URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Alternativa | 03 Febrer, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Continuam amb la publicació del nostre PLA DE FUTURA GESTIÓ pel municipi perquè sigui enriquit amb les propostes de canvis, noves inclusions o aportacions de tothom que vulgui dir-hi la seva.

2. ATENCIÓ ALS CIUTADANS. (part. 1). ADMINISTRACIÓ I GESTIÓ MUNICIPAL MÉS RACIONAL.

L’actual administració i gestió de l’ajuntament és molt millorable. Aquesta millora ha de venir des dels suggeriments de la ciutadania i dels treballadors públics. Les places de direcció dels serveis municipals, que actualment depenen de càrrecs de confiança, s’han de cobrir amb personal qualificat i professional. Els funcionaris i el personal laboral han de poder treballar eficientment per al conjunt de la ciutadania, sense clientelismes ni part i quarts. Cal corregir la situació actual en que la gestió de l’àmbit públic municipal -quan hi ha gestió- no està orientada cap a millorar la qualitat de vida i desenvolupament integral del nostre municipi.

Al setembre de 2009 vam presentar una moció (article), rebutjada (amb els vots en contra de l'equip de govern UM-UNPI, PSOE i PSM i l'abstenció del PP-UMP), relativa a la realització d'un catàleg de llocs de treball del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Pollença i dels organismes dependents del mateix: Emser, Residencia, Patronat de Turisme.... Una qüestió pactada en els  convenis col·lectius que encara no s'ha plasmat a la realitat. No és possible aconseguir una plantilla racional, dimensionada, eficient i eficaç íntegrament al servei dels ciutadans i ciutadanes, sense aquestes mesures.

PROPOSTES

1. Potenciarem la participació dels treballadors públics -com a coneixedors  directes de les problemàtiques, en el disseny, organització i prestació dels  diferents serveis i departaments, a efectes de prestar el millor servei als ciutadans.

2. Traurem a concurs totes les places que han estat ocupades de forma irregular.

3. Igualarem progressivament les retribucions dels treballadors de l’Ajuntament, indiferentment si són funcionaris o laborals, segons el seu nivell professional.

4. Igualarem progressivament les avantatges de caràcter social (ajudes mèdiques i assistencials...) als  convenis col·lectius del personal dels distints àmbits i àrees municipals, personal laboral, personal d'Emser, personal de la Residència, i col·lectiu de treballadores familiars.

5. Potenciarem i racionalitzarem la plantilla del personal laboral de l’ajuntament per acabar amb la política de traslladar els serveis i el manteniment cap a empreses privades, costoses i no sempre eficients,  lluitant contra la privatització de qualsevol servei municipal. Aquesta legislatura ens hem oposat a la privatització de serveis públics com la neteja viària, la piscina coberta i l’escoleta municipal.

Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió administrativa pública. Seguim pensant que si una empresa privada és capaç de gestionar la neteja viaria i treure benefici, l'Ajuntament també ho podria fer, i de forma més econòmica, ja que no ha de treure beneficis. La única manera en que l'empresa privada pot superar a la gestió pública és donant  pitjors serveis, explotant als seus treballadors, cuidant més la imatge que no el contingut, aprofitant-se en moltes ocasions de la infraestructura pública en benefici privat. A Pollença tenim clars exemples d’això:  el que passava amb el servei de neteja (LUMSA) o el que passa amb el servei d'aigües a la Cala (Aigües de Cala Carbó). Una empresa pública és la millor manera de tenir un control  directe de la feina,  d'evitar l'explotació del treballadors, de crear llocs de feina dins el mateix municipi i de reinvertir al propi municipi.  


Punts anteriors del PLA DE FUTURA GESTIÓ:

1- Informació (part.1).

2- Informació (part.2).


RECORDAU:

- El PLA DE FUTURA GESTIÓ és un programa de gestió del municipi a llarg plaç i no només pels propers 4 anys.

-Som conscients que amb la situació econòmica i amb el desgavell organitzatiu que pateix l'ajuntament en aquests moments, aquest PLA DE FUTURA GESTIÓ no és realitzable en un temps breu.

Els nostre propòsit en fer aquest pla no és altre que mostrar la nostra idea de poble per al futur i demanar-vos que ens faceu les aportacions que cregueu necessàries mitjançant aquesta eina democràtica que és el bloc. Totes les propostes, crítiques o idees seran ben rebudes, debatudes i, si escau, afegides al PLA DE FUTURA GESTIÓ definitiu.

 Dibuix original de Mateu Moragues "canari".

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Pepe | 03/02/2011, 21:50

Si Maki, això de desviar l'atenció per no donar explicacions de les malifetes no és nou. I això que era una moció conjunta que si l'arribam a presentar tot sols...

María

Re: Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

María | 03/02/2011, 20:55

Ay! en Paraíso, després de pasar per el Paraíso molta de gent va tenir el camí obert cap a l´ínfern... Jo era petita pera la gent té memòria.

maki

Mocio

maki | 03/02/2011, 19:39

Sembla que el batlle i en marti estan preparant una contundent moció modificadora al proper plè, on és reconeix que l'atac d'en Dragut, no fou den Dragut, fou cosa d'en Pepe per dessacreditar al batlle i a martí en el futur. Fou en aquell moment que Pepe permeté compondrer la glossa, ajudat pels judeomasones , tan trascendental aquesta glosa pel futur del nostre poble. Crec que li va ajudar també en Juanjo Mir.

Albert

Re: Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Albert | 03/02/2011, 19:33

Cap ni un de problema!! Matins ni ha molts. Si en Paraiso se sent aludit cada pic que algu digui Marti apaga i vamonos.
Per cert, que se denunci a si mateix perquè tot el poble va escoltar la famosa glosa per la radio. Jo la vaig escoltar a Barcelona per internet. Va ser tot un puntaso!!!

Garci

Re: Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Garci | 03/02/2011, 19:19

Tens raó Albert, però pensa que aquestes coses les empren per desviar l'atenció del tema central: son uns irresponsables que es salten la llei i les recomanacions quan volen.

És una llàstima esborrar el joc, però si ens pot portar problemes legals...

Albert

Re: Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Albert | 03/02/2011, 19:06

Que pasa que a Pollença nomes hi ha un tipo que nom Marti???? Ara resultara que tot lo que dugui la paraula Marti es en Paraiso.... X que en Paraiso se la feta seva a la glosa?? Quien se pica ajos come

Pepe

Re: Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Pepe | 03/02/2011, 17:30

I el circ va continuar a la tertúlia d'ahir on el batle es va posar a parlar d'un fogueró de fa tres anys.

No tenen respostes ni arguments, panes i circum és l'únic tema del que entenen, no els doneu aquest gust. Els encantaria llevar-se d'enmig un blog tan molest com aquest.

Alternativa per Pollença

Re: Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Alternativa per Pollença | 03/02/2011, 17:10

"Rector Major" esborrada la gloça que s'enfotia del regidor, ja està bé de circ i ens va bastar al passat ple.

Alternativa per Pollença

Re: Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Alternativa per Pollença | 03/02/2011, 16:57

Avui un interessant procés participatiu al Port, ja us informarem de com ha anat.

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Pollença us convida a participar a la reunió que es durà a terme per presentar i consensuar la proposta d’emplaçament i el calendari d'instal·lació dels contenidors soterrats al Port de Pollença.

La intenció és conèixer quins serien els emplaçaments més adequats per ubicar els contenidors soterrats, segons els usuaris.

La reunió, tipus tertúlia, constarà d' una breu presentació després de la qual els participants, reunits en grups de 5 o 6 parlaran durant 15 minuts de les seves impressions, passats aquest temps es canviaran de grup i es mesclaran.

Per acabar i durant 10 minuts, pintaran sobre un mapa les ubicacions proposades.
Mitjançant aquest sistema esperem obtenir un resultat objectiu, i sense que ningú acapari la reunió.

Data: Dijous 3 de febrer de 2011
Hora: 20:00h
Lloc: Edifici Municipal del Port de Pollença
Convocatòria oberta (hi pot participar tothom)

Ichigo

Re: Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Ichigo | 03/02/2011, 15:32

Bé, així com està... Gràcies de totes maneres. No tornaré a dir res del joc que havia mencionat, però no estava malament això de riure-se'n de Joan Cerdà, oi? Si no fos per la "llei Sinde" o no fossim espanyols, ja t'ho diria i conservarieu els comentaris meus. Per mi que ja està bé. La pròxima vegada faré un correu amb el joc que havia fet, o faré quan pugui.

Alternativa per Pollença

Re: Atenció als ciutadans (1a part)... Pla de Futura Gestió (III)

Alternativa per Pollença | 03/02/2011, 14:56

Ichigo, t'hem aplicat la "llei Sinde", ha ha.

T`hem esborrat el comentaris de pirateria infòrmatica a més del enllaços cap a planes web amb instruccions per trencar la llicècia d'us d'aparells i aplicacions a "copyright".

Esper que ho entenguis.

També hem esborrat comentaris que quedaven sense cap tipus de sentit amb l'eliminació dels primers.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb