URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Opacitat per transparència

Alternativa | 06 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta legislatura cal canviar l'opacitat per la transparència.

El dret a la informació, que la majoria de democràcies europeus d’una forma o altre tenen regulat, a Espanya no existeix, i  és el país més gran de l'Unió Europea sense Llei de Transparència (una promesa  del PSOE des de 2004 que no ha complit). Aquestes lleis faciliten que els ciutadans puguin tenir accés a tot tipus d'informació que es trobi en poder de qualsevol autoritat pública o de qualsevol entitat privada que realitzi funcions públiques. Inclús els representants polítics trobam, com ha estat el nostre cas aquesta legislatura, moltes dificultats per accedir a la informació sol·licitada.

Dins la idea de transparència defensam una sèrie de punts al nostre posicionament sobre pactes que han trobat el suport de la Lliga, el PSOE, el PSM i Esquerra però que no han tengut el suport del Partit Popular:

El PP ha mostrat la seva reticència a publicar els béns patrimonials i d'ingressos dels càrrecs públics. A la legislatura passada ja vam presentar una moció en aquest sentit.  (desembre de 2008 aprovada però només amb caràcter voluntari). No inventam res: a municipis com Sevilla, Getafe o Vigo ja s'han fet públiques a les pàgines web municipals les declaracions de Béns patrimonials i activitats dels càrrecs electes. Si els regidors no tenen gens a amagar, no haurien de tenir cap problema amb la publicació dels seus bens.

En compliment d'aquesta idea de transparència i en compliment del pacte anticorrupció , el nostre regidor, Pepe García, a va publicar la seva declaració de béns patrimonials, a la campanya electoral. Ara publicam el patrimoni del nostre nou regidor, Miguel Sánchez.

Tampoc entenem la reticència del PP a realitzar una auditoria. Consideram imprescindible que ciutadans i polítics tinguem un coneixement exacte de la  situació econòmica de l'Ajuntament. Ara mateix parlam d'un deute de més de déu milions d'euros a curt termini. Un deute resultat de despeses sense control ni previsió, i que ens obliguen a fer un pla de sanejament que ens tocarà de ple a tot el poble i que a més coincideix amb la pitjor època econòmica del país. Els ciutadans tenen dret a saber com estam i que ha passat. Cal netejar el mal funcionament passat, fer una auditoria i mirar endavant. 

Del blog al cabo de la calle

Comentaris

Pepe

Re: Opacitat per transparència

Pepe | 08/06/2011, 21:53

Tugut no crec que la publicacio dels bens sigui una qüestio demagògica. Aquests dies tots els regidors hem de presentar les declaracions a l'Ajuntament per llei i qualsevol ciutadà pot demanar la seva consulta. Publicar-les no és ni més ni manco que facilitar aquesta consulta. Un tema que a altres països ni es discutiria.

Hi ha com en Matas que diuen que han pescat un "tauró palacete" només amb una canya.

jrv

????

jrv | 07/06/2011, 16:48

La Lliga de Delfos?

Moral

pasat

Moral | 07/06/2011, 16:47

Pasat moral?
Imputats de Pollença com Antoni Oliver i Damia Vida?

corrUMPPció

passat moral

corrUMPPció | 07/06/2011, 16:29

A mi me preocupa, també el de na Munar, Miquel Nadal, Jaume Matas, Rodrigo de Santos...

Tofolet

moral

Tofolet | 07/06/2011, 14:31

JRV -- El passt moral només t'importa de segons quí
Den Jaume Font, lider de la lliga veig que no t'importa gens

jrv

Humor

jrv | 07/06/2011, 12:05

Certement que la declaració de bens no és un indici definitiu, però pot ser un element mes per acostar-se al grau d'honradessa i honestetat d'un polític.
Bo el símil de la pesca...

turgut

Re: Opacitat per transparència

turgut | 07/06/2011, 12:00

Jo lo que vaig dir es que me costava creure, però si ell me diu que es aixi, res a dir.
En tot cas, tambe li deia que m'importa poc. La publicacio dels bens es una questio demagogica, els que creuen que tenen poc ho diuen i els que creuen que tenen mes no. Es com els que van a pescar, tant si dus molt com si dus poc, sempre has de dir que no piquen.

jrv

Disculpes

jrv | 07/06/2011, 11:19

Tens raó, Turgut, no ho sé sobre tu. Disculpes sinceres. Però si se del que expresses sobre Miquel Sànchez, segurament amb la mateixa ignorància de la meva. Tal volta te poguesis aplicar el mateix comentari que hem fas a mi.

turgut

Re: Opacitat per transparència

turgut | 07/06/2011, 05:28

JRV, i tu que putes saps per lo que he hagut de passar jo i per lo que pas.

jrv

Transparéncia

jrv | 07/06/2011, 04:50

Aquestes reticències a declarar els bens, amb argumentacions enrevesades, a mi s'hem fan sospitoses, aquesta resistència a la transparència. Igualment això de que la vida antes d'entrar en politica no interessa a ningú, tampoc ho veig convenient, me refereixo a les malifetes que pugui haver fet una persona, a la seva trajectòria moral, i quan dic moral, no me refereixo a sexe, religió, es a dir, a coses íntimes, però si fiscals, penals, questions que poden donar un indici de la catadura d'una persona que després ha de manejar diners públics.
A Turgut se li nota que no ha hagut de passar massa pena per tirar endavant a la vida(millor per ell!). Miquel Sànchez, descendent d'immigrants de la primera hora, s'ho ha hagut de currar.
El que demostra que una cosa es la teoría, i l'altra la pràctica.

María

Guanys

María | 06/06/2011, 20:53

També haurian de publicar lo que se guanya sense anar a fer feina (alguns ho han fet, que no compareixen per la feina mai, però sí que el ingressen la nómina, i alguns d´ells tornarán a ocupar un cárrec públic a l Ajuntament, idor, paga beneït)

María

Guanys

María | 06/06/2011, 20:53

També haurian de publicar lo que se guanya sense anar a fer feina (alguns ho han fet, que no compareixen per la feina mai, però sí que el ingressen la nómina, i alguns d´ells tornarán a ocupar un cárrec públic a l Ajuntament, idor, paga beneït)

Miquel Sánchez

Re: Opacitat per transparència

Miquel Sánchez | 06/06/2011, 14:22

Turgut, doncs són 407 euros, els sou de mileurista no dona per molt més i més quant estàs pagant un pis i es mira el compte prop del final de mes.

Pepe

Re: Opacitat per transparència

Pepe | 06/06/2011, 14:14

J. Serra. estic totalment d'acord amb el tema de publicar tots els salaris, dietes i demés despeses de tots els regidors(transport,mòbils...).
I per la meva part ja l'he fet fa temps; he cobrat 400 euros mensuals dels que m'he quedat 105 i la resta ha estat per despeses del partit.

Garci

Re: Opacitat per transparència

Garci | 06/06/2011, 12:58

La publicació dels bens no garanteix res, només és un gest de bona voluntat, transparència... sempre es poden amagar coses.

Per altre banda, el que diu Turgut és molt lògic. Nosaltres publicarem els nostres bens al principi i al final de la legislatura. Així podràs fer la comprarativa. I també som partidaris de publicar els salaris, dietes, etc. I de tota factura pública (evitant anar contra la llei de protecció de dades, és clar).

J.Serra

Bens...

J.Serra | 06/06/2011, 12:54

Salutacions, lo dels bens està molt bé, però sempre seria com una demostració d'inocència per un cas de sospita eterna en la política, y nosé fins a quin punt és moral fer públic les teves intimitats, encara que siguin intimitats immobles. Tanmateix, si un juga brut, ja sap com trescar dins la alegalitat del dret per a que no esdevenguin al seu nom les propietats il.licites.Al que jo estaria d'acord és a publicar tots els salaris, dietes i demés despeses de tots els regidors(transport,mòbils...) això si que ho hauria de tenir clar el que paga, que som tots nosaltres!! Venga

turgut

Re: Opacitat per transparència

turgut | 06/06/2011, 12:47

Jo crec que l'important no es publicar els bens, sino l'increment dels bens abans i despres de ser regidor. Els bens que te cadascú abans d'entrar a la vida pública no tenen perquè ser publics.
A jo sincerament me costa creure que en Miquel Sanchez, tengui només 407 euros a un compte corrent per passar el mes. No dic que sigui mentida, però me costa de creure. De totes formes es ben lliure de dir el que té, a jo no m'importa. M'importaria mes sabre el que ha guanyat mentres ha estat carrec public. I alerta, no dic que no s'hagin de guanyar doblers, sino que els guanys s'han de fer publics. La vida de cadascu abans de ser pública, no li importa a ningu.

Garci

Re: Opacitat per transparència

Garci | 06/06/2011, 11:42

Seria important que es publiquin a la web municipal, que és l'organisme difusor de les informacions oficials de l'ajuntament i els seus organismes. De totes maneres, ningú més que els nostres regidors han fet menció de publicar els seus bens.

jrv

Declaració de bens

jrv | 06/06/2011, 11:26

Atès que TOTS els partits politics de Pollença, amb seudònim so sense, fa anys que venen publicant a aquest blog les seves opinions, critiques, debats, disputes, etc., no crec que l'administrador d'aquest blog tingui inconvenient en publicar la declaració de bens dels 15 regidors i regidores que queden per fer-la pública, atés que , a part del PSM, que suposo que tampoc tindria inconvenient, ni hi ha mes blogs que aquests dos...

Ichigo

Entrevista del dilluns

Ichigo | 06/06/2011, 10:10

Trec la entrevista d'un personatge d'avui, Thomas Pogge. I parla del repartiment de riquesses entre rics i pobres: www.adn.es/lavida/20110606/NWS-0142-revolucion-politica-viable.html

Garci

Re: Opacitat per transparència

Garci | 06/06/2011, 10:10

"Lo dels pactes" encara està en l'aire. Ningú té res firmat ni acordat. D'aquí a dia 11 hi haurà moltes reunions supòs.

Miquel Bennàssar

PACTES

Miquel Bennàssar | 06/06/2011, 09:51

Ja ho teniu clar lo dels pactes??

Per cert, hi ha certs personatges de pollença, que se fiquen per tot, el cas d'un senyor que es poli tutor, el poli bueno, que ara està amb els dela lliga, segurament voldrà assegurar-se el seu lloc a palma, igual que na malena a inca. Al final està tot clar, más de lo mismo, i en lloc d'anar pen vant nam pen rera.

Idò, què us pensàveu???

Ichigo

Re: Opacitat per transparència

Ichigo | 06/06/2011, 09:26

Clarament, fa 7 anys tota la gent deia "¡No nos falles!", i en resposta ZP deia "No os preocupéis". Ara ja sabem que el que va dir allò va ser un cagarro, un fail. I per incomplir les seves promeses, hi haurà de pagar-ho just per pecador.

Garci

Re: Opacitat per transparència

Garci | 06/06/2011, 08:52

Crec que fer com en Miquel i en Pepe i mostrar els seus bens per demostrar transparència i el possible enriquiment durant aquesta legislatura no hauria de ser un problema per a cap càrrec públic.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb