URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Moltes preguntes sense resposta.

Alternativa | 01 Febrer, 2011 07:00

Continuam narrant el darrer ple on els tres grups de l'oposició vam demanar la retirada de les competències de jardineria al regidor Martí Ochogavia, moltes preguntes i poques respostes.

Fa pràcticament tres anys, al març de 2008 (veure article), a Alternativa ja vam registrar un escrit a l’Ajuntament on denunciàvem el perill dels abocaments de restes de poda que es feien habitualment al solar municipal  de Llenaire, tenint en compte que Pollença  era un àrea afectada pel becut vermell. I demanàvem les mesures, tan aviat com sigui possible, per dificultar aquests abocaments. Ni van fer cas a aquella denúncia ni ens van contestar mai i la pregunta seria per què?

Als darrers plens hem demanat al regidor de jardineria sobre la seva gestió de la plaga del becut vermell. Al ple d'octubre de l’any passat el regidor no va ser capaç d'assegurar-nos que es disposés de tots els permisos al solar de Llenaire i va reconèixer que la Conselleria d'Agricultura havia demanat un millor control. Al mateix ple va dir que els particulars llevaven restes de poda a la deixalleria a través d'una empresa, i s'asseguren que vénen totes desinfectades. Però l’informe de medi ambient que ens van donar el mateix dia del ple diu que les palmeres infectades que va detectar la Direcció General d’Agricultura a la seva darrera inspecció presumiblement venien de palmeres de particulares recollides a la deixalleria.

El regidor va assegurar al ple que cada mes són esquitades totes les restes de poda de Llenaire amb tres productes i que no quedava cap resta de becut. Però això no és veritat igual que no és veritat com va declarar el regidor a TV Mallorca que fa més de mig any que es plastifiquen les palmeres afectades. Tenim nombroses fotografies i vídeos que demostren que el solar és actualment un planter de becuts vermells. 

Ha comprovat ja el regidor de jardins si el solar de Llenaire té tots els permisos i autoritzacions requerits? Per què molt de particulars no coneixien aquesta possibilitat de llevar les restes de poda a la deixalleria? Per què al ple d’octubre va parlar d’una empresa que feia d’intermediari i al ple de novembre va dir que eren els particulars els que la llevaven directament? Quan parla el regidor de que s’asseguraven de que totes les palmeres venien desinfectades? Com s’asseguraven?

Al ple de desembre responent a una pregunta nostra el regidor de jardins va dir que havia triat a l’empresa del seu gendre per col·laborar amb l’Ajuntament en llevar les palmeres després de fer un negociat sense publicitat perquè l’import de la feina no arribava a 4.000 euros.  Després va declarar a la premsa que aquesta empresa "era la única que había ido al cursillo del Becut Vermell,  para podar y llevar al solar los restos de las palmeras municipales infectadas sin mediar contrato alguno «porque era urgente actuar."

Després de tres anys d’extensió de la plaga com pot excusar-se ara en la urgència per no fer una contractació pública com marca la llei i que s’hauria d’haver fet fa temps? Per què va mentir a la premsa i va dir que aquesta empresa era l'única que tenia el curs per fer la feina? Per què no ens mostren les factures, els expedients o el que hi hagi del que han gastat en aquest temps? Que volen amagar? El dissabte van informar a la premsa que als darrers anys s’han gastat 100.000 en la plaga? Quants d’aquests doblers han anat a l’empresa privada?

Igual li sembla molt radical al senyor regidor de medi ambient però volem que les tasques de control de la plaga siguin realitzades per una empresa contractada mitjançant un procés de negociat amb publicitat garantint els preus més ajustats i la millor feina possible.

Palmeres afectades per la plaga al Port de Pollença.

 

Comentaris

Garci

Re: Moltes preguntes sense resposta.

Garci | 01/02/2011, 18:40

La solució que ha demanat Alternativa per Pollença l'hem expressada en bastantes ocasions, però per si hi ha algun dubte:

- Cal actuar segons el protocol marcat per la conselleria.

- Cal buscar ajudes a institucions extramunicipals (Consell, Govern de les Illes, Govern d'Espanya) per ajudar a les persones afectades que no poden fer front a l'elevat import del tractament i destrucció de les palmeres infectades.

Esper haver-me expressat correctament.

María

Becut

María | 01/02/2011, 18:09

Idor a mí sí que me agradaría que me donás la sol.lució el que ho ha gestionat, gastat el doblers i la feina que teòricament ha feta. Es ell qui ha de donar sol.lucions, s´el paga per aixo. Lo que espera es que la brusca passi i a una altra cosa papallona. Per qué putes no plega?, supós que la paraula dignitat deu pensar que es tracta de una marca de detergent o producte similar, o sigui que no l´hi sona de rés, com a molts dins aquest Ajuntament.

Miquel Sánchez

Re: Moltes preguntes sense resposta.

Miquel Sánchez | 01/02/2011, 16:50

Pindaro sobre el picudo, pues hacer lo que han hecho otros municipios, hacer lo correcto, no soy ni jardinero ni técnico, así que no voy a entrar en detalles porqué nos los sé, para eso están los profesionales.

Pepe

Re: Moltes preguntes sense resposta.

Pepe | 01/02/2011, 16:43

Hola Píndaro, el tema és important i com diu en Garci encara ens resta informació i alternatives que donarem a aquest blog. L'article de demà és sobre altre tema i el d'ahir encara que relacionat crec que va més enfora del tema del becut.

Respecte a l'interès sobre aquest blog les fredes estadístiques diuen que en aquest moment i des de fa dies és el blog més actiu de balearweb.

Garci

Re: Moltes preguntes sense resposta.

Garci | 01/02/2011, 16:30

Tranquil Pindaro, que demà ja passam a un altre tema. Però havíem de deixar ben clar i explicat tot el tema. Que segurament no quedarà aquí.

Pindaro

que pesadez!!

Pindaro | 01/02/2011, 15:32

Que Martin es mas malo que la peste, ya ha quedado mas que claro, pero vais a estar todos los dias hablando de lo mismo??, porque este blog empieza a perder interes. Y por cierto aportais alguna solución a lo del picudo? porque aunque se vaya Ochogavia ( cosa que no hara) el bicho va a seguir destruyendo o ya teneis la solución? seria interesante conocerla. Ala salud!!

joan

molt bé

joan | 01/02/2011, 13:40

Enhorabona per la vostré feina.
Un que ha canviat la domiciliació de la seva nomina.

María

Moltes preguntes sense resposta

María | 01/02/2011, 13:10

Jo crec que ja no hi ha sospites, son veritats com punys tots aquests merders, la famil.lia per en mig, tongos, embutxacamentes, hago lo que me pasa por los reales y con el beneplácito de..., i lo més fotut és que hi ha un munt de gent que xerra per darrera, que está farta i que no fá res (inclós els seus palmeros, que al costat seu n´hi ha que no el poden veure). Volem papers i justificacions de cóm és guanyan el sou que pagam tots.

Garci

Re: Moltes preguntes sense resposta.

Garci | 01/02/2011, 09:38

És increïble que presentem les preguntes per escrit uns dies abans del ple i no obtinguem resposta. Si tot està en ordre, no hi hauria d'haver problema en contestar, no? D'aquesta manera el que fan és crear sospites en la seva gestió del tema.

Supòs que és més senzill recitar gloses que contestar al que se'ls hi demana.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb