URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ordenança nonada

Alternativa | 04 Juny, 2009 06:00 | facebook.com twitter.com

L’arribada de la temporada ha comportat un any més la instal·lació d’un nombre excessiu de taules, cadires i objectes que ocupen la via pública de les zones més transitades. Una vegada més ens arriben nombroses queixes per part dels ciutadans d’un problema que es suposava que es volia solucionar aquest estiu i que per això s’havia fet una nova ordenança. 

Fa poc més d’ un any (a març del 2008) l’equip de govern ens va parlar del projecte de canviar l'ordenança d’ocupació de la via pública (al manco al tema de taules i cadires) de manera consensuada i s'ens va mostrar uns primers plànols. Després ja no s'ens va mostrar res més fins el gener del 2009 on es va informar que es presentaria per urgència l'aprovació inicial de la nova ordenança (la precipitació final de la presentació d'aquesta ordenança es va demostrar en que a la mateixa s'havien oblidat d'esborrar el nom de Càlvia, que ha estat el model que han seguit per fer la nova ordenança). L’aprovació es va fer al ple de gener amb l’abstenció de l’oposició.

Al mes de febrer (boib 29. 24 de febrer.) es va posar a exposició pública la nova ordenança d'ocupació de via pública amb taules i cadires durant trenta dies, per tant fa temps que s’ha acabat el temps d’exposició però l’equip de govern ha decidit congelar la nova ordenança.  Quan hem demanat un explicació ens han dit que s'havien presentat poques al·legacions!! i que pensaven allargar  el termini d'exposició pública. El que és cert és que la temporada ha començat i no s’ha allargat aquest termini.

L’equip de govern no ha tingut el valor de posar en marxa la nova ordenança  que ha restat “nonada”. Una irregularitat més a la llarga llista que ja acumula aquest incompetent equip de govern, sobrepassat per la gestió del municipi i que com a altres ocasions ha preferit continuar amb la seva política d’evitar conflictes, en aquest cas amb alguns propietaris de bars i restaurants, una política que en comptes de solucionar els problemes els eternitza i perjudica a tots els ciutadans.

I el problema ja no és només que no s’aprovi la nova ordenança, el problema és que tampoc es fa complir l’ordenança vigent i a molt de llocs l'espai públic s'ha vist reduït a angosts passadissos per les taules, cadires, publicitat... Quan teòricament a la vella i a la innata nova ordenança s’hauria de deixar a les voreres un espai mínim per la circulació dels vianants d’un metre i mig...

A tots ens agrada poder prendre el cafetet o la cervesseta asseguts a una terrassa, però no pot ser que la via pública s’hagi convertit en un “campi qui pugui” que finalment perjudica a tothom, ja que aquesta ocupació excessiva i degradació de l’espai minven la qualitat i la imatge de la nostra oferta turística.

Pdt Curiosament el darrer PIP parla d'aquest tema i encara diu que la nova ordenança es faria efectiva aquesta temporada. Mentre el Balears va dir ahir que serà efectiva al gener del 2010 però que s'han intensificats els controls i les multes !!

Fotografies de la plaça Miquel Capllonch del Port, que està pitjor que mai, fins al punt que alguns bars i restaurants han duplicat el nombre de cadires autoritzades, impedint inclús els pas al centre de la plaça.

 

Hem dedicat un bon grapat d'articles, precs i preguntes a denunciar l'incompliment de l'anterior ordenança d'ocupació de la via pública (Nova ordenança 1 i 2 ,Espai públic?, Les promeses són eternes, els titulars es repeteixen, El Calvari...).

- L'ordenança que podeu llegir al següent document pdf i podeu veure els mapes de delimitació de les zones d'ocupació al següent pdf.

Comentaris

Pepe

Re: Ordenança nonada

Pepe | 04/06/2009, 16:17

Ja que parlam de remors, aquest és un altra; hi ha la idea de fer un restaurant al costat de l'església del calvari, on actualment hi ha un petit bar.

Garci

Re: Ordenança nonada

Garci | 04/06/2009, 11:20

Aquest tema sembla ser etern. Jo no ho entenc. L'ambició d'uns, la deixadesa dels altres... tot plegat el que fa es perjudicar als ciutadans, que som els que sofrim la invasió cada cop que surt el sol.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb