URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Industries sense clients (Turisme II).

Alternativa | 18 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

TURISME (II)

   Seguim amb els articles dedicats al turisme, a l’anterior article varem fer un petita descripció del que és el nomenat “tot inclòs” que sembla que serà la forma de comercialització dominant turísticament parlant a Port de Pollença, ara esbrinarem les causes d’haver acabat d’aquesta manera que són molt diverses.

1.- INDUSTRIES SENSE CLIENTS

   Els hotels del Port de Pollença no tenen clients, exceptuant l’Hotel Miramar del que hem parlarem un altre dia, els hotels de Port de Pollença han deixat la seva comercialització en mans de unes empreses situades als països d’origen dels turistes, que són els touroperadors,  quan arriba a l’hotel, el Sr. Smith, la Sra. Müller o el Sr. Lefebre, aquest noms just interessen a l’hotel per la fitxa de Policia o per fer la factura corresponent al touroperador, no té altre tipus d’interès. A més, envers de rebre als clients el director del mateix o un persona en rellevància a l’establiment, resulta que la benvinguda també la dona un representant de l’empresa comercialitzadora, que por ser sigui la primera vegada que és al Port de Pollença, o va venir de més jove i l’únic que coneix és el camí que havia de fer des de la platja al seu hotel o apartament i els bar de copes, possiblement no coneix res més  del poble ni de Mallorca, mentre i a més segueix les directrius que li dona el touroperador amb el seu pla de negoci, els directors del hotels envers de rebre els seus clients com cal, es barallen amb els caps de secció, per si s’està posant massa tonyina al menú, o massa  lleixiu per fer la neteja, patètic.

Tenim molt de professionals a la nostra illa per donar la benvinguda al nostres establiments, donar-los una sèrie de consells per gaudir no només del nostre municipi, i també de la resta de l’illa, a més de aconsellar-los  en gastronomia per posar un exemple, aquest professionals són el guies oficials, un altre col·lectiu molt maltractat per l’ intrusisme i altres problemes que sembla ningú voler solucionar, per una quantitat econòmica raonable donaríem als clients que arriben al Port de Pollença una benvinguda de categoria, que a ben segur faria que els clients volguessin deixar l’hotel per descobrir totes les meravelles que tenim i no voler quedar a l’hotel per inflar-se de cervesa o gin-tonic, malgrat que hi ha clients que venen per fer això precisament, beure com xots.

Per això està fora de lloc la frase que va dir el President Antich a la premsa:

“L’hosteleria no podrà absorbir l’atur de la construcció”.

Sr. President, l’hostaleria no necessita picapedrers amb atur, necessita grans professionals, des de el primer “marmitó de cuina”  fins al “cap de la mateixa”, sense aquesta mentalitat ens enfonsarem sense remei.

2.- UNA OFERTA COMPLEMENTÀRIA INADEQUADA (no dic ni obsoleta, ni cara)

(Continuará)

 Miquel Sánchez.

Del blog Viaje a la sostenibilidad. Otro turismo es posible.

 


Avui a les 12h a Ràdio Pollença (107.9 FM) podreu sentir al nostre regidor Pepe Garcia.

Comentaris

Cada vez más cerca...

Re: Industries sense clients (Turisme II).

Cada vez más cerca... | 19/08/2010, 00:04

El Ayuntamiento de Alcúdia, gobernado por UM y PSOE, pudo pagar una parte de la campaña electoral en 2007 del primer partido. La Fiscalía Anticorrupción sospecha que la formación liderada por el ex conseller de Turismo Miquel Ferrer y el ex director insular de Caza del Consell de Mallorca, Francesc Cladera, se benefició de dinero desviado del consistorio para fines políticos.
En el registro judicial en la sede del Grup Trui, dentro de la investigación sobre la trama corrupta en el Instituto Balear de Turismo (Ibatur), se incautó documentación que apunta a que UM de Alcúdia endosó al Ayuntamiento gastos correspondientes al montaje de actos electorales en las municipales de hace dos años, lo que puede dar pie a una nueva ramificación de este caso judicial.
Uno de los imputados en el mismo, el propietario de Trui, Miguel Jaume, fue interrogado por el juez sobre este asunto. Jaume dijo "no recordar quién es Paco Cladera", quien supuestamente le habría hecho facturar varios trabajos para el partido en dinero negro. Cladera preside el comité local de UM de Alcúdia, y ha sido esta legislatura director insular de Medio Ambiente, y después de Caza, hasta la expulsión de los cargos de UM del gobierno del Consell, el pasado febrero. En el momento de los presuntos hechos, era teniente de alcalde de Alcúdia, y desde siempre mano derecha del ex conseller Ferrer.
Al dueño de Trui le fue exhibida una nota relacionada con la campaña de UM de Alcúdia, en la que se decía que el entonces comercial de la empresa, T. P., "nos tiene que decir qué parte facturará UM y que parte facturará el Ayuntamiento de Alcúdia". Jaume declaró al juez y al fiscal Anticorrupción Juan Carrau que no recordaba que Cladera ni nadie le hubiera obligado "a facturar una parte en B", ni a cuento de qué venía la sospechosa anotación de su empleado, al que dijo haber despedido por problemas de esta índole.
Las pesquisas podrían continuar ahora con nuevas diligencias.

Alternativa per Pollença

Re: Industries sense clients (Turisme II).

Alternativa per Pollença | 18/08/2010, 15:50

L'auditori serà un forat negre.

www.ajpollenca.net/noticies/visorpremsa.ct.html?id=455012&file=.pdf

Alternativa per Pollença

Re: Industries sense clients (Turisme II).

Alternativa per Pollença | 18/08/2010, 15:16

Aquí teniu el link de l'entrevista al nostre regidor d'avui, cortesia de Ràdio Pollença. Es parla de la piscina coberta, de l'Ullal...

www.megaupload.com/?d=81AQH3W9

Pepe

Turisme de natura

Pepe | 18/08/2010, 15:13

Molt bon article Miquel, relacionat amb aquest tema i la nostra defensa de la zona humida de l'Ullal el proper dilluns a les 11:30 s'inaugurarà el centre d'informació sobre turisme ornitològic a la Gola on es donarà informació sobre el turisme de natura de la zona, un turisme que cada vegada té més adeptes.

jrv

Turistes/visitants

jrv | 18/08/2010, 14:42

Bò, l'article, Miquel, però la gent que fa feina a hosteleria, i jo que hi he fet feina tenia la mateixa desviació, és a dir,pensar que el turiste/visitant tan sols dona importancia al que està relacionat a l'hotel, però entre molts dels visitants-turistes que saben el que volen i saben pensar i triar per ells mateixos, també n'hi hi ha que volen excursions per la natura mallorquina, observar ocells, fer excursions en barca, en autocar, etc. etc.Coneixer altres llocs que no siguin la barra del bar o la terrassa del hotel. Tal volta aquests son els que tu anomenes "clients".
Aqui és on conjunt de hotelers i organismes públics lligats al turisme fallen des de fa molts anys cronicament...
Opinant del tipus de turista, visc molt aprop del "Puerto Asul" (Ni port ni asul) i tenen tot el dia la megafonia amollant parrafades a tot volum que les senten des de el Puig Major, no se com els hi pot agradar, però no vull opinar sobre gustos, ni de la piscina massificada (STALAG Puerto Azul jo l'anomeno) i només poso l'hotel com exemple, no poso en dubte la qüalitat encara que és un indici del tipus de client...

Joan C

Re: Industries sense clients (Turisme II).

Joan C | 18/08/2010, 08:22

Molt bon article Miquel! Hi Ha moltes coses del funcinament del Turisme que no se saben.

Garci

Re: Industries sense clients (Turisme II).

Garci | 18/08/2010, 08:11

L'especialització i professionalització en totes les feines millora el producte. Crec que tens raó en que l'hoteleria no necessita picapedrers reconvertits, ni la construcció cambrers de temporada.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb