URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preocupació pel calvari

Alternativa | 23 Desembre, 2010 07:00

Al ple d'avui presentem una moció a la que demanem al ple que doni suport a la petició del rector al Bisbe demanant la rescissió del contracte de l’actual arrendatari de la casa i quiosc del Calvari, i que es faci un nou contracte en el que l’arrendatari sigui directament el donat, que és el que va permetre els permisos municipals inicials.

Com recordareu, al local aferrat a l'ermita del Calvari hi viu un donat, Carlos i la seva família. Aquests s'encarreguen d'obrir l'ermita i tenir-ho tot ben net. Per a la seva subsistència també podien obrir el quiosc del costat. Però des de fa més d'un any l'arrendatari ha acomiadat al donat del quiosc i també està intentant fer-ho fora de la casa (temes que es troben als jutjats). 

Després de tenir una entrevista amb l'actual rector de la Parròquia, aquest ens va informar de que compartia els nostres arguments de fer complir el contracte d'arrendament (l'arrendatari ha de ser el donat; ha de viure a la casa i s'ha d'encarregar de l'ermita), i que ja havia demanat la rescissió del contracte de l'actual arrendatari  al bisbat, però que estaria bé tenir el suport del ple a aquest tema per major agilitat del mateix.

Els motius legals de la petició  són que l'actual arrendatari incompleix el contracte: ja no viu a la casa ni s’encarrega de la neteja de l’oratori, plaça i dependències (estipulació 3ª), ni té obert  al públic l’oratori (estipulació 4ª), sinó que va contractar a terceres persones per fer aquesta feina, l’actual donat que viu amb la seva família a la casa, incomplint d’aquesta manera l’estipulació 5ª del contracte; “l’arrendatari no podrà traspassar l’activitat ni el local a tercers”. A més a més  també incompleix la llei d'arrendament ja que al 2009 l'arrendatari va canviar l’activitat del contracte afegint a la de quiosc la de restaurant sense permís del bisbat.

Aquest tema és urgent ja que el donat i la seva  família viuen des de fa més d'un any una difícil situació, ja que  l’arrendatari els va llevar la seva principal font d’ingressos (la seva feina al quiosc) i els vol desnonar (aquests dos temes són als jutjats). I, malgrat això, el donat i la seva dona han seguit obrint i mantenint net l’oratori, feina reconeguda i valorada per veïns, membres de la cofraria i el rector de la Parròquia.

L'Ajuntament s'ha d'implicar a aquest tema ja que quan va donar llicències a la casa i el quiosc (1993)  era amb la idea de que el mateix pogués servir per ajudar al manteniment d’una família per mantenir obert i net tot l’any un lloc tan emblemàtic i històric com l'Ermita del Calvari, que juntament amb les escales del Calvari, és un lloc catalogat com Monument Històric Artístic i un dels monuments més visitats del municipi.

Articles anteriors:

http://alternativa.balearweb.net/post/75436
http://alternativa.balearweb.net/post/73673

 A l'esquerra, la casa i el quiosc on viu el donat i la seva família.


 

 

Exposició de motius.

Atès que al seu dia es va construir al costat de l’Oratori una casa per servir d’habitatge al donat, persona encarregada de l’obertura i neteja de l’Oratori i de la plaça del mateix. Que l’any 1993  l’Ajuntament va concedir llicència per fer a l’edifici un quiosc, i que a 1994 l’Ajuntament  va autoritzar l’activitat  de quiosc  públic amb la idea de que el mateix pogués servir per ajudar al manteniment d’una família per mantenir obert i net tot l’any l’oratori (fins aquell moment només s’obria per aconteixements puntuals).

Atès que l’any 2000, quan al primer donat no li va interessar renovar el contracte, es va fer un segon contracte que està sent incomplet per l’arrendatari, que ja no viu a la casa ni s’encarrega de la neteja de l’oratori, plaça i dependències (estipulació 3ª), ni té obert  al públic l’oratori (estipulació 4ª), sinó que va contractar a terceres persones per fer aquesta feina, l’actual donat que viu amb la seva família la casa, incomplint d’aquesta manera l’estipulació 5ª del contracte: “l’arrendatari no podrà traspassar l’activitat ni el local a tercers”. Al que podem afegir que a 2009 va canviar l’activitat de l’ermita afegint a la de quiosc la de restaurant.

 Atès que fa més d’un any que el donat i la seva  família que obri i manté net l’ermita del Calvari viu una difícil situació ja que l’arrendatari els ha llevat la seva principal font d’ingressos (la seva feina al quiosc) i els vol  desnonar. I que a pesar d’això han seguit  obrint i mantenint net l’Oratori. Feina reconeguda i valorada per veïns, membres de la cofraria i el rector de la Parròquia.

Atès el valor emblemàtic i històric de l'Ermita del Calvari, que juntament amb les escales del Calvari, és un lloc catalogat com Monument Històric Artístic i un dels monuments més visitats del municipi.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació, si procedeix, la següent proposta:

 

Proposta d’acord.

- Donar suport a la petició del rector al Bisbe de la rescissió del contracte de l’actual arrendatari de la casa i quiosc del Calvari, i que es faci un nou contracte en el que l’arrendatari sigui directament el donat, que és el que va permetre els permisos municipals inicials.

 

- Donar còpia d’aquest acord al rector de la Parròquia pel seu trasllat al Bisbe.

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Preocupació pel calvari

Miquel Sánchez | 26/12/2010, 14:55

No, no i no, per molt que insistiu no convidarem a coca i moscatell

Pepe

Re: Preocupació pel calvari

Pepe | 26/12/2010, 12:38

Gràcies JRV, estic segur que tu i la resta de l'assemblea m'avisareu si qualque vegada em deix arrossegar a l'electoralisme que tan de mal ha fet a la política.

JRV

Pindaro

JRV | 26/12/2010, 12:02

Si per qualque cosa col·labor amb Alternativa, és perque es un grup de gent, i especialment en Pepe, que està fora del mercadeig de vots, i fora de l'electoralisme , que crec que és nefast. Així que les "amenaçes" "ahora te voto, ahora no te voto", entren per una orella i surten per l'altre. Una altra cosa és la crítica, a favor o en contra del que fa en Pepe i Alternativa, que tan a favor o en contra, s'escolten i és tenen en compte.
Per tant, anar a Pepe amb això de " si no me ries las grqacias, no te votare", és perdre el temps. El rigor i l'ètica son una altra cosa.

Pepe

Re: Preocupació pel calvari

Pepe | 25/12/2010, 20:52

A mi tampoco me gustó nada el tono de tu primer comentario. Al menos al mío hay un buen número de datos - argumentos.

La edad no es ninguna garantía para no liarse,yo espero hacerlo por muchos años, porque eso querrá decir que no soy dogmatico, que dudo, que hago cosas y que me equivoco...

No hace falta que me hables de tu voto en cada comentario. Cada voto es importante,pero no esperes de mi la hipocresía de decirte lo que quieres oir y no lo que pienso.
Felices fiestas.

Pindaro

Una de tonos átonos.

Pindaro | 25/12/2010, 19:59

Garci me gusta tu tono, Pepe no me gusta el tuyo en absoluto ( te puedo garantizar que a mis 55 años ya no me lio, ni me lian!!!). Bueno al menos ya sabria a quien votar de ambos. Salud , Republica y almagato.

Garci

Re: Preocupació pel calvari

Garci | 24/12/2010, 15:14

Jo crec que és normal el que diu en Pindaro. I crec que és normal perquè l'Església Catòlica s'ha guanyat a pols l'animadversió de molta gent i més encara de gent d'esquerres. És normal que sobti que un partit d'esquerres estigui d'acord amb l'església i amb un capellà de dretes.

Però també és normal perquè tal vegada Pindaro no coneix la dinàmica de la política municipal i tampoc coneix el cas de Carlos i la seva família.

Carlos, un treballador, ha estat acomiadat del seu lloc de feina per una persona que "presumptament" vols especular amb el quiosc on ell treballava. I també el volen fer fora de la casa del donat. I aquest treballador, que té el suport de CCOO, també té el suport de l'Església i d'Alternativa per Pollença. I tant de bo, el PP, UM, PSOE, PSM, etc. també li donessin suport.

A que no és tan mal d'entendre?

Pepe

Píndaro

Pepe | 23/12/2010, 23:38

Hola Píndaro, se ve que es fácil horrorizart, contestando a tu escasamente argumentado comentadrio

1.- No sabemos que es eso de electoralismo; demostramos que hacemos el mismo trabajo de principio a fin de legislatura, procurando mantener una línea coherente y lógica. En el caso de este tema continuamos con un trabajo que empezamos hace más de un año y que nos llegó a través de Comisiones Obreras (lo digo para que te sigas horrorizando).

2.- Si algo tenemos claro es que no somos dogmáticos y no tenemos ningún problema en hablar con quien nos lo pide sea de los nuestros o un cura ideológicamente muy alejado de nosotros.

3.- Plantear una desamortización tal como dices y tal como está el patio (con un gobierno que no se ha atrevido a presentar la ley de libertad religiosa) no creó que sea muy efectivo. En el Calvario no hay ningún cura y nunca hemos pedido llevar crucifijos de ninguna iglesia. Respetamos las creencias de todos los ciudanos en su casa y en sus lugares de culto, sean cristianos, musulmanes, ateos ...Otra cosa es poner crucifijos en un lugar que nos representa a todos como el salón de plenos.

Pienso que el que lleva un lío importante eres tu Pindaro.

Salud, República y alegría.

Miquel Sánchez

Re: Preocupació pel calvari

Miquel Sánchez | 23/12/2010, 19:37

Pindado, no van por ahí los tiros, y primero son las personas.

Pindaro

????

Pindaro | 23/12/2010, 18:52

Colega!!!!! Me teneis horrorizado, no se si puro electoralismo o se ha desmagnetizado vuestra brujula, la izquierda laica y anticlerical se reune con el representante del Vaticano en Pollença, para tratar asuntos de su incumbencia;pero bueno habeis perdido el norte o que? lo que hay que hacer es solicitar la reversion de la propiedad al Municipio, sacar al crucifijo y al cura del calvario , dar trabajo a la familia que alli vive y punto pelota. Que llevais un lio de tres pares de cojones!!!!, si tenia claro a quien votar , flaco favor haceis a mi voluntad. Salud y República

Garci

Re: Preocupació pel calvari

Garci | 23/12/2010, 08:32

Això ha passat quan s'ha intentat treure un benefici econòmic d'una cosa que hauria de servir per al manteniment de la família que cuida l'entorn.

Esperem que prest es solucioni el tema per a bé.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb