URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

40 places són suficients.

Alternativa | 22 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir varen presentar al·legacions al  projecte de l’aparcament de la Gola (veure anterior article; la gola un parc a preu d'or). El primer que pensam és que ja que  la zona humida de la Gola  te gran valor ambiental caldria al projecte un informe del tècnic de medi ambient que no s'ha fet.

L'aparcament projectat de 84 places posa en perill la zona humida ja que convertirà  el  Parc de La Gola en un eix de comunicació cap a la platja . Pensam  que pels visitants de la zona humida  no cal un aparcament d’aquestes dimensions i que els solars utilitzats com aparcament es perdran com a zona humida, ja que serà molt difícil que es puguin mai més recuperar. 

Pensam que s'hauria de reduir el projecte i fer un aparcament més reduït de quaranta places ( més que suficient pels visitants de la zona humida i inclòs pels veïns) al  solars al costat del carrer prolongació de la Gola. Aquest aparcament no s’hauria d'asfaltar   sinó que s'havia de realitzar amb  trespol de terra compactada (tipus l'aparcament de sa Roca a s'Albufera) i amb vegetació i arbres (polls, oms...) entre els cotxes, de manera que estigui el màxim integrat en l'entorn.  

Consideram que els solars de propietat municipal al costat del carrer Temple Fielding que confronten amb la zona humida seria millor destinar-los a ampliar la superfície de l’espai natural recuperant la zona humida i retirant els enderrocs que en el seu moment es varen abocar.

 

També hem presentat unes al·legacions més tècniques ja que  el projecte qualifica els solars on es va realitzar l’aparcament de sòl urbà, quan realment es tracta de sòl urbanitzable programat (UP-7) del qual no s'han fet els preceptiu i indispensables Pla Parcial, delimitació del polígon i projecte d’urbanització. Igualment a l'exposició pública es presenta un projecte global en dues fases, i per fer aquest projecte cal expropiar uns solars que encara no s'han expropiat i estan pendent de la resolució del jurat d'expropiació.

Pensam que s'ha de fer el preceptiu Pla parcial, delimitació del polígon i projecte d'urbanització del urbanitzable programat (UP7) abans de la realització del projecte i que aquest no es pot fer fins que els solars siguin propietat del Consorci de la Gola.


Comentaris

Pepe

Re: 40 places són suficients.

Pepe | 22/01/2009, 21:50

Bona nit JRV el projecte de la nau es va introduir a darrera hora, és l'únic projecte que no he vist encara.
Està clar que l'Ajuntament hi haurà de posar doblers per fer una espai digne pel personal.
Procuraré veure el projecte aquests dies per comentar-ho.

JRV

folklore

JRV | 22/01/2009, 20:14

La major part de membres de l'equip de govern, i ja ve d'enrere, no estan capacitats per gestionar un Ajuntament a l'època actual. Estan capacitats per fer foklore: sopars a la fresca, reis, moros i cristians, correfocs, etc...
Una bona idea, hem comentava un treballador, seria que anassin vestis de pagesets i pagesetes durant casi tot l'any, de "pages" pels reis, de moro o cristia per la patrona, i així... al manco donarien un poc de color local i tal volta atraurien turistes...

Garci

Re: 40 places són suficients.

Garci | 22/01/2009, 12:51

La veritat és que com tu expliques, JRV, és bastant trista la situació de veure's baix un abarraca a Santuiri. A veure si ho arreglen aviat i els fan el magatzem al polígon.

Per cert, alerta que encara hi guardin les carrosses dels reis i no deixin lloc pels treballadors.

JRV

Nau Poligon

JRV | 22/01/2009, 12:43

Els treballadors de Emser tocarien amb un dit al cel si es feien les dependencies al poligon, on poder aparcar, allotjar y fer el manteniment dels vehicles de la recollida de fems, muntar el magatzem de materials diversos , dependencies del personal, i tot l'etcettera que precisa una plantilla y uns serveis a donar a mes de 15000 habitants a l'hivern y mes de 35000 a l'estiu , devers 250 kilometres, quadrats, tres nuclis de població... Y per tot tenen les barraques de Santuiri, res a envejar al tercer mon... Així no hi ha manera de donar bon servei als ciutadans. Penso , peró, que 332.000€ no basten per res, l'Ajuntament en dos anys s'ho gasta en lloguers...

Pepe

Re: 40 places són suficients.

Pepe | 22/01/2009, 12:13

Per cert ahir el batle em va informar que el jutge ja havia donat la raó en l'expropiació dels dos solars que restaven per fer aquest aparcament.

Pepe

Re: 40 places són suficients.

Pepe | 22/01/2009, 12:12

Pens que pels veïns i visitants quaranta places són suficients. També podien haver aprofitat l'aparcament que havia davant del restaurant can pep. Zona que no s'ha recuperat ja que el que s'ha fet és una zona ajardinada i el centre d'interpretació (centre que hagués estat millor al solar al costat de la carretera).
El problema de l'aparcament del Port és relatiu ja que hi ha molt d'aparcament buit a la circumval·lació, el problema és que no volem caminar ni un metre.S'hauria de potenciar els aparcaments de la circumval·lació amb més indicadors i passos entre la circumval·lació i el poble. Per exemple no n'hi cap pas entre la piscina i el nou col·legi i tots són solars públcs.

Garci

Re: 40 places són suficients.

Garci | 22/01/2009, 11:31

Estic totalment d'acord. Si lleven 400 aparcaments de la primera línia s'han de cercar alternatives d'aparcament. Però no a base de la zona humida.

El pitjor és que no ho han pensat. Ells van fent. Tapant forats mesura que sorgeixen. I cada cop que fan una cosa n'espenyen una altre.

Joan

Re: 40 places són suficients.

Joan | 22/01/2009, 10:23

A l'ajuntament l'importa tres punyetes la zona humida, l'únic que els interessa es poder dir que han creat places d'aparcaments. De totes formes perquè aquest aparcament sigui per els visitants de la zona humida s'han de trobar alternatives per la gent del centre.

Garci

Re: 40 places són suficients.

Garci | 22/01/2009, 09:41

És molt trist que per una zona humida que queda dins el Moll se l'hagi de convertir en un parc perquè els turistes hi passin per anar a la platja. Perquè ja es sap que si aparquen a aquest parking triaran el camí més directe a la platja i aquest es pel mig del parc.

Crec que aquesta no era la meva idea de recuperació d'una zona humida.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb