URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sense comptes del Festival de Pollença

Alternativa | 19 Juliol, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Hem presentat una al·legació  al Compte General  de l’Ajuntament del 2006 (la podeu trobar al final de l'article).

Demanam que el Compte General de l’Ajuntament s’ajusti a la llei i que s’incloguin els comptes anuals del Patronat del Festival de Pollença  de manera completa: balanç, el compte de resultats econòmic-patrimonial, l’estat de liquidació del pressupost i la memòria..

Quan varem presentar la nostra moció demanant una auditoria externa, l’equip de govern es va negar a aprovar aquesta auditoria i va dir que era suficient amb la fiscalització de les comptes municipals que realitzava tant l’interventor com la Sindicatura de Comptes. Els fets ens han demostrat que aquesta fiscalització no és suficient i seguim pensant que cal fer una auditoria econòmica externa a l’Ajuntament de Pollença.

 A la primera reunió de la Comissió Especial de Comptes (16 de maig), per  informar del Compte General del municipi de 2006 que s’ha de presentar a la Sindicatura de Comptes (amb un any de retard, ja que havia d’haver-se presentat abans del 1 de juny del 2007) l’interventor  municipal va explicar que el Patronat del Festival de Música de Pollença no havia presentat els seus comptes generals, com marca la llei.

En aquest punt el batlle va plantejar que si la informació no era completa no estava d’acord en aprovar els comptes. Així és va decidir demanar la informació que mancava i tornar a reunir la Comissió una vegada aconseguida la informació sobre els comptes del Festival de Música de Pollença (veure article Desgavell i descontrol).

Al seu informe del 2005 la Sindicatura de Comptes ja havia advertit a l'Ajuntament de Pollença de que tots els organismes autònoms dependents de l'Ajuntament i l'Empresa Muncipal de Serveis (EMSER) no havien presentat els seus comptes.

Un mes més tard, el 12 de juny, es torna a reunir la Comissió Especial de Comptes per tornar a presentar el Compte General de 2006. A la mateixa reunió només se’ns presenta una liquidació del pressupost del Festival, (veure pdf)   quan la llei marca que s’ha de presentar també el balanç, el compte de resultats econòmic-patrimonial i la memòria.

Per tant al Compte General publicat al BOIB 91 d'1 de juliol de 2007 no es troben els comptes del Patronat del Festival de Pollença com marca la llei. Això vol dir que els 240.000 euros transferit, a l’exercici 2006, a les comptes bancàries gestionats pel Festival de Pollença no costen al Compte General de l'Ajuntament i no han pogut ser fiscalitzats ni per l'interventor, ni per la Sindicatura de Comptes.

 Per què  el Patronat del Festival de Pollença ha estat incapaç de presentar els seus comptes del 2006?

A cap reunió se’ns ha donat cap explicació. Vist el temps passat, que no han fet cas als requeriments de l’interventor, que l’equip de govern ha estat incapaç d’aconseguir que presentem els seus comptes i que no es fa cas de les peticions de la Sindicatura de Comptes podem afirmar que el funcionament i la gestió econòmica del Patronat és irregular. El que està clar és que després de tot el ha passat a altres organismes autònoms públics s’hauria de demostrar la màxima transparència i informació amb els doblers públics,  i a dia d’avui els comptes del patronat no són clars, el que no genera més que comentaris i sospites d’irregularitats.

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Sense comptes del Festival de Pollença

Pepe | 20/07/2008, 08:47

Quina pena Fralokus, haurem de fer dramatitzacions pròpies, podem fer el grup de teatre "urxella"·

fra lokus

Re: Sense comptes del Festival de Pollença

fra lokus | 19/07/2008, 19:55

He rebut un correu electrònic de Yotube que diu que tinc "vídeos amb copyright", es refereixen a alguns doblatges fets per mí.

He esborrat aquest vídeos per no enmerdà Ràdio Urxella.

El collenut del cas, és que tenia el vist i plau de FOX pel vídeo d'en Dragut, ja que quan faig us d'imatges que no són meves, comunic al seu propietari la seva utilització, i tinc una contesta que no em prohibeix aquest us.

Tot sigui per Ràdio Urxella.

Xesca Ensenyat

CIRQUE DU SOLEILLE

Xesca Ensenyat | 19/07/2008, 10:19

LET'S ME FALL

DEIXA'M CAURE

BABALUSA LA MEDUSA, 12

a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Notícia

Re: Sense comptes del Festival de Pollença

Notícia | 19/07/2008, 07:34

Avui al DdM
Barceló presenta el estudio de impacto ambiental de la reforma del Formentor

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb