URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obrir el passeig

Alternativa | 26 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

El dilluns varem fer una roda de premsa  del Bloc per parlar de la proposició no de llei que presenta el BLOC al Parlament instant al govern espanyol a fer compatibles els usos civils i militars dels terrenys i instal·lacions militars als municipis de Pollença (Base del Port de Pollença) i Alcúdia (Cap des Pinar), com a primera passa per a la seva plena reincorporació a l’ús per a la població civil.

Simplement es vol instar al govern espanyol a crear la comissió mixta (aprovada al Congrés fa quasi dos anys) per estudiar les possibilitats de donar ús civil a les zones de les bases militars d’aquests dos municipis que actualment no tenen funcionalitat per a la defensa.Una petició més que moderada i raonable que al cas de Pollença suposaria obrir el passeig.

Hem de recordar que el Congrés dels Diputats, el passat mes de març de 2007, va adoptar un acord a favor de retorn dels terrenys i instal·lacions esmentats per a ús i gaudi de la població civil. L’acord incloïa la proposta de la creació d’una comissió mixta per a l’estudi de l’ús civil de les bases, una comissió que no ha estat creada. El PSOE va se l'única partit que va votar en contra, i fins ara a pesar de aquesta aprovació no s'ha donat cap pas per formar la comissió, el que ens sembla prou antidemocràtic. Sembla que no serveix de res aconseguir una aprovació al Congrés.

Al cas d' Alcúdia, es tracta d’uns terrenys de gran valor ambiental, al Cap des Pinar, que a més a més en aquest cas són de propietat  municipal, en cessió d’ús a Defensa, i que podien ser gaudits pels ciutadans d’Alcúdia garantint al mateix temps la seva preservació.

Al cas de Pollença  es va aprovar una moció per unanimitat al mateix sentit. Veure article "la base un pas més aprop". A Pollença la gran diferència respecta a Alcúdia és que parlam de propietats privades expropiades a la Guerra Civil i n'hi ha una por, lògica per part de la ciutadania, a que una vegada tornades les propietats la zona sigui destruïda com altres llocs del Port.  Per això des del principi s'ha parlat de que dins la comissió és imprescindible assegurar la protecció mediambiental de la zona; no permetre cap construcció nova i que es garanteixi la conservació i restauració o readaptació dels edificis ja construïts. El plantejament actual és de moment aconseguir al manco la continuïtat del passeig i l'accés a les platges.  

Per terminar hem de dir que el passat mes d’octubre, un alt càrrec del Ministeri de Defensa va anunciar davant el conseller d’Interior de Consell de Mallorca la disponibilitat del Ministeri d’estudiar les fórmules per fer compatibles l’ús militar i servei d’aquests espais.

Fotografia de la roda de premsa de Joan Frau (Diario de Mallorca).

 

 
 A continuació la proposició no de llei.

 

A LA MESA DEL PARLAMENT DE LES ILLES BALEARS

D'acord amb el que preveu l'article 163 i següents del Reglament del Parlament de les Illes Balears, el Grup Parlamentari BLOC per Mallorca i PSM-Verds presenta la següent PROPOSICIÓ NO DE LLEI, per a ser tractada davant el Ple del Parlament.

TÍTOL: RETORN A L’ÚS CIVIL DE LES BASES DE POLLENÇA I ALCÚDIA

El Ministeri de Defensa porta a terme, des de fa anys, una política de desafecció de terrenys i equipaments que han deixat de tenir rellevància des del punt de vista de la defensa. Aquesta política permet la recuperació d’espais que, en funció de les seves característiques, poden ser utilitzats per a diferents usos: habitatge, equipaments socials, educació ambiental, etc.

Als pobles de Pollença i Alcúdia existeix de fa anys una reivindicació ciutadana de recuperació per a l’ús civil de les bases militars dels municipis respectius. Es tracta de reivindicacions plenament compartides per la ciutadania i que tenen el suports d’acords municipals de tots dos consistoris.

El manteniment de l’ús militar exclusiu d’aquestes bases no té sentit amb els plantejaments actuals de la defensa. Els seus usos, bàsicament recretius per al personal militar, no justifiquen que la població civil no pugui gaudir d’aquests espais. En el cas de la base militar, hi ha a més un ús com a base d’hidroavions contra incendis, que es podria reubicar i que en tot cas no és de naturalesa militar.

En el cap de les instal·lacions al municipi d’Alcúdia, es tracta d’uns terrenys de gran valor ambiental, al Cap des Pinar, de propietat  municipal i en cessió d’ús a Defensa, que han de poder ser gaudits pels ciutadans d’Alcúdia garantint al mateix temps la seva preservació.

En Congrés dels Diputats, el passat mes de març de 2007, va adoptar un acord a favor de retorn dels terrenys i instal·lacions esmentats per a ús i gaudi de la població civil. L’acord incloïa la proposta de la creació d’una comissió mixta per a l’estudi de l’ús civil de les bases, una comissió que no ha estat creada.

El passat mes d’octubre, un alt càrrec del Ministeri de Defensa va anunciar davant el conseller d’Interior de Consell de Mallorca la disponibilitat del Ministeri d’estudiar les fórmules per fer compatibles l’ús militar i servei d’aquests espais.

Per aquests motius, el grup BLOC per Mallorca i PSM-Verds proposa el següent

ACORD

1.     El Parlament de les Illes Balears insta el govern espanyol a fer compatibles els usos civils i militars dels terrenys i instal·lacions militars als municipis de Pollença (Base del Port de Pollença) i Alcúdia (Cap des Pinar), com a primera passa per a la seva plena reincorporació a l’ús per a la població civil.

2.     El Parlament de les Illes Balears insta el govern espanyol a crear una comissió mixta amb el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Pollença i Alcúdia per estudiar les possibilitats de donar ús civil a les zones de les bases militars d’aquests dos municipis que actualment no tenen funcionalitat per a la defensa.

A la seu del Parlament, ... de ..

El portaveu,                                                              El portaveu adjunt,

Gabriel Barceló i Milta                                            Miquel Àngel Llauger i Rosselló

Comentaris

Shoftevieve

Re: Obrir el passeig

Shoftevieve | 08/12/2012, 00:46

-
-
-
-
-

Shoftevieve

Re: Obrir el passeig

Shoftevieve | 03/12/2012, 10:51

-
-
-
-
-

Shoftevieve

Re: Obrir el passeig

Shoftevieve | 02/12/2012, 04:36

-
-
-
-
-

slodcadackisk

forum topic 1

slodcadackisk | 24/04/2012, 02:44

del

pletcherowr

Re: Obrir el passeig

pletcherowr | 31/03/2012, 21:55

the Web site of Learn More about the
Relevante links:

fasseGend

+1

fasseGend | 13/08/2011, 18:23

+1

Maletrerboalt

Hi ,how many people there lives in USA?

Maletrerboalt | 20/07/2011, 11:46

just gonna say hello...

Broamnnob

Кто сказал, что только храбрые рыцари на белых конях могут стать героями?

Broamnnob | 15/06/2011, 20:48

Отличный квест с интригующим названием "Глупец" порадует любителей побродить по сказочным мирам, поболтать со сказочными жителями.

LorencoHog

Hey, helpme!...

LorencoHog | 12/12/2010, 06:07

How I can download documents from WikiLeaks?
Hope for no silence

Gunni

No a l'ampliaçió de la carretera Inca-Caimari.

Gunni | 26/02/2009, 20:52

No a l'energia nuclear a Europa ,perquè ens afecta a tots de retruc!!.

No a l'ampliaçió de la carretera Inca-Caimari.

"Consell" i Hotelers=Destrucció de la Veritat,de la Bondat,de l'Excel·lència i la Bellessa. | 26/02/2009, 20:20

Este "director general"parece cómo si estuviese planeando la invasión de Polonia o un atentado terrorista.

No a l'ampliaçió de la carretera Inca-Caimari.

"Consell" i Hotelers=Destrucció de la Veritat,de la Bondat,de l'Excel·lència i la Bellessa. | 26/02/2009, 19:52

Nunca jamás nos arrodillaremos ante el becerro de oro!!.

Gunni

No a l'ampliaçió de la carretera Inca-Caimari.

Gunni | 26/02/2009, 19:44

No a las paranoias de directores generales delante de un mapa.Este individuo que aparece en la foto ¿ha tocado alguna vez la tierra de Mallorca con sus manos??.

Gunni

No a l'ampliaçió de la carretera Inca-Caimari.

Gunni | 26/02/2009, 19:39

Només toquen finques de sa gent d'aquí.No en toquen cap de cap extranjer,ni mafiós ni estafador ni lladre internacional.A robar a nes d'aquí en ses mentides de sempre:seguretat,"interés general",carreteres obsoletes...etc.Volen poder arribar per tot arreu en 10 minuts i omplir-se ses butxaques amb el patrimoni dels altres.

Gunni

No a l'ampliaçio de la carretera Inca-Caimari.

Gunni | 26/02/2009, 19:29

Sa carretera més ample de sa península és més estrete què sa més estrete de Mallorca.Aquí sa destrucció continua.

Miquel Sánchez

Notícia TDT, sense l'enllaç pel tema del spam

Miquel Sánchez | 26/02/2009, 16:11

Li posem interrogant. Els nostres equips de sintonització automàtica han detectat el senyal del multiplex 65, aquest senyal correspon a IB3 i "Aprende Inglés", curiosament just s'ha sintonitzat la capçalera d'IB3.

No es pot descartar també la possibilitat que sigui un rebot d'un altre emisor, tot això amb els remors del imminent inici de les emissions de TV3 en la modalitat digital terrestre per aquest multiplex

Font: Urxella

Nota: No tenim abandonada la web és que no hi ha notícies, supòs que a final del proper mes me març s'aprovarà la nova llei de telecomunicacions i haura moltes novetats

Pepe

Re: Obrir el passeig

Pepe | 26/02/2009, 15:21

Lluís he esborrat l'insult a na Chacón, de totes maneres no aprotava res, i he tornat a penjar la resta del comentari.

Si vols criticar a la ministra millor que facis una crítica raonada.

Gràcies

Lluís

Re: Obrir el passeig

Lluís | 26/02/2009, 15:18

El PSOE de Pollença a xupar i tant els hi es ,i en Miquel Ferrer de UM a Alcúdia rabiós ja que ell no és protagonista , ni tan sols ho ha portat a ple a l´ajuntament cosa que si varem fer a Pollença.
Tos són uns anti- demòcrates.

Pepe

Re: Obrir el passeig

Pepe | 26/02/2009, 15:15

Joan no m'agraden els insults, menys d'aquest calibre i sense argumentació, encara que no és punible ni crec que mereixi més comentaris.

Un més dels molts

Vocabulari

Un més dels molts | 26/02/2009, 15:13

Aquest blog, m'agrada i el seguesc amb molta freqüència però no puc donar passada al vocabulari que d'avegades surt aquí... Aquest tal Lluís ha de saber que "lo cortés no quita lo valiente".
Pepe, Miquel i Garci, crec que heu de retirar comentaris com aquest, això no ajuda, sinó que embruta la vostra feina.

Pepe

Crear una comissió

Pepe | 26/02/2009, 15:12

Pep en aquest moment només es demana una cosa que va ser aprovada al Congrés i que és tan mínima i moderada com crear una comissió mixta amb el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Pollença i Alcúdia per estudiar les possibilitats de donar ús civil a les zones de les bases militars

Joan

Insultos!!!

Joan | 26/02/2009, 14:48

Llamar "faxa de merda" a una Ministra del Gobierno en un foro publico, es punible? porque si lo es, este foro y el tal Luis,(direccion IP) se pueden dar denunciados

PEP

Re: Obrir el passeig

PEP | 26/02/2009, 14:47

Encara no s´han enterat , la proposta d´Esquerra no és la compatibilitat sino el retorn de ple dret per a ús tan sols civil , només quedaria l´ús lògic dels canaders.
I en el Cap des Pinar ús civil.
Està ben clar.
Les mobilitzacions dels capos militars fa que es vegin maniobres com la darrera feta perquè serveixi de "coartada".

Pepe

Re: Obrir el passeig

Pepe | 26/02/2009, 12:08

L'argument que ha utilitzat l'exercit per defensar la base no ha estat el militar sinó la finalitat social de la mateixa (o sigui vacances)no crec que l'increment de vigilància que s'hagi de fer no el pugui assumir l'exèrcit

Miquel Sánchez

Re: Obrir el passeig

Miquel Sánchez | 26/02/2009, 09:24

Això és una batalla perduda, no podem fer un atac frontal com seria desitjable per por a que una vegada guanyada la guerra, es faci un altre BELLRESGUARD a la zona, ells ho saben i per això tenen totes les cartes guanyadores.

Compartir l'us ???

Si és una zona militar en teoria hi ha armes de focs i altres tipus d'armament militar, supòs que un us compartit hauria de dur implicat un trasllat d'aquest tipus de material a una zona de seguretat o incrementar la vigilància a la zona.

Qui asumiria aquest sobrecost ???

Fotut però és la realitat.

Pepe

Re: Obrir el passeig

Pepe | 26/02/2009, 08:35

Segur. La gent d'Esquerres tenia molt de confiança en que la nova ministra Carmé Chacon canviaria la situació però de moment res de res.
La tornada de la base és molt complicada però obrir el passeig no hauria de ser tan complicat. Però clar saps que és de guapo tenir unes platjes privades.

Miquel Sánchez

Re: Obrir el passeig

Miquel Sánchez | 26/02/2009, 08:11

Supòs que després d'aquesta foto prest tindren "maniobras militares" a la zona, qualque simulacre de rescat i l'avió apagafocs fet voltetes pel damunt el Moll.

És llei de vida.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb