URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

A l'espera de l'informe sorpresa.

Alternativa | 08 Novembre, 2010 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va rebutjar la nostra moció relativa a la realització d’un pla de millora d’aparcaments. Amb els vots en contra de UM-UNPI i PSOE, l’abstenció del PP-UMP i el vot a favor del PSM i el nostre 

Com hem comentat aquesta moció responia a una petició de diferents  representants d’ una sèrie d'associacions  que  ens havien exposat la necessitat  d'aparcaments al municipi, sobre tot al Port de Pollença, per tal d'acollir l' increment de vehicles de l'estiu. La proposta que ens van fer aquests ciutadans era fer un aparcament al costat de la zona humida de la Gola,  una proposta que no compartim i que a més és inviable (és una zona inundable) pel que vam  cercar un alternativa com la que avui presentam al ple.

Com ja vam explicar (veure article) hem calculat que hi ha  nombroses places d'aparcament poc utilitzades, cal obrir passos de vianants entre els aparcaments de la circumval·lació i el centre del Port de Pollença, arreglar i condicionar els aparcaments existents, optimitzar les  zones de carrega i descarrega  i els  guals permanents (570 a Pollença), millorar la senyalització vertical i horitzontal adient, la informació als mapes i internet... Evidentment al ple com vam dir que es tractava de millorar aquestes idees amb altres de la resta de partits i ciutadans.

Aplicant aquestes  mesures es facilitaria a un cost baix la utilització de places d'aparcament que ara ningú utilitza. Per tot això consideràvam fonamental realitzar i executar un pla de millora dels aparcaments.

El debat.

El PSM va votar a favor; recordant el necessari que era el pla de mobilitat i que abans de fer noves infraestructures hem de millorar les que tenim

El grup PP-UMP es va abstenir a partir de dues matisacions.

   - Van dir que no eren partidaris de renunciar a l'aparcament al costat de la zona humida. Un argument que ens va semblar una mica absurd. Nosaltres ens oposam (veure article) però ara parlàvam de millorar el que ja tenim, una vegada fet el pla de millorar  igual més d'un s'adona que no cal fer un nou aparcament i menys per destrossar la zona humida que ara es comença a recuperar.

 - L'altra matisació és que aquest pla de millora havia d'estar emmarcat dins el pla de mobilitat. Compartim aquest argument però ara mateix tenim un pla de mobilitat que diu ben poca cosa d'aquest tema i fer un nou pla de mobilitat llevarà temps, els ciutadans volien solucions per la temporada que ve.

- UM-UNPi i PSOE van a votar en contra i la seva argumentació, en paraules del regidor de policia en  Toni Cifre (PSOE) va ser que tenia dos informes un referent a la zona blava i altre als aparcaments que deien que no calia cap pla de millora dels aparcaments. El comportament lògic i democràtica hagués estat que s'ens haguessin donat aquests informes a la comissió informativa prèvia al ple (les mocions es presenten amb vint dies d'antelació per això entre altres coses). No s'ens van donar els informes ni a la comissió (on no va venir el regidor de policia i ni es van citar), ni al ple, ni encara ara (a pesar de que els hem tornat a demanar).

 Respecte a la zona blava, el regidor va dir que la conclusió del informe és que la zona blava no necessària. Ens alegra aquest informe ja que al ple de maig del 2008 vam presentar una moció demanant la seva supressió, que va ser rebutjada (veure article).

A l'altre informe, segon el regidor, es diu que només es podria millorar l'aparcament del centre de salut del Port, que els aparcaments de la circumval·lació no es troben infrautilitzats (llevats dels que hi ha entre la rotonda de les figueres al camp de futbol),i que la senyalització està bé. Esperam tenir aquest "sorprenent" informe per comentar-ho.

Si això no és infrautilitzar uns aparcaments, ja ens direu.

 


 


Comentaris

Alternativa per Pollença

Condemna

Alternativa per Pollença | 09/11/2010, 14:14

La nostra condemna al nou cas de violència masclista ocorregut avui a Pollença. Un home de 86 anys ha atropellat mortalment la seva companya sentimental, una dona de 50 anys. La parella estava en procés de separació i tenia un fill en comú de 21 anys.

www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/20101109/home-anys-atropella-fins-mort-seva-dona-mallorca/585898.shtml

Alternativa per Pollença

Obres a Gotmar

Alternativa per Pollença | 09/11/2010, 09:18

INFORMACIÓ PÚBLICA DELS PLECS DE CONDICIONS I
CONVOCATÒRIA SIMULTÀNEA DE LICITACIÓ DE L’OBRA RELATIVA
AL PROJECTE ‘REHABILITACIÓ I AMPLIACIÓ DE LES INFRAESTRUCTURES
DE LA URBANITZACIÓ GOTMAR DEL PORT DE POLLENÇA ‘
Ajuntament de Pollença
Num. 24079
INFORMACIÓ PÚBLICA DELS PLECS DE CONDICIONS I
CONVOCATÒRIA SIMULTÀNEA DE LICITACIÓ DE L’OBRA RELATIVA
AL PROJECTE ‘REHABILITACIÓ I AMPLIACIÓ DE LES INFRAESTRUCTURES
DE LA URBANITZACIÓ GOTMAR DEL PORT DE POLLENÇA ‘
Aprovat per acord de la Junta de Govern Local en sessió celebrada dia 15
d’octubre de 2010 el plec de condicions econòmiques administratives que ha de
regir la contractació de l’obra relativa al projecte ‘Rehabilitació i ampliació de
les infraestructures de la urbanització Gotmar del Port de Pollença ‘, redactat per
l’enginyer municipal Miquel Amengual Buades, s’exposa al públic per un termini
de cinc dies naturals a comptar a partir del dia següent a l’anunci d’aquest
edicte en el BOIB (4 de nov) per tal que s’hi puguin presentar reclamacions.
Simultàniament s’anuncia la licitació.

Alternativa per Pollença

Re: A l'espera de l'informe sorpresa.

Alternativa per Pollença | 09/11/2010, 08:21

El Refugi d'Animals de Pollença demana que
féssiu saber a na Josefina que donau suport a la seva tasca amb els
animals, li podeu
escriure a refugifina@refugifina.org.

jrv

Fil directe

jrv | 09/11/2010, 08:08

No seré jo que critiqui el fil directe, tan sols tinc dubtes referent a si hi ha "filtre", o si surt tot el que la gent hi aboca.
Simplement és una mostra del que hi ha pel mon pollenci, la realitat. Pot no agradar-nos la realitat, però benhaja qui ens la mostra, perque així podem contribuir a canviarla.
I la meva reflexió es que han passat molts anys de les cavernes, però hi ha gent que poc ha evolucionat, o gens cap a la justicia , el seny i altres qualitats o virtuts que ens pensem tot hom comparteix, i no és així.
Gent que s'escuda darrera l'anonimat per dir bajanades i atacar causes nobles? RES DE NOU. Tan sols posar-hi cuiro.

Pepe

Re: A l'espera de l'informe sorpresa.

Pepe | 08/11/2010, 20:59

Les crítiques al refugi d'animals al fil directe són simplement menyspreables. Però tranquil Miguel recorda que en Guillem Cifre de Colonya es va acabar suïcidant.

Miquel Sánchez

Re: A l'espera de l'informe sorpresa.

Miquel Sánchez | 08/11/2010, 09:50

Em sembla molt greu escudar-se a l'anonimat per fer unes declaracions totament fora de lloc.

Em referesc a la secció del PiP "fil directe", ja no em sembla ètic aprofitar l'anonimat per fer crítiques, però per fe acusacions em sembla molt greu.

El refugi d'animals de Pollença ha sortit enguany per les principals televisions europees com mostra del que s'ha de dur i gestionar el tema dels animals de companyia, i és l'enveja de tots els regidors de medi ambient no just de l'illa de Mallorca si no també d'altres indrets.

Com diu aquesta persona els turistes no lladren, però s'engaten com xots i foten unes escandeleres de por a les "tantes" del vespre a les piscines de les "VILLAS", i el refugi mai els ha criticat ni ha dit res al respecte.

Si els animals no poden estar al camp, Els duim a la Plaça Major?

Pepe

Re: A l'espera de l'informe sorpresa.

Pepe | 08/11/2010, 08:46

La pena és que pel camí s'ha perdut molt de temps, d'esforç i de doblers.
Les coses podien haver estat diferents.
Es podia haver fet un pla de mobilitat per la millor empresa ( amb un negociat amb publicitat),amb participació del ciutadans i haver pres una decisió política fonamentada en dades i idees.

Garci

Re: A l'espera de l'informe sorpresa.

Garci | 08/11/2010, 08:15

Al final es demostren moltes coses que nosaltres ja hem proposat. Començant per la necessitat de llevar la zona blava, seguint per la rescisió del contracte a l'empresa que ha fet (o no fet) el pla de mobilitat, o aprovant les propostes de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de Mallorca.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb