URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Voluntaris pel campament dels soldats.

Alternativa | 30 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 L' Associació d'Amics del Campament dels Soldats ens ha fet arribar aquesta interessant convocatòria.

De l'1 al 10 de juliol es durà a terme la intervenció arqueològica al Campament dels Soldats, amb la intenció d'aprofundir en el coneixement d'aquest indret i de millorar el seu estat de conservació. Aquesta feina la farem tots plegats des de la condició de voluntaris.


Aquells que estigueu interessats en prendre-hi part, convé que conegueu una sèrie d'informacions importants:

- No cal que tengueu coneixements específics d'arqueologia ni d'història; Només ganes de donar un cop de mà, d'aprendre (i d'ensenyar) i de passar-ho bé.

- L'horari de treball serà partit: Els dematins hi serem de 09:00 h. a 13:00 h. I els horabaixes entre les 17:00 i les 20:00 h.  D'aquesta manera evitarem part de les pitjors hores de sol. Evidentment, cadascú és lliure de pujar quan millor li vagi.

- Les feines a desenvolupar seran les següents: neteja de vegetació en els espais a intervenir, dibuix de murs, moviment de pedres, assistència a la restauració, excavació si s'escau.

- Les eines que convendria que duguessiu (si podeu) són: tisores de podar, estris per treure herba i cinta mètrica.

- Caldrà també que cadascú dugui un bon capell, crema per protegir-se del sol, calçat adequat i, si ho trobau pertinent, uns guants. També haurieu de pujar aigua i una mica de menjar.

- A l'inici de cada tanda de feina, tant de matí com d'horabaixa, mos trobarem al pàrquing del Parc Natural. Des d'allà podrem pujar a peu (30 min.) o mitjançant un cotxe amb el qual farem els viatges precisos.

- Agrairem molt als que pugeu que ens informeu, ni que sigui de manera aproximada, de la vostra disponibilitat. Així, podrem fer una millor previsió i distribució de les feines a realitzar. Ens trobareu a l'adreça de correu electròniccampamentdelssoldats@gmail.com.

- Si no podeu pujar per fer feina però ens voleu fer una visita i conèixer què és el Campament i què hi feim allà, també sereu molt benvinguts.

- Si viviu enfora i podeu quedar alguna nit, tenim reservat un refugi, posau-vos en contacte amb nosaltres per conèixer la disponibilitat.

Ben cordialment,

El Campament dels Soldats i el seu entorn

El  Campament dels Soldats d'Artà (Mallorca) va ser un lloc de repressió dels vençuts a la guerra civil espanyola, un exemple de l'actuació d'un règim feixista contra la seva pròpia població. Per això pensam que és necessari el seu coneixement i recuperació per què pugui esdevenir un lloc digne de record de les víctimes que hi patiren i una eina per a l'aprenentatge dels mecanismes dels estats repressors sobre la seva població.

El Campament dels Soldats d'Artà, situat dins els límits del Parc Natural de la Península i construït l'any 1941, no va ser mai un campament per a soldats del règim dictatorial sorgit de la Guerra civil espanyola, sinó que són unes instal·lacions que van ser destinades exclusivament a allotjar els combatents vençuts i els joves de reemplaç qualificats de “Desafectos” per la maquinària administrativa de l'estat franquista. És a dir, es tracta d'un camp de presoners de guerra i de presoners polítics, un engranatge més de la maquinària repressiva del règim que va funcionar fins anys després de la fi de la Guerra civil espanyola (1936-39).
L'entorn del Campament destaca per una abundància de restes pertanyents a la mateixa època, testimonis de la mateixa política de repressió. En destaca, sobretot, el propi Camí dels Presos, construït justament pels presoners reclosos al Campament. Així mateix, existeixen altres infraestructures lligades a la seva activitat que són objecte d'interès encara que es trobin disperses per quasi tota finca de s'Alqueria Vella. En aquest sentit hem de mencionar l'allotjament primitiu dels presoners abans de la construcció del camp, situat a una àrea molt propera a la tafona de s'Alqueria Vella de Baix. Aquest allotjament consistia —com ens han indicat els testimonis directes que hem pogut entrevistar— en unes tendes de campanya que com és natural no ens han arribat. L'única traça que actualment es pot observar d'aquesta primera presència a la zona la representen les múltiples cases de roter en ruïnes que sempre segons testimonis orals que hem pogut recollir, ja estaven abandonades a la dècada del 1940. No obstant, en algunes d'elles són evidents les reformes i adaptacions d'aquesta època i fins i tot en algun cas encara es conserven grafits dels presos fets sobre el ciment fresc d'aquestes obres.

Tanmateix, les restes de més entitat són les representades pel propi Campament dels Soldats i les estructures associades (l'aljub, els rentadors, la caseta de la cantera i la pròpia cantera), veritable assentament dels presoners que compliren penes de treballs forçats a Artà. En part per aquesta raó, és també la part més vulnerable de tot el patrimoni relacionat amb la repressió franquista a l'àrea de s'Alqueria Vella.
 
Vista general del campamento en 1942, con los presos en formación en la explanada.  Foto cedida por Paulí Pallàs (Memòria històrica de les Illes Balears).
 

50 Festival de m˙sica de Pollenša

Alternativa | 29 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

A la reunió de portaveus la setmana passada s'ens va informar entre altres coses de la situació del Festival. El nou equip de govern es va trobar  a pocs dies de l'inici del festival pràcticament amb  tota la feina a fer; havia un esborrany de programa i poca cosa més. Davant aquesta situació l'equip de govern ha decidit tirar endavant amb el Festival amb una reducció del mateix a vuit concerts i un pressupost aproximat de 218.000 euros (estam a l'espera de que ens donin el pressupost definitiu). La situació és prou complicada ja que de moment no n'hi ha cap subvenció i n'hi ha un deute de 234.306,02 euros

A partir de setembre s'haurà de començar a pensar en canvis de bons i de veres  al Festival. L'informe de l'interventor  descrivia com al Festival s'havia actuat de manera al·legal, incomplint la normativa reguladora de la contractació i comptabilitat públiques, el que  impossibilitava el seu control intern posterior.

  L'informe de l'interventor -com ell mateix reconeix- no implica una fiscalització completa de totes i cada una de les operacions que s'han realitzat, caldria realitzar una fiscalització completa i exhaustiva per a treure a la llum totes les irregularitats i il·legalitats que s'hagin pogut produir.

 Igualment cal revisar la forma i el fons del Festival. S'ha de regularitzar tota la situació del personal començant pel  director artístic del Festival, que no té cap contracte escrit i  acabant per les falses beques per a les tasques d'hostessa als concerts del Festival. Cal revisar contractacions, programació, preus, entrades gratuïtes i descomptes, pàgina web.... I cal una implicació major al mateix del sector turístic.

 

PROGRAMACIÓ 50 FESTIVAL DE MÚSICA DE POLLENÇA

1 Dissabte, 2 de Juliol de 2011.

            Òpera en concert – “Don Pasquale” de Gaetano Donizetti

                        Orquestra Simfònica de Balears

                        Coral Universitària

                        Director; Sergio Alapont

                        Don Pasquale; Joan Pons -Baríton

                        Norina; Erika Miklósa -Soprano

                        Ernesto; Celso Albelo -Tenor

                        Dr. Malatesta; José Julián Frontal

                        Notaro; Miguel Sola

2 Dissabte, 9 de Juliol de 2011.

                     JOSÉ MERCÉ

            Concert Flamenc “Nuevo Amanecer”          

http://www.josemerce.es/

3 Divendres, 15 de Juliol de 2011.

                   NOA

             “Noápoles” (cançons napolitanes)

http://www.noasmusic.com/

4 Dissabte, 6 d'Agost de 2011.

                        Hang Nguyen -Guitarra clàssica

                        Joana Pons -Piano

                        Obres de: Vivaldi, Granados i Rodrigo.

5 Dissabte, 13 d'Agost de 20111

                        Orquestra de Cambra de Praga

                        Jiri Pospichal - director, concertino i Violí solista

http://www.pko.cz/

                        Obres de: Mozart, Mendelssohn i Dvorak.

6 Dissabte, 20 d'Agost de 2011

            Espectacle de Tango “Milonguero”

                        Quartet Fabián Carbone

                        Cantant

                        2 parelles ball

7 Dimecres, 24 d'Agost de 2011

                        Quartet Borodin

http://www.borodinquartet.com/

            Obres de: Haydn, Shostakovich i Brahms.

8 Dissabte, 27 d'Agost de 2011.

                        Leonidas Kavacos – Violí

                        Enrico Pace - Piano

http://www.intermusica.co.uk/kavakos

            Obres de L. v. Beethoven

ORQUESTRA SIMFÒNICA DE BALEARS “Ciutat de Palma”


Darreres juntes (2007-2011)

Alternativa | 28 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Continuam fent la feina institucional que hauria de fer l'Ajuntament i publiquem les darreres actes de les Juntes de Govern  (respectant la llei de protecció de dades) de l'anterior legislatura.. Esperam que el PP i la Lliga facin realitat la transparència de la que van parlar a la campanya electoral i  a la nova legislatura aquesta feina la facin a l'Ajuntament.

- Junta 3 de maig

Destaca:

Requeriment presentació de documentació en relació a la clàusula 14ª del plec de condicions econòmic administratives i tècniques que regeix el concurs per a l’autorització de l’explotació dels serveis de temporada del litoral d’aquest terme municipal de Pollença per a l’any 2011. Un dels capítols de la polèmica de les platges, a les que a dia d’avui es segueixen sense complir una gran part de les condicions tècniques del plec.

- Junta 17 de maig

Denegació de la sol·licitud de llicència  de 1ª utilització de l’edifici a petició de l’entitat VENT DE PROA S.L. de modificació de les obres de l’edifici de 13 habitatges amb llicència (projecte bàsic) de data 25.05.07 i projecte d’execució aprovat en data 13.05.08 del carrer Torrent de Can Botana, núm. 1 de la Cala de Sant Vicenç. Aquesta són unes de les llicències a les que conjuntament amb el GOB vam posar un contenciós fa ja més de tres anys del que encara no sabem res, la destrossa ja està feta i la lentitud perjudica a tothom. (articles sobre el tema)

 - Proposta de la Regidora delegada de Serveis Socials Sra. Francisca Ramon Pérez de Rada  relativa a la necessitat d’executar les obres de redistribució de l’àrea de Serveis Socials ubicada a l’edifici Miquel Capllonch del Port de Pollença així com l’execució d’un nou despatx a la segona planta de l’edifici de l’Ajuntament de Pollença. Encara recordam com al 2007 es va votar contra la nostra moció de traslladar l'Àrea de serveis Socials on es troba ara... L'excusa va ser que el centre de dia estava a punt...

 - Aprovació de l’expedient de contractació, els plecs de clàusules administratives, les prescripcions tècniques dels treballs de promoció, organització, assessorament especialitzat i suport a l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Pollença, per un import total de 30.608 € (IVA inclòs).

- Adjudicació del contracte de serveis  d’activitats físico esportives, parcs, diades i altres esdeveniments de l’àrea d’Esports per un import total de 59.999,99 € (IVA inclòs),

- Adjudicació de l’autorització de l’explotació dels serveis de temporada del litoral lots d’aquest terme municipal per a l’any 2011 corresponent al lot platja de Formentor; lot platges Cala Sant Vicenç i lot piragües platja Tamarells    

- Junta de 20 de maig

- Aprovaciódel conveni de col·laboració Ib-RED entre l’Ajuntament de Pollença i Red de Telecomunicaciones Islas Baleares mitjançant el qual es preveu la realització de dues zones wifi en les places de Pollença i Port de Pollença, assumint l’esmentada entitat les despeses de muntatge i el cost del material necessari, sense cost per a l’Ajuntament.

- Resolució del contracte administratiu de les obres relatives al projecte “Construcció i adequació Centre de dia per a persones majors (planta pis edifici municipal carrer Sant Domingo)” atès que l’empresa contractista “IMAGA Proyectos y Construcciones S.A.” ha estat declarada en concurs voluntari  i no s’han presentat les garanties requerides.

- Aprovació,  de l’expedient de contractació del servei de recollida i acollida d’animals amollats a la via pública i/o abandonats en el municipi de Pollença mitjançant procediment obert amb varis criteris d’adjudicació. Natura Park i Son Reus no són la solució.

 Fotografia concurs Urxella

 

 

Barrera automÓtica a l'empaltada.

Alternativa | 27 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Lluny de solucionar-se la problemàtica de pas al camí vell de Pollença a Lluc, sembla que ara s'esta electrificant per tal de tenir un automàtic a la barrera que tanca el pas pel camí (notícia ahir al Diario de Mallorca).

La plataforma pro camins públics i oberts va denunciar el dimarts davant de l'Ajuntament les recents obres fetes a la barrera de la finca de l'empaltada a la Carretera Vella de Lluc, sembla que amb l'objectiu d'electrificar-les. Un episodi més d'aquest trist culebrot.

La denúncia demana a l'Ajuntament  restablir la legalitat urbanística a aquest punt  que coincideix la Carretera (competència del Consell) amb el camí vell de Lluc (competència de l'Ajuntament).

Recordam que a més a més el Ple del Consell de Mallorca  al final de la passada legislatura va aprovar la inclusió de la Carretera Vella de Lluc en l'Inventari de Bens del Consell i va obrir un Expedient de recuperació d'ofici del tram de carretera tancada. (veure Boib)

Com tots sabem fins ara el  batle no ha destacat precisament per la defensa dels camins públics. L'hem de recordar qeu com màxim representant del municipi ha de defensar els camins públics que tots els partits vam votar a l'anterior legislatura al catàleg de camins.

La plataforma pro camins públics i oberts ja ha enviat les seves propostes al nou equip de govern.

1. Immediata inclusió dins l'inventari de béns de tots els camins del catàleg de camins de Pollença, que no estan pendents de cap al·legació.

2. Prioritzar la resolució diligències prèviament aprovades en plenari de 2007 del camí coll d'en Patronet.

3. Iniciar diligències per resoldre  problemàtica dels camins del Coll de Síller  i Boquer.

4. Executar l'acord de regulació del camí de Ariant, i garantir-ne la continuació del iniciaten el de Ternelles.

5. Compromís  per tal de garantir el pas al camí de Ternelles.

6. Des de l'Ajuntament sol·licitar al Consell que garanteixi el pas per la Carretera Vella de Pollença a Lluc. Inclosa en l'inventari de béns del Consell.

7. Actualitzar una mapa de camins públics o d'ús públics del municipi amb interès excursionista, per tal de promocionar el senderime al nostre municipi.

8. Compromís de tots els membres del govern municipal de recolzar les propostes fetes per tal de garantir el pas en camins prèviament inclosos en el catàleg, fent una recuperació d'ofici en tots aquells que siguin inclosos en l'inventari de béns.

 

 

 

Trescant pel mˇn (CXXXI) Menorca 21 d'abril de 2011.

Alternativa | 26 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aprofitant que tenim uns dies de festa hem planejat un recorregut per Menorca que és un lloc on no cansa anar-hi. Som cinc caminaires que pretenem recórrer el Camí de Cavalls de Maó fins a Ciutadella per la costa sud, uns 64 quilòmetres en cinc etapes desiguals . Un dels companys s’ha encarregat de fer totes les gestions i repartir els trams segons on trobava allotjament. Anirem d’Alcúdia a Ciutadella amb vaixell, d’allà fins a Maó agafant un autocar i on ens deixi iniciarem el recorregut.  Ara ja està tot més o manco organitzat i en un grapat de dies partirem. Comença l’aventura... 

 

Dia 21 a les 8 del matí embarcam al port d’Alcúdia i tot seguit ens diuen que degut al mal temps, en lloc d’anar a Ciutadella anirem a Maó, en principi això no ens perjudica perquè estalviam el trajecte en bus, tot i que la travessia serà una mica més llarga.

Ja començam a entrar al Port de Maó, ha estat una anada molt desagradable, s’ha feta molt llarga, el temporal ha estat molt fort i quasi tothom s’ha marejat, no entraré en detalls.

Acabam  de desembarcar i ja pareix que començam a agafar una mica de color consultam el mapa per travessar Maó per la part més curta i ens encaminam  de cap a Es Castell i llavors a Cala Sant Esteva on ja trobam el Camí de Cavalls recuperat, just devora el Fort de Marlborough. Passam prop de la torre d’En Penjat apartant-nos de la mar fins que la tornem a trobar quan arribem  a Cala Alcalfar, lloc on desembarcaren els francesos al 1756 per conquerir l’illa. Travessant per la platja trobam un caminet que ens duu fins el Morro d’Alcalfar on podem contemplar una torre, restaurada i molt ben conservada, que havia estat construïda per l’exèrcit espanyol a finals de segle XVIII.

Continuam  cap a Punta Prima tot el temps prop de la mar per un paratge poc alterat, arribam a unes antigues salines i llavors hem de travessar  la urbanització de Punta Prima. Seguint part per carretera, part per tiranys prop de la mar arribam a Binibèquer Vell que és el final d’aquesta etapa.

Set hores de camí amb una aturada de vint minuts per dinar. Per ser el primer dia ha estat una pallissa, a més, m’he fet mal a un genoll. Després d’una bona dutxa cercam  un lloc per sopar que ens ho hem guanyat, llavors a descansar que demà en tenim una altra de bona.

                                                                                     A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Enhorabona i grÓcies.

Alternativa | 25 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Hem volgut esperar a que baixés la tensió política d'aquests dies passats, quan es parlava de pactes, per publicar i donar les gràcies a Meam si Torn que fa uns dies va lliurar una magnífica bicicleta a Joan Antoni Cifre, el guanyador del VI Concurs de Fotografia Urxella amb la seva  fotografia amb el nom de "Camí al pavelló".

Per un partit petit i municipal com el nostre ha estat una satisfacció i un orgull poder contar amb el suport de Meam si Torn a aquest concurs. Moltes gràcies, ajudes com aquesta ens donen força per continuar fent feina per millorar Pollença. Esperam que entre tots podam potenciar la mobilitat sostenible, els petits negocis del municipi i el turisme cicloturista, tres objectius relacionats i que s'haurien de potenciar aquesta legislatura.

 

 Mateu Cerdà, Joan Antoni Cifre i Pepe García

En aquesta edició hem rebut moltes fotografies d'altíssima qualitat, que podeu veure  al següent enllaç.
 

A la fotografia guanyadora s'hi pot veure una seqüència que l'autor ha volgut subtitular com "Carretera sense vorera", "pas zebra sense semàfor" i "travessa pel desert o del fangar, segons el temps".

Com explica l'autor, aquesta fotografia uneix els dos aspectes fonamentals del concurs: per una banda és una denúncia d'impacte social de Pollença, com és la problemàtica a l'hora d'anar al pavelló de Pollença; i per altre banda també té a veure amb el tema de la mobilitat, ja que reflexa el recorregut que han de fer els pares per dur als nins al pavelló del poliesportiu.

Ens recordam que quan es va fer aquesta obra amb un pas per vianants  i un tros d'acera que acaba a la carretera, ens va sorprende i vam demanar a un ple si la deixarien d'aquesta manera... Doncs sí.

Demanarem si és possible expropiar un metre de solar per fer una vorera fins al poble o deixar aquesta carretera només de sortida i deixar espai separat per vianats i ciclistes. 


 

 

150.000 vÝctimes.

Alternativa | 24 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

La Fundació Affinity un any més ha fet públic el seu informe sobre abandonament animal a tota Espanya. I, com no podia ser d’una altre manera, l’estudi demostra que per tota la geografia espanyola hi ha una falta de sensibilitat molt gran. Centenars de milers de cans i moixos han sigut abandonats al carrer aquest any. Mascotes que un dia vàrem rebre a les nostres cases amb molta alegria i que, pel motiu que sigui, un dia les abandonam a la seva sort.

 

I les Illes Balears no podien ser l’excepció, tot al contrari, és de les comunitats on més s’abandonen animals. A les nostres illes els ajuntaments i societats protectores han recollit, segons Affinity, 109.074 cans i 35.983 moixos. Gairebé 150.000 vides expulsades de les seves llars.

 

Però l’estudi, després de les excuses econòmiques, diu que un 14% dels animals abandonats ho son degut a que son de parts no desitjats (per deixadesa dels seus amos). I el que és més trist és que un 11% dels abandonaments es degut a la pèrdua d’interès. Imaginau que algú abandona els seus fills per desinterès? Com es pot ser tan irresponsable? No son joguines, son animals i tenen sentiments.

 

Les persones que no tenen mal de consciència amb el que els pugui passar als que un dia foren els seus millors amics, haurien de veure on acaben tots aquests animals. Els crematoris de son Reus funcionen a ple rendiment. L’olor a animal cremat que desprèn la major canera de Mallorca és vomitiu i arriba molt més enllà de les reixes del recinte.

 

La gent que no és capaç de responsabilitzar-se d’un animal i que no és conscient de que d’ell en dependrà una vida, no hauria d’adoptar animals. Un animal no ha de ser un capritx ni una joguina passatgera que quan ens cansem podem abandonar.

 

I a la gent que es capaç d’estimar, que sap valorar la companyia d’un animal, els anim a que adoptin els cans i moixos a les caneres i protectores (i que no els comprin) per evitar que acabin assassinats i els seus cossos cremant als crematoris oficials.

Una societat avançada no pot permetre una pràctica tant inhumana com és l’abandonament animal i molt menys el seu assassinat passat un temps d’estança a les presons de son Reus.
 

Comunicaciˇ i transparŔncia llevant plens?

Alternativa | 23 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Com vam comentar a la reunió de portaveus del dimarts, el nou equip de govern ens va proposar la seva idea de reduir els plens al mínim marcat per la llei, o sigui un ple cada dos mesos i no mensual com ha estat  fins ara. En substitució del ple eliminat proposen fer una junta de portaveus (no pública).  Les principals excuses per fer aquesta proposta són llevar feina a la secretària de l’Ajuntament i les dificultats de fer un ple amb vuit grups polítics amb representació. Realment pensam que el que n’hi ha darrera és l’actitud típica de molts de polítics que prefereixen “arreglar” els assumptes públics d’esquenes als ciutadans.

Evidentment a la mateixa reunió ja vam mostrar la nostra oposició a una proposta que va en el sentit contrari al que en aquest moment demana la ciutadania, transparència i participació. Els plens  són la principal eina democràtica municipal ja que és l`únic organisme on el debat i la discussió dels projectes es fa de manera pública.

A Alternativa s om favorables a cercar solucions per facilitar la feina de la secretària com la que també ens han fet de concentrar les comissions informatives en una o reduir els temps d’intervenció. El que no compartim de cap de les maneres és el de reduir els plens a la meitat quan a la darrera legislatura han estat molt intens. Si una cosa ens ha distingit a Alternativa per es Pollença és la nostra feina per revitalitzar el ple. A la legislatura 2007-2011 només amb un regidor hem presentat 94 mocions i més de 1000 precs i preguntes, moltes a petició d’associacions i ciutadans. Al mateix període el grup PP-UMP amb sis regidors només va presentar 25 mocions.


 A Alternativa per Pollença apostam per un govern transparent i participatiu, no per resoldre els temes als despatxos i d’esquenes als ciutadans. Un dels cinc punts del nostre document de mínims era el de la participació i també un dels que va ser rebutjat pel PP; tant el referent a reactivar l’Agenda Local 21 com el d’obrir els plens a la participació ciutadana. Però aquest document va ser acceptat per la Lliga que a més a més al punt 4 del seu programa  parlava d’una Pollença comunicativa i transparent... El camí no pensam que sigui reduir els plens a la meitat. Per això
 ens sorprèn molt negativament que la Lliga puguin donar suport a la reducció dels plens. Igual que també ens sorprèn negativament que  l’oferta també trobés suport per part del portaveu d’UMP, un partit que pensàvem volia revitalitzar la seva feina institucional.

Davant de la nostra ferma oposició i la del PSM el batle va comentar que posposava la decisió fins després de Nadal, esperam que entri en raó i no doni un pas que considerem inadmissible, i que estam segurs trobaria l’oposició de la majoria de ciutadans de Pollença.

 Medina al diari público


Delegacions

Alternativa | 22 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Ahir vam tenir una reunió dels diferents portaveus dels partits amb representació a l’equip de govern (només va faltar el PSOE). A la mateixa el batle i na Malena ens van explicar els problemes i gestions que han fet a temes com el Festival, la piscina coberta, les platges, hisenda... La reunió ens va semblar molt positiva ja que a l’anterior legislatura  la informació i comunicació entre l’equip de govern i l’oposició va ser mínima. El que ens sembla un retrocés  important és la proposta per part de l’equip de reduir els plens, i fer-les bimensuals, un tema al que ens oposam i que esperam no es posi en pràctica. Ja el comentarem amb més detall. També consideram negatiu que encara no s’hagi publicat el pacte de govern.

De la reunió avui comentarem el repartiment d’àrees del que s’ens va informar.

 Tomeu Cifre Ochogavia. PP. Batle, àrea d'urbanisme i ràdio municipal (dedicació exclusiva).

Maria Petra Buades Cifre. PP. Turisme, Policia, Medi Ambient i EMSER. (dedicació exclusiva)

 Francisca Cerdà Nadal. PP.  Delegació del Moll, festes, fira i mercat del Moll i residència.

Miquel Llobeta Vives. PP.  Serveis Socials, festes, fires i mercat de Pollença

David Alonso Garcia. PP. Personal i organització.

Magdalena Estrany Espada. LL.R. 1a. Tinent de Batle, Hisenda, Economia, Cultura, Normalització Lingüística,  Mediació Cultural, Festival, Banda, Escola de Música. (dedicació exclussiva)

Tomeu Fuster Capllonch. LL.R. Esports, Joventut i Cala Sant Vicenç.

Martí Roca Olivieri. Ll.R. Educació, serveis, cementeri

Valoram positivament la reducció a tres de les dedicacions exclusives (encara que es va dir que no era definitiu). Consideram que no n’hi ha massa lògica en la separació o unió de delegacions, la nostra idea de les delegacions era prou diferent. Pensam que el fonament de qualsevol pacte de govern és que es formi una autèntic equip de govern amb reunions continuades i amb col·laboració i implicació entre les diferents regidories oblidant els partidismes i no convertint les delegacions en àrees estanc. Tots han de ser responsables dels èxits i dels fracassos. 

Nosaltres proposavam  tres regidors amb dedicacions exclusives que coordinarien totes les àrees que s’agruparien amb certa lògica:

BATLIA Urbanisme, Economia (turisme), Hisenda i Medi Ambient.

1r Tinent de batle. PORT POLLENÇA Personal (inclòs policia), EMSER, Serveis socials – Residencia, Salut.

2n Tinent de batle. CALA SANT VICENÇ Cultura (normalització). Educació i esports. Festes. Fires. Joventut. Participació ciutadana

Amb la resta de regidors de l’equip de govern es farien reunions setmanals on es repartirien i compartirien feines.

 Com podeu veure a la pantalla capturada de la pàgina de l'Ajuntament avui encara no hem canviat de batle, tal vegada per això no coneixem el pacte de govern. Sort que PP i Lliga vam parlar de transparència i de donar importància a internet com eina de comunicació amb els ciutadans.

 

Privatitzaciˇ: un crim pendent de ser jutjat

Alternativa | 21 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Un article d' Ichigo. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail. Ja sabeu que la secció de columnistes es troba oberta a tothom només hem de coneixer la vostra identitat.

Des de que va arribar l'euro tot va de malament a pitjor. Els polítics d'ara continuen sent obsessionats pels doblers i el poble ja està fart. Fart de moltes coses: reformes laborals empitjoratories, cànon digital, Lleis com 'Sinde' i 'Pajín', política econòmica desastrossa, passar-se el protocol de Kyoto 'pel forro', despesa militar, corrupció sense fi, (Des)Unió Europea, Pacte per l'Euro i... per suposat, la privatització.

Sectors com els serveis, l'educació, les caixes d'estalvis i les telecomunicacions mai no havien de ser privatitzables ni ho seran mai. Perquè ho varen privatitzar? Per una cosa que sempre diu un polític com a excusa (barata i falsa): el Lliure Mercat. Aquesta cosa (irreal i inexistent) promet el millor del neolliberalisme, (cosa que  és mentida podrida). Pomou la competència (si no et venen la moto d'aquest assumpte), internacionalitza els bancs (per contribuïr més crim encara) i crea llocs de treball (que en realitat no duren ni 5 minuts). Inverteix en borsa (diuen per arruïnar-los a tots) i guanyaràs segur (amb el conseqüènt odi de tots els que has estafat). I si la borsa baixa, no importa, podràs fer lleis que (no) beneficïin a la resta dels mortals. Podràs fer el que vulguis als països del tercer món (com explotar nins i nines, matar vaques malaltes per fer hamburgueses com en MacDonald's, etc.). I més coses que podria instruïr si les sapigués.

Enhorabona: ja ets tot un privatitzador i això significa que... ets un CRIMINAL, has comés un crim molt greu, més que greu, GRAVÍSSIM.

I d'això es tracta. La privatització és un crim contra la Humanitat que continua pendent de jutjar-se, i la globalització una de les pitjors causes.

 

Cala, patrona, centre de dia...

Alternativa | 20 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Continuam fent la feina institucional que hauria de fer l'Ajuntament i publiquem les actes de les Juntes de Govern  (respectant la llei de protecció de dades) en aquest cas d'abril. Trobareu un bon grapat de temes interessants a les mateixes. Esperam que el PP i la Lliga facin realitat la transparència de la que van parlar a la campanya electoral i  a la nova legislatura aquesta feina la facin a l'Ajuntament. 

 - Junta 5 d'abril

- Aprovació de l’informe emès pels serveis tècnics municipals  en relació al projecte d’accessos i millora del front litoral de la Cala Sant Vicenç. Un projecte més que discutible que s'hauria de revisar i al que nosaltres també vam presentar al·legacions. 

-  Aprovació del pressupost per l’edició del pregó de les festes de la Patrona i contractació  del grup musical VERY POMELO per la realització d’un concert el proper dia 1 d’agost de 2011. És lamentable que no s'hagués fet el mateix amb les contractacions del Festival.

- Aprovació del plec de condicions econòmic administratives i tècniques que ha de regir el concurs, mitjançant procediment obert, de l’explotació dels serveis de temporada d’aquest terme municipal (platges) per a l’any 2011 i de la convocatòria del concurs per a l’atorgament de l’autorització de l’explotació dels esmentats serveis de temporada. La sol·licitud a Costes s'havia fet tard el 21 de gener, però a aquesta data encara no s'havia obtingut resposta. La pregunta és si realment l’administració sap que vivim del turisme.

 - Aprovació  de l’inici de l’expedient de resolució del contracte administratiu de les obres relatives al projecte “Construcció i adequació Centre de dia per a persones majors (planta pis edifici municipal carrer Sant Domingo)”, atès que l’empresa contractista ha estat declarada en concurs voluntari i no s’han presentat les garanties requerides. Un tema el d’aquestes obres en el que a la mala planificació i mala gestió s’ha unit la crisi. El resultat un centre de dia tancat i que es degrada dia a dia.

- Adjudicació, si procedeix, del contracte de serveis per desenvolupar i impartir el programa municipal d’educació ambiental PEA. Només es va presentar una empresa “AMANIDA DE PROJECTES SL”, per un import total de 42.574,07 € IVA inclòs

- Aprovació,  de la declaració de caducitat del procediment de resolució contractual i de l’inici de l’expedient de resolució del contracte administratiu de serveis relatiu a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Pollença (PMUS). “.../... tant la qualitat com la quantitat i diversitat de les propostes entregades NO ES CORRESPONEN amb les exigències del plec tècnic, amb la qual cosa els serveis tècnics sotasignants consideren el document entregat com NO APTE”.D'aquesta manera es complia la nostra moció aprovada al Ple del 28 d’octubre de 2010. Una demostració del que pot fer una bona oposició fiscalitzant la feina de l'equip de govern. 

Junta de 19 d'abril

  A aquesta Junta s'acceptaven les nostres al·legacions contra el plec per la contractació del subministrament i posada a punt del material informàtic de l’Ajuntament de Pollença. A les mateixes sol·licitavam  recollir expressament que el preu de venda ofert pels licitadors en articles i demés materials informàtics (cd, dvd; impressores multifunció, etc ...) no  inclogués el cànon digital. Pel que ens han informat des de l'equip de govenr cap empresa d'informàtica de Pollença vol vendre material a l'Ajuntament. És això cert?

 


 Avui l'associació dels Amics del Campament dels Soldats d'Artà presenta el seu projecte de voluntariat arqueològic per poder fer una campanya arqueològica al citat campament. A les 20h. al Centre Cultural Guillem Cifre.  Presentació  del doctor Pere Salas.


Trescant pel mˇn (CXXXI) Visita a Llucmajor.

Alternativa | 19 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui hem fet una volta per el terme de Llucmajor, començam a la vila visitant el Claustre de Sant Bonaventura. A Llucmajor el consideren el monument d’obra civil més important del municipi, la seva construcció s’inicià al 1667. D’estil barroc mallorquí fou destinat per a l’estància de l’Ordre Franciscana que hi romangué fins a la desamortització de Mendizábal de 1836, al 1842 és cedit a l’Ajuntament per ser emprat com a centre de beneficència.    

S’hi troben una interessant col·lecció de pintures al fresc  que decoren gran part de parets i sòtils que pertanyen a diferents èpoques, de 1697 a finals de segle XVIII. També hi ha exposades algunes de les 134 teules pintades que se pogueren recuperar.

Un pic fugiren els franciscans i amb el passar del temps aquest edifici tingué diferents usos: hospici, quarter militar, presó, escorxador municipal, jutjats de pau i serveis administratius i casa quarter de la guàrdia civil que el deixà al 1999. A partir d’aquí se fe un projecte de recuperació que l’ha adequat per a actes musicals, exposicions i qüestions culturals en general. Va ser declarat BIC al 2002.

A l’entrada al convent se pot veure exposat un aparell molt interessant, el cometagiroavió, original restaurat de Pere Sastre Obrador (de Son Gall). Pere, un homo del poble dedicat a la pagesia però amb moltes inquietuds, totalment autodidacta s’embolicà amb la idea d’inventar una espècie d’avió que no hagués de mester pista per a enlairar-se ni aterrar.

Al 1920 construí el prototip i una vegada ho tingué a punt envià el projecte a Madrid esperant recolzament del General Weyler però el llavors ministre de la guerra, Juan de la Cierva i Peñafiel li rebutjà perquè era una persona sense títol universitari, això era al 1921. Al 1923 el fill del ministre, Juan de la Cierva patentà l’autogiro. Encara no està clar del tot però pot ser que de la Cierva plagiés l’invent  d’en Pere de Son Gall.

Per acabar el dia per el terme de Llucmajor i com que fa un dia calorós anam cap a s’Estanyol  per a fer un recorregut per la zona de s’Estalella, que se va salvar per poc de la construcció d’una central tèrmica, un paratge verge que val la pena visitar.

                                                                                           A.R.F.V.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto procedent de la xarxa.

 

 (Segueix)

Xerrada dels Amics del Campament dels Soldats d'ArtÓ

Alternativa | 18 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquest dilluns dia 20 de maig l'associació dels Amics del Campament dels Soldats d'Artà i Iniciativa Ciutadana per Pollença han organitzat una presentació de l'associació i amés aprofitaran per presentar el seu projecte de voluntariat arqueològic.

La presentació serà a les 20h. al Centre Cultural Guillem Cifre. Comptarem amb alguns membres de l'associació amés del doctor Pere Salas.
.
Com recordareu, aquest campament, situat al Parc Natural de la Península a Artà, va ser un lloc de reclusió i treballs forçats per a molts de presoners del règim franquista durant els primers anys de la dècada de 1940. Va ser construït l'any 1941 per "allotjar els combatents vençuts i els joves de reemplaç qualificats de "Desafectos" per la maquinària administrativa de l'estat franquista. És a dir, es tracta d'un camp de presoners de guerra i de presoners polítics".
.
Però el Campament dels Soldats d'Artà encara conseva diversos elements que son testimoni d'aquella repressió com "el camí dels presos" o diferents infraestructures com l'allotjament primitiu dels presoners d'abans de construir el camp, cases de roter reformades (a alguna de les quals hi queden graffittis dels presos)... però el més impactant sob les restes del propi Campament, al que hi trobem un aljub, els rentadors, una caseta de la cantera on treballaven els presos...
.
La primera iniciativa de rellevància de l’Associació d’Amics del Campament dels Soldats ja està en marxa, i és concretarà entre els dies 1 i 10 de juliol propers. Es tractarà d’una intervenció arqueològica consistent en:

  • Neteja de les habitacions de les ales nord i oest del Campament.
  • Excavació d’algun sector (encara a concretar).
  • Neteja i reconstrucció dels murs perimètrics del pati.
  • Control de la vegetació a tota l’àrea interior del tancat perimètric del Campament.
  • Dibuix en detall de les estructures més destacades per la seva inclusió a la planimetria general.

Aquesta intervenció serà dirigida per l’arqueòleg Antoni Puig. L’equip de treball estarà conformat per voluntaris, aproximadament unes deu persones.

Des d’aquí aprofitam per a convidar-vos a participar. Tan sols vos heu de posar en contacte amb nosaltres a l’adreça de mail que apareix en aquest blog i fer-nos arribar el vostre interès i la vostra disponibilitat.

Per a aquella gent que vengui d’enfora, hi haurà allotjament gratuït al Parc. Actualment estem treballant per tal que la manutenció també sigui de franc. Amb això, si qualcú té idees o aportacions en aquest sentit, també seran molt benvingudes.
 

 
 (Segueix)

Manifestaciˇ en defensa de l'estat del Benestar

Alternativa | 17 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Manifestació del proper diumenge 19 de juny, que partirà a les 18.30 hores des de l’Hort del Rei, a Palma, (Itinerari: Es Born, Mercat Vell, Rambles, Avingudes i plaça d’islàndia). El lema de la convocatòria és “Contra el Pacte de l’Euro”.

 

 Manifestacionsa totes les ciutats d’Espanya i als països de la Unió Europea.DIVULGA-HO!

El proper 27 de juny, els governs europeus, entre ells el d’Espanya, volen signar a Brussel·les el Pacte de l’Euro. Aquest pacte portarà a l’eliminació de les polítiques socials a Europa, és a dir, a la destrucció del que queda de l’Estat del Benestar.

 

Indignats a Pollença; facebook, web

Dissabte, 11 de Juny es va constituir l’assemblea d’ indignats de Pollença.
A nivell local es poden fer moltes coses… Si estau indignats, vos convidam a participar a l’assemblea el próxim dissabte 18 de Juny (i tots el dissabtes endavant) a les 18’00h a la plaça Major de Pollença on es discutiran els seguents punts:
1. Propostes d’ actuació local
2. Participació a la manifestació del diumenge, dia 19 de juny a Palma

 

Els governs no utilitzen el poder polític per a legislar i frenar els provocadors de la crisi, com ara la banca internacional i els grans fons especulatius, sinó que afavoreixen encara més les corporacions financeres, adoptant polítiques que interessen a la banca i a les grans empreses europees . “Tots els governs europeus sense excepció signen, sacrificant als ciutadans i permetent que ens segueixin estafant amb les seves sofisticades, tot i fraudulentes, eines financeres. Amb l’excusa de fer front al deute, volen augmentar la competitivitat de les economies a nivell nacional i això només es pot aconseguir reduint el cost del treball”.

El Moviment del 15 M denuncia que els governs europeus segueixen sense parlar d’intervenir als paradisos fiscals i fer lleis contra l’evasió fiscal; de posar impostos a les transaccions financeres i regulars de les agències de qualificació; de plantejar una auditoria pública i independent sobre el deute, perqupe la ciutadania pugui saber què és realment el deute públic, que correspon als bancs i als fons d’inversió privats, culpables de la major part d’aquest deute; i promovent l’empobriment de la societat, ampliant més les grans fortunes i oblidant la gran distància entre les persones.

 

 

El pacte de l'euro suposaria

• Noves retallades al sector públic.
• Augment de les jornades laborals.
• Disminució notable dels empleats públics.
• Tots els països hauran d’ajustar les seves lleis al que dictin els bancs.
• Es retardaran les edats de jubilació.
• Flexibilització en els acomiadaments, convenis i contractes.
• S’impulsarà l’acomiadament barat.
• Congelació de totes les pensions.
• Reducció d’ajudes socials.
• Reducció dels sistemes de protecció social.
• Reducció de la despesa en educació pública.
• Augment d’impostos.
• Canvis en la nostra Constitució amb la finalitat de “ajustar l’economia segons els paràmetres del FMI, BCE i Banc Mundial”.

Seguim sent mercaderia en mans de polítics i banquers. Per això, tenim de reivindicar NOSTRES DRETS! El proper diumenge 19 de juny TORNAREM A PRENDRE CARRERS!

 

 

Informació treta de Contrainfomallorca i Tribuna Mallorca

Acampada Palma

 

 

Solucions al tancament de la piscina coberta.

Alternativa | 16 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Durant la campanya electoral i a les negociacions per formar l’equip de govern hem insistit en la complicada situació de l’Ajuntament i en la necessitat de consens i col·laboració entre tots per sortir de la mateixa... Ara cal actuar i el nou govern  ha de ser conscient de que això només el podem treure entre tots.

Davant el tancament de la piscina coberta del Moll, ahir ens vam posar en contacte amb el nou equip de govern; per demanar una reunió de tots els grups amb representació política i cercar el consens necessari per sortir de la situació crítica a la que es troba l'Ajuntament. En Tomeu i na Malena ens han confirmat el seu interès de fer una reunió la setmana que ve per tractar aquest tema de la piscina, el Festival, les platges (on avui es farà un requeriment a f&beach pel compliment dels plecs  i a sail & surf per r la ocupació sense autorització de la platja.)...

A més el batle ens ha informat que l'Ajuntament s'ha posat en marxa per pagar el deute amb Endesa, connectar de nou el comptador i passar el contracte a nom nostre (això s´havia acordat i no s´havia fet, normalment a un ajuntament no se li talla l'electricitat). També s'ha demanat una reunió amb l´adjudicatari per solucionar-ho ja que és el concessionari qui ha de pagar la llum.  Hem de recordar que el gas-oil ja el paga el consistori.

Als darrers plens de la passada legislatura vam demanar per la situació de la piscina coberta del Port de Pollença sense massa resultats. Durant la campanya vam mostrar la nostra preocupació per aquest tema i al discurs d’investidura el vam citar com un  dels temes penjats que requerien una solució immediata. Abans d'ahir es van confirmar les nostres preocupacions i la piscina es va tancar ja que Endesa es va emportar el comptador pel deute acumulat amb la mateixa. Aquest problema es coneixia fa temps (recordam que la piscina ja es va tancar el 3 d'agost passat pel mateix motiu) i, a pesar dels informes tècnics i de les nostres peticions, l’anterior equip de govern va optar per no fer res.

L’empresa que gestiona la piscina, Algalia Esport S.L. va presentar -entre febrer i agost del 2010- quatre escrits demanant una revisió de les condicions contractuals ja que el cost elèctric de la piscina resultava molt superior al que l’empresa havia contemplat (l’empresa havia previst pagar uns 1.500 euros al mes i en pagaven 3.000 euros). El primer any d’explotació, entre el 8 de juny de 2009 i de 7 de juny de 2010, l’empresa   va facturar 35.192,32 euros d'electricitat (una despesa diària de 96,42 euros). En aquell moment (agost del 2010) l’empresa acumulava 72.000 euros de pèrdues i  el 24 d’agost de 2010 va presentar un escrit on explicava els seus problemes per cobrir la despesa elèctrica i feia diferents propostes per solucionar -en part- aquest problema (propostes recollides a l'informe del tècnic d'esports):

- Abonar 2.200 € cada mes: 1.500 en concepte d’energia elèctrica i 750 € per afrontar el deute que ja tenien amb l’Ajuntament. O sigui, l’empresa concessionària plantejava abonar una quantitat fixa en concepte d’energia elèctrica, fos quin fos el consum real elèctric. Això implicava que l’empresa  només pagués el 50% de la despesa energètica de la piscina.

- Reconvertir una pista d’esquaix en una sala d’activitats dirigides per augmentar el número d’abonats.

L’enginyer municipal va fer un informe en el qual aportava solucions al problema, fa pràcticament un any, que s'haurien d'aplicar el més aviat possible:

- Estudiar diferents ofertes de compra d’energia elèctrica per tal de millorar l’eficiència econòmica del subministrament elèctric. Una cosa imprescindible i que sembla increïble que encara no s’hagi fet a l’Ajuntament (ens consta que una vegada més resultat de la deixadesa).

- Instal·lar una manta tèrmica sobre la làmina d’aigua de la piscina per poder apagar la deshumificadora durant 8-10 hores de la nit. L’enginyer indica que un 47% de la potència elèctrica de la piscina es destina a la deshumificadora, que funciona durant 24 hores.

Un pdf amb els diferents informes dels técnics municipals sobre el tema.

Veure articles anteriors sobre el tema, com quan demanavam la bojeria d'una gestió pública d'una instal·lació pública.

Notícia i fotografia al diari Última Hora.

 

Un diccionari molt mÚs interessant que el de la RAH

Alternativa | 15 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Us convidam a la presentació dijous dia 16 de juny a les 19:00h. del nou llibre del Grup d’Estudis Llibertaris Els Oblidats (del que forma part el nsotre coordinador Pere Josep Garcia, juntament amb Albert Herranz, Catalina Martorell, Miguel López, Jorge M.): Els Invisibles. Diccionari de militants, organitzacions i sindicats llibertaris de les Illes Balears.  Volum I: Mallorca (1869-1952). Editat per Edicions del Moixet Demagog.

La presentació serà al Cafè Velvet, en el carrer de la Protectora, 6 de Palma

A l’acte hi intervendran Maria Antònia Oliver, presidenta de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria històrica de Mallorca, David Fernández, secretari general de la CNT a Mallorca, un representant del periòdic Cultura Obrera i Jorge  M. del Grup d'Estudis Llibertaris els Oblidats.

Hi esteu tots convidats.

Els Invisibles. Diccionari de militants, organitzacions i sindicats llibertaris de les Illes Balears. Volum I: Mallorca (1869-1952) és el primer volum d’un projecte ambiciós que pretén treure de l’anonimat històric les organitzacions i els militants llibertaris de les Illes Balears essent aquest primer volum dedicat a l’illa de Mallorca. El diccionari conté nombroses entrades relacionades amb el moviment llibertari mallorquí comprés entre els anys 1869 i 1952 i significa una fita per a l’estudi de les idees i el moviment obrer llibertari. És un diccionari que recull a milers d’anarquistes mallorquins i les seves organitzacions, protagonistes del su temps, que han quedat al marge de la història, que no surten als llibres i que són els grans oblidats de la memòria històrica. Amb aquest diccionari pretenem posar nom a tots aquests invisibles. Persones que baix l’ideal llibertari lluitaren per a construir un món millor.

El llibre consta de gairebé 200 pàgines i milers d’entrades dels militants, organitzacions, òrgans de premsa… de l’anarquisme mallorquí. Comença amb l’arribada de l’anarquisme a l’illa allà pel 1869 i acaba al 1952, any de la mort de Pere Adrover “El Yayo”. A tots els que volgueu adquirir el llibre, podeu fer-ho escrivint un correu a elsoblidats@gmail.com

 

 

Indignem-nos perquŔ malmenen la nostra dignitat

Alternativa | 14 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Un  nou article del nostre amic, en Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.

Traducció i adaptació lliure d’un fragment del capítol “El derecho al delirio” del llibre “Patas arriba” de Eduardo Galeano.

¿Què vos pareix si començam a exercir el dret mai proclamat de somniar? Somniem anit una estoneta, mirant més enllà de la infàmia i la indignitat, per colombrar un altre món possible:

            En els camins, els cotxes seran esclafats pels cans, els moixos, els eriçons, els conills.

            La gent no serà no serà manejada pel cotxe, ni serà programada per l’ordinador, ni comprada pel supermercat, ni mirada pel televisor.

            El televisor deixarà de ser el membre més important de la família, i serà tractat com la rentadora o la granera.

            La gent treballarà per viure, en lloc de viure per treballar, i serà delicte d’estupidesa viure per guanyar doblers, en lloc de viure per viure, com el cant de l’ocell.

            Els pobles no es deixaran embruixar i sotmetre pus pels invasors, que diuen dur la llibertat i el progrés.

            Els polítics mai més creuran que als pobres els encanta menjar promeses.

            La mort i els diners perdran els seus poders màgics de convertir els canalles en honorables i admirables cavallers.

            El món ja no estarà en guerra contra els pobres, sinó contra la pobresa, i la indústria militar s’haurà de declarar en fallida;

            Ni el menjar, ni la comunicació seran un negoci, perquè tan l’un com l’altre són drets humans;

            Ningú morirà de fam, perquè ningú morirà d’indigestió. 

            Els que reivindiquen la memòria històrica seran un exemple de salut mental, perquè no volgueren oblidar quan l’amnèsia era obligatòria.

            La Santa Mare Església corregirà a la fi els deu manaments i el sisè manarà gaudir de la festa del cos i també posarà un onzè manament, que Déu oblidà: “Estimaràs la naturalesa, perquè ets part d’ella”.

            Reverdiran els deserts del món i els deserts de l’ànima.

            Serem compatriotes i contemporanis de tots els que tenguin voluntat de justícia i de bellesa, onsevulla hagin nascut, més enllà de les fronteres dels mapes i del temps.

            La perfecció serà per sempre sols l’avorrit privilegi dels deus, però en aquest món on hi tant per fer, viurem cada nit com si fos la darrera i cada dia com si fos el primer.

            Viurem una real democràcia participativa, en què els pobles tendran dret a decidir i veuran respectats els seus drets i signes d’intentitat.

            Ens indignarem amb els indignats de les places sempre que trepitgin la dignitat dels pobles, i convertirem la indignació en acció transformadora.

Dissabte, 11 de Juny es va constituir l' assemblea d' indignats de Pollensa.
Si estau indignats, vos convidam a participar a l' assemblea el próxim dissabte 18 de Juny (y tots el dissabtes endavant) a les 18'00 h a la placa Mayor de Pollensa on es discutiran els seguents punts:
1. Propostes d' actuació local
2. Participació a la manifestació del diumenge, dia 19 de juny a Palma

Blog estic tàrtar       

Cal consens en benefici de tothom

Alternativa | 13 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

L'esborrany de la nostra intervenció al ple del dissabte.

Volem donar moltes gràcies a les vuit-centes vint i dues persones que han confiat en la nostra llista i el nostre projecte. Gràcies a tots els que ens heu ajudat a aconseguir dos regidors i heu fet possible que Alternativa per Pollença sigui la tercera candidatura més votada de Pollença.

Des de les eleccions a Alternativa per Pollença hem fet un esforç per tal de negociar un veritable canvi a la manera de fer política a Pollença. Ens hagués agradat poder arribar a assolir aquest acord amb altres partits però finalment no ha estat possible. Des del moment que el Partit Popular va rebutjar el nostre document no podem votar a Tomeu Cifre com a batle. Aquest rebuig, al que era un document de mínims, demostra que la seva ideologia i model de ciutat són prou diferents dels d’Alternativa. Però ja que la Lliga va acceptar el nostre document, i ara forma part de l’equip de govern, esperam que siguin capaços de complir alguns dels fonaments mínims que demanava Alternativa  per pactar.

Esperam per part del nou equip de govern, transparència absoluta en tot el relacionat amb la gestió dels doblers públics. Per això els demanam que facin públic el seu acord de govern i que es realitzi una auditoria per conèixer exactament la situació econòmica del municipi, el més aviat possible, i el més prest possible.

Tothom és conscient que és imprescindible sanejar les arques municipals i reduir el temps de pagament als proveïdors, empreses i diferents associacions del municipi. Cosa que ha de ser una prioritat. Això requereix un pla d'austeritat que s’ha de fer des del consens de tots els partits amb representació. Igualment, com hem insistit a totes les negociacions, els polítics hem de ser els primers en donar exemple i esper que adoptin mesures en aquest sentit com la reducció de dedicacions exclusives i de les dietes.

L’Ajuntament ha de ser rigorós i eficaç i ha de complir les lleis, les ordenances i els acords aprovats pel propi Consistori. Cal una professionalització de la gestió municipal sense favoritismes, per la defensa dels interessos col·lectius i els espais públics...

A aquestes eleccions hi ha hagut un 36% d’abstenció. Un de cada tres pollencins no ha votat. Pensam que és una demostració més de que fa falta canviar la manera de fer política. La implicació de la ciutadania en la política municipal no es pot limitar a l’elecció d’uns representant a l’Ajuntament cada quatre anys. Com demana el moviment ciutadà que es va iniciar el 15 de març, que ha omplit d’indignats les places, ha  arribat el moment de renovar la Democràcia. S’ha d’impulsar la democràcia participativa i s'ha de fer partícip a tothom de les decisions de les àrees de govern.

En el nostre cas, som conscients de que tenim una important responsabilitat no només amb els nostres votants sinó amb tota la ciutadania. Som la primera força de l’oposició. Les nostres prioritats són la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica, el benestar i la felicitat de les persones. I defensarem valors que pensam no són preferents en un govern de dretes-centre com el seu.

Sobre la taula, l'equip de govern trobarà crítiques, idees, projectes, preguntes...  Els dos regidors d’Alternativa farem feina des de l’oposició, de la forma més constructiva possible. Els demanarem responsabilitat quan faci falta i els felicitarem quan facin les coses bé.

Anys i anys de deixadesa i de males pràctiques han portat a l’Ajuntament a una situació molt complicada. Sense els comptes del 2010 tancats, sense pressuposts, amb un gran deute a curt termini... Amb un munt de temes als que haurem de fer feina de valent. Els més immediats: les platges d'el Moll, el Festival, el centre de dia de Pollença, la residència, rescatar les subvencions de l'auditori, el dèficit de la piscina coberta del Port de Pollença, la fàbrica, el becut vermell, la regularització de serveis actualment en situació al·legal, la situació de deixadesa total a la Cala... Al que podem unir tot el que s'ha de fer en el dia a dia per recuperar tot el municipi: asfaltat de carrers, parcs infantils, embelliment, manteniment...  Per això pensam que en aquest moment és imprescindible arribar a un consens en molt de temes. Allà ens hi trobaran. Només els demanam que siguin valents i que primin els interessos comuns sobre els particulars.

 

 

 

Trescant pel mˇn (CXXX) Castell de Santueri.

Alternativa | 12 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

El Castell de Santueri és un dels tres castells roquers de Mallorca juntament amb el Castell d’Alaró i el Castell del Rei. Se troba a un cim relativament pla d’uns 408 metres d’altura al terme de Felanitx. Durant molt de temps aquests castells foren inexpugnables però arribà un dia que les tècniques de guerra els deixaren obsolets.

La fortalesa actual data del segle XIV, se començà a edificar a partir de 1316 sobre un castell musulmà on aquests oposaren resistència, juntament amb els altres dos castells roquers, a la conquesta de les tropes de Jaume I que l’ocuparen al 1231.

Altres setges importants foren el dels partidaris de Jaume III, que en el 1343 se resistiren a les tropes de Pere II de Catalunya i el  dels Mascarats, que en el segle XVI s’hi tancaren fugint de la revolta dels Agermanats.

Anteriorment a la fortificació musulmana hi havia un altre castell –Castri de Santueri- que en el seu moment fou emprat per bizantins i anteriorment per romans. No varen ser els primers en ocupar aquesta explanada damunt la muntanya, ja s’hi instal·laren grups humans en diferents moments prehistòrics que empraren coves dels voltants com a llocs d’enterrament.

 Llògicament, amb els anys ha anat canviant de propietari, al 1811 passava a mans privades però el que pareix increïble és que en el temps que estem no hagi passat a titularitat pública comptant amb una protecció adient i efectiva, tot i que tenim un cas pitjor a Pollença. A l’actualitat el propietari del Castell de Santueri és Salvador Vidal.

Aquests llocs si no estan ben protegits són blancs dels espoliadors, fa uns anys que un personatge suís “diuen que amb permís del propietari” hi anà amb un detector de metalls i trobà un important tresor que se’n dugué de cap el seu país, mentre les nostres autoritats se miraven uns als altres, encara ara no sé si s’ha recuperat totalment. Càrrecs públics que no defensen els interessos dels ciutadans i que deixen incomplir la llei, incomplint-la ells mateixos, sempre n’hi ha.

M’acaben de passar una notícia referent a que el Consell de Mallorca havia posat fil a l’agulla pel inici del procés d’expropiació per a poder aturar la degradació del castell i començar a restaurar-lo, posant en marxa una gestió adient.

Tot això pareix una iniciativa amb molta empenta però la noticia és de dia  18 de maig d’aquest any, ja ha canviat el Consell... ara si no és a canvi de fer una urbanització pels voltants, el castell caurà.

                                                                    A.R.F.V.

 

 Algunes d'aquestes fotos procedeixen de la xarxa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Tancam una legislatura nefasta.

Alternativa | 11 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Avui ens acomiadem d’una legislatura nefasta, que ens deixa en plena crisi econòmica, un Ajuntament a una situació límit; sense els comptes del 2010 tancats, sense pressuposts, amb un deute a curt termini de més de 10 milions d'euros a proveïdors, associacions... Amb un munt de temes als que haurem de fer feina de valent. Els més immediats; les platges d’eu moll, el Festival, el centre de dia de Pollença, la Residència, rescatar les subvencions de l'auditori, el dèficit de la piscina coberta del Port de Pollença, la fàbrica, el becut vermell,la regularització de serveis actualment en situació al·legal (jardineria, enllumenat...)...Al que podem unir tot el que s'ha de fer al dia a dia per recuperar el municipi: asfaltat de carrers, parcs infantils, embelliment, manteniment...

El senyor Joan Cerdà Rull no només ha estat incapaç de deixar cap d’aquests temes importants tancats, sinó que tampoc ha fet res per respondre a peticions més senzilles, que li fèiem fa mesos al ple i que ens havia dit que les donaria solució abans d’acabar la legislatura.

No ens ha donat còpia dels contractes de l’empresa que va realitzar activitats esportives del 2001 al 2009 per l’Ajuntament (petició que fem fa més d’un any)

No ha portat al ple l’expedient per donar el nom de Margarita Comas Camps al carrer que es diu “prolongació de la Gola” (aprovat al desembre de 2008)

No ha portat al ple l’expedient per iniciar l'expedient per nomenar filla adoptiva de la Villa a la Sra Clara Hammerl (aprovat al desembre de 2008).

No ens ha donat la còpia de la dimissió del tresorer del festival (petició de novembre)

 A més a més l’ex-batle ha deixat un bon grapat de les nostres mocions aprovades sense executar o complir:

- Obertura diligències prèvies situació del Camí públic del Coll d'en Patró. 

- Realització d'un pla  bàsic d' accessibilitat

- Millora taulers d'anunci municipals

- Redacció d'un projecte bàsic per a la creació d'un recorregut arqueològic. 

- Adopció de mesures davant la crisi.

-  Realitzar un estudi contaminació torrent de Sant Jordi. 

-  Exempció pagament canon digital. Compartir cotxe.

-  Fer estudis previs a l'auditori. 

 Però si que ha trobat temps per fer penjar, fa dos dies, de nou el Sant Crist a la sala de ple, tal qual es va fer a la mateixa sala quan la democràtica II República va ser substituida per la dictadura d'en Franco. Per sort el senyor Joan Cerdà s'na va per la porta de darrera, però  aquest fet resumeix el seu tarannà. És una pena que si realment és creient Crist no l’hagi Il·luminat millor durant aquests quatre anys

Una vegada tancat aquest trist capítol ara ens centrarem en la nova  legislatura, on seguirem la mateixa línia de feina d'oposició rigurosa transparent i directa que hem seguit fins ara.


  Demà  a les 12:00 al ple es farà l'elecció del batle/essa de forma nominativa. Cada regidor dirà el nom del candidat a batle/essa que prefereix. Si en la votació un candadat obté la majoria absoluta de 9 vots com a mínim, serà proclamat. Si cap obté aquest nombre de vots automàticament serà proclamat batle el candidat que encapçali la llista més votada. 

A pesar de l'anterior batle l'ajuntament es la casa de tots els ciutadans de Pollença; cristians, musulmans, bahà'ís, hindús, ateus... Us esperam

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb