URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Gola un parc a preu d'or.

Alternativa | 12 Desembre, 2008 07:00

Al darrer ple de novembre es va aprovar amb a favor de UM-UNPI, PSOE i PP- UMPel projecte tècnic d'aparcament a la Gola al costat dels carrer prolongació de la Gola i Temple Fielding. Es farà amb doblers del Consorci i són 84 places de cotxe. Tan nosaltres com el PSM varen votar en contra. (veure articles anteriors sobre el tema)

Al ple vàrem denunciar l’estat actual de la zona humida de la Gola. Ja al ple de maig varen presentar una moció a la que demanavam entre altres coses la neteja immediata de la zona. No només no s’ha fet sinó que des de maig fins ara la degradació i la brutor a la zona humida han augmentat de manera considerable.

També demanavam un pla d'ús i gestió amb un procés de participació ciutadà dins l’Agenda Local 21, i demanavam deixar adherir-se al Gob i a les entitat que vulguin  ajudar i aportar els seus coneixements a la zona al Consorci.

En definitiva plantejaven fer del procés de recuperació de la zona humida de la Gola un procés més obert i participatiu i sobre tot que respecte més l’ecosistema, el que no és incompatible amb que la gent pugui gaudir d’aquesta zona però sempre prioritzant el respecte al medi natural i fent la mínima intervenció.

Evidentment el nostre model i el del GOB (podeu llegir la seva darrera nota sobre el tema) del que hauria de ser la recuperació de la Gola coincideix molt poc amb el de l'equip de govern, que va en la línia de convertir aquesta zona humida en un parc més, això sí un parc molt car.

També ens resulta sorprenent que aquest projecte hagi arribat directament al ple sense haver passat pel consorci de la Gola que es va crear amb la finalitat entre altres de protegir la zona humida.

El primer tema que és motl dubtós és la financiació de l'aparcament. A l’anterior legislatura el PSOE i el PSM (al gener del 2006)  varen denunciar que l’adequació de les pluvials de la primera línia del Port es fes amb doblers del Consorci de la Gola quan aquesta no era la finalitat del Consorci. Ara ens tobam amb el mateix; uns doblers que s’haurien d’utilitzar per recuperar la zona humida són utiltizats per altres coses. En aquell moment Biel Cerdà (PSM) i Miquel Serra de Gayeta(PSOE) es varen fer una fotografia a la Gola  i varen dir que era il·legal. Sobre aquest tema haviem demanat al PSOE als plens de juny i juliol   sense obtenir resposta. 

El PSM ha estat coherent i ha mantingut la mateixa postura ara, però una vegada més el PSOE de l'equip de govern no és el mateix que era a l'oposició, i el que abans era "il·legal" ara te el seu suport. El que va dir en Juanjo Mir (PSOE) per justificar el canvi és que els pluvials es trobaven fora de la zona de la Gola (UP7) però l'aparcament no. Un argument hàbil però inconsistent. Els doblers del consorci de la Gola són per a la recuperació de la zona humida de la Gola i evidentment aquest aparcament de 84 places no és per la zona humida sinó pel Port de Pollença. Pels visitants de la zona humida  només es necessitarien com a molt 10 places de aparcament.

Resulta incomprensible que al seu dia es lleves l’aparcament davant de Can Pep no per recuperar la zona humida sinó per fer una zona enjardinada i ara es vulgui fer una inversió tan important per fer l’aparcament a uns metres. No serveix l'argument de la peatonització per justificar aquest aparcament ja que l'actual peatonització no lleva cap lloc d'estacionament. 

L'aparcament projectat suposa que el  Parc de La Gola sigui un eix de comunicació cap a la platja i enlloc d'aprofitar els inestimables valors (naturalístics, interpretatius, educatius,turístics de la zona humida) s'està convertint la zona en un típic parc artificial molt car.

Es preocupant que els solars utilitzats com aparcament es perdin com a zona humida, ja que serà molt difícil que es vulguin mai mes recuperar. Això no es tan preocupant  pels solars del c/ La Gola que ja estan separats de la zona humida per una casa, pero si pels solars a vora del c/ Temple Fielding, ja que serien recuperables en un futur.

Evidentment suposam que l'equip de govern seguirà amb la seva idea però els demanam que reconsiderem  la possibilitat de fer una actuacio més reduïda; un aparcament de unes 40 places al solar al costat del carrer de la Gola  i que l’aparcament  sense asfalt sino trispol de terra compactada (tipus l'aparcament de sa Roca a s'Albufera) i amb vegetacio i arbres (polls, oms...) entre els cotxes, de manera que estigui el maxim integrat en l'entorn.  Aquestes 40 places consideram que són suficients per la zona i que a altres parts del Port es podria solucionar el tema de l’aparcament amb corredors desde la circumval·lació.

 

Comentaris

Pepe

Re: La Gola un parc a preu d'or.

Pepe | 13/12/2008, 22:28

No s'han fet fotografia, això si que és una sorpresa.

Biel

Nikon

Biel | 13/12/2008, 10:05

D80... però no deixis de pegar una ullada a la D90. Passam el teu e-mail i te pas una informació(envia'l a traves del formulari de contacte del meu bloc si vols). Salut !.

fra lokus

Re: La Gola un parc a preu d'or.

fra lokus | 13/12/2008, 09:54

Per cert Biel Nikon D80 o D60.

Tinc aquest dubte

fra lokus

Re: La Gola un parc a preu d'or.

fra lokus | 13/12/2008, 09:45

Hola Biel, sembla que ahir els radiants de la TDT varen tenir problemes, avui sembla que van millor però els tècnic a les 10.20 hrs. eren a la torre per revisar les causes.

Torna resintonitzar pot ser el teu receptot no té aquesta opció automàtica quan un PID es canvia.

Biel

Ja tenim TDT !!

Biel | 13/12/2008, 09:25

Vaja Fralokus, podries haver enviat el teu comentari dos minuts abans... m'has fet quedar malament :-)))

Ara a esperar que es vegin les emissores catalanes, per analògic són les que es veuen pitjor i són les que mes enyor.

Per cert La 2 (TDT) fa uns dies que no té so... nosaltres apuntam a S. Sant Martí. Es normal això ?.

Biel

El misteri de la TDT pollencina !

Biel | 13/12/2008, 09:20

El Diario de Mallorca ho dona avui com a notícia, com si fos ja una realitat a Pollença. Tot plegat és al.lucinant i ningú diu res. No s'ha activada ja que no ha sortit cap foto de la pitjada oficial del botó :-)

Notícia al DM d'avui

fra lokus

Re: La Gola un parc a preu d'or.

fra lokus | 13/12/2008, 09:18

juas, juas, el que passa a Pollença, només pot assar a Pollença, tot correcte, TDT per tots.

Recordau que el canal 63 no està actiu per estar ocupat analògicament.

fra lokus

Re: La Gola un parc a preu d'or.

fra lokus | 12/12/2008, 23:11

Sincerament crec que hi hagut una errada, a la nota de premsa, a la instal.lació, no ho sé, ara bé, s'han creat falses espectatives, els comerços han duit receptors que han quedat sense vendre i els que s'han venut de moment no serveixen per res, però crec que ara no s'han de cercar els culpables d'aquesta situació, si no s'ha de iniciar quan abans millor, perque ara si tenim un problema, cal informa a la Conselleria.

Ah !!! i no oblidem Sant Vicenç

TDT Pollença

TDT

TDT Pollença | 12/12/2008, 19:34

Avui a les 12 hores i sempre tenint en compte la nota de premsa que va fer pública el Govern de les Illes Balears, estava previst l'inici de les emissions digital al reemissor de Pollença. Ignorem el motiu d'aquesta incidència, però intentarem saber-lo

Pepe

FROM

Pepe | 12/12/2008, 17:08

La pena FROM és que ja no visitaràs una zona humida sinó un parc.

Garci

Re: La Gola un parc a preu d'or.

Garci | 12/12/2008, 11:57

Hola FROM. Supòs que has llegit l'article. Fer aparcaments a la Gola està bé. Els visitants han de poder aparcar. Però bastarien 40 places. I al meu parer, moltes menys.

FROM.ES

Gola

FROM.ES | 12/12/2008, 11:51

Això que ha fet l'equip de govern de fer pàrquings està molt bé, perque aixi podem deixar el cotxe a la gola i anar a peu per allà.
Està molt bé

Pepe

Ok Joan.

Pepe | 12/12/2008, 10:56

Estic d'acord Joan, pel que he llegit avui a la premsa i a una breu conversa que vaig tenir ahir amb Juanjo Mir no he vist que s'hagi adoptat cap canvi important a la peatonització. El tema de llevar els autobusos estava clar des del principi.
Insistirem al tema de la zona blava, el mateix Juanjo Mir va reconèixer que no està ben delimitada i el cas del carrer Verge del Carmé és molt clar.Va dir que estudiaria canvis però de moment la única cosa que ha canviat és la multa de 18 a 40 euros.
Tornarem a insistir al proper ple.

Garci

Re: La Gola un parc a preu d'or.

Garci | 12/12/2008, 10:50

Joan, tens tota la raó. I és absurd que ens rebutjassin la moció de la supressió de l'ORA. I molt injust pels veins.
Nosaltres ja hem proposat que facin l'aparcament en un altre lloc, que aprofitin la via de circumval·lació...

Però com tu dius, vista l'eficiència i les ganes d'aquest equip de govern, crec que passaran molts d'anys d'aquí a que posin alguna solució.

Joan

Re: La Gola un parc a preu d'or.

Joan | 12/12/2008, 10:37

La situació del Port de Pollença es cada vegada mes surrealista. Una peatonització que no entén ningú. Sabeu que pensen fer, ho mantindran tot igual fins que comencin les obres?- Per que si actuen amb l'eficiència en tenim per un parell d'anys. LLeven llocs d'aparcaments i no en posen de nous.Per cert all'a on pensen fer el macroaparcament no es una zona es sol innundar?- Em sembla be la proposta d'un aparcament més petit, però hauria d'anar acompanyat d'un canvi amb el tema de la Hora, ja que els residents del carrer Verge del Carme en l'estiu no sabem on aparcar-hi això que hi ha el parquin de davant la Mar però sempre está ocupat, avanç ens anava be el pàrquing de Can Pep. Al menys que posin una targeta de residents. Ja se que ho vareu demanar l'any passat però s'hi hauria de tornar insistir. Bé ja se que se vos acumula la feina d'oposició amb un equip de govern com aquest.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb