URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes i respostes 1

Alternativa | 01 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Per terminar amb el ple de desembre aquests varen ser els nostres precs i preguntes. Com sabeu a anteriors plens s'haviem fet les 00:00 sense contestar preguntes i per això s'cumulava una gran quantitat de preguntes de l'oposició.

Respotes del batle i regidor d'urbanisme  Joan Cerdà (UM).

Pregunta: Al Ple de 30 d’octubre de 2003 es va aprovar la permuta dels conjunts arquitectònics de Sant Domingo i Sant Jordi. Segons les nostres informacions en el moment de fer la permuta la documentació existent va indicar que possiblement tot el conjunt de Sant Domingo és de propietat municipal. Volem saber si ja s’ha arribat a alguna conclusió en aquest tema?

R: S’està negociant amb l’Esglèsia però és un tema molt complicat; hi ha tècnics que pensen que, amb la desamortització, una part del conjunt podria haver passat a propietat municipal, però no hi ha certesa absoluta, si no es pot negociar ja s’estudiaran altres solucions i  el dilluns passat hi va haver una reunió al respecte.

P: El col·legi Joan Mas té pla d’emergències contraincendis?. Es té previst solucionar els següents problemes: el menjador de l’escola tapona les sortides d’emergències de les aules d’infantil, els més petits o com protesta no volen fer el simulacre. Una de les aules d’infantil té goteres i el forjat del passadís interior està molt deteriorat i cau a trossos.

R: S’ha comunicat a la Conselleria d’Educació el problema de la sortida d’emergències del col·legi Joan Mas, està prevista la realització d’una rampa, està pressupostat, afegeix el Sr. Plomer que s’està estudiant fer un vial per damunt. Pel que fa a l’aula d’infantil ja s’han fet els aclariments per tal que es faci. I el pla d’emergències sí existeix.

P: un any més “Dentistas sobre ruedas” està preparant el seu tercer projecte per terres de Mauritània i Senegal, aquest 2009, el seu projecte s’enfronta a la crisi. Volia sabre si s’ha solucionat ja el deute que tenia l’Ajuntament amb aquesta ONG? I si l’Ajuntament té la possibilitat d’ajudar d’alguna manera?

R: Ja s’ha adoptat l’acord a la Junta de Govern de pagar el que estava pendent, però respecte al proper any ja es veurà al nou pressupost.

P: Al solar municipal al costat de la piscina del Port de Pollença hi ha material de construcció i municipal abandonat, qui és el responsable? Igualment tampoc no sembla que una entrada al municipi i al costat del centre de salut sigui el millor lloc per emmagatzemar contenidors, cotxes i motos, la pregunta és per què l’Ajuntament no compleix les seves Ordenances, article 34? Demana que es retiri tot el material de l’aparcament, i que es traslladi a un lloc més adient.

R: pel que fa al material ja s’ha avisat a l’empresa que ho va construir, responsable per a la retirada, i l’Ajuntament també té preparat per condicionar el solar; s’ha plantejat fer un tancament, posar grava, per ara s’està pendent de tenir  personal disponible.

P: Per què l’exposició de caixes de Cola Cao a Can Llobera de la fira s’ha fet de forma pràcticament clandestina?. No apareixia al triptic de la fira i quan varen arribar les autoritats a Can Llobera s’havia retirat el cartell de l’exposició i la porta de la sala de l’exposició es trobava tancada.

R: s’havia previst l’exposició de capses de Cola-Cao a Can Llobera, però va ordenar que es tancàs ja que hi va haver gent convidada que es va sentir incòmode, no va sortir al cartell d’activitats, hi havia discussió sobre si era el moment oportú o no.

P: La IX diada del caçador es realitzarà a Pollença? Quin cost tendrà per l’Ajuntament aquesta diada?

R: La resposta és afirmativa i no suposa cap cost econòmic per a l’Ajuntament, tan sols el servei de seguretat de la policia local.

P: Com ja varen demanar al ple de febrer s’ha obert algun expedient d’infracció urbanística als rètols publicitaris que es multipliquen al sòl rústic?

R: No s’ha obert cap expedient d’infracció urbanística als rètols publicitaris a sòl rústic perquè no li consta cap denúncia explícita.

P: Les ETV paguen els arbitris municipals com una indústria, local comercial, etc, o com un particular?

R: Paguen arbitris com a particulars, no tenen característica d’habitatge turístic ni indústria.

Carrer Verge del Carmé 36 (Port de Pollença) Per començar hi ha la rejilla que envaeix el domini public i desprès hi ha la basura que com que està darrera la barrera ningú la fa neta.

 
 
 

Us recordam que més tenim en marxa la IV convocatòria del concurs de fotografia Urxella i esperam la vostra participació  teniu de temps fins el 20 de març del 2009, per desgràcia res és més fàcil que trobar un problema social o mediambiental a Pollença. 

A més de poder guanyar 60 euros vostra fotografia servirà de denúncia i en cas de que es pugui fer alguna cosa ens comprometem per feina per solucionar el problema denunciat.

Comentaris

Pepe

Re: Preguntes i respostes 1

Pepe | 02/02/2009, 20:58

Ja veurem Guillem de les paraules als fets...

Guillem Caldentey CregoGuillem Caldentey Crego

Bé estarà lo que bé acabi....!

Guillem Caldentey CregoGuillem Caldentey Crego | 02/02/2009, 12:05

Bé, idò així el batle farà el correcte en seguir les vostres recomanacions.
Per al públic del vostre blog:
dir-vos que al blog de Els Verds-Esquerra d'Artà podeu accedir e l'entrevista al fiscal andalús a què feia referència al meu comentari, a mi em va agradar molt.
Salutacions,
Guillem

Pepe

Guillem

Pepe | 02/02/2009, 10:56

Al ple ja li vagi comentar al batle que això era prevaricació, al darrer ple vaig insistir al tema i va dir que el zelador havia començat a fer feina. Ja veurem si s'obrin expedients o no.

Guillem Caldentey Crego

Re: Preguntes i respostes 1

Guillem Caldentey Crego | 02/02/2009, 10:52

"El diàleg que reflectiu al vostre extracte del passat Ple:

"P: Com ja varen demanar al ple de febrer s'ha obert algun expedient d'infracció urbanística als rètols publicitaris que es multipliquen al sòl rústic?
R: No s'ha obert cap expedient d'infracció urbanística als rètols publicitaris a sòl rústic perquè no li consta cap denúncia explícita", és idèntic als que es poden sentir a qualsevol Ple, també al de l'Ajuntament d'Artà. A moltes Actes queda reflectit com, per exemple, a una pregunta semblant, la resposta és, fins i tot, "Crec que faig justícia"... Sí senyor, "amb un parei", i meam qui és més xulo.

Dissabte passat llegíem a "Público" una entrevista al Coordinador de Fiscals de Medi Ambient d'Andalusia, entre d'altres, a la qual es lamentava, entre d'altres coses, de la manca de regulació al Codi Penal del delicte de prevaricació per omissió, per ventura és un dels motius pels quals en aquest país no hi ha manera de controlar efectivament l'urbanisme...
Salutacions i que en col·leccioneu moltes, a les Actes, de respostes d'aquestes!

Pepe

Re: Preguntes i respostes 1

Pepe | 01/02/2009, 19:56

I ara en març a més la diada de la caça; 120.000 euros de dobler públics gastat en un cap de setmana sobre una activitat d'oci en decadència.

Varen votar que Pollença era un municipi amics del animals, ara que veig quin és el concepte d'amistat d'aquesta gent compren com va el municipi.

camins

Camins

camins | 01/02/2009, 18:26

Seria curiós que Ternelles no deixasin pasar gent per no destorbar les aus, i desprès fessin un vedat de caça.

Això és diu enriurersen dels excursionistes i compixarlis damunt.

Miquel Sánchez

Formentor serà un Auschwitz pels bocs

Miquel Sánchez | 01/02/2009, 12:29

Publicat a Diario de Mallorca.

El nuevo vedado promovido por el Grupo Barceló, accionista mayoritario del hotel, tendrá una extensión de 1.250 hectáreas

M. CAÑELLAS. PALMA. La península de Formentor se convertirá en breve en el segundo coto de caza mayor de Balears. Así lo informó a DIARIO de MALLORCA Francesc Cladera, director insular de Caza del Consell de Mallorca, que destacó, igualmente, los beneficios que ello reportará al sector turístico de la isla.
En estos momentos el único vedado autorizado para esta práctica cinegética está ubicado en el monte de La Victoria de Alcúdia, que obtuvo el certificado de calidad de la conselleria de Medio Ambiente hace ahora exactamente un año.
Según Cladera, Formentor recibirá los pertinentes permisos en un plazo de dos meses. Su anuncio, estimó el director de Caza, coincidirá con la participación de Balears en la feria Venatoria, uno de los eventos más destacados del sector a nivel estatal, que se celebrará en Madrid el próximo mes de marzo.

Superficie

El nuevo vedado, promovido por el Grupo Barceló, máximo accionista del hotel Formentor, tendrá una superficie de 1.250 hectáreas, poco más que el de La Victòria que cuenta con 1.200. Los ratios, por tanto, serían similares a los del coto alcudienc, cuyo plan técnico cinegético cifra la población de cabras en 150 ejemplares.
Cladera destacó, en este sentido, el esfuerzo realizado por las administraciones de las islas para depurar la raza autóctona. "Hemos apostado por el boc balear como pieza de caza mayor, su pureza supera el 80%" indicó. La intención del Consell es "que los aficionados vengan expresamente a cazar estos animales y por ello potenciamos su exclusividad", añadió.
Inicialmente la población en La Victoria "era muy elevada, rondaba las 400 cabras", recordó Cladera, buena parte de las cuales desaparecieron cuando se erradicaron los ejemplares asilvestrados, que "suponen un gran peligro para el boc puesto que se reproduce con mayor facilidad", indicó.

Alternativa al turista de playa

Govern y Consell trabajan conjuntamente en el control y la gestión de la raza como reclamo cinegético, sobre todo de cara al turismo. Para Cladera el cazador "es un turista de mayor calidad, que puede venir acompañado y que también tiene la opción de gozar del sol y la playa".
De hecho, más del 90% de cazadores mayores que a lo largo de 2008 acudieron a La Victoria procedía de fuera de la isla. "La mayoría son de la península aunque también hay muchos americanos", indicó Cladera. No en vano, la pieza que ha obtenido mayor puntuación corresponde a un mallorquín, destacó. Precisamente la semana pasada la junta de homologación de trofeos de caza de Balears, del que Cladera es el vicepresidente, decidió otorgar un total de 20 medallas -siete de ellas de oro-, distinción para la cual tienen previsto crear una placa específica del boc.
Según Cladera, la caza mayor en Mallorca es una práctica en auge de la que se están realizando diversas campañas de promoción. Prueba de ello son las demandas de fincas que han solicitado la creación de este tipo de vedado. Cladera detalló que Cala Murta, Ternelles, Binigran, Binipetit, Monnàber, Cals de Rei y Bonaire están interesadas en ello. Según dijo, Cala Murta es la que está más avanzada, por lo que va camino de convertirse en el próximo coto de caza mayor, después de La Victoria y Formentor.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb