URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Primera reunió de la comissió de la crisi

Alternativa | 05 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Després de més de mig any  d’aprovar per unanimitat la nostra moció, signada també pel PSOE, PSM i Esquerra, relativa a la creació d’una Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi, a la fi el regidor de Serveis Socials es va decidir a convocar-la el passat dimecres 28 de novembre. Després de que haguessin advertit al regidor de que si no  convocava la comissió al mes de novembre plantejariem a la resta de partits de l’oposició la presentació d’una moció per la seva reprovació (articles; Comissió d’avaluació i seguiment de la crisi. i Vergonyosa incompetència del regidor de Serveis Socials).

 A pesar de que el regidor havia tingut mig any per convocar la reunió i a pesar de que els regidors de l’oposició l’haviam demanat fer la reunió d’hora baixa per facilitar la nostra assistència, la reunió es va fer a les 13:00 el que va impossibilitar la presència de la majoria dels portaveus dels grups municipals de l’oposició. Només vam poder assistir en Nadal d’UMP i el nostre portaveu. Per l’equip de govern eren el regidor de Serveis Social i la primera tinent de batle. A més a més havia el gerent de la residència, el tècnic d’educació, i les treballadores socials de Pollença i el Port de Pollença i membres de la Plataforma contra la Política de la Por.

El primer punt que es va tractar és sobre quins membres havien de formar part de la comissió. Es va proposar convidar a la participació de la coordinadora del Centre de Salut , de representant de l’església (a Ca les monges s’està repartint menjar entre els més necessitats), empreses privades (hotelers, comerciants...), Agent de Desenvolupament Local, mediadora cultura, associacions de veïns. Es tracta de fer una comissió oberta i participativa.

El segon punt va ser atorgar funcions a la comissió. El regidor de serveis socials va proposar recollir menjar i fer grups de voluntaris per ajudar a les persones majors. La veritat que ens va sonar a una visió dels serveis socials més propera a la caritat propagandística que al que pensam que ha de ser aquesta comissió. La majoria de participants a la Comissió vam considerar que abans de fer cap actuació   caldria recollir informació dels problemes que havia realment al municipi (entre altres coses es va parlar de fer una enquesta)  i després fer un pla d’actuació, incidir en les mateixes plantejant objectius reals . És més pensam que després de mig any per convocar la reunió es podia haver portat aquesta informació a la primera reunió. Només es va aportar un full amb dades demogràfiques i laborals. D’aquest full només es poc destacar que:

Pollença ha perdut entre 2009 i 2011. 1.146 persones.

Al 2011 la població activa era de 5680 persones de les quals havia 973 persones aturades , la majoria homes de 25 a 44 anys i del sector de l’hosteleria.

El tercer punt era el de precs i preguntes.

El regidor va insistir en que la crisi a Pollença estava controlada gràcies a la xarxa familiar social que sostenia  als ciutadans que passaven dificultats i que el dia a dia de l’àrea de Serveis Socials anava bé, encara que després es contradeia i deia que tenien molt de feina i que la comissió no podia suposar una major carrega de feina. Respecte a la xarxa familiar li vam raonar que havia gent de la península que no tenia aquesta xarxa i que com la crisi va a més s’ha de preveure que aquesta xarxa cada vegada va tenir més problemes.

Vam demanar a les treballadores socials pels problemes que es trobaven. Ens van dir que tenien vint consultes setmanals de tot tipus. Què entre els problemes greus que havien detectat es trobaria la població immigrant sense targeta sanitària, i els problemes a l’hora de pagar lloguers ( de moment sembla que no hi ha problemes de desnonaments).

Finalment es va acordar fer una nova reunió en gener, a la qual tant des de l’àrea de serveis socials com de la resta de convidats es puguin aportar dades que permetin fer un pla d’actuació.

Esperam que el regidor de serveis socials es prengui més seriosament aquesta comissió i que la propera reunió sigui realment en gener i no sigui de matí, per facilitar la presència i participació de tots els grups. Però sobre tot esperam que a la mateixa vingui amb la feina feta i informació completa per preveure i actuar als problemes que la crisi està provocant al municipi.

A l’enllaç teniu el Pla Municipal dels Serveis Socials (2010-2013) que s’ens va facilitar fa temps.

 La nostra admirada Mónica Oltra de Compromís denuncia els impagamaments i impediments del govern del PP a l'accés a la Renda Garantida de Ciutadania a les persones més necesitades. La diputada del PP, María del Pilar Sol, deixa al descobert la ideologia del seu partit, que tan bé va resumir la diputada del PP en el Congrés, Andrea Fabra. 

 

Comentaris

Alternativa

Diario de Mallorca

Alternativa | 05/12/2012, 21:00

Bibliotecarios durante un día
Jóvenes de Prodis han compartido la organización del trabajo durante una jornada en Can Torró.
www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/12/05/bibliotecarios-durante-dia/812584.html
Enhorabona a PRODIS per 20 anys de bona feina.

Pere

Re: Primera reunió de la comissió de la crisi

Pere | 05/12/2012, 18:11

Cert Joan C.c., es increible com en aquest poble pareix que ens oblidam que ens governen militans del PP. El mateix partit polític de personatges com en WERT o en José Ramón Bauzà. Aquesta gent actua en total naturalitat, sense perjudicis i explica la situació sense cap tipus de complexe. Hi ha una anecdota que me pareix bona: Va el Batle de Pollença i veu pel carrer a una persona que coneix i li diu diu "Com va, hi ha res de nou?", la persona li contesta: "home, el poble se´n va a norris, la meitat de la població no té feina i el que en té aviat ferà ull, el govern dels teus compays de partit ens fiblan a impostos i cada día els mitjans de comunicació espanyols ens ridiculitzen i ens tracta com una subcultura.....per lo demés no hi ha RES DE NOU!!".

Joan C C

Re: Primera reunió de la comissió de la crisi

Joan C C | 05/12/2012, 14:06

Molt poca sensibilitat i poc interés per saber com afecten les retallades del seu propi partit ales persones més necesitades.

Alternativa per Pollença

Re: Primera reunió de la comissió de la crisi

Alternativa per Pollença | 05/12/2012, 08:44

Avui a les 19:00 Tertúlia de Polítics a ràdio Pollença

Biel T.

Re: Primera reunió de la comissió de la crisi

Biel T. | 05/12/2012, 08:42

Més que l'incompetència dels regidors (Llobeta i la presunta imputada) dels que ja no s'espera gaire cosa, el que hem sorpren és que les tècniques després de més de 5 anys de crisis econòmica tenguin tan poca informació, estudis i control sobre la situació a Pollença. Crec que s'ha de fer una forta revissió a aquesta area!

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 05/12/2012, 08:19

Descuentos de hasta un 70% en los comercios locales.ç

www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/12/05/descuentos-70-comercios-locales/812575.html

Joan C.

Re: Primera reunió de la comissió de la crisi

Joan C. | 05/12/2012, 08:08

Enhorabona a l´equip de govern per haver complit amb una moció del Ple municipal. Per la descripció i desenvolupament de la reunió de la comissió i el poc material tècnic que si va portar així com el calendari.....me sembla que se ferà bo allò que se diu "Si vols que una cosa no funcioni fer una comissió", ja ho veurem. De tota manera està clar que el regidor (de la tinent de Batle no hem parlam perquè suposo que tot foren bones paraules i cap iniciativa)pareix que quan va referir-se a la càrrega de feina que porten, ja posava de manifest la seva poca predisposició en el treball i utilitat de la comissió. A veure si els treballs serveixen per qualques cosa perquè en aquest ritme.... . Per cert, no sé si es la meva percepció però a mi hem resulta molt senzill veure la degradació del poble, es curiós que els tècnics no la puguin detectar, curiós.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb