URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Privatizant 1.

Alternativa | 20 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Com sabeu al darrer ple es va aprovar, amb el nostre vot en contra, el nou plec de clàusules del concurs de la piscina coberta del Port Pollença. Com recordareu a l'anterior concurs no es va presentar cap empresa (veure articles; el despropòsit de la piscina coberta i La piscina coberta del Port)

La piscina coberta del Port suposarà una gran despesa per l’Ajuntament, si abans de fer la pisicina s’hagues arribat a fer un estudi de mercat es demostraria que obres com aquesta s’han de fer mancomunades. És una bogeria insostenible pensar que cada municipi pot tenir una piscina coberta, un auditori... En realitat les competències d’un Ajuntament són molt poques; neteja, clavegueram, carrers... I no té massa lògica no complir amb aquestes competències mínimes i llançar-se a fer coses que no corresponen a l’Ajuntament i es fa s'hauria de cercar la col·laboració amb altres Ajuntament. Abans de comprar un jacuzzi s’ha de poder menjar.

Una vegada feta la piscina l’equip de govern aposta per una gestió privada de la mateixa pensant que d’aquesta manera sortirà més econòmica però hi ha una qüestió de pura lògica; si una empresa privada és capaç de gestionar la piscina i treure benefici l’Ajuntament també el pot fer. La única manera en que l’empresa privada pot superar a la gestió pública es donant  pitjor serveis o explotant als seus treballadors. A Pollença tenim clars exemples al servei de neteja (LUMSA) o al servei d’aigües a la Cala (Aigües de Cala Carbó).

L'argumentació per privatitzar sempre està fonamentat en la farsa de que el que és privat funciona millor que el que és públic, quan la realitat de tots els processos privatitzadors es tradueix en pèrdua de llocs de treball (a una gestió pública els llocs de feina tenen més possibilitats de ser coberts per gent del propi municipi), precarietat dels nous contractes i una major explotació i l'encariment per la ciutadania del propi servei.

Una gestió pública cerca  la rendibilitat social, no el benefici econòmic, i persegueix la satisfacció de les necessitats de les persones, mentre que la gestió o titularitat privada cerca lògicament el benefici per damunt de tot.

Evidentment para els polítics resulta molt més còmoda la gestió privada, davant les queixes pel mal serveix sempre poden dir i a Pollença tenim experiència en això: ja el comunicarem a l’empresa... parlarem amb l’empresa... quan facem el proper plecs de condicions... Al manco podiam pensar que aquesta deixadesa de funcions significaria una reducció de despeses en pagar als polítics però no és el cas ja que les dedicacions exclusives no es privatitzen.

Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió administrativa pública, per la qual cosa la recepta ha de ser el cessament dels gestors públics, i no la privatització, externalització o la gestió privada.

UM es defineix com un partit liberal però el PSOE i el PSM haurien de revisar que significa ser socialista. Una de les idees claus del socialisme és la defensa de la gestió pública i votant aquests plecs no només han apostat per la gestió privada de la piscina, si no que a més donen la possibilitat d'estendre la privatització a altres instal·lacions municipals com la piscina de Pollença i les instal·lacions del poliesportiu de Port.

Demà parlarem més concretament del nou plec de condicions.

El roto ha resumit molt bé el tema i no és un acudit als Estats Units alguns hospitals han abandonat pacients que no podien pagar al carrer.

 

Comentaris

JRV

Mes

JRV | 21/11/2008, 08:42

Molta gent opina sense to ni so. Tal volta s'hauria de saber que el primer, i de moment, darrer Conveni Colectiu a Emser, es va optar per renunciar a les 35 hores setmanals, i pasar a 37,5 setmanals. De renunciar a un punt d'antigüetat per trieni. De fer 40 hores setmanals a l'estiu, per atendrer millor la recollida. De renunciar a 5 punt de l'increment de les hores nocturnes. Que s'ha passat de pagar devers 40.000 € d'hores extres en temps de l'Ajuntament, a pagar-ne 1666€ el 2008. Tot això per iniciativa dels mateixos treballadors, els mes interessats en que l'empresa sigui viable, i tal volta els únics en vista de l'ignorancia dels mateixos contribuents.
Que es va modificar l'horari de recollida, amb un cost suplementari de devers 45.000, per satisfer la voluntat d'ALGUNS hotelers, i que després han de pagar tots els pollencins... i així.

JRV

Molta opinio, i poc saber

JRV | 21/11/2008, 08:32

M'agradaria, Toni I, i Toni II, que el que escriviu a aquest blog, ho llegissin El Batle de Pollença, Marti "Paraiso", encarregat de la Brigada, i a casi tots els regidors, als que els habitants del Municipi de Pollença heu donat el vot i els heu fet regidors, i per tant, administradors de la cosa pública. Esper, de bades, quer també us facin cas, també a Garci, per les linies d'actuació que es veu que ells no tenen, per no tenir qualitats pel càrrec. Peró us podria donar aclariment reiterat i molts exemples de la seva incompetència, ompliria moltes pàgines.
Com a treballador (ja en queden pocs, de treballadors, i els pocs que queden , molt putejats), he treballat al mateix servei , anys al subministrament d'aigua, a l'empresa privada, on de on es treuen mes dobers es d'estafar els usuaris d'un servei bàsic i imprescindible, i es molt fàcil, us ho puc explicar, i jo hi he hagut de col·laborar, i l'empresa publica, on la UNICA lacra es la reiterada incompetencia, i aprofitament del càrrec per part de regidors que han de dur la cosa, desinteresats de si hi ha equilibri pressupostari o no. Us puc seguir merejant amb fets i dades numèriques de perque es produeix dèficit, però acabaram alla mateix: La vanitat, dessidia i utilització politica de servei bàsics son els culpables. O no hi ha hagut, batles, gerents, assessors, regidors amb un sou de somni per als treballadors que s'haurien de responsabilitzar dels resultats. No sigueu tan parcials? Continuarà.

Pepe

Re: Privatizant 1.

Pepe | 21/11/2008, 08:29

No es tracta d'això fralokus, realment despatxar a un treballador de l'administració pública és complicat, si és funcionari ja ni parlem és simplement impossible.

Pepe

Altre Toni

Pepe | 21/11/2008, 08:27

Altre Toni, no cal demanar perdó per pensar d'una altra manera.

Clar que hi ha situacions com la que tu comentes que s'haurien de controlar. Ja fa temps vaig posar un exemple contat per un treballador de l'Ajuntament fart de complir i fitxar i veure que ningú controla qui fitxa i qui no fitxa. Fa mesos que aquest treballador no fitxa i ningú l'ha dit res.
La manca de direcció i control el que acaben fent és que la gent que compleix acabi també deixant-se portar per la inèrcia i és normal. "tonto el último" que dirien al meu poble.

Això s'ha d'aturar, pens que ajudaria veure regidors amb un pla, amb uns objectius, sense fer parts i quarts, sancionant als treballadors que no compleixen, estimulant als que fan bé la seva feina.

Hi ha molt de feina per fer, un exemple és el que ha fet la nostra companya Conxi Peña a Capdepera; una valoració de llocs de feina que entre altres coses ha llevat les productivitats donades sense criteri real definit.

És clar que mai aconseguiràs una millora d'un 100% per 100% però estic convençut de que que es pot millorar en un alt percentatge sempre que s'impliqui la gent. Un regidor tot sols no podria canviar gran cosa, però un equip de govern realment unit que cercàs la col·laboració d'oposició, treballadors complidors i ciutadania podrien fer molt de coses.
En aquest hi ha un parell de bons treballadors a l'Ajuntament que únicament pensen en marxar-se.

fra lokus

Re: Privatizant 1.

fra lokus | 21/11/2008, 08:26

El problema és que si una empresa privada despatxa un treballador no passa res, però si ho fa una empesa pública és vot perdut, i la cadira és la cadira.

Garci

Re: Privatizant 1.

Garci | 21/11/2008, 07:51

Hi ha una possibilitat que queda una mica oblidada. Si existeix un problema d'incompliment laboral, no caldria posar-hi mesures internes, sancions i demés correctius? Perquè una cosa no funcioni el que hem de fer és privatitzar i punt?

Sincerament, hi ha treballadors que no compleixen, però són els seus "jefes" qui els han de fer fer feina.
I ara una pregunta ingènua: no es pot fer res per despatxar un treballador que no compleix?

Un altre Toni

PERSONAL DE L'AJUNTAMENT

Un altre Toni | 21/11/2008, 07:36

El que diu en Toni, malgrat JRV segurament no estigui d'acord és del tot cert. I el més fotut és que s'ha deixat moltíssimes coses, com per exemple que alguns dies van a fer torrades per alguna finca.
A mi una de les coses que m'emprenyen molt és veure el desordre que s'ha instatlat a la majoria de personal de l'ajuntament de Pollença. Sense anar més enfora, l'altre dia a la ferreteria Plomer del polígon, damunt les 12 del mitg dia hi havia cinc persones del personal comprant allà. Això és un desordre senyors, i això s'ha de denunciar, no es pot seguir així.
Un exemple que tot podeu veure cada estiu: una gentada per colocar els papers de la plaça per la patrona, i a damunt ho fan en 15 dies. No és raro que molta gent vulgui pasar a fer feina a l'ajuntament. Alguns fins hi tot han preferit deixar la feina de tota la vida per enterrar morts.
Cal qualqú amb dos collons capaç de posar un poc d'ordre.
Perdonau aquesta opinió meva, però n'estic ben segur que hi ha molta dent que pensa igual.
Repateixò, disculpes per pensar així.

fra lokus

Re: Privatizant 1.

fra lokus | 20/11/2008, 22:43

Veig que tots aquí coincideixen que el problema és de organització interna dels llocs de feina. El millor treballador pot ser el pitjor de tots si el que l'asigna les tasques és un imcompetent. Però per organitzar bé això no importa privatizar si no votar bé cada 4 anys.

Pepe

Re: Privatizant 1.

Pepe | 20/11/2008, 22:36

Toni, no cal faltar a ningú.
Ja em diràs com has controlat l'horari de tots els treballadors de l'Ajuntament. I això cada dia no? Pens que generalitzes i ets molt injust amb la majoria de treballadors de l'Ajuntament que compleixen amb la seva feina i el seu horari. Per mi el que ésmolt clar és que hi ha un problema de control i gestió responsabilitat dels regidors. El que hem de privatitzar són els regidors.

Dius que vulls privatització i competitivitat però privatitzar un servei públic no significa "competitivitat".
Aigües de Cala Carbó i Lumsa no s'ha esforçat durant anys en millorar el seu servei, on ets la competivitat. Ara tenim una maquinaria de neteja inutilitzada i una infraestructura a la S. Vicenç que s'ha de renovar completament. O sigui els beneficis s'els han portat aquestes empreses però les reparacions sortiran dels teus impostos.

La natura humana és molt variada

mateu

Re: Privatizant 1.

mateu | 20/11/2008, 22:16

De la feina en surt el profit i una nacio forta i competitiva

Toni

public privat

Toni | 20/11/2008, 22:14

No digueu més pardalades. quan d'homes fan feina a la brigada? Pq a una empresa de construccio red més ' quines proves superen? berenen de 10 a 10'30 pero deixen la feina ales 9'45 per areribar a la potassar i tornen a les 11 a posar-s'hi. Si són al moll
parteixen a berenar a Pollença a les 9'20 i tornen a les 11'30h . Si això no és robar, vaja. jo pac imposts i 220 e cada més de seguretat social i no em conteu roamços.

Garci, vidres gama explota?
Prou de comedia.
Si les privades no compleixen que siguin despatxades i s'en contracti un altre pero que un 40% del pressupost sigui per pagar un personal que no respon ja ni ha prou.

se m'oblidava : fitxen a les 14'30 i deixen de treballar a les 14'00h. a fer extres tothom li vabe. I si parles en privat tots et diuen que cobren sense fer res vora l'empresa privada.
A més el tema public ja coneixem l'experiencioa als paisos de l'est.

vull privatitzacio i competitivitat.
I en el cas del personal public necessari : sanitat, educacio i certs departaments que hi hagui promocio interna quan un es complidor. Pero si a l'ajuntament ets un bon oficial cobres el mateix que un que no fa res i no passa res, de manera que tothom s'apunta a fer minims.

la natura humana es així

fra lokus

Re: Privatizant 1.

fra lokus | 20/11/2008, 22:08

Ple del mes d'octubre a la vostra disposició.

A destacar punts 9 y 10.

Pitjau l'enllaç

Pepe

A mig

Pepe | 20/11/2008, 15:57

Mig, trabajadores públicos hay de todo tipo como privados, pero la inmensa mayoría cumplen de sobras con su trabajo y en el caso de nuestro Ayuntamiento te diría que muchísimo más que los políticos que lo gestionan.

No he confundico ningún concepto, considero que pagar menos de 1000 euros brutos mensuales es explotación y es lo que hace Lumsa.
Mira la limpieza del Puerto y dime si eso es una empresa que trabaja bien.

El último ejemplo d euna empresa privada que según tú trabaja mejor que la pública lo tienes con Aigües de Cala Carbó, el Ayuntmaiento ha tenido que asumir els costos de reparar la red.

Mig si no puedes ser funcionario es simplemente porque no estás preparado y no has echo las pruebas de oposición correspondiente, si es tan chollo ya sabes lo que tienes que hacer.

fra lokus

Re: Privatizant 1.

fra lokus | 20/11/2008, 14:57

Conyes a un costat

Heu vist com s'han privatizat els club de futbol i en especial el futbol-base?

Ara s'ha de pagar per jugar, a unes instal-lacions públiques.

No és una privatizació encuberta?

No just a Pollença, ja és per tot.

Ricachon

mlg

Ricachon | 20/11/2008, 11:58

Por esto, mlg, cuando estàs enfermo, no vas nunca a la Seguridad Social, vas a la privada o al curandero. Ni mandas a tus hijos a la escuela pública, ni acudes a la policia cuando tienes un problema, ni llamas a los bomberos si tienes fuego en tu casa. Privatizarias el agua, i solo tendria agua quien pagase mas i fuese rico, i nada de transporte público, las carreteras i las autopistas, de peaje, quien no puede pagar, que se quede en casa, quien no puede pagar la escuela que se quede analfabeto. A la basura, te la comes. Si se te incendia tu coche o tu casa, pagas el servició por adelantado o firmas el albaran antes de que actuen los bomberos, i si tienes un accidente i te quedas herido, que venga la ambulancia mas barata.
No te enteras de que las cosas colectivas NO pueden ser privadas, i si Emser i otras empresas públicas tienen deficit, es por la mala gestion de los politicos a los que desgraciadamente los votantes ineptos como tu han puesto de politicos ineptos en ejercicio de su ineptitud, para estar en sitios directivos de esta misma sociedad. Muchas veces tambien estos politicos , ni son empresarios ni trabajadores, simplemente paràsitos oportunistas, i ni se enteran de que es una empresa ni trabajar, como algun "opinante" de poco seso.

Garci

Re: Privatizant 1.

Garci | 20/11/2008, 08:56

Tal vegada treballin més els treballadors d'empreses privades però també estan més mals atesos els clients ja que les empreses privades estan subjectes a les regles de mercat, de productivitat i de treure'n beneficis, i això només se fa através de l'explotació del treballador o retallant serveis als clients.

Exemples de privatització dolenta n'hi ha molts: LUMSA, TIRME, etc.
Però és veritat que EMSER no funciona bé.

Per altre banda, els funcionaris també paguen imposts. I no tots son uns vagos, també hi ha treballadors privats vagos. La solució a aquest tema de la vagueria és política, per tant són els polítics els culpables.

fra lokus

Re: Privatizant 1.

fra lokus | 20/11/2008, 08:55

Otra vez el topicazo que los funcionarios son unos vagos, supongo que habrá alguno, pero generalizar es excesivo.

Boib pressupost 2008

Re: Privatizant 1.

Boib pressupost 2008 | 20/11/2008, 08:36

Si voleu veure el resum del pressupost 2008 publicat al BOIB

mlg

Re: Privatizant 1.

mlg | 20/11/2008, 08:34

La gestión privada es mejor que la pública porque los trabajadores públicos son unos vagos y no tienen control. Confundes el concepto trabajar y explotar. Las empresas privadas funcionan mejor porque sus trabajadores TRABAJAN. Tienes miles de ejemplos de esto, y si no mira emser y su déficit.
Por algo es un chollo ser funcionario, pero te equivocas si crees que podemos serlo todos, alguien os tiene que pagar el sueldo con sus impuestos.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb