URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Franquisme sociològic.

Alternativa | 20 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de juliol va ser rebutjada la nostra proposta  relativa a la inclusió d'enllaços a la pagina web municipal .  El grup PP-UMP va donar suport a la nostra moció i UM-UNPI i PSOE varen votar en contra. El PSOE una vegada més no va dir res.
 

Evidentment aquesta proposta va sorgir  del  nostre prec anterior d’incloure els blogs de les assemblees locals del PSM (el castell digital) i Alternativa Esquerra Unida – els verds (urxella) a la pàgina de l’Ajuntament.

Crec que a l’igual que quan varem presentar la nostra proposta relativa a poder utilitzar per part dels partits i associacions els taulers municipals hauria d’haver estat suficient amb un prec.

Actualment a la pàgina d’enllaços de l’Ajuntament podem trobar només set enllaços, que desconeixem com s’han triat, inclús trobam el d’una editorial privada.

CLUB POLLENÇA
Consell de Mallorca
Consorci d'Informàtica Local de Mallorca
EL FANTASMA DE LA OPERA. RADIO. POLLENÇA
EL GALL EDITOR
El Temps: Estacions meteorològiques a Pollença.

CULTURA POLLENÇA.

La nostra moció només demanava completar i racionalitzar aquesta secció de la pàgina de l’Ajuntament, una cosa que es pot fer ràpida i facilment.

El seu major problema són els blogs del partits polítics locals. Així que els varem recordar que la web no és de l’equip de govern si no de l’Ajuntament i que els grups polítics municipals formen part de l’organigrama municipal igual que ho fa l’àrea de medi ambient, per exemple. També els recordarem que, per exemple, només al blog del PSM es pot trobar el seu pacte de govern o que només al nostre blog es poden sentir tots els plens i tenir un resum de les Juntes de Govern.

La veritat es que la seva oposició inicial a la nostra proposta dels taulers muncipals, la seva obsessió per retirar nostra revista de la taula de l’entrada de l’Ajuntament o de retirar els nostres cartells, pensam que és una herència sociològica del franquisme i la dictadura on es considerava que els partits polítics eren una cosa bruta i innecessària. Haurien de reflexionar sobre la frase de Georges Orwell que apareix al llibre Rebel.lió a la granja:

La llibertat d'expressió es poder dir a la resta de persones el que que no volen sentir. Crec que després de trenta anys de democràcia ja és hora de que aprenguin a conviure amb qui no pensa igual que vostés.
 

 


Franco no permetia l'existència de partits ni publicacions dicidents.
 
Com que el senyor batlle, Joan Cerdà, no sabia com havia de justificar els enllaços actuals va dir que els llevaria tots i s'estudiaria unes bases per posar els enllaços. Com li vaig dir al debat crec que aquesta por és resultat del franquisme sociològic. 

 

 

Imatge que mostra com ha quedat Espanya després del franquisme

 

Primera part del debat, la resta a ràdio Urxella

 


 A continuació la moció:

Proposta del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l’ordre del dia del proper ple ordinari de juliol per ser debatuda i votada. 

EXPOSICIÓ DE MOTIUS 

Atès  que l’article 20 de la Constitució Espanyola reconeix el dret a expressar i difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l'escriptura o qualsevol altre mitjà de reproducció.

Atès que l’article 5 de l’ordenança municipal  de policia i bon govern al seu article 5 diu “ A través de les normes que consideri convenients, l’Ajuntament de Pollença promourà al desenvolupament de les Associacions per a la defensa dels interessos generals o sectorials dels veïns, facilitarà la màxima informació sobre les seves activitats i, segons les seves possibilitats, l’ús dels mitjans públics ...”

Atès que  a l’article 25 del reglament de participació ciutadana assenyala que les entitats associaciatives i grups de veïns que així ho demanin podran accedir a l’ús de mitjans públics, especialment els locals i els mitjans de comunicació...”

Atès la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears diu al que a l'article 77.2; cada corporació local, de conformitat amb el seu reglament i en la mesura de les seves possibilitats, ha de posar a disposició de cada grup els mitjans econòmics i materials adequats per a l'exercici de les seves funcions...."

Article 116; “ Les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat i promouran la participació de tota la ciutadania en la vida local.

Atès  que a la secció d'enllaços de la pàgina de l'Ajuntament manquen pàgines web d’informació d’associacions, partits i particulars relacionades amb nostre municipi.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

PROPOSTA

1  Incloure les següents pàgines web relacionades amb nostre municipi a la secció d’enllaços de la pàgina de l’Ajuntament:

 - PRODIS (Associació Pro-Ajuda a les persones Discapacitades)   http://prodispollensa.com/

- AFAMA (Associació de familiars i amics de malalts d’Alzheimer) http://www.afama-pollensa.com/ca/index.php

- “Dentistas sobre ruedas”. http://www.dentistassobreruedas.org

- Biel Perelló. Fotobloc de natura. http://bloc.bielperello.com/

- Reial Club Nàutic del Port de Pollença. http://www.rcnpp.net/index.php 

- Rera las passes de Dragut. http://dragut.balearweb.net/

- L’hidroavió apagafocs. http://blocs.mesvilaweb.cat/Xesca 

- Iniciativa Ciutadana per Pollença. http://iniciativa.balearweb.net/

- PSM. Agrupació de Pollença. http://psm-pollenca.balearweb.net/ 

- Alternativa Esquerra Unida – Els Verds de Pollença http://alternativa.balearweb.net/

2.  Incloure a la secció d’enllaços de la pàgina de l’Ajuntament, en la mesura que sigui possible tècnicament, totes les pàgines relacionades amb nostre municipi, que així el sol·liciten. Diferenciant aquelles que tinguin caràcter comercial de les de caràcter merament informatiu

 

Hem d’afegir que ja tenim dues adreces més que afegir al llistat del primer punt; el blog de la plataforma procamins públics i oberts i el blog de fotografies d’en Toni Sales. A més ens hem compromés a  cercar altres pàgines relacionades amb Pollença.

Comentaris

JRV

Innecessaris

JRV | 21/08/2008, 07:39

Observat des de la màxima intenció de ser objectiu, en conjunt la gestió durant aquests ja 14 mesos de governar aquest equip UMUNPI, psoe, psm, es MAGRE. Escric les sigles dels primers en maiuscula perque son els qui manen, i si els altres no hi estan conformes, UMUNPI sempre tenen el PP per pactar. Dubto que amb el PP la gestió en general fos pitjor, i això es el mes trist pels que ens considerem progressistes.
En general, els membres d'aquest equip actual a Pollença son poc , o gens, dinamics pel que fa al progrés humà i en altres espèctes pel municipi, pobre en idees i dedicat en major mesura a veure qui te mes protagonisme, es a dir, l'energia que s'hauria de dedicar a mesures substancials, o a llarg plaç, a planificació, a optimització, a millorar qualitat de vida, s'en va en electoralisme i vanitat. No es Pollença una excepció en el conjunt de Balears, es una tònica generalitzada. Això fa que molta gent arribi a la trista, pero realista conclussió de la escasa utilitat, pel comú, de molts politics, de si estem suportant a molts paràsits. I caiem en la injusta generarització, els votants, i en la injusticia de considerar, en la nostra justa irritació, a tots els politics igual de nefastos. Se que això no es així, hi ha molta veritat que tenim els politics que ens mereixem, però cada cop es fa mediaticament mes difícil destriar el gra de la palla. Tal volta li calgi variar l'estrategia, i molta energía, a la gent activa en la politica que vulgui exercir-la mes pensant en el col·lectiu que no en ell mateix o en les sèctes en que es poden convertir els partits.

Garci

Re: Franquisme sociològic.

Garci | 21/08/2008, 06:19

He esborrat un missatge. Les acusacions d'aquest tipus son una mica fora de lloc com diu el company. Podeu dir el que volgueu però no d'aquesta manera.
M'ha sabut molt greu esborrar-lo però tampoc aportava gran cosa.

Salut.

fora de lloc

missatge

fora de lloc | 21/08/2008, 06:00

Aquest darrer missatge esta fora de lloc, crec que l'haurieu d'esborrar

Joan Ramon

Llastima

Joan Ramon | 20/08/2008, 21:40

hagues estat bé crear una llista d'enllaços, però sembla ser que donar cabuda a diferents veus de asociacions pollencines no fa ganes a l'equip de govern.

Salut

Garci

Re: Franquisme sociològic.

Garci | 20/08/2008, 18:39

Toni. Pareix a ser que tot el que se'ls escapa de les mans, que és molt, o no ha de sortir endavant o s'ha d'amagar.

Han tractat als partits polítics, i als seus òrgans d'expressió, com a apestats. Això, crec jo, és perquè no els poden controlar.

Jo els diria, que se que ens llegeixen, que quan es fan les coses ben fetes no s'han de tenir por a les crítiques. Fotos també en podreu fer més. Nosaltres seguirem actius, com sempre, tot i que no volgueu enllaçar aquest bloc dicident a la pàgina municipal de tots.

Toni

De pena

Toni | 20/08/2008, 16:18

La màxima preocupació d'aquest batlle i del seu equip de Govern sembla ser l'imatge.

Així va la gestió...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb