URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

Alternativa | 13 Juny, 2008 06:00

Una mica d'història (veure articles a aquest blog; 1, 2, 3...)

L'empresa Hisambla gestiona de manera desastrosa els fondejos de Formentor des del 2001, gràcies a en Jaume Matas quan era ministre de Medi Ambient .  Aquests anys s'ha n suceït els informes desfavorables de l'Ârea de Medi Ambient, les irregularitats i  denúncies (multes incloses),però això no ha evitat que Hisambla  hagi  anat renovant la seva concessió fins a finals de maig del 2006, quan se li va renovar per dos anys, concessió que va caducar la setmana passada. A pesar de que l'Ajuntament havia aprovat al ple de desembre per unanimitat,  sol·licitar la gestió pública de l'explotació dels fondejos de Formentor, el regidor de medi ambient havia informat que s'havia cedit un any més aquesta gestió a l'empresa privada Hisambla. A partir d'aquesta situació surt la nostra protesta i la d'altres associacions referents aquest tema que fa venir a Celestí Alomar, cap de Costes a explicar el tema.

Sobre la posidònia podeu trobar més informació a Projecte Life Posidonia  d'on hem tret aquesta fotografia.Les praderes de posidonia són molt  importants en la protecció i estabilitat de la línia de costa, atesa la seva capacitat per modificar les condicions ambientals dels llocs on s'instaura: atrapant el sediment i contribuint, així, a la neteja de l'aigua, oxigenant les aigües durant la tardor, l'hivern i sobretot a la primavera, atraient nombroses espècies animals i vegetals.

 
És complicat adjectivar la reunió que varem tenir dimecres  amb el cap de Costes Celestí Alomar, a la mateixa hi havia representants de l’Associació d’Amarradors del Port, Associació de Navegants del Mediterraini, Associació de veïns del Port, Club Naútic, Porto Cocodrilo d’Alcúdia, guardamolls, tècnic de medi ambient i representants de quasi tots els partits polítics (faltaven PSM i UNPI).

Sembla que en Celestí Alomar i na Francisca Ramón s’havien enfadat quan varen ser informat de la nostra presència i de la de la premsa, no volien cap partit polític i a darrera hora han tingut que convocar a tots els partits. No entenem aquesta por a la premsa i per que no volien informar a la resta de partits, i més quan a un ple havíem aprovat per unanimitat sol·licitar la gestió pública dels fondejos de Formentor.

Tan surrealista com l’enfado va ser la reunió. Celestí Alomar, tot un senyor ex-conseller, va defendre que només venia com a funcionari, sense cap responsabilitat política, li he tingut que recordar que ell és un càrrec triat a dit pel seu partit. Difícilment es pot separar el seu caràcter polítici i de funcionari

La seva explicació sorprenent va ser que hi havia dues peticions de la concessió dels fondejos i dos  expedients oberts; un de l’empresa Hisambla i altre de l’Ajuntament, i que encara no s’ha donat cap autorització.  En aquest moment tots hem al·lucinat ja que això contradeia totalment el que havia informat fins ara el regidor de medi ambient, Jaume Plomer, i que podeu llegir al PIP (article en pdf). Més sorprenent encara és que Hisambla ja havia col·locat les boies a Formentor i estava cobrant. Celestí va dir que no sabia res del tema i ha negat el que deia el regidor de Medi Ambient. O sigui d’una tacada s’ha deixat fatal als zeladors de Costes i al regidor de Medi Ambient. 

Després de rebre aquestes sorprenents informacions, el cap de costes va escoltar l’opinió dels diferents reunits. Tots els que parlaren varen opinar contra la concessió a Hisambla i es varen donar opcions per que enguany sigui compatible fondejar de manera gratuïta i protegir la posidonia, per després decidir a qui es dona la concessió. En aquest moment Celestí Alomar  va dir que la decisió era a les seves mans, però avui un comunicat d'Hisambla diu que gran part del que es va tractar a la reunió no era veritat.  Hisambla ha fet una nota de premsa on assegura que te la gestió dels fondejos durant el 2008, per la que ha pagat 13.000 euros. Aquesta afirmació es contradiu amb el que va expressar Celestí Alomar.

La veritat que ja no sabem que pensar, dir o escriure. Primer el regidor de medi ambient (PSOE) diu que l'explotació és per Hisambla, després el cap de Costes (PSOE) diu que de moment ningú té autorització i avui Hisambla diu que el Ministeri de Medi Ambient (PSOE) l'ha donat autorització. 

Celestí Alomar va desmentir la informació que fins ara havia donat el regidor de medi ambient i que es va publicar amb molt de detalls al darrer Punt Informatiu i avui Hisambla desmenteix a Celestí Alomar

Comentaris

Pepe

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

Pepe | 17/06/2008, 22:04

L'he posat a la capçelera, la taula redona sobre els fondejos és al club nàutic a les 20:00

Garci

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

Garci | 17/06/2008, 14:57

On és la xerrada? al saló d'actes d'on?

Pepe

Demà interessant taula redona.

Pepe | 17/06/2008, 14:32

El día 18, mesa redonda sobre Fondeo en Baleares
Social
El próximo miércoles, día 18 de junio, a las 20 horas, el Conseller de Medi Ambient, el director General del Mar y el Vicepresidente de Ports participarán en una mesa redonda sobre el Fondeo en las Islas. Se celebrará en el salón de actos. Se tratará la problemática del fondeo y la política de implantación de boyas .
El tema de los fondeos es ahora recurrente, no tanto por la proximidad de la temporada turística de los meses punta de verano, sino por la reciente polémica en torno a la gratuidad o no de las boyas de Fomentor y a la idoneidad o no de la implantación de boyas en determinados puntos del litoral como Punta Avanzada, Porto Colom, Cala Blava, Cala Fornells, etc.

En esta mesa redonda participarán miembros de ADN la Asociación de Navegantes del Mediterráneo.

La cita es el miércoles a la 8 de la tarde.

Es un tema es el que parece haber muchos intereses creados y muchas opiniones públicas y privadas. Promete ser interesante.

Garci

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

Garci | 14/06/2008, 12:15

Notícia al Balears:

EU demana que s'aclareixi el tema dels fondejos de Formentor.

Pepe

Denúncia

Pepe | 14/06/2008, 09:08

I a més a més l'Associació de Navegats ha denunciat a Hisambla, avui al DdM

Denuncian a la empresa por seguir cobrando

El delegado de Costas confirmó ayer que ha recibido una denuncia contra la empresa Hisambla S. L. por haber cobrado al menos a una embarcación después de haber caducado la concesión administrativa para poder explotar los fondeos. Alomar fue informado de esta presunta ilegalidad en la reunión del miércoles con políticos, asociaciones vecinales y de navegantes.
La gestión de la empresa ha sido controvertida. El ayuntamiento de Pollença tiene varios informes técnicos en los que se detallan las presuntas irregularidades cometidas.

Notícia

Finalment....

Notícia | 14/06/2008, 09:05

Sembla que després d'anys d'al·legacions i denúncies finalment s'ha acabat el negoci que va muntar el senyor Matas a Hisambla, ara s'ha de lluitar per una protecció efectiva i real de la posidònia.

Avui al DdM:
Los amarres serán gratuitos a partir de ahora al denegar Costas la autorización para que Hisambla mantenga la explotación
pollença. la empresa ha sido emplazada para que retire las boyas y los muertos submarinos
La guerra de los fondeos de Formentor

Pepe

Gràcies Santiago

Pepe | 13/06/2008, 22:03

Gràcies per la informació Santiago, aquesta gent només s'ha preocupat d'això de fer negoci i és clar que no el deixaran tan facilment.
El mateix any 2006 varen ser denunciats(per l'associació de navegants) per ocupar més superfície de la que les corresponia amb 108.702,84 euros, multa que a dia d'avui encara no han pagat.

Pepe

Cel·lebració

Pepe | 13/06/2008, 21:53

La comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca ha acordat, avui divendres, aprovar la tramitació de BIC per es Jonquet. Tots els partits hi han votat a favor, excepte el PP que s'ha abstingut.

Per tal de celebrar aquesta notícia tan positiva, estau tots convidats demà dissabte, a les 20h, a una copa de cava amb ensaïmada en es Jonquet per brufar i donar les gràcies a tots els qui heu donat suport a aquesta reivindicació.

fra lokus

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

fra lokus | 13/06/2008, 19:58

Oriol, una afirmació gratuita i sense cap tipus de rigor.

SANTIAGO

HISAMBLA

SANTIAGO | 13/06/2008, 18:11

Según la información pública de empresas, Hisambla tiene dos empleados y la factutración del 2006 fué de 120.154,28 €. Hay que suponer que en el 2007 fué similar o algo superior. Las cuentas del 2007 se publican en julio.
Con esta realidad, es decir, si no hay facturación en B, (no se si el negocio lo "permite" o no)no parece un gran negocio, pero oye, 60.000 € de beneficio al año no son nada despreciables. A las arcas del ayuntamiento le vendrían de maravilla.

Pepe

Bones notícies

Pepe | 13/06/2008, 16:11

Molt bona notícia la del Jonquet i també la de Irlanda.
Tal vegada si els polítics escoltassin més a la gent hi hauria més bones notícies al final del dia.

Pepe

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

Pepe | 13/06/2008, 15:59

Bones fralokus, crec que al tema dels fondejos ens resta esperar a que es posin d'acord Hisambla i el senyor Celestí Alomar. La darrera notícia que tinc és que Celestí Alomar ha negat que Hisambla tingui l'autorització per la gestió els fondejos i que el paper que ha enviat Hisambla a la premsa, un ingrés per la gestió de més de 6.000 euros és un error...
Ja veurem com termina aquest "ulebrón"

Oriol

Màfia russa

Oriol | 13/06/2008, 15:19

Amb el PP-UM al poder aquesta màfia no haguès caigut.

fra lokus

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

fra lokus | 13/06/2008, 15:08

Pegant a un altra "puesto".

Irlanda ha dit que "NO" a la Europa liberal y de les 65 hores setmanals de feina.

Xesca Ensenyat

A LES PASTISSERIES VAREN ACABAR EL GÈNERE ...

Xesca Ensenyat | 13/06/2008, 14:07

... i fins i tot na Paula s'havia tret tota la ronya que tenia caducada ...

UNA ALTRA VIDA, 51

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Joan

Màfia russa

Joan | 13/06/2008, 13:44

Totes ses urbanitzacions a Mallorca servèixen per lo matèix;per donar aixoplug a tots es criminals,mafiosos,lladres,estafadors internacionals i porcs de diferent pelatge què han vingut per aquestes terras a saquetjar i destruir!!.I ademès expropiam a sa nostre gent per construir-los autopistes.Quina Merda de polítics tenim,Déu meu.

David

Ferit greu un home apedregat per tres joves a Alcúdia

David | 13/06/2008, 12:55

Mà dura i una bona pallissa per els tres agressors.Ull per ull i dent per dent.No ens enganyem amb aquesta xurma.

Andreu

Son Bosc

Andreu | 13/06/2008, 12:50

La Biodiversitat és molt més important què es monocultiu de gespa!!.

Marc

Màfia russa

Marc | 13/06/2008, 12:40

Són es amics del PP-UM,aquesta i moltes altres màfies a les quals convidaren a blanquejar diners a n'aquesta terra amb perjudici de tots noltros.El Passeig Marítim,sa Plaça Gomila i sa Platja de Palma n'están plens de mafiosos russos nazis.

Marc

Màfia russa

Marc | 13/06/2008, 12:39

A n'es carrer de s'aigo dolçe tots es vespres les hi podèu veure a n'es del darrer escalafó.És tan evident per qualsevol què no és policia.

Garci

Enhorabona Jonquet!

Garci | 13/06/2008, 11:07

Avui matí la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca ha decidit aprovar la incoació de l'expedient de declaració de BIC amb categoria de conjunt històric i del seu entorn de protecció, a favor del barri del Jonquet. Així mateix també s'ha decidit suspendre la tramitació de les llicències municipals de parcel·lació, d'edificació o d'enderrocament en la zona afectada i, també, la suspensió dels efectes de les llicències ja concedides. Qualsevol obra que calgui realitzar en l'àmbit afectat per la incoació haurà de ser prèviament autoritzada per la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric.

fra lokus

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

fra lokus | 13/06/2008, 10:02

Supòs que em de felicitar al PiP per la seva informació més que correcta, el temps possara a tothon al seu "puesto".

fra lokus

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

fra lokus | 13/06/2008, 09:59

Sense voler fer cap afirmació precipitada, crec que tan el Sr. Manchado com el Sr. Alomar s'hen foten dels pollencins.

"A los hechos me remito"

Garci

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

Garci | 13/06/2008, 09:37

Sincerament pens que Hisambla té concessió, que Celestí Alomar és va veure estret en aquesta reunió i no va saber que dir més que tot estava en les seves mans. Però Hisambla no diria que té concessió i que ha pagat 13.000 euros si no fos veritat, pens jo.

Esperem que s'esclareixi tot el més aviat possible i que fondejar, sigui on sigui, es faci de manera gratuïta i sense fer malbé la posidònia, que es el que realment importa.

Pepe

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

Pepe | 13/06/2008, 09:32

Després de parlar amb uns i altres no ha aclarit res, un caos total amb una manca de coordinació per part del PSOE impressionant.Si no s'aclareixen ells difícilment el podem fer nosaltres.

Pepe

Això és un "culebrón"

Pepe | 13/06/2008, 08:42

Avui de nou el tema ha canviat, canvis que ja he introduït a l'article. Si l'haveu llegit abans de les 10:30 el podeu tornar a llegir.

Ha sortit publicat al Diario de Mallorca i amb molt de detall al Mundo que Hisambla assegura que Medi Ambient li va donar la gestió dels fondejos fa una setmana. Sí això és cert tota la reunió de dimecres va ser un paripé i Celestí Alomar és o bé un mentider o bé un incompetent ja que va dir que l'autorització era a les seves mans i que en aquest moment ningú tenia permís per cobrar.

Garci

Re: Al·lucinant. Fondejos a Formentor.

Garci | 13/06/2008, 08:04

No se que devien voler que no sabessim nosaltres i la premsa per enfadar-se per la nostra presència a la reunió. Que trist.

Amb el tema, tot i que de manera estranya, em avançat. Almenys Hisambla ja no cobra.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb