URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Bar, SYP i llicències (precs ple).

Alternativa | 06 Novembre, 2007 06:59

En quant als precs del ple de dijous.

1.- Vàren demanar la  rescissió de la concessió del bar dels serveis públics de l aplaça Joan Cerdà del Port (els motius els podeu llegir a un article anterior)  i que recuperi la idea original d'aquest edifici donant el suport necessari econòmic i humà a PRODIS per que pugui gestionar la temporada que ve adequadament aquest local.

Joan ens va respondre a aquest prec, canvian l’excusa que ens havia donat fins ara, el tema de que el propietari cercava mobles des de juliol restava una mica lleig, ara resulta que te problemes d’infrastructura (aigua i electricitat). Com jo li vaig dir això deixa molt malament a l?Ajuntament ja que l’edifici està fet fa dos anys. Dos anys tancat i en continu deterioro. No obstant Joan va dir que l’assessor jurídic estudiarà nostra petició. Ja que de moment no el podem esbucar, que al manco tingui una bona finalitat.

2.- Gràcies al sindicat Comissions Obreres sabem que el SYP- Eroski situat al polígon industrial de Pollença pensa obrir els diumenges després del 31 d'octubre (fins a aquest dia es troba vigent el calendari d'estiu), per fer això argumenten que el diumenge és el dia de mercat tradicional de Pollença, a pesar de que és una superfície comercial res tradicional i que es troba evidentment allunyada de la zona de mercat.

Aquesta obertura suposa un perjudici pels treballadors que han de fer més feina pel mateix sou(es posa molt poc personal,) i també pels comerços i mercat de Pollença. Hem demanat a l'equip de govern que amb urgència i en virtut de la llei de Comerç[1]  delimiti el casc urbà de Pollença com mercat tradicional per evitar aquest obertura dominical del Syp eroski del  polígon industrial.

De moment el SYP ja ha obert aquest diumenge, suposam que tendrem que portar el tema per ser debatut i votat.

3.- Varen demanar urgència per resoldre nostre recurs  demanant la revocació immediata de les llicències de Can Botana  per incompliment flagrant de la formativa urbanística del PGOU, Pla Territorial i Llei del Sòl (veure article). Supós que avui ens donaran la resposta, tot d’una que sàpiga alguna cosa la publicaré al blog.

El tema del SYP m'ha recordat l'excel·lent pàgina "consume hasta morir", si algú no la coneixia ja tardau.
Trailer del documental Gran Superficie: consumo y publicidad


[1] L' Article 21,c  de la llei 11/2201  de 15 de juny, d'ordenació de l'activitat comercial exclou de la prohibició d'activitat en diumenges i festius
c) Als mercats i mercadets de venda ambulant autoritzats pels ajuntaments i als establiments del seu entorn immediat, degudament delimitat per lacorresponent entitat local.

Comentaris

Antonio

La disbaixa neoliberal

Antonio | 09/11/2007, 07:35

La concentració Eroski-Caprabo, es un fet irreversible que compta amb la complicitat del tribunal de la defensa de la competència, ja que no estima que se doni una posició dominant en el mercat més enllá de les limitacions imposades per la Unió Europea
El neoliberalisme imposat per Brusseles i tol.lerat per l'Estat Espanyol, es la causa de la posició d'absolut domini del tandem Eroski-Caprabo a molts d'indrets de Mallorca i Pollensa n'hes un exemple.

Margalida Amengual

Fusteret

Margalida Amengual | 07/11/2007, 14:49

M'aderesc a la idea d'un carrer per en Fusteret. Se'l mereix i, com diu en Garci, seria molt bonic poder-ho fer en vida d'ell.

GArci

Re: Bar, SYP i llicències (precs ple).

GArci | 07/11/2007, 13:05

Estic molt d'acord en donar un nom a n'en Fusteret, i sobretot abans que ens deixi. A veure si ho podem tirar endavant. Seria molt bonic.

Pepe

27

Pepe | 06/11/2007, 22:34

Està be la proposta Francisca, el que no sé si és un nom massa llarg per un carrer.Si només he parlat de Pep és per que està viu i simbolitzaria a tots els que varen ser assassinats només per les seves idees; no tan sol Martí Bon Jesus, Arrabal, Tomeu del Lloquet, Pere "Romí", "Ferreret", "Perru", "Pesso", "Cerol", "Calabrí"...fins a 27

Pepe

Bona feina

Pepe | 06/11/2007, 21:47

Bona feina i bon comentari J.R. tenim un regidor de reparació de camins, un de llicències al que no hem vist el pèl a cap de les llicències conflictives en les que hem fet feina, un regidor d'urbanisme que segon ell el deixa tot en mans dels tècnics... I tots amb dedicació exclusiva

francisca bennassar

NO EREN BLAVES NI VERDES LES MUNTANYES

francisca bennassar | 06/11/2007, 21:28

Bon vespre a tots:
“No eren blaves ni verdes les muntanyes”, un llibre genial, que redacta una historia vivida en primera persona. Una historia de dos personatges que tots els pollencins hauríem de conèixer per la seva gran transcendència: Pep Muntaner “Fusteret” i Martí Vicenç “Bonjesus” . Proposo un carrer compartit, ben segur que l’amo en Pep Fusteret ho veurà en bons ulls: Carrer de Fusteret i Bonjesus.
Gràcies

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 06/11/2007, 21:17

Avui des de la Plataforma Pro camins públics s'ha tengut una reunió amb el Director general de Mobilitat.
Pel que sabem s'està mirant de fer una llei Jurídica de camins, doncs aquesta s'ha de reconeixer que no és pro clara.
Per altre banda però la competència sobre camins es dels Ajuntaments, com ell mateix també ens diu.
Des del Darrer ple sabem que no tenim un regidor específics de camins, sinó un regidor de reperació de camins, li podrieu demanar quins són els camins públics del municipi? no sigui cosa que en repari de privats i desprès encarà s'enfadin els propietaris?
;-)
SAlut i República

Pepe

Viu

Pepe | 06/11/2007, 19:25

Aprofitem que encara es viu i no li va passar com al Che.

lluis

Pep FUSTERET

lluis | 06/11/2007, 18:57

Un CHE Pollensi es mereix un carrer i mès.Per refregar-li a la cara a algunas families que encara tenen els ...... de col-laborar amb la fundacion Francisco Franco i son Pollensis q van a misa a combregar

Pepe

Proposta

Pepe | 06/11/2007, 18:45

Que us sembla si proposam un carrer per en Pep Fusteret Crec que per la seva poesia i sobre tot per atrevir-se a deixar escrit i record dels negres anys de la guerra civil i dictadura es mereix aquest carrer.A més en aquest moment s'ha convertit en el símbol de tots els republicans represaliats durant la guerra.

Pepe

Van Loo, Hals, Gerome

Pepe | 06/11/2007, 18:37

Us dedic aquest clàssic, avui l'he tornat a llegir i m'ha agradat com sempre.

Discurs de Seattle, cap de la tribu Duwamish
(Estat de Washington, 1855)

“El gran cabdill de Washington ha parlat, desitja comprar la nostra terra. El gran cab­dill ha dit també unes paraules d’amistat i de pau. Està molt bé de la seva banda, ja que nosaltres sabem que a ell no li cal la nostra amistat. Però considerarem la seva oferta, perquè sabem que si no venem la nostra terra, l’home blanc vindrà amb els seus fusells i en prendrà possessió.”

“Com us és possible, a vosaltres, de comprar, o a nosaltres, de vendre, l’aire, l’escalf del nostre sòl? No ens en sabem avenir. Nosaltres no posseïm pas l’aire vibrant ni l’aigua que clapoteja; ¿com, llavors, ens els podeu comprar? Quan arribi l’hora, prendrem la decisió que fa al cas. Però això no serà fàcil. Ja que per a nosaltres aquesta terra és sagra­da. Gaudim molt en els nostres boscos. La nostra vida és diferent de la vostra. L’aigua guspirejant que s’esmuny pels rierols i rius no és pas simplement aigua per a nosaltres, sinó la mateixa sang dels nostres avantpassats. Si us venem la terra, heu de pensar molt bé que per a nosaltres és una terra sagrada i que cal que ensenyeu als vostres fills que és una terra santa i que cada reflex de l’aigua límpida del llac relata els esdeveniments del passat del meu poble. El murmuri de l’aigua és la mateixa veu dels pares del meu pare. Les rieres són les nostres germanes, apaivaguen la nostra set. Els rius sostenen i duen les nostres canoes i nodreixen els nostres infants. Les cendres dels nostres avantpassats són sagrades. Llurs tombes són un sòl que és sant, així com ho són els nostres turons i els nostres arbres. Aquesta part de la terra és per a nosaltres una terra santa. Ja sabem que els homes pàl·lids no comprenen la nostra manera de viure. Per a ells, un tros de terra és idèntic a un altre, perquè és un estranger que ve de nit i pren el terreny que li calgui. La terra no és la seva germana, sinó la seva enemiga. I quan l’ha conquerida, se’n va lluny. Això no li és problema. Oblida la tomba dels seus avantpassats i l’heretatge dels seus fills. Considera la seva germana terra i el seu germà aire com dues mercaderies que pot explotar i revendre com pacotilla. La seva voracitat li farà devorar tot el que existeix a la superfície de la terra i, darrera d’ell, no deixarà més que un desert.”

“Jo no sóc sinó un salvatge i no comprenc. He vist milers de búfals morir al prat, abandonats per l’home blanc que els havia batut d’un tren estant que rodolava. No sóc més que un salvatge i no comprenc com és que les vostres cavalcadures d’acer que escu­pen fumera són més importants que els búfals que nosaltres no matem sinó per sobre­viure.”

“Que esdevindrà a l’home sense els animals? Quan ja no hi haurà animals, l’home morirà amb un gran sentiment de solitud. El que ocorre als animals ben aviat succeeix a l’home. Totes les coses tenen relació. Allò que s’escau a la terra, arriba als fills que poblen aquesta terra. Heu d’ensenyar als vostres infants que el terreny que ells trepitjaran és compost per les cendres dels nostres avantpassats. Ensenyeu-los a respectar aquest terreny, i digueu-los que si l’home escup a la terra, és damunt d’ell mateix que escup.”

“Això ho sabem: tot es correspon, com la sang que lliga una família. Tot pertany a tot. L’home no ha teixit la trama de la vida, no n’és sinó un fil.”

“Ens esforçarem per comprendre com és que l’home blanc vol comprar la nostra terra. Que és, doncs, el que l’home blanc vol comprar?, em pregunta el meu poble. És tan difícil de comprendre per nosaltres! Com podem comprar o vendre l’aire, l’escalf de la terra, la rapidesa de l’antílop? Com podem nosaltres vendre-us aquestes coses i com podeu vosaltres comprar-les? ¿Tindreu el dret de fer tot el que voldreu de la terra, sim­plement perquè l’home roig haurà posat la seva signatura sobre un parrac de paper i l’haurà donat a l’home blanc?”

“Acceptarem la vostra oferta de retirar-nos a una reserva que haureu destinat al meu poble, per consideració. I allà podrem viure en pau i en l’isolament. No té pas gaire importància l’indret on passarem els nostres últims dies. Els nostres infants han vist el seu pare rebolcat per la derrota. Els nostres guerrers han conegut la vergonya de la desfeta i llurs dies han esdevingut buits, tant, que emmetzinen els seus cossos amb aliments en­sucrats i begudes fortes. És indiferent l’indret on passarem els nostres darrers dies. No se­rem pas gaire nombrosos. D’aquí a uns pocs hiverns ja no restarà un sol infant de les nos­tres grans tribus que han viscut en petites colles en aquesta terra, dins aquests boscos, i no hi haurà ningú per plorar damunt les tombes del nostre poble que fou tan puixant com el vostre.”

“I, per que caldria plorar la desaparició del meu poble? Les tribus són compostes d’éssers humans. I res més. Els homes van i vénen com les ones de la mar. I l’home blanc serà també anorreat i potser més de pressa que les altres races. Si empastifeu el vostre campament, morireu dins la vostra pròpia brutícia. I desapareixereu dins el foc, encès per la força del Gran Esperit que us ha menat a aquest país i us ha fet amos d’aquesta terra i de l’home roig. Aquesta trista fi, és per a nosaltres un misteri, car no arri­bem a comprendre per que els búfals són destrossats, els cavalls salvatges domats; per que els indrets més llunyans dels nostres boscos són envaïts per una superpoblació d’ho­mes.”

“On són els matolls, els plançons? Desapareguts! On és l’aire? Desaparegut! Hem de dir adéu als poltres ràpids i a la caça. Què significa això? Això significa la fi de la vida i el començament de l’extinció.”

“Jo no ho comprenc. Els nostres camins són molt diferents dels seus. La vida de les vostres ciutats fa mal als ulls de l’home pell roja. Però potser és perquè aquest pell roja no és sinó un salvatge que no comprèn res de res. A les ciutats de l’home blanc no hi ha cap indret on reposar. Cap lloc on l’home pugui, a la primavera, sentir com s’obren les gemes i el vol dels ocells. Aquest rebombori de les vostres ciutats em fa mal a les orelles. I, quin sentit li resta a la vida de l’home quan ja no pot sentir l’ulular de l’òliba a la nit, el raucar de les granotes en el canyar al capvespre? No sóc més que un pell roja, sóc un animal. Un indi estima el dolç murmuri del vent damunt del llac i li agrada la flaire del vent purificat per la pluja del migdia que li duu l’olor dels avets.”

“L’aire és preciós per a l’home de pell roja, perquè tot es reparteix el mateix aire, els animals, els arbres, els homes; tot participa del mateix aire. L’home blanc no fa cabal de l’aire que respira. Quan un home fa temps que s’està morint, ja no reacciona si respira un aire malsà.”

“Si venem la nostra terra, heu de tenir en compte que per a nosaltres l’aire és pre­ciós, que l’aire aporta la vida a tot allò que es troba damunt el nostre sòl. El vent, que ha donat al meu avi el seu primer alè de vida, igualment s’ha endut el seu últim sospir. I el mateix vent ha de donar l’esperit de la vida als nostres infants. Si decidim d’acceptar la vostra oferta, hi posem una condició: cal que l’home blanc consideri com a germans seus els animals d’aquesta terra.”

“El Gran Esperit us ha donat el domini sobre els animals, els boscos i, amb una in­tenció particular, també sobre l’home roig. Però el vostre destí és un misteri per a l’home roig. Potser us podríem comprendre si sabéssim d’on treu els seus somnis l’home blanc. De quines promeses, de quines esperances nodreix els seus infants durant les llargues vet­lles d’hivern? Quines visions grava en llurs cors a fi que, plens de desig, esperin el demà? Però nosaltres som uns salvatges. Els somnis de l’home blanc ens són amagats.”

“Quan l’últim home de pell roja haurà desaparegut d’aquesta terra, quan no serà més que una ombra el seu record, com el d’un núvol que passa sobre el prat, llavors en­cara aquestes riberes i aquests boscos seran habitats pels esperits del meu poble. Perquè nosaltres ens estimem aquest país com el nadó els batecs del cor de la seva mare. Si us venem la nostra terra, estimeu-la com nosaltres l’hem estimada. Tingueu-ne cura com nosaltres n’hem tingut cura.”

“Però nosaltres sabem una cosa: el nostre Gran Esperit és el mateix que el vostre Déu i aquesta terra li és preada. L’home blanc no es pot escapolir de la sort de tots. Pot­ser a fi de comptes serem, tanmateix, tots germans. Un dia ho veurem.”

“Els homes blancs no han estimat mai la terra, els arbres, els animals. Quan nosal­tres, els indis, matem per obtenir carn, ens ho mengem tot perquè respectem l’animal que hem abatut. Quan arrenquem arrels, fem petits forats. Quan cremem l’herba per mor de les llagostes, no destruïm res. No emprem més que fusta morta. Fins i tot en els boscos més espessos no abatem mai un arbre. Però l’home blanc conrea la terra, capgira i atropella els arbres, ho mata tot. L’arbre diu: “No ho facis. Això fa mal. No em facis mal”. Però ells l’aterren a cops de destral i l’esmicolen. L’Esperit d’aquesta terra els abo­mina. Extirpen els arbres del sòl fins a la darrera arrel. L’indi s’esforça a no fer mal a res ni a ningú, però els homes blancs ho destrueixen tot.”

Dr. Henry A. Smith, 1887.

Discurs atribuït al cabdill indi Seattle (1855).

Pepe

Fralokus

Pepe | 06/11/2007, 18:34

Fralokus, als sindicats com als partits hi ha de tot, en aquest cas tenim la sort d'haver trobat una persona faenera i amb ganes a CCOO del comerç.
Jo he de confessar que no estic afiliat a cap sindicat ,i es que quan vaig a terminar la carrera ens varen putejar molt, a parit d'aquell moment vaig decidir que si un dia m'arrib a afiliar a un sindicat serà a la CNT, tal vegada quan hagi deixat la política.

fralokus

Re: Bar, SYP i llicències (precs ple).

fralokus | 06/11/2007, 17:15

Pepe, si en el fons de la qüestió estem d'acord, el que em toca els aquells dels sindicats, (estic afiliat a un) és aquesta sensibilitat amb el comerç i la deixadesa amb l'hostaleria, perquè si els d'hostaleria estiguessin tan bé atesos com els de comerç, altre escenari tindríem.

Per cert, ningú de CCOO encara m'ha contestat a la pregunta de li per que es va signar el conveni col·lectiu tres anys en comptes de dos com sempre, jo crec que la resposta és fàcil, simplement perquè hagués caigut en any electoral i això a l'empresa li hagués vingut molt fotut (amb perdó de l'expressió), 27 de maig eleccions locals i autonòmiques i una temporada turística iniciada i sense conveni signat era el marc ideal per als treballadors, però no, se li va donar el "gustazo" a la patronal i es va signar per tres anys evitant en aquestes dates la negociació col·lectiva. i si no va ser aquest el motiu va ser un error d'estratègia imperdonable.

Després es queixen que no hi ha afiliats, si ens tenen venuts.

Hals

Salvem Mallorca

Hals | 06/11/2007, 16:59

Hi ha que desfer ses autopistes que hi ha fetes;no fer-ne de noves!

Hals

Protesta!.No et quedis callat!

Hals | 06/11/2007, 16:57

No,no i no al segón cinturó!
Ja n"hi ha prou de merda,desastres,porquería damunt les Balears.Jo no vull segon cinturó.Protesta i no et quedis callat!
Es cinturons nos están aufaguent a tots!

Pepe

Can Botana

Pepe | 06/11/2007, 16:32

A Can Botana es faran apartaments, avui a les 22:00 article que avança el tema.

Pepe

Fralokus,

Pepe | 06/11/2007, 16:20

Hola advocat del diable, de moment crec que a l'hivern arriben ben pocs turistes i obrir el SYP del polígon no crec que sigui un bon reclam.
Pens que tenir un petit comerç únic i original, que no valoram suficientment, i un mercat tradicional és molt més atractiu. Això é sun tema per la Ç.
Pens que per un turista que arribi a Pollença el dissabte anar al mercat é suna experiència molt més original i atractiva que anar al SYP.

Però a més no has d'oblidar que no podem fer una delimitació que deixe fora als supermercats del nucli de Pollença. O sigui que els supermercats dins el nucli de Pollença podrien obrir. O sigui no és cap exageració el que demanam.

Pens que el que fa el SYP del polígon és un frau de llei ja que el sentit de la llei no era aquest.

Sobre l'organització del treball del diumenge en el SYP no és problema de l'Ajuntament, sinó de l'empresa, sindicats i si escau de la inspecció de treball.

Van Loo

Protesta!.No et quedis callat!

Van Loo | 06/11/2007, 16:07

Que paguin sa deuta es 15.000 afiliats des PP.

Visitant

Protesta!.No et quedis callat!

Visitant | 06/11/2007, 16:06

Companyies aerèas i lloguer de cotxos seguirán en s"ho combustible barato.S"encariment el paguerán unicament els treballadors!

Van Loo

Cal que de cada díe més hi hagi més gent que protesti!

Van Loo | 06/11/2007, 15:48

Aquest cèntim que volen apujar que el fagin pagar a nes turistes! Si es polítics no robasin a diari,hi hauría superávit,sobraríen es dobblers.Els treballadors paguerán,es rents a cars seguirán en sa benzina barata.

Gerome

Solución Final al problema de Mallorca

Gerome | 06/11/2007, 15:03

Sa política a Balears és un plat de merda des que cada día n"has de menjar una cullerada!

Gerome

Salvem Mallorca

Gerome | 06/11/2007, 14:36

Hi ha que fer lo mateix en totes ses zones humides de ses Balears:Palma Nova,Magalluf...etc.Cal fer possible que es vengui de qualsevol endret del món de safari fotogràfic a ses Balears.Cal comportar-se com un país civilitzat i desterrar sa barbarie de Mallorca(autopistes,urbanitzacions,renous,contaminació llumínica es vespres,graveres,destrucció d"espais naturals,camps de golf...etc)

Garci

Re: Bar, SYP i llicències (precs ple).

Garci | 06/11/2007, 14:22

Gerome tens tota la raó. S'han de preservar i millorar els espais que encara resten. No val protegir-ho però no fomentar-ho. El turista agrairà aquests espais.

Gerome

Ses Fontanelles

Gerome | 06/11/2007, 14:05

Em de crear ses condicions adecuadas per a que es flamencs roses visitin i criïn a Ses Fontanelles.Ses Fontanelles no només han de ser conservades sinó ampliades.!Vida salvatge a n"aquest endret serán més beneficis econòmics per sa platja de Palma.Ja tenim un esponjament fet,per lo tant no l"hem d"omplir de ciment i formigo!. L"hem de tornar a la vida i en es seu màxim esplendor!

Garci

Re: Bar, SYP i llicències (precs ple).

Garci | 06/11/2007, 12:52

Hola Fralokus. Si algú arriba el dissabte que compri al mercat tradicional. És així de fàcil. Sinó, perquè serveix la llei que està feta del cupo de diumenges que se pot obrir?

Gerome

Destrucció de la Terra

Gerome | 06/11/2007, 12:28

Mallorca és el Chernóbil d"occident;és l"horror més gran de l"occident gràcies al PP

fralokus

Re: Bar, SYP i llicències (precs ple).

fralokus | 06/11/2007, 11:42

No vull ser advocat del diable, però que s'obrin els supermercats en en diumenge beneficia a molts i més encara sent un municipi turístic com és Pollença.

Volem turistes a l'hivern, i el que no pot ésser és que arribi un turista en dissabte nit o diumenge i no trobi un supermercat obert, per molt hivern que sigui, repeteixo, cal engegar el tema de la marca "Ç" i crec que el tema comercial és un dels que tindrà més pes, si volem ser un municipi amb uns serveis (tots) de primera no podem tancar les portes als turistes i de fet als residents.

No caiguem en el parany de Ciutat de Mallorca, que vol ser la capital turística del mediterrani i quan arriba un creuer al port, sembla una ciutat fantasma, tot tancat.

Sobre l'organització del treball del diumenge en el SYP no és problema de l'Ajuntament, sinó de l'empresa, sindicats i si escau de la inspecció de treball.

Pepe

Passar pel tub

Pepe | 06/11/2007, 11:02

Hola fralokus, el tema de la posició dominant d'EROSKI després de comprar CAPBRABO s'està estudiant però ja es va avançar que segurament no hauràn de vendre o tancar cap dels supermercats actuals.

Notícia al DdM

Política

Notícia al DdM | 06/11/2007, 10:58

Pens que el comentari de Joan és una demostració més de la manca d'ideologia, de projecte de poble d'UM-UNPI ( no sé que opinaran els seus socis, si tenen opinió).
O sigui molt de parlar d'arrels, tradició, poble... però quan es tracta de prendre una mesura que només intenta evitar el que consideram un frau de llei per part d'una gran superfície, no sap que ha de fer.
I pensau que aquest tema el varen treure al ple de dijous, o sigui que ha tingut temps de prendre una decisió que lògicament segons el suposat ideari d'UM hauria de ser defensar al mercat tradicional i petits comerços de Pollença.
Això de parlar d'estudis és marejar la perdiu, no es farà cap estudi, s'ha de prendre una decisió política aquesta vegada no es poden amagar darrera tècnics: Com sempre dona la impressió de que UM ha de mesurar quants de vots hi ha a cada costat de la balança

Pepe

Paraula per paraula

Pepe | 06/11/2007, 10:49

"Chapeau" al teu comentari Francisca, el reprodueix a aquest article(està penjat a l'article de l'autoria) .
Comentari de na Francisca
Bon día:

Al diario de Mallorca avui es publiquen aquestes declaracions del batle de Pollença, en relació a la obertura del syp en diumenge:

El alcalde, Joan Cerda (UM), anuncia que "el Ayuntamiento quiere hacer un estudio serio en dos sentidos. El primero, es ver si realmente es bueno que abran para el conjunto de ciudadanos. Si se determina que no es bueno que abran, deberemos estudiar cómo impedirlo, porque si delimitamos únicamente el mercado estamos prohibiendo también a muchas pequeñas tiendas y pequeños supermercados que abren ese día en el interior del casco urbano. Estamos, además, prohibiendo la apertura a las tiendas del Port".

I jo me demano: qui és que fa aquest estudi? Quin cost té aquest estudi? Crec que no mos hauríem de qüestionar si es bo o no que gran superfícies tenguin obert en diumenge. Calen dues coses: la primera es fer complir la normativa en vigor d’ordenació de l’activitat comercial. La qual, crec és molt clara. Aquesta permet obrir a les grans superfícies 8 diumenges i festius a l’any. En el cas d’enguany son: 28 de gener, 5 d’abril, 20 de maig, 24 de juny, 15 d’agost, 23 de setembre, 8 de desembre y 23 de desembre. En el cas que el pobles celebrin el seu mercat en diumenge, la normativa es clara: podran obrir els establaciments del entorn immediat al mercat ambulant (mercat tradicional). Si aquest mercat no està delimitat per l’Ajuntament de Pollença, això és bo de fer, delimitar-lo res més.
I segona: crec que en aquests temps que vivim cal potenciar el petit comerç, i a n’aquest, li calen totes i cada una de les ajudes possibles. No és de més recordar, que la funesta aparició de les grans superfícies son les culpables de la desaparició de molt del petit comerç.
Gràcies

fralokus

Re: Bar, SYP i llicències (precs ple).

fralokus | 06/11/2007, 10:22

Pel que fa al tema del SYP, la cosa es pot complicar, no se si sabeu que el Grup EROSKI ha comprat la Cadena CAPRABO, concretament a Pollença el grup Eroski quedaria amb les dues grans superfícies de la vila, i amb això amb una posició dominant que no es fins que punt això és legal, però amb l'experiència dels CARREFOUR de Palma no passarà res i hauríem de passar pel tub.

Xesca Ensenyat

Sóc racista, ahir vaig atacar una cubana

Xesca Ensenyat | 06/11/2007, 09:39

Ho cont a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS. L'acab d'actualitzar.

Garci

Re: Bar, SYP i llicències (precs ple).

Garci | 06/11/2007, 08:41

Lo del mercat tradicional va sortir diumenge al Balears i ahir a l'Ultima Hora.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb