

 

Comentaris

Andreu

Construcció

Andreu | 23/06/2008, 23:09

Sa polítique a Mallorca és contre es seus ciutadans i a favor des gran capital i ses màfies internacionals.Sa sumissió i cobardia de sa població afavorèix sa destrucció i explotació d'aquesta terra.

Bartomeu

PP-UM=Mafiosos

Bartomeu | 23/06/2008, 16:08

Mai de la vida;mentres visqui mai votaré une coalició a on entrin PP-UM.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb