URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Alternativa | 27 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Continuam amb la publicació del nostre PLA DE FUTURA GESTIÓ pel municipi perquè sigui enriquit amb les propostes de canvis, noves inclusions o aportacions de tothom que vulgui dir-hi la seva. Aquest apartat constarà de vàries entregues. 

4.  PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

La implicació dels ciutadans en la política municipal no es pot limitar a l’elecció d’uns representants a l’ajuntament cada quatre anys. Proposam un nou model polític de combinació de  la democràcia representativa i la participativa. Es tracta de que la ciutadania influeixi en la presa de decisions de forma vinculant. No es tracta només de consultar determinades decisions a la ciutadania sinó de traspassar-los el poder. Democratitzar a fons l’ajuntament, cap a dins i capa de fora.

 

4.1. MÉS PARTICIPACIÓ

PROPOSTES

1. Farem funcionar Consells d’Àrea o Consells Municipals d’urbanisme, medi ambient, educació, cultura, sanitat, esports, descentralització municipal....

2. Promourem la major autonomia administrativa i gestora del Port de Pollença, ja que és un nucli amb una problemàtica  diferenciada.

3. Obrirem un apartat de plecs i preguntes del públic als Plens. Al final de cada sessió d’un Ple Municipal s’obrirà un torn obert de paraula per tal que els ciutadans assistents al Ple puguin realitzar els comentaris o les preguntes que considerin pertinents. Correspondrà al batlle moderar aquest torn obert de paraula.

4. Realitzarem consultes populars pels assumptes d’especial rellevància.

 

4.2. PRESSUPOSTS PARTICIPATIUS.

El pressupost municipal és la principal eina de gestió d'un Ajuntament, on es concreten les despeses que es faran al llarg de tot l'any. Als Pressuposts Participatius és la ciutadania la que directament decideix com es gasten els diners municipals anualment.

Per això obrirem uns procediments escalonadament de Pressupostos Participatius perquè siguin els ciutadans qui estableixin les prioritats de la despesa municipal. Ens comprometem a posar-lo en marxa (almenys) en un 10% del pressupost seguint aquest procediment ( a continuació):

1. Obrirem un període d’estudi i d’informació per part de l’ajuntament, convidant a persones que estiguin aplicant els pressuposts als seus municipis.

2. Un grup tècnic elaborarà un mètode per fer el pressupost participatiu. Dedicarem per tant una part del pressupost per informes tècnics i dinamitzadors de participació ciutadana.

3. La ciutadania farà  les propostes d’accions  per ser incorporades a la despesa del pressupost municipal

4. Farem el filtre i valoració econòmica. Agruparem les propostes que són similars i descartarem aquelles que no siguin legals, que no siguin competència municipal, que siguin tècnicament inviables, que superin el límit econòmic, que siguin ambientalment insostenibles o que fomentin l’exclusió social. Un cop fet aquest filtre, les propostes seran valorades econòmicament i enviades a tota la ciutadania perquè les voti.

5. Després es fa la votació per la ciutadania, s’estableix l’ordre de prioritats definitiu i s’escullen les propostes que queden en les primeres posicions fins a assolir el límit econòmic del pressupost participatiu.

 

4.3. DEFINICIÓ PARTICIPATIVA DELS USOS DELS ESPAIS PÚBLICS.

Es tracta que entre tots, polítics,  entitats i veïns decidirem de manera participada quins volem que siguin els usos dels  espais públics municipals, per tal d’incorporar-los al projecte definitiu; part de la illeta que és municipal, Can Llobera, Puig Santueri... Els passos  a seguir serien:

1. Informarem de les  les limitacions i condicionaments dels espais. Cal considerar tres punt bàsics, garantir la seguretat, l’accessibilitat i la funcionalitat.

2. Realitzarem  tallers de participació per la reflexió i debat de les propostes dels ciutadans, les associacions i  l’ajuntament. Sistematitzarem  la informació recollida, analitzarem  les propostes realitzades i  la seva viabilitat tècnica i econòmica i tornarem la proposta definitiva d’usos per a l’equipament.

3. Decidirem per consens l’ús dels espais amb tots els agents que s’han implicat al procés. La concreció de la proposta definitiva la realitzarà l’equip tècnic i la Comissió Permanent de Participació Ciutadana.


Punts anteriors del PLA DE FUTURA GESTIÓ:

1- Informació (part.1).

2- Informació (part.2).

3- Atenció als ciutadans (part.1).

4- Atenció als ciutadans (part.2).

5- Medi Ambient (1a part).

6- Medi Ambient (2a part).

7- Medi Ambient (3a part).


RECORDAU:

- El PLA DE FUTURA GESTIÓ és un programa de gestió del municipi a llarg plaç i no només pels propers 4 anys.

-Som conscients que amb la situació econòmica i amb el desgavell organitzatiu que pateix l'ajuntament en aquests moments, aquest PLA DE FUTURA GESTIÓ no és realitzable en un temps breu.

Els nostre propòsit en fer aquest pla no és altre que mostrar la nostra idea de poble per al futur i demanar-vos que ens faceu les aportacions que cregueu necessàries mitjançant aquesta eina democràtica que és el bloc. Totes les propostes, crítiques o idees seran ben rebudes, debatudes i, si escau, afegides al PLA DE FUTURA GESTIÓ definitiu.

Comentaris

Pepe

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Pepe | 29/04/2011, 09:09

D'acord María,gràcies indagarem que està passant.

María

NATURA PARK

María | 29/04/2011, 06:58

La mateixa policía avisa a Natura Park, té tarjetes d' aquesta entitat (dins la policía també hi ha gent que té sensibil.litat cap als animals), suposo que si té aquestes tarjetes qualquí els hi fa facil.litat. i alguns diuen que és un cárrec de conciencia haber de fer-ho.

jrv

Llibertat

jrv | 28/04/2011, 19:47

Cada dia, aquest blog és una mostra real de que el tarannna democràtic, tolerant i respectuos és possible, i a mes , convenient, el millor sistema de convivència. La pluralitat i la tolerància hi tenen el seu cau permanent gracies als seus administradors.
I aprofit per expressar que el màxim de participació n'es convenient, però no deixa de ser patètic que altres partits no haguin sigut capaços de fer el mateix, i de fer que la democracia també sigui real dins ells, i haguin d'utilitzar el dels altres de forma permanent,continuada, tan sols per criticar-lo.

Pepe

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Pepe | 28/04/2011, 19:32

Hola Maria, demà precisament va un article relacionat amb el tema, encara que centrat en un informe de medi ambient respecte al conveni que havia amb el refugi.
Actualment legalment a Pollença no n'hi ha servei municipal de recollida i custòdia d'animals. El conveni del refugi va acabar l'1 de gener i no s'ha fet encara la nova licitació.
Si ens pots fer arribar dades concretes de les recollides que ha fet Natura Park a Pollença (alternativaperpollenca@gmail.com), veurem que ha passat.

Alternativa per Pollença

PSIP tranquils...

Alternativa per Pollença | 28/04/2011, 19:17

A veure companys del PSIP no us poseu nerviosos. Comentam realitats no mentides. No sabem on es va presentar Miquel Llompart però no va ser a la reunió a la Radio Municipal.

Tots els representants dels partits es van a reunir entre les 14 fins passades les 15 a la pròpia ràdio municipal. I Miquel Llompart va anar a altre lloc aquesta és la realitat.

De totes formes sembla que el dilluns hi haurà una altra reunió dilluns a les 13:30 a la Casa Consitorial ja que els nevis segueixen i n'hi ha gent que segueix sense estar d'acord.

Idoi

Anims

Idoi | 28/04/2011, 19:08

Uf, quin taranna més soberbi que es gasten aquest del PSIP, d'un comentari en fan (en volen fer)una polèmica. Malament comencen veig.

Per cert, enhorabona per la vosta feina, teniu el meu vot.

PSIP

ALTERNATIVA 23:49

PSIP | 28/04/2011, 18:51

A la reunió a la Radio Municipal, aclarir que el PSIP si es va presentar, concretametn el company Miquel Llompart, exactament a les 14 hores, a les 14,20 vist que no hi havia ningú,va anarsen a caa seva. Per favor, comentaru realitats no mentides.

María

NATURA PARK

María | 28/04/2011, 18:29

¡pero quí ha sigut que l' hi ha donat!, o sigui que té el monopoli de la ....., Jo sé que fá recollides i gent que ja ha anat a Son Reus i hagut de pagar una multa ben gustosa. Ni hi ha dret!, elsa animalistes sóm més del que la gent es pensa I VOTAM. Ja esteím farts de xanxullos. A mes una pregunta, aquesta taxa que se paga per recuperar l' animal a Pollença, de la manera que está plantejada és legal?. L' escarabat, el refugi i encara n' hi ha que cerequen gasos amb un potet...

Miquel Sánchez

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Miquel Sánchez | 28/04/2011, 16:50

No hi ha hagut concurs públic perquè no és podia licitar la custòdia i les recogides per separat i s'ha de fer un nou plec de condicions.

Com sabeu Natura Park fa aquestes feines i altres com subminitrar anneres a la ja prohibida festa de Ca'n Picafort o ocellets per "tiro pichón" o a la "guàtlera", això sí, ben camuflada fiscalment i jurudicament en entitats diferents

Garci

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Garci | 28/04/2011, 15:53

Que jo hagi vist, encara no s'ha fet el concurs, però segurament en Miquel o en Pepe et poden respondre millor.

Tot i que estava cantat que seria Natura Park qui ho gestionaria. Basta mirar altres pobles com li fan plecs de condicions que només aquesta empresa pot assumir. I no fa falta dir que son uns assassins i que no hi ha dret que cap ajuntament li doni la gestió dels animals si després el que fan és matar-los. Com et dic, possiblement en Pepe tengui més informació, tot i que dubto que hagi sortit el concurs públic.

Maria

NATURA PARK

Maria | 28/04/2011, 12:46

Sóm una animalista i he sabut que Naura Park fa les recollides d'animals a Pollença, per gran disgust de tots els que volem el bé als animals, perque ja sabemqué significa aixó. Vull saber quan sa fet la licitació pública que l´hi otorgat aquest servei, ja que parlaven tant de "dedazo" amb el Refugi (cosa que s´ha demostrat que no va esser així). Hem de agrair aquest pelotazo novament a qualqú (tots sabem quí, per que el Refugi no va passar per el tub)?. Ho sap tota la gent que ara hi ha aquesta situació?, com paguen aquest servici si encara deben doblers al Refugi d' animals?. M´agradaría saber el procés d' aixo, perque la porcada al Refugi ja la conec. Gràcies i segui així, no cambieu.

Ichigo

IP!=feixisme

Ichigo | 28/04/2011, 12:40

Mira, Tomeu. L'IP no té la culpa de que hi hagi feixistes. Cap dels que treballen a Alternativa són feixistes.
Si de veres vols acabar amb el feixisme, existeixen les Falanges i el PP. També pots anar als EEUU a boicotejar la Fox News i el partit republicà en general. I a qualque altre païs per lo mateix amb els partits d'ultradreta. Emperò una cosa sí: no pots boicotejar l'IP, que no té res a veure, és Internet i res més.

jrv

Plenari

jrv | 28/04/2011, 10:55

Sento no poder assistir, avui al Ple, a la darrera actuació de la UMunpi mal reciclada.
Paciencia, és tot un espectacle, i gratuït.
Però malhauradament, tindrà continuació.

Participació

Participació

Participació | 27/04/2011, 22:47

A mi el Blog que m'agrada més és el de Corrupció per les Illes...

Alternativa per Pollença

La campanya a la ràdio

Alternativa per Pollença | 27/04/2011, 21:49

Encara no ha començat la campanya, i ja n'hi ha molt de nervis a alguns partits disposats a discutir per una falca o un cartell de més.

Avui s'ha fet la reunió dels diferents partits que ens presentam a la candidatura per concretar la nostra participació a la ràdio municipal.

La primera sorpresa ha estat que no ha vengut cap representant del PSIP.

Aquesta reunió és resultat de que ni Convergència ni el PP han acceptat la proposta de la ràdio que era la mateixa de fa quatre anys respecte a les falques; tots els partits el mateix temps. I que a més proposava una entrevista a cada candidat i un debat.

Com ha comentat la directora de la ràdio si s'havia d'aplicar la llei (temps proporcional als vots a la darrera elecció) la entrevista quedava fora i no es podria fer, finalment s'ha arribat a un acord (sense entrar en detalls més o manco PP, PSOE i Convergència tindran una falca més que la resta.

Respecte a les entrevistes, n'hi haura una per cada llista de devers 40 minuts, es passarà per antena a les 17 hores en directe i el dia següent pel matí enregistrat, es fara un sorteig dels dies, a la entrevista hi podran assitir 3 membres de cada llista.

jrv

"faixisme"

jrv | 27/04/2011, 21:31

Nomes parlen de merda, qui en va ple. El primer que faria el faixisme, seria prohibir el blogs, això ja es de rebut a l'Iran, Xina, Myamar, etc. Però esper participar al teu Blog, "Tomeu", veurem com interpretes tu la teva "llibertat"..

Pepe

Tomeu

Pepe | 27/04/2011, 21:17

Només ha hagut dos blogs fins ara a aquest municipi, on tothom pot raonar, argumentar, debatre... Això és democràcia, repassa el que va ser el feixisme, i no utilitzes tan alegrament aquesta paraula.
Altres partits es dediquen a insultar o injuriar als bars sense deixar cap IP però si molta de mala llet.

Pepe

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Pepe | 27/04/2011, 21:11

Hola Margalida us vam donar una carta a la FIRA per fer una reunió quan volgueu, estam a la vostra disposició igual que a la de totes les associacions del municipi. De moment només l'associació hotelera i PRODIS s'han reunit amb nosaltres.

Miquel Sánchez

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Miquel Sánchez | 27/04/2011, 21:02

Em referesc a BALEARWEB naturalment.

Miquel Sánchez

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Miquel Sánchez | 27/04/2011, 20:59

Les IP's és un protocol obligatori quan es dona un servei a un tercer, el titular d'aquests blogs o millor dit d'aquest "lloc" per tenir un blog dona aquest servei per prevenir injuries, etc, no és una opció ni molt manco, queden registrades "d'ofici", ja que ells podrien ser declarats també responsables subsidiaris, si no t'agrada em sap molt de greu però són les regles de joc, si no no hi ha blog

jrv

"Tomeu"

jrv | 27/04/2011, 20:58

Jo entenc que un blog no ha de ser un lloc per insultar impunement i fer l'ase. Però tot te solució, Tomeu: fes el teu blog, i ja està.

Tomeu

Ip=faixisme

Tomeu | 27/04/2011, 20:30

Sabieu que el PSM tb guarda les Ip com vosaltres?

mira i tambe diuen que son d'esquerres

D'en Blas Piñar m'ho esperava, pero de vosaltres.....

Garci

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Garci | 27/04/2011, 18:30

Benvolguda Margalida, per la nostra part estarem encantats de reunir-mos. Només t'has de posar en contacte amb nosaltres a alternativaperpollenca@gmail.com.

I tens tota la raó en que el comerç petit i mitjà és el que dóna vida al poble i a zones que si no fos per les botigues no hi aniria ningú.

margalida llompart

Petit comerÇ

margalida llompart "corraleta" | 27/04/2011, 18:26

Desde fa molts danys el comerÇ es el que dona vida al poble,sabem el numero del peu dels nostres clients,escoltam els seus problemes cerquam el que es millor etc.pero fins aquest moment ningu mos escolta,nosaltres demanan,dialec,colaboracio,fer cosses per el nostre poble,fins ara no troban respostes, quina llastima tenir ganas de fer feina i no trobar respostes,pens que em pocs doblers i moltes ganes de fer feina es poren millorar moltes coses,gracies .

Garci

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Garci | 27/04/2011, 10:24

És trist que hi hagi partits que vulguin més protagonisme a la ràdio, sortir més temps, més cops al dia... i més espai per posar els seus cartells. Tot emparant-se en una llei que no pareix que sigui molt democràtica que diguem. Ja veurem si això va endavant i s'imposa el criteri desigual i injust d'alguns o bé s'imposa el seny i tots els partits tenim les mateixes possibilitats.

Alternativa per Pollença

Nervis a la campanya.

Alternativa per Pollença | 27/04/2011, 10:13

Fa quatre anys a la ràdio municipal tots els partits que ens vam presentar, vam disposar del mateix temps i als taulers electoral del mateix espai, ara sembla que no va bé...
Massa gent que ha de demostrar en una campanya el que no ha fet en quatre anys.

Alternativa per Pollença

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Alternativa per Pollença | 27/04/2011, 09:55

S'ha de tenir barra. Després de vuit anys governant els d'UM ara Convergència diuen: Cal revisar i iniciar les millores necessàries per tal d'agilitzar la resposta de la Administració.

En vuit anys no han tengut temps d'iniciar aquestes millores?

Alternativa per Pollença

Re: PARTICIPACIÓ CIUTADANA... Pla de Futura Gestió (VIII)

Alternativa per Pollença | 27/04/2011, 09:47

Al Diario de Mallorca:

Alternativa hace público el patrimonio de Pepe García
La mitad de un piso de 96 metros cuadrados, un Renault Clio del año 2000, 11.500 euros en diferentes cuentas más otros 9.164 euros (6.000 en deuda pública del Govern y 3.164 euros procedentes del sueldo como edil) es el patrimonio hecho público por el candidato de Alternativa per Pollença, Pepe García, quien insta al resto de políticos a hacer lo mismo.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb