URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dinou anys no són res.

Alternativa | 16 Juliol, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

  Aquesta és la carta de dimisió del regidor Jeroni Llobera d'Unió Progressista de Pollença(quan les esquerres es presentavam plegats a les eleccions). La carta és de 1989, però 19 anys després te la seva vigència, això sí jo tinc corda per tota la legislatura que no es preocupi l'equip de govern

Voldría aprofitar aquesta ocasió per deixar clar que durant els anys passats com regidor d’aquest Ajuntament  he procurat representar un sector del poble petit tal ve­gada en número però important qualitativament. Un sector del poble que pensava que les coses se podien canviar que les tant desitjades institucions democràtiques, serien l'ei­na perquè d’injustícia,el caciquisme, la corrupció ,l'ineficàcia, la burocràcia desapareguessin definitivament de la vida pública.

Això aquí no ha estat possible,i que consti que per part  meva he lluitat fort i ferm perquè fos així.

M'en vaig tranquil,tranquil però oiat i trist. Tranquil, perquè crec que en tot moment he estat coherent amb les meves idees i decisions.

Oiat, perquè he vist que sigui amb mètodes, sigles, falses promeses... etc,que sigui,i amb una manca d’escrúpols digne dels millors capítols de “Falcon Crest”,a la fi,s'imposen els interessos d'un sectors determinats en perjudici del poble.

Trist de veure la pobresa d’idees i manca de criteris  tècnics i polítics de la gran majoria de regidors que han desfilat per aquest Ajuntament.

Trist i oiat de veure que s’estan posant les fites per convertir el nostre terme amb un camp abonat per l'especulació i els atemptats urbanístics.

Vos deix la responsabilitat del desprestigi aconseguit per el nostre poble.

Amb poques paraules,crec que en l'actual situació no mereix que hi dediqui mes esforços, col·laborant amb una farsa pseudo-democràtica que n'estic convençut durarà anys i anys.

Voldria agrair la col·laboració de tots els treballa­dors d'aquesta Casa que com ja he dit altres vegades,en molts de casos fan que el desgavell que és la gestió municipal no sigui tan manifesta.

Agrairia al senyor Batle s’estalviï las paraules de rigor d'aquestes ocasions. Sempre he estat enemic dels formalismes buits.

Goya. Caprichos. 42. Tú que no puedes. Aguafuerte, aguatinta bruñida. 205 x 145 mm.. Real Calcografía (Madrid).

 

 

 

Comentaris

Pepe

Reunió turisme

Pepe | 18/07/2008, 08:39

M'imagin que tots els que no varen venir tenien altres temes o reunions, però són ells els que trien el dia i l'hora de les reunions o sigui que podien coordinar-se una mica no?

fra lokus

Re: Dinou anys no són res.

fra lokus | 18/07/2008, 08:32

Pepe, crec que el batle no va assistí a la reunió del Patronat de Turisme perquè estava a la reuniò de Urbanisme al Consell.

Avui surt a tots els diaris.

Un dia molt dolent per programar una reunió del Patronat tant important pel nostre municipi. O no?

Pepe

Polseres

Pepe | 17/07/2008, 19:37

El tema de les polseres crec que ha sortit a tots els diaris, i Jaume deia que ells no sortien a la premsa per cada cosa que feien, ha, ha, ha...
Les polseres tenen sentit a Benidorm al Port és ridícul.

Pepe

Tocant fons?

Pepe | 17/07/2008, 19:35

Hola Hans el que ha passat avui resulta totalment increïble, que de sis representants (dos amb dedicacions exclusives) no hagi vengut més que la regidora de turisme (Mº Mar venia en substitució de na Francisca) a la 2ª reunió que ha hagut en un any i on s'aprovava el pressupost del Patronat de Turisme, quasi res...
Només un any després de les eleccions aquest equip de govern toca fons.

Garci

Re: Dinou anys no són res.

Garci | 17/07/2008, 19:24

Jo se que saben fer: sortir a la foto, fer pulseres perquè la gent no se perdi a la immensa platja del Moll, innaugurar berenars, innaugurar sopars, innaugurar locals de la tercera edat...

Ah, i cobrar.

Hans

Irresponsables

Hans | 17/07/2008, 19:20

Tanta sort que a la reunió del patronat de turisme hi va anar la regidora de la cosa. La gallina dels ous d'or no interessa a la majoria de regidors de l'equip de govern. I després el batlle demana suport de la iniciativa privada. Hem consta l'egoisme de bona part de l'empressariat hoteler, però la demagogia d'aquest equip de govern la supera amb escreix. Apart de l'electoralisme, digaume quina altra cosa saben fer. Estem arreglats

fra lokus

Re: Dinou anys no són res.

fra lokus | 17/07/2008, 18:17

El civisme s'en va de festa.

És la plana web de la Patrona, demanant civisme.

Avís: Només funciona correctament amb Microsoft Internet Explorer, amb Firefox no funciona correctament.

Informe del GOB

Toc d'alerta del GOB

Informe del GOB | 17/07/2008, 17:52

El GOB considera que cal un toc d'alerta davant les polítiques territorials i ambientals del Govern i Consell després d'aquest primer any de legislatura

Considera preocupant el fet que els nous governants perdin la possibilitat d'aprofitar la situació actual de crisi per revisar el model territorial, econòmic i social, desmarcar-se de les polítiques de les lesgislatures anteriors i apostar vertaderament per la sostenibilitat.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Des del GOB presentam avui un informe en el que revisam la situació actual de les polítiques que de manera directa o indirecta afecten el territori: les polítiques que marquen les directrius sobre el territori, les accions referides a espais naturals, i l'enfocament de les grans infrastructures, algunes d'elles vinculades a les polítiques de gestió dels recursos naturals.

En aquest sentit revisam quins han estat els principals aspectes desenvolupats en l'àmbit de la protecció d'indrets amenaçats, alhora que qüestionam la intervenció del Govern en l'àmbit de la crisi de la construcció i la continuïtat per part del Consell de Mallorca amb el model territorial del Pla Territorial de Mallorca aprovat per PP-UM (que inclou les polèmiques àrees de reconversió territorial), criticam la continuïtat de la línia marcada pel partit popular pel que fa a la protecció d'espais naturals, i la continuïtat també de les polítiques sectorials de gestió dels recursos naturals i d'algunes de les infrastructures més impactants que ja foren plantejades en l'època Mates i que el Govern ni qüestiona, ni revisa, senzillament assumeix.

Els principals aspectes tractats a l'informe:

POLÍTIQUES TERRITORIALS
- Més creixement urbanístic AMB DOBLERS PÚBLICS
- Modificació puntual del Pla Territorial de Mallorca: EL MANTENIMENT DE LES POLÈMIQUES ÀREES DE RECONVERSIÓ TERRITORIAL.
- La desclassificació d'Es Guix: una excepció a celebrar dins una modificació que no s’entén

ESPAIS NATURALS
- Protecció dels espais naturals ES SEGUEIX LA LÍNIA MARCADA PEL PARTIT POPULAR
- Son Bosc DE PARC NATURAL A CAMP DE GOLF

TRANSPORTS
- Nou conveni de carreteres: 2ON CINTURÓ
- Ampliació del Port de Palma MÉS CREIXEMENT, MÉS INSOSTENIBILITAT I LA PRIVATITZACIÓ DE LES INSTAL•LACIONS DEL PORT
- Ampliació de l'Aeroport

ALTRES INFRASTRUCTURES

- Polígons industrials a cada racó SENSE REGULAR ENCARA
- Més pedreres al Pla de Mallorca UN SECTOR QUE “FA POR” AL NOU GOVERN?
- Més Infrastructures energètiques I PARCS FOTOVOLTAICS EN SOL RÚSTIC
- Infrastructures hidràuliques. DESSALADORES: EL FUTUR DE L'AIGUA PLANTEJAT
- Residus CONTINUÏTAT DE L'APOSTA PER LA INCINERACIÓ

Conclusions

Des del GOB consideram que la situació actual de crisi hauria d'obligar a replantejar el camí que estem disposats a córrer, ara, i més enllà dels tres anys d'aquesta legislatura.

Des del GOB ens preocupen els indicis que ens duen a pensar que, de moment, no s'han revisat les arrels de fons per tal d'establir una nova manera de fer en les polítiques territorials ni en aquelles sectorials que en podrien esdevenir límits naturals i racionals, i que molt sovint han estat criticats pels partits que ara ocupen els càrrecs de govern.

En definitiva, des del GOB entenem que la situació de crisi hauria de fer obrir els ulls als nous governants i obligar a revisar el model territorial, econòmic i social en la seva globalitat i descobrir les arrels que marquen les directrius que ens han duit a la crisi econòmica i ecològica i que massa sovint tenim la impressió que es pretenen continuar, lluny de reconduir la nostra societat cap a la sostenibilitat.

Mallorca Màfies S.A.

Drogues

Mallorca Màfies S.A. | 17/07/2008, 17:26

Es nostre holding empresarial(Drogas Son Banya S.A.) està integrat per restaurants,bars,top-less,promotoras,constructores,Brokeduríes,gestoríes,notaríes,despatxs d'advocats,policíes,jutges,polítics...etc.I ha efectes pràctics es polítics ens han reconegut què som interès general.

fra lokus

Re: Dinou anys no són res.

fra lokus | 17/07/2008, 15:28

Una mostra més que els polítics van d'una banda i els ciutadans van per l'altra banda.

Mentre els polítics d'Extremadura i Astúries ataquen a Catalunya, en els fòrums d'Internet els ciutadans d'aquestes dues comunitats demanen als seus respectius governs autonòmics per què són deficitaris, per què no fan polítiques per a evitar això, i que és una vergonya haver de viure "d'almoina".

Les balances fiscals separen als polítics mediocres però uneixen a la resta dels espanyols, Espanya es trenca? Ni de broma, més units que mai contra la ineptitud.

Fins i tot el PSOE d'Extremadura vol parar una central nuclear fins que es reconegui la solidaritat extremenya per tenir aquesta instal·lació al seu territori.

Es pot ser més mediocre?

Pepe

Pressupost Patronat turisme rebutjat

Pepe | 17/07/2008, 14:57

Es veu que el turisme no és tan important per l'equip de govern, segur que eren pensan en el plan C.

Avui a la reunió del consell rector del Patronat ha estat rebutjat 3 vots en contra i 2 a favor, el seu pressupost del 2008;605.720,91 euros. L'equip de govern es trobava en minoria ja que no han assistit a la reunió; Joan Cerdà, Catalina Campomar, Juanjo Mir i Biel Cerdà. Na María del Mar ha vengut en subsitució de na Francisca i només eren ella i la regidora na Margalida Llompart.

Pepe

Complicat

Pepe | 17/07/2008, 08:46

El monocultiu econòmic és molt complicat de superar, faria falta un sector econòmic atractiu per invertir...

Crec que sent realistes hauriem de fer feina al pla A per que no ens resta més, i sent encara més realistes el futur és convertir-nos en la residència de la tercera edat d'Europa

Un plan C seria independitzar-se i convertirse en un paradís fiscal :-)

fra lokus

Re: Dinou anys no són res.

fra lokus | 16/07/2008, 22:27

A la darrera tertúlia Guillem Via PP-UMP va dir que s'havia de recuperar el turisme d'un temps.

Sincerament, crec que aquest turisme mai ha existit, un temps la renta per-capita de qualsevol anglés o alemany era tres vegades més gran que la nostra, ara ja no, nosaltres eren pobres i ells no eren rics (ni havia de rics), ara ambdós som pobres.

El turisme és una activitat en decadència, reservada per països pobres o amb molta imaginació, Balears no és una cosa ni l'altra.

El pla B, la construcció està en fallida.

Tenim pla C?

Pepe

Sectors

Pepe | 16/07/2008, 22:13

Crec que sí que l'assegurança la paga l'Ajuntament. Al lamentable discurs-miting d'ahir al pregó en Joan va repetir aquest missatge de demanar ajuda al sector privat, però abans de demanar res al sector privat s'han de fer les coses millor des del públic.

fra lokus

Re: Dinou anys no són res.

fra lokus | 16/07/2008, 21:25

Damunt el tema del Patronat de Turisme, el batle ho va dir tot a la darrera tertúlia.

"Si se posen posen infraestructures i l'empresa privada no respon en millores al seus hotels i restaurants ..."

Crec que demà toca donar suport a l'equip de govern.

ja saps el que opín de totes aquestes fires.

fra lokus

Re: Dinou anys no són res.

fra lokus | 16/07/2008, 21:20

Supòs que l'assegurança va inclosa dins el 100.000 euros del presupost de les festes, no estan els pescadors per despeses extres, i la església no amolla cap euro.

Vaig bé?

Tot sigui per la festa.

Pepe

Processó

Pepe | 16/07/2008, 20:39

Bones fralokus, he demanat pel tema de les assegurances de les barques a la processó i crec que tot està en ordre.
Les barques que vulguin anar a la processo s'han d'apuntar abans a la cofradia de pescadors que té un segur de responsabilitat civil.

Garci

Re: Dinou anys no són res.

Garci | 16/07/2008, 20:27

Algú sap res d'un camí que enllaça el carrer de les pageses amb el carrer porquer?
Allà hi ha un camí tancat pels dos costats, empedrat.

Pareix que devia ser un camí que enllaçava els dos carrers esmentats.

Destructor de màfies.

El PP-UM és la Mort.

Destructor de màfies. | 16/07/2008, 18:26

Sr Estarellas;Vostés són els enemics i els explotadors del poble disfrasats de "interés general" i "bé comú".Sa nostre obligació és desmontar totes ses sevas mentides.

Derrota del PP-UM

El PP-UM és la Mort.

Derrota del PP-UM | 16/07/2008, 18:05

PP-UM="Exquísitos y excelentes creadores de riqueza".Vos ho dic de veritat;m'estim més sentir bramar un ase què escoltar un polític!!

Pollença darrera els rètols publicitaris

Cartelleres publicitàries

Pollença darrera els rètols publicitaris | 16/07/2008, 16:57

Avui a una carta al DdM Aina Maria Jiméne d'Andratx ens cita i parla del problema de les Cartelleres publicitàries. He de dir que el primer que va demanar explicacions d'aquest tema va ser Guillem d'Artà (verds).

A la carretera d´Andratx al seu Port, sobre tot als dos darrers kilómetres, hi proliferen les cartelleres publicitàries dins sòl rústic, devora la carretera.
Vàrem poder llegir al seu diari la denúncia feta per EU a la localitat de Pollença expressant la mateixa situació. La instal-lació de valles, cartells o cartelleres publicitàries dins terrenys rústics està prohibida segons la llei 6/1999 publicada en el BOCAIB núm. 48 de 17/04/1999, a la disposició addicional novena del capítol 3 (Adaptació territorial a les directrius d´ordenació territorial) diu: "Queda prohibida la publicitat en sòl rústic, exceptuant-ne els rètols de caràcter informatiu ubicats a la mateixa finca on es desenvolupa l´activitat anunciada, que seran objecte de regulació reglamentària específica, els cartells que assenyalin llocs d´interés públic, no comercials, i les indicacions d´ordre general".
Posar i tenir les cartelleres és un negoci molt lucratiu tant per al propietari de la finca com per la mateixa empresa de publicitat. Doblers fàcils els quals, un cop més, deterioren el paisatge. I, com a curiositat, a alguns cartells hi ha publicitat del Consell de Mallorca.

Pepe

Fralokus

Pepe | 16/07/2008, 16:53

El pregó de na Sandra es va fonamentar a les seves vivències al Port als anys i les diferències amb el Port actual.
Del tema de les barques ni idea, avui al llegir el DdM ha estat la primera notícia de que havia aquesta problemàtica.

fra lokus

Re: Dinou anys no són res.

fra lokus | 16/07/2008, 16:49

Pepe, a molt de pobles hi ha un gran rembombori pel tema de la assegurança de les barques a la "processó".

Aquí tot bé?

fra lokus

Re: Dinou anys no són res.

fra lokus | 16/07/2008, 16:47

A jo m'han dit que el pregó de Na Sandra va està amb un altre línea totalment diferent.

Miraré de trobar una versiò escrita.

Pepe

Festes del Port

Pepe | 16/07/2008, 16:34

Per cert algú va estar al pregó de les festes del Port d'ahir. Joan va fer un míting total de la meravella de coses que s'han fet i s'han de fer al Port. Crec que més d'un i de dos ens varen indignar.

També resulta al·lucinant que l'Ajuntament dediqui a aquestes festes 100.000 euros, crec que és una quantitat excessiva i mirant el programa no sé on se van els doblers.

Pepe

Joaneta

Pepe | 16/07/2008, 16:31

Veure que les coses segueixen igual 19 anys és posar els pels de punta a qualsevol. Però és la realitat contra la que hem de lluitar i com dius Joaneta la llista és interminable o sigui que som molta de gent la que hem de fer feina per que d'aqui a uns anys aquesta carta ja sigui història

Joaneta

Dinou anys no són res

Joaneta | 16/07/2008, 12:44

M'ha posat els pels de punta per la seva sinceritat, i per veure com aquesta carta es podria haver escrit avui mateix. M'entristeix que de cada vegada més, els polítics tenen menys consciència de que fan feina per el poble, que si ells no actuen, els carrers tenen sotracs, els centres de dia només són un somni, el municipi s'omple d'edificis i locals comercials horrorosos, que no es pot passejar pel passeig del Moll de cadires que hi ha,... Són tantes les coses que no funcionen bé a aquest municipi, que la llista no acabaria mai. Quina llàstima, de veritat, que es dediquin a soparillos, refrescs, fotos i a fer-se la traveta entre ells, enlloc de fer feina de veritat, perquè ho pagam tots.
Pollença és un poble de tercera.

Garci

Re: Dinou anys no són res.

Garci | 16/07/2008, 12:03

Val la pena llegir i sentir aquest escrit. Molts anys després en molts cops hem sent com en Jeroni. Massa feina i massa estancada hi ha per fer a l'ajuntament. Nosaltres som pocs. Ho podrem canviar?
I si no ho canviam millor partir que quedar "conformats i panxa plena".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb