URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El cas bonsai també arriba a Pollença.

Alternativa | 30 Juny, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies passats la premsa ha parlat del cas Bonsai, una presumpta trama de corrupció més del govern d'en Matas a partir de la gestió de CAIB Patrimoni, especialment pel que fa a les irregularitats comeses en els casos dels terrenys pel nou parc de bombers i la nova seu de la conselleria de sanitat balear.

Un dels imputats a aquest cas ha estat  l’empresari Jaume Fluxà, ex- candidat europeu d'Unió Mallorquina al 1999, acusat de fer d'intermediari entre l'administració i empreses a canvi de comissions d'un 20% (veure article El País).

Un tema que ha sortit també a la premsa és que en Jaume Fluxà va rebre 54.000 euros en subvencions del Consell de Mallorca entre els anys 2004 i 2006 (Diario de Mallorca), després d’haver-se reunit en dues ocasions amb la ex consellera insular d’UM Dolça Mulet. Les subvencions es van donar a pesar de que en Fluxà no era al dia amb els pagaments amb Hisenda, un dels requisits imprescindible per aconseguir aquestes subvencions. El mateix  Fluxà  ha declarat a la policia que va aconseguir aquestes subvencions per que era afiliat a Unió Mallorquina.

Sembla que na Dolça Mulet a l’igual que altres membres d’UM i PP pateix d’amnèsia i no recorda res d’aquestes reunions. L’ex consellera si que recorda que va atorgar subvencions a l’Associació de Veïns de la Cala Sant Vicenç  per l’organització de la Nit Nu (mostra d’art contemporani que es va fer a la Cala Sant Vicenç). A les seves declaracions davant del magistrat en Fluxà va reconèixer que s’havia manipulat una factura per justificar les despeses d’un multitudinari sopar a la Cala Sant Vicenç.

 Al cas que ens ocupa Alternativa ja va denunciar aquests fets a l'agost del 2006  quan ni tan sols teniam  regidor (a partir d' un anònim  que ens va alertar). Li vam dedicar dos articles al tema ;  La veritat de la Nit Niu Contracrònica de la Nit Niu ). En aquells articles vam denunciar que per organitzar la Nit Niu l’empresa Puerto Pollença Leisure SL de Jaume Fluxa Morro havia rebut una subvenció de 24.000 € per part del Consell de Mallorca,  a pesar de les fallides de les seves  empreses  amb la Seguretat Social que li impossibilitaven rebre subvencions públiques,

A més  a més com deiam als articles senyalats i al debat que es va obrir; els problemes de la Cala Sant Vicenç no és solucionaven amb un acte on en una sola nit es gastava un pressupost que es podia repartir en diferents actes culturals i necessitats més urgents. 

Ara quatre anys després el temps ens dona la raó. És un pena que en aquell moment ens trobàssim tots sols  denunciant aquest tema i que no tinguéssim la representació que tenim ara, que  ens hagués permès  obtenir més informació i aprofundir al tema.

Per altra part pensam que no és casualitat que a l'igual que al cas voltor  es repeteix  per part d'UM  la forma clientelar de gestionar els doblers públics i  l'acció  de botar-se  els controls administratius per subvencionar de manera il·legal al que era un membre del seu partit.

També voliam indicar com als comentaris dels articles de fa quatre anys  havia gent que justificava que una persona que no pagava a Hisenda pugui rebré subvencions dels doblers dels que sí pagavam. És aquesta acceptació  social de la corrupció la que ens ha llevat a situacions com l'actual;  milions d'euros robats o tudats d'una manera o una altra.

És hora d'acabar amb la cultura del  “tenir bo”, l' Administració s'ha de regir per la capacitat i la igualtat d'oportunitats.

Com diu aquest video ; Ha arribat el moment de dir prou, i tu pots fer-ho, mentre tinguis una eina util per fer-ho; el teu vot. Nosaltres afegiriam que no és suficient amb votar cada quatre anys i amb tenir "líders", a la situació actual tothom ha d'ajudar, cal un canvi total i profund. 

 

El Diario de Mallorca  del 16 d'agost del 2006  va publicar la següent notícia:

 

Alternativa EU-Els Verds denuncia el ´elitismo´ de Nit Niu y duda de que sea necesaria

REDACCIÓN. PALMA. Alternativa EU-Els Verds de Pollença critica la organización de Nit Niu y las ayudas concedidas a esta actividad por el Consell de Mallorca (24.000 euros) y el ayuntamiento a la cita artística, del que deplora que no haya hecho público qué cantidad ha destinado al certamen. El gobierno insular destinó la ayuda para esta muestra de arte contemporáneo, que ha llegado en 2006 a su séptima edición, a la empresa de Jaume Fluxà Puerto Pollença Leisure. Fluxà ha sido el impulsor de esta iniciativa. En opinión del coordinador en el municipio de la coalición de izquierdas, "Nit Niu es un acto muy elitista, realizado en plena temporada turística", por lo que considera que "no ayuda en nada a la desestacionalización o a una prolongación de la temporada". Además, estima que en una única noche, las instituciones gastan un presupuesto "que se podría repartir en diferentes actos culturales y necesidades de Cala Sant Vicenç", a la que considera la "gran olvidada" en las prioridades del ayuntamiento de Pollença. Este partido considera, además, que la gestión de Nit Niu, "en caso de realizarse en el futuro, debería ser totalmente pública". A la vista de la información que obtenida por Alternativa EU-Els Verds, su portavoz en Pollença estima que "no tenemos tan claro que Nit Niu sea necesaria para la Cala Sant Vicenç".

Comentaris

Garci

Re: El cas bonsai també arriba a Pollença.

Garci | 01/07/2010, 11:50

Tota la raó JRV, el que voldria és que no n'hi hagi més, però si que vull que tots els que hi hagi, surtin.

JRV

Corrupció

JRV | 01/07/2010, 07:05

Un matís, Garci: Jo voldria que sortissin TOTES les vinculacions que hi pugui haver de politics de Pollença( o de on sigui) amb la corrupció, no esper que "no en surtin mes".
Ha veura si hi ha una bona purga, i ens quedem un poc trqanquils i menys fotuts i enganyats. I moltes gracies per la vostra feina, que ajuda a la regeneració.

Pepe

Re: El cas bonsai també arriba a Pollença.

Pepe | 30/06/2010, 21:53

I no parlem dels doblers que ens han robat. La ciutadania ha de reaccionar davant de tot això. Tots units amb una política realista, racional i transparent.

Joan C

Re: El cas bonsai també arriba a Pollença.

Joan C | 30/06/2010, 16:35

Totalment d'acord Pepe, s'han de tudar menys diners amb grans parafernalies i destinar-los en qüestions com millorar la gestió i l'organització de tot el que comporta el dia i aprofitar be els recursos que tenim. Per exemple, ara que tenim un edifici de l'ajuntament nou s'hauria de millorar l'organització per tal de que anar a gestionar qualsevol tema no sigui un suplici per el ciutadà.

Miquel Sánchez

Re: El cas bonsai també arriba a Pollença.

Miquel Sánchez | 30/06/2010, 16:31

Aquest tipus de manifestacions artístiques em varen fer pensar més d'una vegada que Pollença realment estava una passa endavant culturalment repecte altres llocs, malgrat la meva ignorància, tot aquesta teoria es va venir abaix el dia que dues senyores ben emperifollades anaven al festival comentant que l'opera "LA TRAVIATA" era de'n Beethoveen, amb aquesta formaciói artística i la quantitat de vius que hi ha en aquest mon, prest ens penjaran un preservatiu a L'Almoina i al seu autor el farem un heroi.

Ce la vie.

Pepe

Re: El cas bonsai també arriba a Pollença.

Pepe | 30/06/2010, 13:33

Fa quatre anys molt poqueta gent ens donava suport quan criticaven aquest tipus de política espectacle com l'auditori d'en Moneo o aquesta Nit Niu...S'ha perdut molt d'esforç, feina i doblers abandonant el que és més important el dia a dia i les petites coses que fan millor la vida dels ciutadans.

Ichigo

Re: El cas bonsai també arriba a Pollença.

Ichigo | 30/06/2010, 10:01

Pensant-ho bé, actes com Nit Niu no haurien d'existir mai. És, sens dubte, una vergonya que els partits polítics com el PP facin casos de corrupció i les vinculin amb qualque municipi balear o zona del planeta. Repeteixo: una VERGONYA de cagar-se.

Garci

Re: El cas bonsai també arriba a Pollença.

Garci | 30/06/2010, 09:03

És trist que les previsions més fatalistes i les denúncies passades ens donin la raó en gairebé tots els temes.

Casos com aquest demostren les formes dels polítics i partits corruptes... però també demostren la poca voluntat dels altres partits a posar-hi remei.

Esperem que no en surtin moltes més de vinculacions entre Pollença i els casos de corrupció que s'estan investigant.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb