URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Puig de Santuïri. Parts i quarts 1

Alternativa | 04 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Comença a comentar el darrer ple de juliol.  El primer punt va ser l' aprovació inicial de l'Ordenança Municipal reguladora de l'ús públic del Puig de Santuïri.Varen ser els únics que varen votar en contra i aquesta va ser la nostra argumentació.

Veure anterior article l'us del Puig de Santuïri i l'ordenança

A la comissió informativa d’educació haviam demanat per l’eliminació d’una subvenció a una escoleta privada (de quatre-cents euros per activitats extraescolar) la resposta del senyor batle va ser que només aquesta escoleta rebia aquesta ajuda i que es volia treure una línia d’ajudes per que totes les escoletes poguessin accedir. Ens sembla molt bé aquesta política d’igualtat d’oportunitats,i de no fer parts i quart,  per això no entenem per que s’han cedit 7.700 m2 del Puig a l'Associació de caçador de Pollença  i no a altra associació.I varen fer les següents preguntes sense obtenir cap resposta a pesar de la nostra insistència.

    - Ens agradari saber quin criteri s’ha seguit per fer aquesta cessió?

    - Ha ha  hagut un tracte d’igualtat a totes les associacions del municipi?

    - Per que no s’ha cedit  el terreny a altres associacions més acordes amb els objectius de l’ordenança?

    - Per què no s’ha fet cas a l’informe de la Conselleria de Medi Ambient de juliol de 2005 que recomenava reavaluar la conveniencia de situar al Puig el camp d’ensinistrament de cans i si es situava demanava limitar-ho a 5 has?

Pensam que UM i el PP a l'anterior legislatura varen iniciar una política clientelista que cercava el rendiment electoral entre un col·lectiu tan nombrós com el dels caçadors (aproximadament uns 30.000 a les illes)  amb la utilització dels doblers públics i en aquest cas de terreny públic. El Consell va arribar a donar un 70% de les ajudes del programa "Mallorca és natural" de protecció a la natura a les associacions de caçadors i es va fer una llei de caça  que beneficia els caçadors i perjudica a la resta de ciutadans que volem gaudir de la natura sense matar cap animal.

A l'ordenança a pesar del canvi de govern és manté la consideració "idíl·lica" de la caça com un activitat que serveix "pel manteniment del paisatge i la conservació de ecosistemes agroforestal" !!. La realitat per desgràcia no és tan idílica i n’hi ha caçadors ben poc respectuosos amb el medi ambient. Hem de recordar que ja va haver un incendi al Puig de Santuïri per negligència d'alguns caçadors,.

També resulta contradictori  parlar a les normes generals de respectar als animals  quan a la zona cinegètica es maten, o dir que no s’ha de fer renou quan al costat és pot disparar .

El regidor de Medi Ambient  va declarar que la idea és que "la gent pugui caminar al Puig amb tranquil·litat en lloc de caminar per la carretera"  La veritat que sentir els trons dels caçadors de la zona cinegètica no dona tranquil·litat precisament, i la solució no és informar dels dies i hores que es pot caçar amb armes de foc sinó llevar la caça del Puig.

El camp d’ensinistrament com destaca també l’informe que va fer la Conselleria de Medi Ambient al 2005 suposa un impacte sobre l’avifauna nidificant i altres espècies, a més de que aquesta pràctica requereix de l’alliberament freqüent d’espècies cinegètiques criades en granges.

Demà podreu veure la  proposta que varem defensar al ple, a pesar de que el regidor de medi ambient no va acceptar nostra crítica i ens va acusar de ser sempre negatius,  donam alternatives.

Gràcies a la ràdio municipal i a fralokus podeu escoltar tot el ple a ràdio urxella.

Aquesta és la primera part del debat d'aquest punt, encara que falta el principi.

Comentaris

Joan

Polítics acorralats.

Joan | 04/08/2008, 21:36

Es polítics no tenen arguments.Només la policía i l'assasinat.Tots están tacats de sang innocent.Quant hagin d'enfrentar es Jodici Final encara tremolaran més.

Pepe

Santiago

Pepe | 04/08/2008, 15:44

Una vez más Santiago creó que haces un analisis muy acertado y espero que Jaume lo lea y reflexione. es imposible solucionar un problema si no se hace un análisis correcto de las causas, y evidentemente no somos nosotros los reponsables de la crispación en la asamblea local socialista.

Me gustaría que los concejales me dijeran una sola cosa a la que hayan renunciado los concejales de UM_UNPI. Y después que revisaran todo a lo que ellos han tenido que hacer para mantener el acuerdo de gobierno, a cambio de qué?

En cuanto al tema discutido Jaume no contestó a mis preguntas y no dió ningún argumento para defender por que se han cedido más de 7.000 m2 del Puig a la Asociación de cazadores.

Garci

Re: El Puig de Santuïri. Parts i quarts 1

Garci | 04/08/2008, 13:28

Crec que, com diu Jaume Plomer, ens hem de fer budistes. Meditar i abstreure'ns d'aquest món.
Com que tot el dia crispam, criminalitzam, i amés estam com a bojos perquè som amants dels animals... ser budista és el millor.
Quin espectacle escoltar el plenari. Penós.

Garci

Re: El Puig de Santuïri. Parts i quarts 1

Garci | 04/08/2008, 12:43

Llàstima que en Jaume Plomer no contesti. Segurament ho llegirà. I des d'aquí anim a que contesti, però dubto molt que ho faci. I no per falta de ganes, sinó d'arguments.
Defensar lo indefensable fa que no sols tremoli la veu sinó la consciència.

SANTIAGO

CARTA ABIERTA A JAUME PLOMER

SANTIAGO | 04/08/2008, 12:28

No es nada extraño Jaume Plomer, que tu voz temblase (puedes volverte a oírte y lo veras) cuando decías a Pepe García, que el y su grupo son unos crispadores. Cuando uno no dice la verdad, o tiene que interpretar un papel con el cual no está totalmente de acuerdo, su voz siempre tiembla. Lenguaje corporal querido Jaume.
Cuando uno es regidor, no tiene que tener miedo a la crítica, no tiene porque sentirse molesto. Los que gobernáis tenéis que hacer el papel de gobernantes y los que son oposición tienen que hacer el papel de oposición. Hasta ahora, Pepe García está haciendo un excelente papel de oposición, en cambio el PSOE está más perdido que la una.
Quizás haya sido esto lo que te ha llevado a hablar de esta manera a Pepe. Pero créeme, ese no es el camino. Los liderazgos no se consiguen así…
Donde hay mucha crispación es en el seno del PSOE de Pollença. Gente que dimite, muchos afiliados que se dan de baja, nadie que se acerca al partido para darse de alta, asambleas con discusiones, ningún ex regidor se acerca al partido…. Todo son carencias provocadas por una crispación interna impresionante. No me tiembla ni la voz ni la mano al escribir estas palabras, porque es una verdad enorme.
No puedo creerme que no seas consecuente contigo mismo e intentes suspender la cesión del Puig de Santuiri a los cazadores. No puedo entender que Juanjo Mir haya caído en la “trampa” de todo el conflicto político que se ha montado con la policía local. No puedo creer que ningún concejal del PSOE haya salido en su defensa. No puedo creer que esta situación no os haya llevado a plantearos la continuidad del pacto. No puedo creer que Juanjo Mir no haya sido valiente y no haya presentado los presupuestos del 2008. Es igual si no tienen el apoyo de UM. No puedo creer que seáis incapaces de enfrentaros a UM y que estos os dirijan de la manera que os dirigen.
Estoy convencido que todo esto es lo que ha creado la crispación en el seno del PSOE de Pollença. Esto, y la falta de liderazgo, claro está.
O buscáis fórmulas de gobierno alternativas o empezáis a actuar con valentía política o os planteáis actuar desde la oposición, pero la continuidad de este comportamiento político conducirá al PSOE a la desaparición.
En cuanto al liderazgo del PSOE, muchos veríamos con buenos ojos una opción como la tuya. Para ello, busca el camino adecuado.
En cuanto a EU-Verds, lo “racional” es que ambos seáis buenos compañeros de viaje. Almenos mejores que los “compañeros” de la derecha nacionalista. No te equivoques.

Notícia

Re: El Puig de Santuïri. Parts i quarts 1

Notícia | 04/08/2008, 10:37

Avui al DdM

Un arqueólogo deberá controlar las obras del Hotel Formentor
En las inmediaciones del aparcamiento de empleados se halla un yacimiento de época romana

Notícia

Re: El Puig de Santuïri. Parts i quarts 1

Notícia | 04/08/2008, 10:36

Avui al UH, un tema que va sortir al ple.

El consistorio negocia con el govern ampliar el centro de salud y no la residencia municipal

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb