URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

A l'equip de govern no li importa gens ni mica el patrimoni.

Alternativa | 11 Maig, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

Estic gairebé convençut que a aquest consistori, i més concretament a l'àrea de Cultura, no li importa gens ni mica el patrimoni de Pollença. I molt menys el patrimoni arqueològic.

A Pollença hi ha centenes de jaciments arqueològics trobats, i incontables que encara no estan ni catalogats. No tots son visitables o tenen un interés, però si un bon nombre d'ells son molt atractius.

Per aquest motiu fa més d'un any, el març de 2008, vàrem presentar una moció que va ser aprovada, demanant  la redacció d'un projecte de creació de recorregut arqueològic a Pollença, a tal efecte, es demanarà l'assessorament del Departament de Patrimoni Històric del Consell Insular de Mallorca.(Veure l'article)

Aquesta moció, entre excuses del que llavors era regidor del PSM i director general de patrimoni, Biel Cerdà; i més excuses de l'actual batlle i ex conseller de patrimoni, va ser aprovada amb els vots a favor del PP-UMP i les abstencions tant del PSM, UM-UNPI i PSOE. Ara bé, la moció estava aprovada.

Ara els vull recordar l'aprovació de la moció, i també la llei: Llei 12/1998 de 21 de desembre del Patrimoni Històric de les Illes Balears que té l'objectiu de la protecció, la conservació, l'enriquiment, el foment, la investigació i la difusió del patrimoni històric de les Illes Balears, perquè puguin ser gaudits pels ciutadans i puguin ser transmesos en les millors condicions a les generacions futures. A la mateixa llei diu que els poders públics promouran, per tots els mitjans al seu abast, la conservació, la consolidació i la millora dels béns integrants del patrimoni històric de titularitat pública i privada.

La  responsabilitat  de l'ajuntament, segons la llei, és la conservació i el manteniment dels béns del patrimoni històric de titularitat municipal i senyalitzar l'emplaçament dels béns integrants del patrimoni històric que es trobin en el terme municipal respectiu, ordenar les vies d'accés i adoptar les mesures de protecció respecte del trànsit de persones i vehicles.

La llei o diu ben clar. I el dia a dia també ho diu clar. Els nostres governants no fan cas ni de les lleis, ni de les mocions aprovades, en un exercici de despreci als grups que les presenten i a tots els ciutadans. Mostrant una nul·la sensibilitat en quant al patrimoni. Mentre el patrimoni pollencí s'està deteriorant i degradant a cada dia que passa.

El que podría ser un alicient turístic potent passa per ser unes runes perdudes enmig del camp. Però tranquils, som un poble de cultura.

Esperam que el regidor corresponent, Tomeu Cifre del PSM, prengui bona nota i es posi a fer feina en aquest tema el més aviat possible. El seu predecessor ens va dir que s'estava treballant en el tema, però més d'un any després no s'ha fet res, i no perdem la memòria.

 

Primera imatge de les coves de cala Sant Vicens i la segona del poblat talaiòtic de can Daniel

A continuació la moció.

 

PROPOSICIÓ DE REDACCIÓ D'UN PROJECTE BÀSIC PER A LA CREACIÓ D'UN RECORREGUT ARQUEOLÒGIC EN QUÈ S'INCLOGUIN LES TASQUES DE NETEJA, SENYALITZACIÓ I HABILITACIÓ DE L'ENTORN -QUAN S'ESCAIGUI- DELS JACIMENTS ARQUEOLÒGICS

Proposta del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, José Luis García Salvador, per ser inclosa a l'ordre del dia del proper ple ordinari de març per ser debatuda i votada.

Exposició de motius:

.- Atès que Pollença és un lloc privilegiat de jaciments arqueològics importants, alguns dels quals ja han estat excavats.

.- Atès que cal recuperar i protegir els valors culturals, artístics i històrics de Pollença i difondre la riquesa cultural, artística, arqueològica i històrica de Pollença.

.- Atès que la creació d'un itinerari o ruta que unís els jaciments aportaria visibilitat als mateixos, no només turística o cultural, sinó també de caire científic i institucional.

 .- Atès que el patrimoni històric- cultural de Pollença ha de ser un instrument formatiu bàsic al servei de les activitats dels Centres docents del poble, a la vegada que cal explotar dins l'àmbit turístic, i d'una manera racional i coherent, aquest patrimoni artístic, històric, arqueològic i cultural.

.- Atès que el Departament de Patrimoni històric del Consell Insular de Mallorca pot donar el seu assessorament en la redacció d'un projecte d'aquestes característiques.

.- Atès el caire cultural, històric, paisatgístic i turístic d'aquesta ruta arqueològica es podrien cercar altres línies de finançament, per exemple dirigides a impulsar la desestacionalització del turisme.

Proposa al plenari el següent acord:

1.- El Ple  de Pollença  insta l'equip de govern a la redacció d'un projecte de creació de recorregut arqueològic a Pollença, a tal efecte, es demanarà l'assessorament del Departament de Patrimoni Històric del Consell Insular de Mallorca..

2.- Aquest projecte de creació d'un recorregut arqueològic es finançarà mitjançant les línies de subvencions del Consell per a patrimoni històric, però també mitjançant altres possibles línies de subvenció atès el seu caràcter de producte turístic diferenciat.

Comentaris

Peep

Re: A l'equip de govern no li importa gens ni mica el patrimoni.

Peep | 13/05/2009, 07:33

Blas gràcies per la informació no havia vist aquesta entrevista a Rafel Moneo.
Segons el batle només hi ha un avantprojecte, però una vegada més les paraules d'en Moneo deixen molt clar que hi ha un projecte acabat.
Compartim el que diu en Moneo,s'ha de partir de les necessitats del poble i ha de ser el mateix el que digui si ha menester o no d'aquesta obra.
Ja tenim el pla d'ús i gestió que publicarem i comentarem a aquest blog.

BLAS

MENESTER DEL PUEBLO

BLAS | 13/05/2009, 05:33

Decia afael Moneo ayer en DM:conseguirá mantener el protagonismo del edificio antiguo".
En cuanto a la otra empresa que Moneo tiene preparada para la isla, el auditorio de Pollença, que todavía no ha sido aprobado por el consistorio y para el cual Esquerra Unida pide un referéndum, pues considera que no existe el apoyo popular suficiente en el municipio para construirlo, el arquitecto respondió que el proyecto está terminado hace tiempo, pero que "las cosas deben estudiarse a partir de la necesidad. Cuando Pollença vea que realmente es menester tener un auditorio propio, iremos adelante con él".

Club de fans de Matias Vallés

Publicat a DM

Club de fans de Matias Vallés | 12/05/2009, 08:20

MATÍAS VALLÉS La autodisolución del PP balear y de UM ha dejado a Antich con las manos libres para no gobernar Balears. Ningún problema es lo suficientemente minúsculo para Obama, que ha decidido encabezar la oposición contra el president. De momento, ha encomendado a catorce congresistas una carta contra un tebeo del Govern, que reproduce los tópicos sobre?Oriente Medio de una izquierda que ejerce de propalestina y prosaharaui, con un nivel de vida proisraelí. El cómic "para niños contiene sentimientos antiisraelíes". Los parlamentarios estadounidenses muestran una sensibilidad estremecedora, si se tiene en cuenta que todos ellos firmaron sin parpadear las declaraciones de guerra que han matado "con fondos públicos" a miles de iraquíes y afganos, por no hablar de cinco mil soldados americanos.
Si hubiera dicho de los israelíes la mitad de lo que llevo escrito de los mallorquines –y eso que somos indiscutiblemente el pueblo elegido–, hasta Barbra Streisand me hubiera reprochado por carta mi antisemitismo. Los americanos recuperan el tiempo perdido, porque tardaron años en denunciar el genocidio de Hitler. Hoy prodigan los memoriales del Holocausto nazi, la matanza equivalente de Stalin gozó de mejor prensa al tratarse de un aliado. A cambio, no abundan los museos sobre la esclavitud, ni sobre el exterminio de la población indígena.
La próxima carta de los subalternos de Obama contra Antich criticará la hegemonía del mallorquín Rafael Nadal, "porque ahonda en el complejo de inferioridad de los indefensos niños norteamericanos, que han de ser tratado psicológicamente cuando el tenista apabulla a un deportista de nuestro país". Y para que nadie añore la propensión de esta sección a la cultura, hemos amontonado las citas eruditas al final. " Me crié en la confesión hebrea pero, al hacerme mayor, me convertí al narcisismo", "cada vez que escucho a Wagner, me entran ganas de invadir Polonia". Fueron escritas por Woody Allen, judío y antisemita, en un idioma que la mayoría de congresistas norteamericanos pueden entender.

Pepe

Re: A l'equip de govern no li importa gens ni mica el patrimoni.

Pepe | 12/05/2009, 07:46

Avui al DdM una bona notícia;
"El Ayuntamiento mejorará la zona expositiva del Museo."
Una cosa que feia molt de falta, la mescla d'art i història de forma desordenada del museu és totalment indigna.

Es diu que al pressupost hi haurà 12.000 euros per aquesta feina, en aquest cas he de dir que és trist que es doni aquesta informació abans a la premsa que als grups de l'oposició.

Rodamón.

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Rodamón. | 11/05/2009, 22:09

PP-UM=Hundimiento y naufragio.

Rodamón.

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Rodamón. | 11/05/2009, 22:07

PP-UM=Destrucción por Decreto-Ley.

Rodamón.

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Rodamón. | 11/05/2009, 22:05

PP-UM=Cadáveres orondos y satisfechos de su condición.

Rodamón.

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Rodamón. | 11/05/2009, 22:03

PP-UM=Tranquila y ruidosa hecatombe.

Rodamón.

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Rodamón. | 11/05/2009, 22:01

PP-UM=Taimada trinchera de la mentira.

Rodamón.

PP-UM=Lladres i mentiders S.A.

Rodamón. | 11/05/2009, 20:45

Avui he vist sa rotonda il·luminada què dona entrada al poble de Sant Joan.Sencillament Horrorós.Parèix més sa entrada a un polígon industrial què a un poble.Però lo més increíble es què sa gent no protesti.A poc a poc tot va agafant s'aire sinistre d'un immens camp de concentració(Mallorca).CEMENTO,HORMIGÓN Y ASFALTO.NI UNA FLOR NI UN PÁJARO.VOSOTROS ,LOS MUERTOS-VIVOS Y NADA MÁS.

Pepe

PSOE Pollença

Pepe | 11/05/2009, 16:31

Per cert avui el PSOE de Pollença després d'un any de Junta Gestora tria una nova Junta directiva. Encara que a la mateixa hi haurà gent amb bona voluntat, pensau què canviarà alguna cosa?

Pepe

Ni blanc, ni negre.

Pepe | 11/05/2009, 16:23

Si que s'han donat pressa en contestar-te. Les accions que es citen al bloc del PSM són molt positives però no responen a la moció que es va aprovar al mes de març, que era la redacció d'un projecte de recorregut arqueològic a Pollença.
Hi ha un bon grapat de mocions i precs que s'ha dit que es farien al ple i després res de res, un dia d'aquest farem un resum dels mateixos.

Garci

Re: A l'equip de govern no li importa gens ni mica el patrimoni.

Garci | 11/05/2009, 12:00

El PSM "posa en valor el patrimoni de Pollença".

Podeu llegir la notícia al bloc del PSM:

psm-pollenca.balearweb.net/

Garci

Re: A l'equip de govern no li importa gens ni mica el patrimoni.

Garci | 11/05/2009, 08:19

Si depèn dels nostres governants, es podrà caçar no sols als jaciments, sinó que prest és podrà caçar per tot.

Però, això si, no més de 20 caçadors al dia a segons quins llocs, no sigui cosa que molestin als voltors.

Miquel Sánchez

Re: A l'equip de govern no li importa gens ni mica el patrimoni.

Miquel Sánchez | 11/05/2009, 07:19

I si es fa aquest recorregut es podrà caçar per l'area o no?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb