URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Crònica d'un tancament anunciat.

Alternativa | 16 Agost, 2010 06:00 | facebook.com twitter.com

El divendres passat vam tenir una comissió informativa en la que s'ens va informar que la piscina coberta del Port de Pollença es troba tancada  des del 3 d'agost per que es va tallar l'electricitat per un deute de 20.000 euros de l'empresa que la gestiona amb la companya electrica. Fins aquests dia no s'ens havia donat cap informació sobre un problema que evidenments no és nou i que al que s'ha deixat arribar al límit de tancar la piscina. Una pisicna que va ser inagurada fa poc més d'un any( l'1 de març del 2009)

  Per desgràcia una vegada més el temps ens ha donat la raó (només haveu de llegir els nostres articles anteriors sobre el tema). Al ple de maig del 2008 vam dir textualment; "Ja veurem com termina tot, ens fa molt de por  aquest tema ja que  totes les piscines municipals són molt deficitàries i a la situació actual  pot ser un  forat negre  molt perillós per les arques municipals. Aquest com el tema de l'Auditori hauria de ser un tema de Mancomunitat..." I deiam això  per què només s'havia d'observar el que passava a les piscines de Santa Margalida (tancada), Inca, Alcúdia i Sa Pobla (totes amb problemes). Al que al cas del Port s'unia una construcció de la piscina amb deficiències i la gestió de l'àrea d'esport que tampoc ajudava (encara esperam el patronat d'esport que el regidor va anuncia que funcionaria a finals del 2007).

Durant tota la legislatura no ens hem cansat de defensar des del principi una gestió pública de la piscina i que aquestes obres s'havien de fer mancomunades. La resposta de l'equip de govern va ser negar els problemes de la piscina, privatitzar la seva gestió i eliminar la Mancomunitat del Nord. I  ara .... 

A diversos plens també havíem denunciat  que  la  piscina coberta era un cúmul de despropòsits  degut  a la falta de previsió i a la ineptitud política. Una constant a a Pollença , es va dient sí, sí a tot i fent i desfent segons l'aire ,les eleccions, els possibles vots,el amic o familiar al que es vulgui beneficiar. D'aquesta manera es fa una piscina al Port i al poc temps es decideix cobrir-la (1,200.000 euros). Però   l'obra es fa de tal manera que la teulada s'orienta cap al Nord dificultant l'aprofitament de  l'energia solar, és més a un ple en resposta a una pregunta nostra el batle va defensar que es va fer així pels vents de  la Canal de Boquer i que era impossible instal·lar plaques fotovoltaiques... Ara és una de les obres previstes al segon plan E. En un principi s'havia previst fer un gimnàs, l'experiència d'altres piscines ja demostrava que sense instal·lacions complementàries les piscines cobertes no eren rentables, però finalment no es va fa el gimnàs. El problema és que les calderes per encalentir l'aigua fan impossible d'utilització de la sala en teoria destinada a gimnàs, ja que la calor produïda eleva la temperatura de totes les sales a temperatures extremes.

El deute amb la companya elèctrica (20.000 euros ) al que ha arribat l'empresa concessionària pensam que també te a veure amb la deficient obra realitzada. Algalia esport havia fet un calcul del consum elèctric fonamentat en les piscines que gestionen a altres pobles com Porreres (on hi ha sales d'activitats, musculació, spinning, padel...), però el problema és que al Port de Pollença el consum elèctric és el doble, ja que l'estructura de la piscina fa que la bomba de calor per deshumificar, ventilar i encalentir ha d'estar en funcionament constantment

 Evidentment no es pot tornar darrera la deficient construcció ni la decisió de no mancomunar construccions com aquesta. Arribats a aquest punt el que s'hauria de fer immediatament és pagar el deute amb la companya elèctrica per posar en marxa la maquinària, i evitar el deterior de la piscina, rescatar la gestió (l'empresa ja ha demanat la rescissió del contracte) i que en setembre es pugui reprendre l'activitat amb normalitat. Però clar tot això seria possible a un Ajuntament a una situació econòmica normal..

 Al manco esperam que el que ha passat a la piscina i també a l'escoleta municipal del Port (que no obrirà fins al gener per falta de doblers) pugui servir d'exemple per no caure al mateix error construint el megalòman projecte de l'auditori d'en Moneo. Fa falta més seny i ser més racional, l'època de fer un auditori com una piscina coberta a cada municipi ha passat, si el batle vol passar a la posteritat que sigui per la seva gestió no per fer obres per les que després no hi ha recursos per mantenir i gestionar.

Veure  anteriors articles.

El jutge, el refugi i la piscina (juny 2007)

La piscina coberta del Port (maig 2008).

El despropòsit de la piscina coberta(juny 2008)

Aquesta piscina és una ruina (juliol 2008).

Privatizant 1 (novembre 2008)

Privatizant (nov 2008) 2

No serà fàcil gestionar la piscina (febrer 2009)

 

Quan tornarem a veure aquesta imatge?

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Crònica d'un tancament anunciat.

Pepe | 17/08/2010, 21:29

Tens molta raó JRV, els polítics són els principals peró no els únics responsables.
Si volem canviar realment la deriva d'aquest municipi els ciutadans s'has d'implicar en la mesura de les seves possibilitats, la feina a fer és immensa.

Desgovern

desgovern

Desgovern | 17/08/2010, 09:58

Mangarrufes i més mangarrufes, un equip de desgovern que no fa més que endeutar el poble.

Un batle que es dedica a anar a correr mentre l'economia està enfonsada, una tinent de batle que aprofita el cotxe de la policia municipal per que li faci de Taxi...
Ens mereixem això?
Esper que aquests parasits no tonrnin governar.

JRV

Responsables

JRV | 17/08/2010, 07:51

Certament que la soberbia d'aquest mal anomenat "equip de govern" és responsable de moltes endemeses a Pollença, i la piscina n'es una mes. Però com cada vegada que hi ha un desastre d'aquests ( per a mi és un desastre que els doblers dels impostos, que molts paguem amb molts sacrificis, s'en vajin a la m.)me damano: on és l'enginyer, l'arquitècte, el tècnic, que va inclinar la teulada cap al nord, on les bufades del vent son mes fortes, o no va preveura un gimnás, no va tenir mes en compte el consum energètic...tal volta, com l'història del metro de Palma ( devers 50 milions més, per reconduir la xapussa) on varen contractar la enginyera mes tonteta, però mes d'dòcil, aquesta situació es repeteix seguit.
A mi me repugna veura com els carrers de Pollença asfaltats els anys 60, després d'instal·lar clavegueram i aigua potable, estan impecables, sense bonys no clots, i els asfaltats l'any passat o l'altre, com el C. Pescador, St. Domingo, Formentor, etc. pereixen les muntanyes ruses. I això ho hem pagat, perque estigui pitjor que abans? On son els responsables?.
Me tinc a imaginar un auditorium que comença a desfer-se i a caure al parell d'anys d'esser innagurat, per aquest camí.

Ecosocialista

Re: Crònica d'un tancament anunciat.

Ecosocialista | 16/08/2010, 23:32

Està bé tenir un horari però cal fer més feina i no tant de cafetets...

Igualment no cal tenir una seu per tenir-la tancada. I més quan la pàgina del PSOE ja s'ha reduït a la seva màxima expressió.

www.psoepollensa.es

Ja ni diuen quina és la seva executiva i és que la majoria han fugit, inclou el que era teòricament el seu secretari, en Pep Morillo (tercer que dimiteix a aquesta legislatura).

Els socialistes de veritat estam amb vosaltres i no amb aquesta Francisca i regidors adjacents que de socialistes no tenen res i que s'haurien d'afiliar ja a UNPI.

Garci

Re: Crònica d'un tancament anunciat.

Garci | 16/08/2010, 19:39

Aquesta història del capellà que han enviat a Pollença em recorda una cosa curiosa: fa més d'un segle a Ternelles hi vivia la "Gran Cristiana", que era germana del cap del partit Carlista aquí a Mallorca. Aquesta dona, si no vaig errat, va fer venir a monjos integristes (carlistes) a habitar la cel·la que hi ha dins les seves terres. Tot això en un intent d'expandir el cristianisme integrista i tradicionalista per les terres pollencines.

És curiós, no?

Monseñor

Re: Crònica d'un tancament anunciat.

Monseñor | 16/08/2010, 19:25

QUE NINGU SE PREOCUPI... PODEU ANAU-VOS TOTS DE VACANCES. LA MARE DE DEU DEL ANGELS I EL NOU CAPELLA DE POLLENÇA HO ARREGLERAN TOT...

idoi

desastres

idoi | 16/08/2010, 14:01

De 8 a 15? fa anys q na francisca no fa aquest horari, el que si sembla és que enlloc de collir taxi, telefona a la policia perque la pasi a recollir...

idoi

uffffffff

idoi | 16/08/2010, 13:59

Na Francica i és? alguns l'han vista cercant llocs on col·locar familiars...

Joan C

Re: Crònica d'un tancament anunciat.

Joan C | 16/08/2010, 12:06

S'ha d'apostar ja per un patronat d'esports, però on hi hagi transparència i una gestió eficaç. Al meu parer delegar totes les activitats i les gestions de les instal·lacions a les empreces privades no du cap benefici. ÉS dona més mal servei per mirar de treure beneficis i al final l'ajuntament ha de posar els duros igualment quan les empreses no poden pagar el llum

Pedro

I EL BATLE ON ÉS?

Pedro | 16/08/2010, 10:45

Algú sap on es el batle de pollença? Al menys na francisca hi és de 8 a 15h, cosa que el batle no. Per cert, ja comencen a investigar UM a alcúdia. Quins será el proper lloc? Adivinau

Garci

Re: Crònica d'un tancament anunciat.

Garci | 16/08/2010, 07:27

Ja ho diuen que quan una cosa comença malament, acaba malament.

Després diuen que nosaltres ens oposam a tot per sistema, però el temps cada cop ha anat demostrant que teníem raó.

Per cert, al Diario de Mallorca la regidora responsable del Moll deia que prest ho arreglarien.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb