URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ajuntament, entrades i nau. (Fons estatal d'Inversió local).

Alternativa | 18 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Demà  a les 10 del matí hi ha un ple extraordinari per aprovar si procedeix els projectes per optar al Fons Estatal d'inversió Local, a Pollença li corresponen 2.932.696 euros. UM-UNPI i el PSOE (en aquest cas no podem parlar d'equip de govern perque el PSM s'ha desmarcat del tema) presenten tres projectes:  la reforma integral de l'Ajuntament (a la que es dedicarà la major part de l'ajuda), la millora de la primera entrada de Pollença ( asfaltat, ajardinament, voravies, il·luminació i finalment divendres ens varen informar que també es fará una nau al polígon per l'area de serveis i magatzem municipal.

A la darrera reunió també va haver le compromís per part del batle de que els recursos que se liberarien per aquests projectes ( o sigui els que l'Ajuntament ja no invertirá a aquests projectes) s'invertirien en l'eliminació de barreres arquitectòniques i en un pla de millores per barris que s'iniciaria per Gotmar.

 A nosaltres s'ens va informar a dues reunions; el 4 de desembre del 2008 (veure article tres milions per reformar l'Ajuntament)i a una altra el passat dimecres 14 de gener. Nosaltres haguéssim fet  un procés més participatiu i obert per decidir aquestes inversions, però a més de que UM_UNPI i PSOE ja han demostrat que no els agrada massa això de la participació ciutadana entre les eleccions en aquest cas ha hagut el problema de que els terminis han estat molt curtets.

Les obres s'han d'executar durant el 2009. Després de negar durant mesos l'existència de cap crisi ara el govern central  havia de demostrar que feia alguna cosa més que donar doblers als bancs. Això fa que aquest Fons sigui producte d'una política d'improvisació i que no es solucioni el problema real del precari finançament dels ajuntaments.Els Ajuntaments necessiten de manera urgent finançament, però aquesta urgència no es soluciona amb aquesta  improvisació.

A més a més pensam que el mètode utilitzat pel repartiment dels 8.000 milions d'euros és injust. Només s'han tingut en consideració el nombre d'habitants sense tenir en consideració dades més significative,s si parlam de lluitar contra la crisi. Dades com poden serels índexs d'atur i la realitat socioeconòmica de cada zona.

Tot s'hauria d'haver fet amb més temps amb una anàlisi prèvia de la realitat social i una planificació de les possibilitats d'inversió que tinguin les característiques de sostenibilitat i l'objectiu de consolidació de llocs de treball.

 The economist resumia a aquest acudit com el govern espanyol no era conscient de la crisi... Per a en Zapatero nosaltres eram a la Champions League.


Comentaris

Pepe

Re: Ajuntament, entrades i nau. (Fons estatal d'Inversió local).

Pepe | 18/01/2009, 23:19

Estic d'acord amb l'expressat per Tomeu i també per JRV, hi ha molt de coses a millorar i fer al municipi. Aquest fons està ple d'improvisació amb terminis molt curts i ni solucionarà la crisi ni el tema del finançament dels Ajuntaments.
No deixa de ser un regal conjuntural més pensat en la propaganda que en l'efectivitat.
Di això l'hem d'aprofitar al màxim tan des de l'Ajuntament com des de les empreses.

Les empreses de Pollença ja estan fent feina per fer una Unió d'empreses temporal (UTE) amb la que podrien ser competitives per fer la reforma de l'Ajuntament. Tampoc hem d'oblidar que aquests projectes permetran utilitzar doblers en altres projectes més petits com la eliminació de barreres arquitectòniques que es poden donar a empreses del municipi.

JRV

Empreses pollencines

JRV | 18/01/2009, 19:20

Coincideixo en que , com diu Tomeu Cifre, es pot intentar afavorir a les empreses i MA D'OBRA I LLOCS DE FEINA pollencins FINS ALLA ON SIGUI LEGALMENT possible, i jo afegiria "i ètic".
També impediria la privatització de la recollida de fems, pels mateix motius, sobre tot començant amb una bona gestió, que crec que s'ha començat a portar a terme, començant per fer gestió, paraulña desconeguda a la major part de l'Ajuntament.
I les noves dependencies pels serveis municipals, .. be.
El que hi ha a Santuiri, es podria utilitzar actualment com a atracció turistica... Es a dir: visita guiada pels turistes dels paisos europeus a una mostra mallorquina del tercer mon, a mes , municipal. Son Banya no es res. Una Vergonya.

Tomeu Cifre PSM

Fons d'Inversions Local

Tomeu Cifre PSM | 18/01/2009, 15:12

La llei de contractes és clara quan diu que a partir de 60.000E els projectes s'han de treure a concurs, no es poden licitar a dit. Els projectes de l'entrada i de la nau son més fàcilment accessibles per les empreses de Pollença. La reforma de l'Ajuntament també es accessible per les empreses pollencines, pero segurament caldrà que montin una UTE per poder-hi competir amb garanties. Es feina de les empreses montar aquesta UTE i oferir un bon preu, i és feina de l'ajuntament fer unes bases que "a priori" no posin a les empreses pollencines en desavantatge.
No cal dir que creim que l'ajuntament ha d'apostar per les empreses pollencines fins allà on sigui legalment possible.

Garci

Re: Ajuntament, entrades i nau. (Fons estatal d'Inversió local).

Garci | 18/01/2009, 13:03

Lo seu, segons el meu parer, és que el projecte no hauria de ser per executar en un any. Si els diners es fessin servir per diferents projectes en uns quants anys la feina seria més repartida i ni hauria per més temps.

No se si m'explic. Per altre part valor positivament la reforma ja que ens podrem estalviar diners de lloguers, i encara més la voluntat d'eliminar barreres arquitectòniques.

Joan Ramon

Ajustament.

Joan Ramon | 18/01/2009, 12:10

Jo pens que feina n'hi pot haver igualment fent en lloc d'un gran projecte, diferents projectes mens ambiciosos però que cobreixin millor les necesitats del poble,

Salut

Marti

A Tomeu Cifre PSM

Marti | 18/01/2009, 10:34

El rerafons del tema no és aquests, és, si amb aquest projecte de reforma de l'ajuntament o bé amb un grapat de petits projectes hi haurà feina pel poble. Que pensa el PSM d'això? Feina per les empreses pollencines o feina per les empreses de fora?

Tomeu Cifre PSM

Fons d'Inversions Local

Tomeu Cifre PSM | 18/01/2009, 10:00

El PSM no s'ha desmarcat de la proposat de reforma de l'Ajuntament, encara que sabem que els mitjans de comunicació ho han interpretat així. Com els nostres socis també pensam que és un edifici que s'ha de rehabilitar, que eliminarà el pagament de lloguers i que millorarà les condicions de feina i del servei al ciutadà.
El PSM simplement ha proposat un llistat de projectes que consideram prioritaris i que pensam que haurien d'acompanyar al projecte de reforma del l'Ajuntament. Si finalment es presenten els tres projectes,Ajuntament, entrada pel Roser-Vell i Nau per a la brigada i EMSER, assumirem com a propia la proposta, ja que recull raonablement les nostres demandes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb