URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

Alternativa | 27 Gener, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Poques vegades hem assistit a una estratègia tant clara i directe del poder per afavorir els interessos privats, limitar l’ús de l’espai públic i reprimir a tot aquell que no es transforma en un consumidor empedernit. Una estratègia que es va estenent de forma silenciosa, però efectiva, i que no moltes vegades troba oposició. Estem parlant de l’onada d’ordenances cíviques, de convivència o el nom que a cada ciutat i municipi li posin. Sembla que, per ser de caràcter local, no formen part d’una estratègia global. Però basta fer un cop d’ull a la resta de l’Estat per adonar-nos que son milers els pobles i ciutats que estan aprovant en aquests moments ordenances gairebé idèntiques que no pretenen més que crear un problema fictici. Sense comptar amb la nova Llei Wert, que ve a impulsar aquesta estratègia global contra la llibertat.

Existeix realment la necessitat a pobles com Pollença de regular (o millor dit, multar) coses com el demanar almoina, fer acrobàcies amb un monopatí, fer malabars? Cal posar multes de fins a 750 euros per cantar al carrer? La veritat és que tot això és crear problemes on no n’hi ha.

El veritable motiu pel qual s’aproven ordenances d’aquest tipus és triple. En primer lloc, per recaptar. Si llegiu l’ordenança veureu com és tot un seguit de normes i multes per la seva infracció. L’afany recaptatori es fa tant evident quan es multa a una persona que no té diners i que demana ajuda amb 120 euros, que no cal posar més exemples.

El segon motiu evident és el repressiu. Des del poder cada cop es retallen més llibertats i s’intenta controlar més a la població. Potser tenguin por de que ens cansem d’acotar el cap, diguem prou i ens rebel·lem. Perquè sinó es fa menció explícita a que no es pot acampar a les places? Com si això hagués passat mai a Pollença. Amés, en moltes parts de l’articulat és ambigua, ja que es refereix a termes tant difusos com quan es molesti. Afavorint així sempre l’opinió de l’autoritat.

Però probablement el pitjor motiu i més encobert sigui el de privatitzar l’ús de l’espai públic i fomentar únicament l’oci capitalista. Amb el que això comporta d’exclusió social a qui no pot pagar-se’l (d’això se’n diu classisme). El capitalisme s’ha fet l’amo i senyor de tot el nostre temps lliure i de l’espai comú. Perquè sinó no podem jugar amb pilotes al carrer i únicament podem fer-ho a un poliesportiu pagant més de 17 euros per una hora de pista de futbet, per exemple? Perquè no podem beure  asseguts a un banc de plaça o prenent la fresca al carrer? Perquè ens han de prohibir aparcar una caravana més de 48 hores? És molt senzill: per afavorir els negocis. El que pretenen és ficar-nos a tots dins un bar o dins un hotel, sense deixar-nos ni elegir el tipus d’oci que volem. Només pagant s’és lliure. I ni així.

És important en tot aquest tema no caure en l’error de voler modificar l’ordenança que en breu ens volen aprovar. Del que es tracta és de no aprovar cap ordenança més (hi ha diverses ordenances que regulen moltes de les coses que hi ha a la nova) que vulgui regular l’ús de l’espai públic, per molt demagògicament que l’hagin anomenat de civisme. Perquè el que cerca no és fomentar el civisme i la convivència, sinó crear problemes allà on no n’hi ha, recaptar, reprimir i privatitzar el nostre oci (que prou privatitzat està ja). L’únic que es vol és multar, reprimir, coaccionar, però no atacar els problemes que puguin sorgir d’arrel, anant a les causes.

Serem capaços entre tots d’aturar aquest disbarat d’ordenança? Ens mourem per a fer-ho? O deixarem que una vegada més el poder ens segueixi robant les poques llibertats que encara ens queden? Cal lluitar.

- Com podeu presentar al·legacions

- A l'enllaç teniu l'ordenança

Articles anteriors

"Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència"

-  Argumentant... 2

- Sancions d'una ordenança que cal retirar


S'ha creat una Plataforma contra l'ordenança cívica a Pollença

Comentaris

JRV

972 fica tot hom al mateix sac

JRV | 29/01/2014, 13:27

NI TOT HOM ÉS ECOLOGISTA( PER COMENÇAR, TU) NI TOT HOM HO DEIXA DE SER QUAN LI TOCAN LA BUTXACA...ENTRE ALTRES MOTIUS, PERQUE NI HI HA QUE A MÉS DE BUTXACA, TENIM CERVELL, SENSIBILITAT, RESPONSABILITAT I PENSEM AMB ELS ALTRES....I EN EL FUTUR.eL FUTUR DELS NOSTRES DESCENDENTS, TAMBÉ ES UNA MOTIVACIÓ MES FORTA QUE LA BUTXACA, MONOTEMÀTIC

972

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

972 | 29/01/2014, 11:03

Aquesta frase de Miquel Sanchez és de'n Joan Herrera, d'iniciativa, i deia exactament "Tothom és ecologista fins que li toquen la butxaca" que té bastant mes sentit i va ser pronunciada a rel de fer pagar imposts per temes de reciclatge. Ho dic perquè lo de tothom és liberal fins que li toquen la butxaca no se que vol dir.

JRV .

butxaca

JRV . | 29/01/2014, 10:39

Cert, Miquel, aquesta denominació de lliberals, és falsa, la llibertat la volen per fer-se rics, o per gratar euros de la cosa pública i pidolar subvencions, s'haurien de dir simplement, marerialistes garrapes, menys metafores de "lliberals"

Miquel Sánchez

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

Miquel Sánchez | 29/01/2014, 07:18

Els liberals sou liberal fins que afecta a la vostra butxaca.

97153

Ordenances

97153 | 29/01/2014, 00:38

Perdonau però això ja frega la paranoia.
Tot està planificat per fotre al dèbil, l'altre ven i compra solars (¿¿¿¿Cala Carbó????), que si la democràcia és una dictadura.
Massa informació inconexa pel meu capet.
Me retir d'aquesta, heu guanyat.
Mem si la pròxima filam una mica més.

972

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

972 | 29/01/2014, 00:32

Si a un d'aquests el jutge li diu que nanai, calla i s'aguanta. La diferencia es que a voltros, si el Ple vos diu que no, no ho podeu sofrir i cridau a la insubmissio. Crec que s'enten clar quina es la diferencia.

Miquel Sánchez

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

Miquel Sánchez | 28/01/2014, 22:15

He llegit amb atenció tot el que ha escrit en 971, si nosaltres hem d’acatar amb el cap baix aquesta nova ordenança ja que “la posen els que governen”, per la mateixa regla de tres els promotors haurien d’acceptar que un altre equip de govern faci “no urbanitzables” els teus solar i per tant t’hauries d’aguantar i no anar a la justícia a demanar indemnitzacions que en alguns casos freguen la vergonya, o quan un partit que creu amb els serveis públics vol rescatar un servei públic privatitzat i també ha d’indemnitzar, i que no em diguin que no és el mateix perquè els dret civils són més importants que qualsevol drets urbanístics.

maki

moments

maki | 28/01/2014, 22:06

Quizas no me he expresado bien, el tal vez mejor momento fue hace unos 5 años, ciertamente ahora no....el gran engaño , en buena parte autoengaño, fue creer que esto no tenia fín, que todo siempre hiría a mejor...y va a peor, però ya ves que no para todos, a los que hicimos ricos, y a los que votamos(votaron)i gobiernan, les va igual o mejor, a costa de los de siempre, en parte ilusos...

P.

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

P. | 28/01/2014, 19:33

Maki, disculpa, no entiendo tu pregunta y el comentario que la sigue. Me lo puedes explicar?
Yo no creo que económicamente sea el mejor momento de la historia: 25% de paro, la gente emigra, mayor diferencia histórica entre ricos y pobres, el mayor número de contratos temporales y precarios de la historia, el mayor número de depresiones de la historia, deshaucios, índice de pobreza y un largo etcétera. Estamos batiendo récords. Está claro que las cifras macroeconómicas no son reales. La macroeconomía mejora, pero cada día hay más gente dependiendo de los comedores sociales.

Maki

Solució?

Maki | 28/01/2014, 18:11

Que proposes, doncs, P. ? En tot cas, i OBJECTIVAMENT, el nivel econòmic, que certament se està deteriorant rapidament, és dels millors de l'història. Als anys 60, 4.000.000 treballaven fora d' Espanya, i als 40 se morien de fam. Certament , això no me satisfà, perque la riquessa sempre ha estat mal distribuida, i ara també això va a pitjor..

P.

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

P. | 28/01/2014, 17:59

971, siguiendo con tu demagogia, y sin ganas de faltar al respeto, la mayoria de la ciudadanía no vota. Por esta regla de tres, no debería haber gobierno, ya que no representa a la mayoría y por tanto no tiene legitimidad para legislar ni ejecutar.
Que este sistema no es democrático lo ve cualquier persona con ojos. Y que votar cada 4 años no es democracia, tampoco. Democracia es decidir los propios afectados sobre sus propias vidas. Eso deberia ser la democracia y no el gobierno de unos cuantos que hacen y deshacen a su antojo y que solamente cada 4 años se pueden elegir. Y ni eso. Porque las listas son cerradas y los partidos te endosan a quien quieran. Además de la total manipulación de medios y recursos muy desiguales entre unas fuerzas y otras.
Todo esto nos lleva a la abstención, al hastío que siente la mayoría de la población española hacia la política y a que en numerosos estudios de CIS se vea la clase política como uno de los mayores problemas del país.

JRV .

sense drets, però pagant??

JRV . | 28/01/2014, 17:52

Aixì, segons 97...una dictadura democrática és vàlida?? I una dictadura pot ser democrática? Tenir una constitució, estar un estat "apuntat" a la ONU, a la UE, signar la declaración universal dels drets de l'home, pagar impostos, etc...no dona drets??

97153

Ordenances

97153 | 28/01/2014, 16:19

Idò no els voteu a les properes eleccions.
Però si surten elegits serà perquè la majoria ho ha decidit.
I si surten elegits les vostres opcions aboliu la monarquia, llevau privilegis a l'esglèssia, donau l'eix de l'economia als treballadors, legalitzau el cannabis o lo que penseu que és addient.
Però de moment sou una minoria i no estèis legitimats per dirigir el porvenir d'aquest país, per moltes protestes que faceu.

Margalida Amengual

Ordenances

Margalida Amengual | 28/01/2014, 14:38

Uffff 97s!!!! Segons voltros idò que hem de fer quan veim que ens roben els drets als treballadors de mala manera, quan ens roben l'ànima els politicutxos i compañía (inclosa la realesa patètica), quan es carreguen la sanitat que era la enveja de tot el món, quan ens volen robar als Balears la nostra llengua d'una manera barroera, quan veim que aviat només podrán estudiar els rics ben rics, quan deixen que l'èsglèsia catòl.lica interfereixi en l'educació dels nostres fills, quan alguns bancs i mal dit banquers roben a persones honestes que confiaven en ells, quan les persones discapacitades cada vegada eu tenen més difícil per poder du una vida digna, quan en lloc de jutjar els culpables es jutgen els jutges per fer la seva feina, quan molta gent d'aquest país quasi bé no té res per menjar, quan hi ha 6 millions d'aturats i ens volen fer creure que l'economia va bé, quan els partits polítics, no tots però molts, són una pandilla de corruptes i tenen els nassos de dir mentides en públic, que tothom sap que són mentides i a més provades i aquí no passa res? Que vols que fassem amb tot això? Dir ah, bé, idò de qui quatre anys ja veurem? Jo no. Si a tu ja et va bé tot això perfecte però deixa que als qui no ens pareix bé protestem. I has caigut en el tòpic en que cauen tots els miserables, comparar els moviments socials que avui en dia hi ha amb dictadors, assasins i nazis. Aquesta és l'argument que utilitza la dreta rància en aquest país quan se li acaben els arguments.

JRV .

demòcrata secret?? je, je

JRV . | 28/01/2014, 14:18

Doncs 97172..vaja demócrata cantoner, si la democracia és també defensa de la llibertat, de la lógica, d'anar endavfant...nop entenc aquest amagarte darrera un nìmeros, a mes del número que estàs muintant

Joan CC

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

Joan CC | 28/01/2014, 13:50

Si democracia es no complir els programes electorals, informar sols del que m'interesa (propaganda), decidir a esquenes dels ciutadans. Pues si , em ve massa gran

972

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

972 | 28/01/2014, 13:28

La democràcia de no fer res quan m'interessa i intentar posar tothom en contra distorsionant la realitat quan vull està molt vista i l'han practicat grans insubmisos al poder establert que han acabat sent grans dictadors: Castro, Franco, Lenin, Hitler, etc

97153

Insumissió quan calgui????

97153 | 28/01/2014, 13:09

Ufff! Es veu que la democràcia vos ve massa gran.

Margalida Amengual

Ordenances

Margalida Amengual | 28/01/2014, 13:02

Si la gent protesta deu esser per qualque cosa, no? O tu també ets dels que creuen que hi ha un complot contra el PP?
Hi ha moltes persones de qualsevol color polític, ideología, raça, edat o condició, en aquests moments i a n'aquest país, que protestam quan creim que alguna cosa és injusta,i se protesta per un munt de coses diferents, i protesten juntes persones que moltes vegades, ideològicament parlant, no tenen res a veure unes amb les altres, i s'han unit distintes generacions, molt diferentes entre sí, per protestar; tot això no vol dir que alguna cosa, moltes, diría jo, s'està fent malament en aquest país?.
A jo ningú em traurà el dret a manifestar-me i a dir ben fort el que pens que està bé o malament, t'agradi a tu i a tota la colla que ens "desgoverna" o no.
I estic d'acord amb Joan CC, insumissió quan calgui, faltaría més.

Joan CC

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

Joan CC | 28/01/2014, 12:48

La insumissió quan calgui

97153

Ordenances

97153 | 28/01/2014, 12:12

Protestar sí, insumissió no.
De fet, hi ha algo que no protesteu?

Margalida Amengual

Ordenances

Margalida Amengual | 28/01/2014, 11:53

Crec 97s que anau ben equivocats en lo que és una Democracia vertadera. Primer, el poble té dret a opinar; malgrat sigui veritat que ho feim votant cada 4 anys això no ens lleva el dret als ciutadadns de protestar si trobam que les coses no s'estàn fent bé (que es el que està passant ara); això és la vertadera democracia, sino seria una dictadura.
Segon: Els ciutadans d'aquest país som lliures de dir el que pensam (sempre desde el respecte cap als altres), hi ha llibertat d'expressió i, com que vivim a una Democracia, ens podem expresar lliurement i protestar quan ho trobem oportú, sempre desde la legalitat que ens ampara i de manera cívica.
Això és el que està passant a aquest país i ja es comencen a veure els resultats. La no privatització dels hospitals de Madrid és una mostra d'això, els preferentistes que també van aconseguint coses, el problema a Burgos i esperem que se solucionin més coses a partir de les protestes de ciutadans civilitzats.
Si tot això us pareix malament idò no sou vertaders demòcrates, que vos agrada més el que va fer n'Aznar amb la guerra d'Irak que se va pasar pel forro el que pensava el 98% d'espanyols?
I a tot això hem de afagir que el govern del PP no ha complert el seu programa electoral en absolut, sino tot el contrari; i encara creis que no tenim dret a protestar? Jo no els vaig votar però si ho hagués fet em sentiría ben estafat!

97153

Ordenances

97153 | 28/01/2014, 11:19

Joan CC, si voleu canviar el sistema ho explicitau a les properes eleccions i si la gent vos vota, ebhorabona, però si no és així, haiureu de jugar al joc de la democràcia clàssica.

Joan CC

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

Joan CC | 28/01/2014, 11:12

972 no entenc aquesta pelicula que t'has montat.
Nosaltres no donam per cul, explicam la nostra visió de les coses, el que no hi ha està d'acord té a més de la posibilitat de no votar-nos, la opció d'entrar a aquest bloc i debatre.
Si ens trien a nosaltres pots estar segur que promourem una major participació de la ciutadania. Sinó o creus fes la prova.

972

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

972 | 28/01/2014, 10:47

Això es presentar-se a les eleccions. Si surt jo, estic d'acord amb el resultat. Si no surt jo, donaré per cul perquè es un sistema poc democràtic. No acab d'entendre la lògica. Al manco, amb una mica de coherència, no te presentis i dona per cul el que vulguis, però presentar-se per només estar d'acord si me trien a jo, no ho entenc.

Joan CC

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

Joan CC | 28/01/2014, 10:43

És evident que el sistema actual consisteix en votar cada quatre anys i deixar fer als polítics, i aixi ens ha anat.. Nosaltres pensam que cal cambiar el model i que hi hagi un control per part de la ciutadania que ha de ser responsable del que fan els seus polítics. Per això intentam contribuir informant i denunciant normatives represives com aquesta per tal de que el ciutadà es responsabilitzi.
Per altre banda si jo no respect el contracte a la feina ben aviat me foten fora, perque ido em de respectar nosaltres a uns politics que no compleixen allò que han firmat.

97153

Ordenances

97153 | 28/01/2014, 10:27

A ver, P.. Creo que dramatizas demasiado un proceso intrínsecamente democrático como es que el partido gobernante legisle. Podrás estar o no de acuerdo, pero esto es completamente legítimo. ¿Que no te gusta cómo lo hacen? Pues en las próximas elecciones no se les vota. Pero mientras dure la legislatura, en democracia, sus acciones, mientras sean constitucionales se deben respetar. Y esto supone respetar a los que votaron a la opción ganadora, que fueron muchos. Y, repito, si el gobierno no ha hecho las cosas bien, las urnas les sacarán. Pero en este país, desde el minuto 1, antes de que se empezara a legislar ya se intentaba tumbar tanto al gobierno central como al autonómico.
En relación a la ordenanza, si ésta se llega a aplicar es porque se aprueba en plenario, y si esto sucede es porque los representantes de la mayoría del pueblo lo apoyan. Es el juego democrático. ¿Que no le gusta a la población? Pues nos vemos en las próximas municipales.
Yo no creo que haya represión ni acallamiento de la disidencia, simplemente legislación conservadora que es lo que reflejaron las urnas en 2011.
Y ojo, que es muy probable que os tengáis que comer otra legislación conservadora en las próximas elecciones.
El pueblo dirá, y si el pueblo lo dice deberéis respetarlo.

P.

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

P. | 27/01/2014, 23:11

No por el control estatal, sino por el control, la represión y el aniquilamiento legal a la disidencia. También por la apropiación capitalista de la calle y el ocio.
Y no hablo en nombre de Alternativa. Conviene no generalizar.
Por otro lado, no veo a nadie decir nada de pelotazos a bares ni justificar la venta ambulante ilegal. Esto está prohibido ya. Lo que si debeis tener en cuenta que jugar a lo que sea, con monopatines o bicis en la plaza puede molestar a los negocios. Tambien prohibir beber en la calle lo que tu mismo has comprado en una tienda, perjudica a los bares. Las caravanas, perjudican a los hoteles e immobiliarias. Y no digamos el tema de no poder cantar o tocar un instrumento en la calle. Si se molesta, hay una ley que lo reguls. Pero esta ordenanza ya presupone que esto es molesto el cien por cien de las veces, cuando no tiene porque serlo. De ejemplos como esos, que nobson más que prejuicios infundados, está llena esta ordenanza y tambien la mayor parte de leyes antes mencionadas.

Pdt: 972, porque no aportas nada más que crispación al debate? Y el resto, porque no rebatiis argumentos y os dejais ya de insinuaros cosas? Estos piques rompen mucho el debate.

joan cc

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

joan cc | 27/01/2014, 22:45

Home si vols respecte el millor es respectar. La filosofia d'aquest bloc es la d'informar i debatre i si pot ser amb arguments. Ja esta clar que per certs anonims la filosofia es un altre. Tampoc pretenem canviar el mon, tan sols posar el nostre granet d'arena

97153

Ordenances

97153 | 27/01/2014, 22:43

Jaja! Aishhhh! Si vos pica, gratau!

jrv

971727374...

jrv | 27/01/2014, 22:32

Certament que l'adjectiu "malsofrit" li va com l'anell al dit...i ara ja no parla d'autocaravanes...jo ho completaría amb "malsofrit reaccionari...."
I bajanades una darrera l'altra

Maki

971972973

Maki | 27/01/2014, 22:29

El que s'ha fet la pixa un lio de mala manera ets tu....ja pòdries donar qualque argument, en ves d'aquesta filípica doiuda i insults a tutiplén...llastimós...

972

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

972 | 27/01/2014, 21:43

971 no t'hi barallis. Per ells tot son fantasmes. Ara resulta que l'ordenança es per afavorir els negocis, quins dois. De veres vos creis que els negocis estan per la pilota de plaça? hi ha mes pilotades i quasi caigudes de persones majors que problemes amb els negocis.
La venda ambulant si que es una altra cosa, però vaja, si voltros defensau la venda ambulant d'alcohol per part d'individus que no han pagat un impost en la vida, i que son l'antitesi a la generacio de llocs de feina, ho haurieu de dir clar. De vegades vos ompliu la boca amb la defensa del comerç local i ara vos rasgau els vestits de que una ordenança l'afavoreixi. Mostrau el llautó massa sovint.

97153

Ordenances

97153 | 27/01/2014, 20:52

P., no te intentaba incluir en lo de bulldog, tu tono es muy respetuoso.
A ver si lo entiendo.
Resulta que toda esta movida vuestra es por el intento de control estatal???
Me parece que os estáis haciendo la picha un lío, luchando contra molinos de viento, typical spanish!!!

P.

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

P. | 27/01/2014, 20:19

No creo haber sido un buldog. Y poco me has respondido 971.
Es más, no has entendido nada de lo expuesto por Pepe. Lo que aquí acontece es una estrategia global de todo el estado para controlar y reprimir a quien no se expresa con actos o palabras como quiere el poder. La estrategia es clara: leyes contra la huelga, leyes que limitan o imposibilitan la manifestación, leyes cívicas... todas remanen una única dirección: controlar y reprimir. Eso a lo que llamas democracia ni se le parece.

Joan Martorell

Ordenançes

Joan Martorell | 27/01/2014, 20:13

Vist de fora del municipi, si a un poble els responsables politics es veuen en la necessitat de publicar les ordenances que han aprovades, la persona que tenia intenció de visitar el nostre racó de la Illa, pensarà dues vegades, ja que si per “controlar” els habitants de aquest municipi es fan necessàries represions dràstiques i severes com les publicades, es que els habitants de Pollença, son uns “Bàrbars”, incultes i perillosos.
Amés de que mostren el “llautó dictatorial”, els que han parit la ordenança, fan un mal terrible a d’imatge de Pollença, cara els potencials visitants.
Vaig anà a Turquia i els vespres, dins l’autobús que mos conduïa a alguna festa o sopar, embarcàvem dos policies secretes, “armaris ropero”, que en lloc de tranquil•litzar-me, me acolorava a mi i a la resta de companys, una altra vegada aniré ben alerta de viatjar a aquest País.
Ni Pollença es zona de delinqüents, no els Pollencins som incivilitzats. Casos de desordre públic, segurament en tenim, com per tot el mon, per no hem de exagerar. Amb la ordenança vigent, ni ha prou.
Porem fer una cosa, una vegada aprovada definitivament, organitzem una trobada popular a plaça, a ca les Munnares, al jardi de Joan Mas, on mos trobem uns cents de veïns, dúiem uns refrescos, no alcohòlics, bevent i xerrant, que passarà???, jo me apunt.

97153

Ordenances

97153 | 27/01/2014, 19:43

Està clar que si surten els bulldogs d'Alternativa en bloc a insultar, repetir-se i amb arguments tan febles els hi he tocat la fibra :) :) :)
M'ENCANTAAAA!!!

Joan CC

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

Joan CC | 27/01/2014, 19:14

A més del que s'ha dit no crec que les multes de les que es parlen siguin proporcionades ni prou fer-si. No crec que amb les multes per afavorir la convivència però a més a més són clarament injustes ja que o redueixen tot a l'aspecte econòmic. Així un pijo madrileny es pot permetre pixar al carrer i un pollensí d'un altre nivell econòmic no. El que volen amb aquestes ordenances es tenir la pell per el manec per poder les aplicar quan els interesi.

jrv

Rectificar és de savis.

jrv | 27/01/2014, 18:48

Llegit ara mateix a "El País": LA COMUNIDAD DE MADRID RENUNCIA A LA PRIVATIZACIÓN DE LA SANIDAD" Tos els usuaris hi sortiran guanyant, les multinacionals del negoci de la sanitat, perdent...

Us amigineu un titular " BAUSÀ RENUNCIA A LA APLICACIÓN DEL TIL...." eN PROFIT DELS ALUMNES I DESSESPERACIÓ DELS FANATICS ESPAÑOLISTES...
BAUSÀ , DECIDIDAMENT, ES MES MALA PERSONA...

Maki

Pueblo MUY bueno

Maki | 27/01/2014, 18:39

La meva impressió de que 971...és un "perillós" malsofrit, se reforça, en cada escrit seu...i se contradiu...."nuestro pueblo és muy BUENO"...en que quedam?. I vol dir que els usuaris i propietaris de autocaravanes son uns peseudodelincuents?? Que van a comprar a les botigues, quan fan ús de restaurants, son uns delincuents, també?.Quan deixen els voltants d'on han aparcat mes net que una patena també? Els grups de ciclistes, contra els que no tinc res en contra, alguns van deixant les voreres de carreteres i camins plens de deixalles...també els hem de prohibir?? JO HE CONEGUT USUARIS DE AUROCARAVANES, D'UNA ÈTICA, D'UN RESPECTE MEDIAMBIENTAL, D'UNA INTEGRITAT, que sospito que en 971 tal volta no te a aquesta alçada...i així podriem seguir.

JRV .

971 MAL SOFRIT

JRV . | 27/01/2014, 18:26

A la vista que encara no és vigent la mal anomenada ordenança, en 97153 , amb aquestes pors, no deu sortir al carrer, perqué la situación es d'emergència, és terrible, Pollença és la " siudat sin ley" per ell....
Veig que no llegeix el que li diuen, es a dir, que la major part de situacions anòmeles que pertorben la convivencia, JA ESTÀN REGULADES, i per molt penós que sigui l'estat español en materia de cumpliment de les lleis, especialmente de polítics corruptes, hi ha encara, un codi penal, un codi civil, una lei de règim local, etc, etc.
El que tu vols simplement es una ordenança pèr satisfacció de malsofrits intolerants. Crec que si simplement s'APLIQUËS la normativa actual, ni hi ha mes que suficient

97153

Ordenances

97153 | 27/01/2014, 18:20

Mem, mem... Primer, aquí no es regula en absolut el dret de vaga, no intentis confondre.
Segon, per sort vaig tenir l'oportunitat de viure "la movida" dels 80 a Madrid i justament vaig presenciar un fet històric, recordant a ne'n Tierno Galvan, a la festa del PCE a la casa de Campo diguent: "Madrileños, el que no esté colocado, que se coloque", si això no és apol·logia de les drogues ja no sé què és, i les lleis del "todo vale" encare perduren a dia d'avui (ex: llei del menor), o sigui que part del detzabat actual és sens dubte culpa del PSOE.
Tercer, JA ERA HORA de que comencessin a sancionar certes conductes, perquè faltar al respecte a un o una presidenta de comunitat que HEM triat democràticament és un atemptat contra la democràcia en sí mateixa.
Quart, si s'augmenta el pressupost antidisturbis deu ser perquè hi ha disturbis. Idò qui no respecti les normes democràtiques que ho pagui, sigui de dretes o d'esquerres.
Y quinto, P., no tengo nada en contra de los hippies, que haya una docena de caravanas, pero no se puede permitir que, en un centro turístico que se pretende hacer de calidad, sea invadido de caravanas que no pagan ni un duro. Lo bueno se paga, y yo creo que nuestro pueblo es MUY BUENO.

Pepe

No és una ordenança de civisme és una ordenança de seguretat

Pepe | 27/01/2014, 17:33

Parlam d'una ordenança de civisme per simplificar i no és massa correcte, el títol de l'ordenança és més descriptiu; ordenança de seguretat i convivència. No és tracta d'una idea de l'Ajuntament de Pollença per solucionar els problemes que comentes 971 com diu P. el que tu demanes legislar ja es troba legislat a l'ordenança de policia i bon govern que sembla que no has llegit. O sigui que si es fan o no actes vandàlics, hi ha renou, venedors ambulants... No és un tema de fer o no una nova ordenança i per suposat tampoc es pot culpar al PSOE (el que em sembla d'un reduccionisme impropi de tu).
Aquestes ordenances que s'estan presentant a tot l'estat i que s'amaguen darrera de la paraula civisme formen part d'una bateria de mesures que van en la línia repressiva de l'actual govern del PP. El govern és perfectament conscient de que està perdent el consens dels ciutadans de forma accelerada i això explica l'onada de multes i inclús condemnes de presó que s'estan imposants (un dels casos més sagnats seria la condemna de l'Audiència Nacional a penes de fins a dos anys de presó als quatre acusats de llançar tres pastissos a la presidenta de Navarra, Yolanda Barcina), la llei de seguretat, la llei que es vol fer per limitar el dret de vaga... Cal recordar que el pressupost d'antidisturbis de la policia va passar al 2013 de 173.670 € a 3,260.000 euros anuals. Un augment del 1.780%.

P.

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

P. | 27/01/2014, 16:55

Lo dicho 971, casi todo lo que comentas ya está legislado e incluido en otras ordenanzas y leyes. Crees que no estoy de acuerdo en la mayoria de cosas que dices, entonces no entiendes mi argumento. Lo que yo veo es que se legisla para reprimir, para sancionar y para favorecer a los negocios privados. No hace falta esta ordenanza porque lo que añade de nuevo, no debería añadirse.
Pedir limosna, por muy turísticos que seamos, no se debería prohibir nunca. Que propones, como Jesús Gil, mandar a los mendigos a otra parte del país? No sería mejor ir a la raiz de problema que poner multas?
Porque dicer que "hacer acrobacias" con monopatín estropea nada? si se rompe el mobiliario público, está penado y legislado ya.
El botellón no es molesto en si. Lo que molesta es el ruido de las concentraciones de personas, que también está legislado ya.
Que tiene de malo el turismo de caravanas? Además, porque son tildados de hippies por ti? Que problema tienes con la gente que se considera a si misma hippie? Demasiados prejuicios veo yo.
El juego ilegal i la estafa de los trileros, también está prohibida ya.
También está prohibido mear y cagar en la calle. No nos hace falta otra ordenanza que lo diga.
Supongo que tampoco hace falta que te diga que el tema del ruido también está legislado ya y que los tubos de escape, música a todo volumen, etc. son sancionables.

Bueno, creo que es evidente que toda esta legislación, copiada de otras ordenanzas municipales como la de Palma o la de Calvià, ya está vigente y que lo que se ha incluido de nuevo no es más que más repressión y más sanción.

Miguel Sánchez

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

Miguel Sánchez | 27/01/2014, 16:47

Jo estic realment escarrufat del que passa a Pollença, la generació més renouera que ha hagut mai a aquest poble ara vol prohibir-ho tot, recordem que els que passem ben bé els 40 anys anavem en motos que sortien de Pollença i quan arribaven al Moll encara les sentien de Pollença (Montesa, Puig, Bultaco, etc) i ara volem fe callar els joves quan circulen amb patins o "mono" perquè no aguantem el renou de les rodes, vergonya hauria de donar a alguns.

97153

Ordenances

97153 | 27/01/2014, 16:25

P., lo que tú querrías es que no la pudiéramos leer y creer lo que decís vosotros. Sois unos artistas del camuflaje, pero la gente no es tonta. Habéis repartido listas para firmar por todos los bares esperando que nadie se haya leído la ordenanza y creer vuestro grito de: NOS CORTAN LAS LIBERTADES.
Para evitar que alguien caiga en vuestro hipnotismo ahí va eso:
CAPÍTOL PRIMER: ATEMPTATS CONTRA LA DIGNITAT DE LES PERSONES, un 10
CAPÍTOL SEGON: DEGRADACIÓ VISUAL DE L'ENTORN URBÀ, les sancions haurien d'esser més elevades, però clar, a un partit que li encanta reivindicar i potser molts dels seus simpatitzants ho fan amb pintadetes, idò normal que no vos agradi, un 10
CAPÍTOL TERCER: APOSTES, bien, evitarà trileros. Un 10
CAPÍTOL QUART: ÚS INADEQUAT DE L'ESPAI PÚBLIC PER A JOCS , normal, perquè aguantar uns monopatins que pujen o baixen d'un banc davant ca teva, a més de fer malbé el banc, arriben a emprenyar, un 10
CAPÍTOL CINQUÈ: ÚS INADEQUAT DE LES INSTAL·LACIONS PÚBLIQUES DE CAIRE
ESPORTIU, tants de pics que heu defensat l'us cívic de les intslacions esportives, en Joan CC el primer, i ara no vos va bé?...
CAPÍTOL SISÈ: ALTRES CONDUCTES EN L'ESPAI PÚBLIC
Ocupació de l'espai públic per conductes que adopten formes de mendicitat. Vivim del turisme, i aquest és molt sensible a segons quines estampes es troben. És molt llépol mendigar a llocs on es mou tant de doblers, però hem de defensar un sistema econòmic que, de moment, ens va força bé. Si no voleu entendre això, esteu desubicats a n'aquest municipi.
CAPÍTOL SETÈ: NECESSITATS FISIOLÒGIQUES. Només em faltaria sentir que defensau que la gent cagui i pixi al carrer...seria bona aquesta.
CAPÍTOL VUIÈ: CONSUM DE BEGUDES ALCOHÒLIQUES. Un altre 10 per aquest capítol. NO VULL BOTELLOT DAVANT CA MEVA. Si a voltros vos és igual, oferiu-vos voluntaris perquè el facin al vostro carrer.
CAPÍTOL NOVÈ: COMERÇ AMBULANT NO AUTORITZAT D'ALIMENTS, BEGUDES I
ALTRES PRODUCTES. Ja era hora d'aturar l'oferta massiva espcialment a platges.
CAPÍTOL DESÈ: ACTIVITATS I PRESTACIÓ DE SERVEIS NO AUTORITZATS.
DEMANDA I CONSUM, igual que el punt anterior, ja era hora.
CAPÍTOL ONZÈ: ÚS IMPROPI DE L'ESPAI PÚBLIC, un lògica aplastant, i mem si s'aplica ja d'una vegada. O és que vos pareix bé que un lloc turístic que volem fer de qualitat s'ompli de caravanes i hippies (si, eh?). I els locals nocturns que vetlin perquè no es treguin tassons al carrer.
CAPÍTOL DOTZÈ: ACTITUDS VANDÀLIQUES EN L'ÚS DEL MOBILIARI URBÀ.
DETERIORAMENT DE L'ESPAI URBÀ . No comment!! Esperem que la policia local s'esforci en fer complir aquest punt.
CAPÍTOL TRETZÈ: ALTRES CONDUCTES QUE PERTORBEN LA CONVIVÈNCIA
CIUTADANA... Alelhuya, mem si a la fí s'atura el renover d'aquest poble i es pot dormir en pau... Cotxos amb música a tope? Pataplaf, multa que te crió. Jaranas i flamenquitos? Multa que te crió. Bars que se pensen amos del carrer? Catacrac, crujida... Mem si de veritat la fan complir.
Etecétera.

Ala, ja sabem de què va l'ordenança. I pens que ja s'està tardant massa en fer-la complir...Ara bé, lo vostro és anarquia pura i dura, i esper que els pollencins se n'adonin compte del que preteneu, UN POBLE SENSE LLEIS, i aixó no pot fucionar mai bé.

p.

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

p. | 27/01/2014, 15:32

Como se nota que no os habeis leído la ordenanza 971. Y más aún, como se nota que no conoceis el resto de ordenanzas municipales. Todos los hechos que comentas (romper mobiliario, vender ilegalmente, etc.) ya están regulados en otras normativas. El hecho de aprobar una ordenanza como esta no responde a criterios de civismo sino a la voluntad represora-recaudadora i favorecedora de los negocios contra la vida de las personas en el espacio público. Lo dicho, no necesitamos una ordenanza como esa para vivir más cívicamente en Pollença. Y, para acabar de decirlo todo, más vale actuar en la raiz del problema que multar e intentar aplicar civismo a base de multas y miedo a ellas.

Pdt: me gustaría saber el motivo o motivos concretos del porque tu si estás de acuerdo con esta ordenanza. Más allá de que falta civismo, que no por eso se necesita una ordenanza tal cual eestá redactada.

972

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

972 | 27/01/2014, 12:10

Molt bé 971, algú ho havia de dir. Se carreguen el mobiliari urbà amb monopatins i els hem de fer reverències. Anda ya.

Alternativa

Re: Cal lluitar contra l'ordenança privatitzadora

Alternativa | 27/01/2014, 10:34

L'Ajuntament de Pollença debatrà una moció de suport al director de l'IES Marratxí
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/ajuntament-pollen-a.html

97153

Ordenances

97153 | 27/01/2014, 10:21

Si no record malament, a n'aquest bloc he llegit qualque pic que hi ha falta de civisme en molts dels actes vandàlics que es cometen. I quan s'intenta regular aquest tipus d'actes escrideçau al cel. Voltros què enteneu per vida al carrer, el que passa a Son Gotleu?
Si un cotxo aparca davant ca teva a les 2 de la matinada amb la música a fondo, no se li pot haver de dir res? Si seus a una terrassa del passig del Moll i trenta mil venedors ambulants no et deixen en pau, no se'ls hi pot dir res? Si tens un negoci que pagues els teus impostos i te foten un xiringuito que no paga res de res, no se li pot dir res?
Aquesta deixadesa vostra amb la filosifia de que tot està permès ja la va instaurar el PSOE als anys 80 i quin va ser el resultat? Espanya se va empastissar d'heroina, perros callejeros i un incivisme que encare a dia d'avui esteim pagant.
Una mica de seny, perfavor.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb