URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els valors de l'esport

Alternativa | 31 Desembre, 2008 07:14 | facebook.com twitter.com


 Aprofitant que un dels propòsits que tots ens feim quan comença un any és fer més esport, publicam un article de Joan Cifre. Us recordam que si voleu escriure un article a aquest blog l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es


ELS VALORS DE L’ESPORT

        Cada dia que passa l’esport es un element més important  en la nostra societat.  Recentment el president Zapatero va anunciar que tan aviat com hi hagués reformes ministerials es crearia un ministeri de l’esport, com a mostra de la rellevància que cada vegada més té l’esport per als polítics. Una de les frases més utilitzades pels polítics és la necessitat de recolzar l’esport per la importància dels seus valors. Però quin són aquests valors?

  • La salut. L’esport  sempre s’ha relacionat amb la salut. Avui en dia pràcticament tothom es conscient de la necessitat de potenciar els hàbits saludables mitjançant la pràctica esportiva. En una societat amb un estil de vida cada vegada més sedentari l’esport es un bon mitjà per transmetre uns hàbits més saludables. També cal destacar la utilitat de l’esport com a mitjà preventiu de la problemàtica de les drogues y la millora de la salut i la qualitat de vida de la gent gran. Però en front dels beneficis evidents de l’esport tenim el dopatge com a mostra que l’esport no sempre és salut. Quan la pressió per aconseguir millors marques, quan la competició supera uns límits, l’esport clarament deixa de ser saludable.
  • La lluita per superar-se a un mateix, l’esforç i el sacrifici, no donar-se mai per vençut, en definitiva la recerca de la millora és un altre dels valors que sovint s’atribueixen a l’esport. Però si ens fitxam en l’estil de vida de les grans estrelles de l’esport, plena de luxes, si miram les seves nòmines i les comparam amb el salari mínim interprofessiona,l no podem pensar que duen una vida massa sacrificada.
  • El respecte a les regles i a l’adversari i saber acceptar les derrotes esportivament. Aquest és un valor importantíssim en una democràcia on s’ha de saber acceptar que la nostra opció no sempre és la guanyadora. En canvi, massa sovint els interessos econòmics i polítics passen  davant i ens trobam amb comportaments que no són precisament esportius i que  de qualque manera es justifiquen tant dintre com fora de la pista de joc: esportistes que miren d’enganar a l’àrbitre, lluites als despatxos per aconseguir el que no s’aconsegueix a les pistes....Un cas vergonyós es el de la corrupció constant a les federacions, funcionen amb un sistema caciquil on sempre manen els mateixos i on la participació democràtica de tots els estaments es una utopia. (que li demanin a Pere Sampol i a Mateu Alemany).
  • L’esport com a mitjà de socialització i de integració. L’esport pot servir com a eina de cohesió d’una comunitat però  molt sovint es converteix en un mitjà diferenciador de les classes socials. Encara ara (tot i els avanços evidents respecte a altres èpoques) hi ha esports per a rics i esports per a pobres. Basta comparar els sous milionaris dels esportistes d’elit amb els recursos que es dediquen a l’esport de base, les grans instal·lacions d'alguns clubs privats i casos com el del  poliesportiu del Port de Pollença que lluny de ser un lloc d’integració s’ha convertit en un vertader gueto per als immigrants.
  • L’esport ha estat històricament  una eina política. Sempre que hi ha un èxit esportiu apareixen els polítics per sortir a la foto i parlar de la importància de l’esport i els seus valors, però en el seu afer diari sobresurten els altres valors. Es dóna tota la importància als esportistes d’elit, als guanyadors, però es preocupen molt poc de fer arribar els valors de l’esport a tothom. Tristament l’esport ha estat més utilitzat  per mantenir les diferències socials  i mantenir a les classes dominants. La corrupció lligada a les requalificacions i a les construccions de grans instal·lacions esportives està molt més prop de la feina diària dels polítics amb l’esport que no els valors que tan anomenen .

L’esport no té uns valors intrínsecs. L’esport té els valors que li vulguem donar. Jo demanaria als polítics  que deixessin de fer demagògia amb els valors del esport i  utilitzar-los com a eina  d'imatge i prestigi de cara a l’electorat . Els demanaria que treballessin de debò  per fomentar els valors que realment ens poden ajudar a crear una societat més justa i en benefici de tots els ciutadans.

┌s terape˙tic del cannabis

Alternativa | 30 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de novembre es va aprovar la nostra moció en relació a l'ús terapèutic del cànnabis. Moció en coordinació amb els nostres companys de Diógenes i en suport d'una proposició no de llei del PSOE al Parlament Balear.

  El Grup Parlamentari Socialista va presentar el passat dia 24 de juny al Parlament de les Illes Balears una proposició no de llei  que té per objectiu dur a terme “les actuacions necessàries per tal que, a la major brevetat possible, els facultatius que exerceixen a la nostra comunitat autònoma puguin administrar cànnabis en les formes que creguin convenients i que siguin més beneficioses pels pacients”. A dia d'avui aquesta proposició encara no s'ha debabut.

 

Com diu l'exposició de motius de la llei:

Al llarg de la història, la humanitat ha emprat diverses substàncies per curar malalties o pal·liar els sofriments produïts per aquestes. Entre aquestes substàncies hi trobam el cànnabis, una de les més antigues i usada en diferents cultures, entre elles la nostra, i que va tenir un ús terapèutic, fins i tot a la medicina oficial fins els anys 30, en els quals va ser prohibida als Estats Units per diverses raons, cap d’elles de caràcter científic o mèdic i, posteriorment, es va estendre aquesta prohibició a la resta de països occidentals. Molt recentment, atenent una demanda social, s’han dut a terme diversos estudis per tal de comprovar la seva efectivitat en el tractament dels efectes secundaris produïts per diferents malalties, com pot ser la sida, el càncer, el glaucoma, etc. Atès que aquests estudis han donat uns resultats elevadament positius en la millora de la qualitat de vida dels pacients que han estat medicats amb extracte del cànnabis.

 

 

Del blog el quinto infierno

 

 

 

    

  A continuació la moció

 

 (Segueix)

Pollenša a la Xarxa de Ciutats pels Drets Humans.

Alternativa | 29 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Evidentment, l'entrada d'ahir era una innocentada. En Pepe, afortunadament, no ens deixa, però la seva carta ens hauria de fer reflexionar sobre si no és possible donar-li un cop de mà perquè no es cremi i de veres ens abandoni.

 

El que segueix ara va de debò.

 

Al ple de novembre es va aprovar per unanimitat la nostra moció a favor dels drets humans. Aquesta moció ens va ser proposada per Esquerra Repúblicana i és una moció en suport de la feina de les entitats cíviques Drets humans i Justícia i Pau de Mallorca. La moció la podeu llegir a la continuació d'aquest article

Fa uns dies es va complir els 60 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, proclamada per l’Assemblea General de Nacions Unides el 10 de desembre de 1948.

Per aquest motiu, l’associació Drets Humans de Mallorca, creada a l’illa l’any 1974,  ha conmemorar intensament aquesta data, conjuntament amb Justicia i Pau de Mallorca, amb la col·laboració d’Amnistia Internacional i amb el suport de la Conselleria d’Afers Socials del Govern de les Illes Balears.

Entre d’altres objectius, han promogut que el Parlament de les Illes Balears i els ajuntaments de Mallorca es pronunciïn a favor de l’observança dels drets humans a Mallorca, la declarin territori dels drets humans i  donin suport a la Declaració Universal i es plantegin si s’integren en la Xarxa de Ciutats pels Drets Humans.

Els ajuntaments, l'administració pública més propera als ciutadans, pensam que som els primers que hem de fer feina  envers dels drets de les persones per promoure una convivència lliure, entre  iguals i en pau.

Forges en Gente Alternativa

 (Segueix)

Dimissiˇ de Pepe GarcÝa

Alternativa | 28 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies de vacances i tranquil·litat a la meva terra m’han servit per descansar i reflexionar sobre el que s’havia convertit la meva vida des que vaig començar amb l’activitat política que tots coneixeu. El que al començament era una devoció s’havia anant convertint en una càrrega massa feixuga que m’estava passant una enorme factura  tant a nivell personal com a familiar. Tots sabeu que, especialment als darrers anys, m’he dedicat a la política en cos i ànima, però ha arribat un moment que m’he adonat que no me compensa i crec que ha arribat l’hora de deixar-ho.

Per això vull comunicar-vos que presentaré la meva dimissió irrevocable com a Regidor de l’Ajuntament al ple del mes de gener. Esper que pugueu entendre les raons d’aquesta passa que només obeeix a raons personals i que, ho puc ben assegurar, ha estat la decisió més difícil que he pres a la meva vida. El meu lloc a l’Ajuntament l’ocuparà na Tonina Amer, que ha acceptat de bon grau la responsabilitat que suposa fer feina per Pollença. Estic convençut no només que ho farà molt millor que jo, sinó també que tots li donareu el suport que calgui.

Aprofit aquesta ocasió per donar les gràcies a totes aquelles persones que m’han fet arribar el seu suport durant aquests anys; primer, és clar, a la meva família, que ha patit més que ningú les meves absències i als que esper recompensar a partir d’ara; després, a tota la gent d’Alternativa-Esquerra Unida-Els Verds de Pollença, que m’ha acompanyat en aquest camí; també  a tots els ciutadans i totes les ciutadanes de Pollença que m’han animat contínuament a seguir fent feina per millorar el nostre poble; finalment, vull fer menció dels polítics dels altres partits de l’Ajuntament, sense el concurs dels quals el meu pas per la política no hagués estat ni la meitat d’apassionant del que ha resultat ser.


Gràcies a tots i per tot.

Salut i República,

Pepe García

Ex regidor de l’Ajuntament de Pollença

 

Aclariment de Garci

Sé que no som conseqüent amb el compromís adquirit; sé que, per ordre de llista electoral, hauria d'ocupar el càrrec de regidor, però també sé que deixant pas a na Tonina ella ho farà molt millor que jo. La seva il·lusió i el meu poc temps per dedicar-m'hi com cal fan que estigui molt content que sigui ella qui agafi el timó d'aquest projecte que perd a una gran persona com a cara visible, com és en Pepe, però que de ben segur no el perd com a ajudant. Gràcies, Pepe, per tot. Ara només queda entre tots fer que el projecte creixi i ajudar a la nova regidora. Molta sort en la teva nova etapa, Tonina.


Garci

 

L'habitual article de la sèrie "Excursió virtual amb en Toni Flores" sortirà el proper diumenge.

Comunicat de la Plataforma Pro Camins.

Alternativa | 27 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu el darrer comunicat de la Plataforma Pro Camins a la que donam l'enhorabona per tota la feina feta i a la que encoratjam a seguir endavant, pas a pas, en la reivindicació del que és de tots i s'ho volen quedar uns pocs. Ànims i endavant!

Anam fent un camí, allà on ens volen barrar el pas

L’any 2008 a Pollença serà per la Plataforma Pro camins Públics l’any en què l’Ajuntament de Pollença va aprovar definitivament el catàleg de camins, que s’ha d’incorporar a l’inventari de béns del municipi, dir això pot semblar poca cosa, però significa si més no, el compromís de l’Ajuntament a defensar com a propis els camins inclosos al catàleg.

També serà l’any en què una excursió reivindicativa va voler circular lliurament per Ternelles i entre la barrera que considerem il·legal, situada a l’estret de Ternelles, i els Agents de Medi Ambient del Govern Balear, impediren la lliure circulació de ciutadans pacífics.

Així, el 2008 a significat algunes passes positives des del punt de vista de administratiu, però que no s’han vist acompanyats d’actuacions valentes per tal de restablir la legalitat, és a dir, encarà resten tancats molts de camins al Municipi de Pollença:

-         La carretera Vella de Lluc segueix pendent d’un expedient d’investigació per part del Departament d’innovació del Consell de Mallorca. El passat dia 24 de Desembre al matí  entrarem una instància al Consell demanant que s’efectues aquesta delimitació, o en cas contrari sens permetés a nosaltres encarregar aquesta tasca a algun tècnic competent en la matèria, cal a dir que està pendent des de que se va publicar al BOIB l’inici del expedient, el 17 de Desembre de 2007, ara ja fa un any. Tot demostra una pobre voluntat de resoldre el conflicte per part dels nostres governants.

-         El camí de Ternelles segueix tancat i tot i que el TSJIB dones per valida la regulació de 20 persones dia, l’Ajuntament segueix sense regular el pas per aquest camí, i la propietat de la finca segueix fent un ús arbitrari d’aquest pas.

-         L’aprovació del catàleg ha sigut de moment l’únic fet positiu, molt positiu per altre banda, del que duim de legislatura en matèria de camins.

Per acabar, direm que el darrer mes de l’any ens deixa una notícia que considerem es pot resoldre, però que ens ha vengut de nou. El passat 9 de Desembre sortia publicat al BOIB numero 173 a informació pública el projecte de recuperació del marge dret del torrent de Son Brull a la Zona de Can Muscaroles, el peticionari és l’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient, el període de al·legacions és de tan sols 20 dies naturals. Doncs bé, a més de suposar una despesa considerem desmesurada, doncs sembla que la problemàtica és la de que en tenir un ponts molt baixos on el cabal del torrent es veu reduït, la millora consistiria en un drenatge a un punt concret i la millora dels tres ponts, sense fer una encimentació d’un torrent natural com aquest, fet que faria molt més senzilla, sostenible i sensible amb el medi ambient i que abaratiria els costos de una obra que d’aquesta manera ascendeix a un milió i mig de euros innecessaris al nostre parer doncs la millora no precisa d’una ampliació del torrent. A més, i en això esperem que rectifiquin des de la Conselleria, des de la Plataforma creiem que aquest projecte no pot tirar endavant, doncs per tal d’augmentar el torrent elimina una part del camí del Pontarró, vial que es troba al catàleg de camins de Pollença, per això, tot i el breu període per fer al·legacions, recordarem a la Conselleria que no es pot eliminar un camí com aquest, i esperem que l’Ajuntament defensarà el que és de tots.

Esperem que el 2009 ens comenci  a dur notícies positives en quan a la apertura de camins públics tancats al nostre municipi, com també esperem que el Consell Insular recuperi els trams actualment tancats de la Carretera Vella de lluc. Camins com Ternelles i Ariant han de ser accessibles als ciutadans, i un ús arbitrari d’aquests camins no fa més que justificar l’existència de la Plataforma pro Camins Públics i Oberts.

Aprofitem per agrair a tos els que col·laboreu d’una manera o l’altre amb la Plataforma el vostre suport, per un 2009 amb Camins Públics oberts, Molt bon any 2009.

                        PLATAFORMA PRO CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

 

Us adjuntam també una instància (a continuació) que entrarem dilluns per demanar que es revisi des de la conselleria de Medi Ambient el projecte de recuperació del marge dret del torrent de Son Brull, que elimina una part del camí de can muscaroles, camí inclós al catàleg de camins de Pollença. A més de algunes fotografies del tram que podria ser eliminat.

 (Segueix)

Encara no sˇn conscients de la crisi.

Alternativa | 26 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb el ple de novembre al qual es van modificar l'ordenança reguladora de l'Impost de Béns Immobles. Nosaltres i el grup PP-UMP vàrem votar en contra. Reducció del 0,53 al 0,50 %, amb la revisió catastral la pujada serà d'un 5,17%

Al ple d'octubre vàrem presentar una moció conjunta amb el grup PP-UMP que es va retirar amb el compromís de tractar-la durant el Ple d’aprovació de les taxes de novembre però l'equip de govern no va complir la seva paraula. Per la nostra part no ens va sorprendre: ja ens varen fer una de pareguda al primer ple (varen retirar la nostra moció de millora de comunicació i informació). Després d'això  la nostra assemblea ja va decidir no retirar cap moció, en aquest cas ho vàrem fer perquè era conjunta i així ho va demanar el grup PP-UMP.

Durant l’any 2005-2006 la Gerència Territorial del Cadastre va desenvolupar una ponència de valors en sol urbà en el nostre municipi per actualitzar els valors cadastrals, ponència que va ésser aprovada definitivament a finals de 2006, entrant en vigor a l’any 2007. Aquests valors varen ocasionar un augment dels valors respecte als anteriors de un 150% , augment que es veu reflexat en la recaptació de l'IBI de naturalesa urbana.

Aquest augment en la tributació de l'esmentat IBI es prorrateja durant 10 anys, per tant sense aplicar cap augment del tipus de gravamen d’aplicació d´IBI durant el 2007 es va augmentar un 15 %, i pel 2008 un 30% al que s’ha d’afegir l’augment de tipus en urbana (8'16%) i en rústega (162%) practicat per l’equip de govern en l’aprovació de les ordenances fiscals per el 2008. Aquests increments implicaran un augment de recaptació de 1.780.000€ aprox.

Aquest augment desmesurat d’impostos va provocar un allau de reclamacions, desestimades quasi en la seva totalitat, i fortes queixes de tota la ciutadania.

Atès que l’augment dels valors per el 2009 implicarien un augment de l'IBI un 53% en referència al 2006 (abans de la revisió) i vist la problemàtica suscitada a altres ajuntaments on s’ha practicat una nova ponència de valors i les seves reaccions, pensam -i és el que demanavam a la moció d'octubre- que l’any 2009 es modifiqui l’ordenança fiscal  al tipus mínim de gravamen de l´IBI, fet que minimitzaria la repercussió de l´impost  provocada per l’augment de valors  i que no afectaria  a la capacitat recaptària de l´Ajuntament  en comparació als darrers anys, afavorida per l’aplicació dels nous valors cadastrals.

Com vaig dir al debat, davant d'una crisi excepcional s'han de prendre mesures excepcionals i si realment es desenvolupa un pla d'austeritat no cal un augment impositiu.

La felicitació de l'any passat no ha perdut vigència, només hem de llevar a en Biel.


No han fet els deures

Alternativa | 25 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

S'ens acumula la feina i encara no hem comentat tots els punts del ple de novembre. Al mateix es varen modificar les ordenances reguladores de les taxes pel servei de recollida tractament de fems. Baixen les taxes de comerços i negocis i pujen les dels habitatges ( més d'un 12%).

A l’estudi tècnic de les taxes de l'any passat es demanava reiteradament la necessitat imprescindible de realitzar un estudi de producció de residus propi per al municipi de Pollença . Es deia fa un any que calia una revisió a fons de les categories en les que es dividien els productors comercials de residus, per poder fer unes taxes justes i adaptades a la producció real.  Fa una any ja es deia  que no es tenia en compte factors de distribució geogràfica i que calia reestructura les tipologies existents.

Per desgràcia s'ha perdut un any, encara que en aquest moment ja s'ha començat a fer aquest estudi que esperam  es pugui aplicar ja al 2010.

Respecte a l’informe de l’any passat hi ha un canvi s’han realitzat “calibracions ajustades a la realitat del municipi” i s’han canviat els percentatges de la producció de residus disminuït els comercials d’un 60 a un 52 % i augmentant els domèstics d’un 40 a un 47%. Al ple vaig demanar explicacions d’on havien sortit aquestes "calibracions" ja que no crec que la producció domèstica de residus hagi pujat  tan. Aquestes calibracions no són més que milongas. Davant les lògiques protestes dels comerciants, per la descomunal pujada de les taxes l’any passat, l'equip de govern ha decidit rebaixar una miqueta les seves taxes, una rebaixa que no compensa la pujada de l’any anterior, i repercutiu això als habitatges.

Al debat varen reiterar la nostra crítica a la feina de l'empresa monopolística TIRME i a les seves pujades del cost del tractament de residus; sense IVA al 2007; 94,54, al 2008, 127,78 i arar al 2009 140,3, una variació d’un 9,80 %.

També ens varen referir al dèficit d'EMSER que no només no es cobreix sinó que s'augmenta.L' any passat es deia que el dèficit generat en aquell moment de 493,693 euros es compensaria d’altres fonts però no s’ha fet. Enguany el déficit es major de 593.961 euros.


MOLTS D'ANYS I BONS

Alternativa | 24 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Quan els primers cristians varen arribar al nord d'Europa, van descobrir que els bàrbars celebraven l'aniversari d'un dels seus déus, guarnint un arbre perenne, a una data propera al Nadal cristià. Aquest arbre simbolitzava l'arbre de l'Univers, anomenat Diví Isdrasil, en la copa del qual es trobava el cel, Asgard i el Valhalla; i a les arrels més fondes estaven els inferns. Posteriorment amb l'evangelització d'aquests pobles, els cristians van agafar la idea de l'arbre canviant-li totalment el significat. Viquipèdia.

I recordau que a la Roma pagana la celebració del solstici d'hivern es feia mitjançant les Saturnàlies, unes festes alegres i llicencioses consagrades a Saturn. Durant uns dies s'encenien candeles, la gent oferia regals, als banquets escollien un “rei de l'escarni”, els esclaus no treballaven i podien ser servits pels amos, es permetien trampes al joc...

Els Ludi Saturnales ( del 17 al 23 de desembre ) van tenir una gran continuïtat, fins que van ser prohibits per ordre papal al sIV . Informació de l'escola Pere Vila  

           És hora de que els esclaus s'aixequen

Mentiders i muts.

Alternativa | 23 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Abans de comentar punt per punt el ple d'ahir , les votacions del mateix les podeu trobar a l'article "ple de desembre"voliem comentar el virus que va afectar a l'equip de govern a l'hora de debatre la  moció on demanavam que es llevés la prova pilot  del Port mentre es solucionen els problemes plantejats, que es fes un nou informe i que en cas de que no es llevi se senyalitzi adequadament. La meva sorpresa va ser total quan l'equip de govern no va dir res al seu torn, pens que no es pot caure més baix a un ple. Aquesta actitud és una manca de respecte no només a la meva persona i als ciutadans que represent sinó a tots  els ciutadans en general i al mateix concepte de democràcia.

El senyor batle Joan Cerdà ens va mentir (una pràctica cada vegada més habitual per la seva part) quan va dir que no havia cap document de l'Associació de Veïns, igualment va mentir quan va dir que tothom li felicitava al Port per aquesta prova pilot. També va amagar gran part del que deia l'inspector de policia als seus informes... A la fí tenim un batle que cada vegada ha perdut més el contacte amb la realitat, que ja no diferència veritat de la mentida i que amb uns socis de govern apàtics i desactivats es pensa ser el "batle Sol"  i poder  fer el que vol.

La senyora  regidora del Port, na Francisca Ramón que al ple d'octubre va posar en dubte les més de mil firmes que s'han recollit contra la peatonització, ahir va optar per un silenci mantenint una sumisió als dictats d'en Joan Cerdà simplement penosa. Aquesta gent fa temps que ha deixat de representar als socialistes peròamb el silenci d'ahir han tocat fons.

Tomeu Cifre del PSM que va estar bé a la resta de  mocions crec que es va equivocar al no dir res  a aquest punt. Al seu comentari a l'anterior ple es va queixar de que els debats eren massa llarg i crispats i que esta crsipació no aportava res a la sol·lució dels problemes de Pollença, té raó però encara és pitjor el silenci, això sí que no aporta absolutament res

En definitiva a un tema on cal consens i la màxima participació i debat possible a l'oposició només ens han reunit cinc minuts per informar-nos i ahir quan tenien l'oportunitat de parlar, informar i debatre varen optar pel silenci.Un silenci vergonyós com vergonyosa ha estat la seva actitut a aquest tema.

Veure a tot un equip de govern silenciat va ser simplement deplorable. Aquest és el tarannà moderat de consens i conciliador del que parla UM? Com és possible que el PSOE i el PSM s'hagin deixat silenciar d'aquesta manera?

Després diran que nosaltres som els radicals.

Han convertit el que és una prova pilot cutre i mal feta en definitiva, les barreres es troben unes abandonades al parc infantil de la plaça Joan Cerdà i altres a les voreres, ja no només passen els autobusos sino també els cotxes sense cap control...

A la prova pilot cada setmana és una aventura saber on seràn les barreres.


 

 

Que Ús Alternativa EU-EV.

Alternativa | 22 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Un article del nostre coordinador Pere Josep García. "Garci".

Per desintoxicar una mica de tanta política terrenal avui faré una reflexió sobre que és Alternativa EU-EV (o millor dit, com ho veig i perquè vull que serveixi) de Pollença.

No fa falta ser molt intel·ligent per veure que A.EU-EV és un partit polític. I com a tal es presenta a les eleccions amb un ideari i una sèrie de persones disposades per ordre en una llista electoral. Les expectatives, com la majoria de partits, és treure representació municipal. Amb il·lusió treballàrem i ho aconseguírem.

Però ara ve la diferència, sempre segons el meu punt de vista i pel que jo milit en el partit: per jo A.EU-EV no té com a objectiu la representació municipal. I ara em direu que no vos ho creieu. Normal. Però per jo el partit no és més que una excusa, una eina per canviar les coses.

Som conscient que es molt difícil canviar dinàmiques de tants d’anys. De política de panxacontents, foto, sou i cadira. Que la gent està acostumada al “Pa i Circ”, als bunyols a plaça i al vi pel sopar a la fresca. Som conscient que la tasca és ingent. També som conscient que dient la veritat sempre és complicat fer les coses, i que per això els partits callen més que diuen.

Al que anàvem: per jo el partit, i més igual quines sigles tengui o la seva vinculació nacional, és només això, una eina de canvi de la societat en que vivim. I crec que per ara (millor o pitjor) compleix la seva funció: intentam que la gent estigui informada, diem sempre el que pensam (per això hi ha tanta gent emprenyada amb nosaltres), també intentam fer les coses el millor que podem, i sobretot, crec que la gent comença a sentir que les coses no tenen perquè ser així com sempre han estat.

Diuen els zapatistes que es fa camí al caminar. Doncs això pretenc jo. No tenc certeses absolutes, intent aprendre de totes les persones i contemplar tots els punts de vista, però sense perdre el meu. Només escoltant la gent i entre tots aconseguirem que el poble funcioni. No crec en el dirigisme polític dels quatre il·luminats de sempre que seuen en les seves cadires al consistori, i que fan orelles sordes a tot el qui té a dir.

A.EU-EV per jo no pretén institucionalitzar-se, ni quedar-se en l’oposició eternament. Podem governar, estam capacitats per fer-ho i vos diré perquè: perquè no volem fer-ho tot nosaltres com si fossem amos de la veritat, sinó que ho faríem escoltant a tothom, fent participar a qui volgués, perquè ningú més que el poble hauria de decidir el que li convé.

Però al final no són importants les sigles ni les persones, sinó els fets i el que queda. Per això aquest instrument que ara es diu Alternativa EU-EV a Pollença és una eina útil, que pretén canviar moltes coses, però no per si sola, sinó amb l’ajuda de tots. Seria absurd aconseguir més regidors, més vots i més quotes de poder, sinó al final de tot no hem aconseguit canviar més que petites coses, si al final no hem avançat en democratitzar el poble i fer-lo actiu. Perquè un poble actiu políticament no es deixa enganar i no tria a encalentidors de cadires (ja siguin de dretes o d’esquerres).

Així que des d’aquí vos faig la proposta de que si voleu caminar amb nosaltres, dir la vostra i contribuir al canvi estarem esperant-vos. 

 Us recordam que a la nostra pàgina Ràdio Urxelala podeu trobar els plens, tertúlies, entrevistes...

Excursiˇ virtual a Pedruxella Petit... Caminant per Mallorca (XVI)

Alternativa | 21 Desembre, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

Excursió virtual amb Toni Flores a Pedruxella Petit.

 

Salvem Formentor 2.

Alternativa | 21 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Les similituds entre Es Guix i Formentor des del punt de vista de protecció ambiental són evidents: Els dos són Paratge Pintoresc (Decret 984 de 24 de març de 1972), Paisatge protegit ( Pla provincial d'Ordenació de Balears aprovat el 4 d'abril de 1973) Bé d'Interès Cultural (DT 8ª de la llei 16/1985) i Àrea d'Assentament dins Paisatge d'Interès (art.5.1 de la llei 1991), i es troben envoltants d'una Àrea Natural d'Especial Interès, protegida per la Llei d'Espais Naturals.

A més a més Formentor ha merescut la qualificació de paisatge Protegit i àrea d'interès florístic ( Norma 3 del PGOU i informe d'ICONA de 1984) i d'Espai Natural especialment protegit (POOT)

No cal citar tan de llei per apreciar els valors especials de Formentor.

Tan el Guix com Formentor varen ser qualificats com Sòl urbà als anys 90, però ni un ni altre disposavan a l'entrada en vigor de la Llei d'Espais Naturals cap instrument de desenvolupament urbanístic. Ni es Guix, ni Formentor disposen dels serveis necessàries per a  que els terrenys tenguin la consideració de solar ( clavegueram, enllumenat, voreres...) Però tan l'Ajuntament d'Escorca com el de Pollença han donat llicències condicionades a la simultània urbanització . Pel que als dos casos podem parlar de falsos urbans.

Per desclassificar es Guix , el Consell ha considerat que per la llicència calia la prèvia autorització de Patrimoni Històric a l'esser qualificat com Paratge Pintoresc i tenir la condició de Bé d'Interès Cultural. Igualment ha considerat que feia falta un Pla Especial de Protecció exclusiu del paratge.

La disparitat de criteris del Consell ha restat molt clara al cas de l'obra d'Alfonso Cortina a Formentor. Quan l'Ajuntament va ordenar la incoació d'expedient de revocació de la llicència al no tenir la prèvia autorització de Patrimoni Històric, el Consell va informar a l'Ajuntament de que no calia la mateixa autorització de Patrimoni que si que considera necessària a es Guix. D'aquesta manera es va facilitar la legalització de les obres. Patrimoni hauria d'aclarir la sorprenent i grossera contradicció de demanar una cosa al Guix i altra diferent a Formentor.

El cas, però, és que a Formentor ens trobam exactament amb les mateixes circumstàncies que es Guix, però el Consell ha pres decisions discordants. La diferència de tracte jurídic a es Guix i Formentor és evident:


a)    Es Guix queda desclassificat
b)    Formentor es manté el caràcter de sòl urbà i el mateix Consell  va aprovar el passat mes de maig    l'adaptació del PGOU de Pollença al POOT que va mantenir com a urbà els terrenys de Formentor-

Al ple de demà presentarem una moció d'urgència demanant al Consell de Mallorca que apliqui urgentment  a Formentor els mateixos criteris que a Es Guix,  adoptant quantes mesures siguin oportunes per a la seva protecció. Que  revisi la classificació de sòl urbà que té actualment una part de Formentor i dugui a terme la desclassificació d'aquest sòl, evitant la construcció de noves edificacions.

A l'excel·lent fotoblo del nostre amic Biel Perelló podeu trobar informació i aquesta imatge de la campanya del GOB als anys 80 per salvar Formentor, encara sóm a temps. 

 

Al seu dia al Diario de Mallorca es va fer el següent fotomuntatge sobre el futur de Formentor.

 

 

 


Es Guix i Formentor 1

Alternativa | 20 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Voliam donar la nostra opinió respecte a la nota de premsa del GOB publicada dijous on demanavam al Consell que s'apliqui a Formentor el mateix criteri que s'ha aplicat a Es Guix (Escorca). Compartim totalment l'opinió del GOB.

Formentor mereix la mateixa protecció que Es Guix, inclús diriam que una protecció superior, ja que es troba a una zona costanera de vital importància turística no només per Pollença sinó per Mallorca com demostren els milers de visitants que rep cada any. Aquests visitants evidentment no venen a veure una urbanització sinó un paisatge únic.

Aquesta opinió per la nostra part no és d'ara, al ple de febrer varen presentar una moció d'urgència on demanavam a l'Ajuntament que enviés documentació i informes al Consell defensant la inclusió de la urbanització de Formentor ( a més de la Font i el Golf de Pollença) dins la llei de mesures urgents per a un desenvolupament sostenible a les illes, ja que des del nostre punt de vista reunien objectivament les mateixes o més condicions que el Vilà per a la seva desclassificació. Per desgràcia l'equip de govern va votar en contra d'aquesta moció. Ara amb la desclassificació del Guix s'ha demostrat que la nostra no era una opinió subjectiva sinó té fonaments legals.

Ens sembla lamentable l'opinió del batle de Pollença Joan Cerdà que hauria de ser el primer en defensar la desclassificació per part del Consell de la urbanització de Formentor i la conservació d'un paisatge únic i una de les grans riqueses del municipi.

Encara més sorprenent i deplorable és que digui que les obres ja realitzades s'hagin fet sins paràmetres acceptables. Fa quan de tems que en Joan Cerdà no visita Formentor, no ha vist les fotografies? Què són per ell paràmetres acceptables? La degradació i destrucció del paisatge ha estat espectacular als darrers temps i actualment a més de la impactant obra d'Alfonso Cortina, i la futura ampliació de l'hotel, està amenaçat actualment per unes sis o set llicències.

Per això es unim a la petició del GOB i demanarem a l'Ajuntament que faci el mateix demanant al Consell que apliqui a Formentor els mateixos criteris que al Guix i que  revisi la classificació de sòl urbà que té actualment una part de Formentor i dugui a terme la desclassificació d'aquest sòl i eviti la construcció de noves edificacions que acabaran amb un tresor únic com Formentor.


Igualment com varen fer al mes de febrer consideram que aquests criteris s'haurien de seguir també a la urbanització de La Font, on també s'està destrossant un paisatge únic.

Segons el batle això és acceptable: 

 


 

 

EMSER 2.

Alternativa | 19 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant el darrer ple i a la vegada el tema d'EMSER. Es va aprovar l' obertura d'un expedient informatiu sobre la viabilitat de la gestió pública o privada de la recollida municipal de fems. Es vol fer un pla de viabilitat per la recollida de fems actualment amb un important dèficit. Aquest punt es va aprovar amb el vot a favor de tots els partits llevat del PSM que es va abstenir.

Res tenim en contra de que s'obri aquest expedient però esperam que sigui transparent i que es faci en profunditat. Es més pensam que s'hauria de fer una auditoria a l'empresa pública. El mateix senyor regidor Juanjo Mir (PSOE) va dir a la Junta d'EMSER del 29 d'agost del 2007 que la gestió del Consell d'Administració era opaca amb una manca de transparència i accés a la gestió total i que es va trobar amb un important dèficit de tresoreria provocat per la gestió. La pena  es que uns mesos després  es va oblidar de totes aquestes paralules PSOE va votar en contra de l'auditoria.A aquella mateixa Junta varen demanar (art 15) que el president ens convoqués al Consell d'Administració per expresar la nostra opinió o conèixer sobre assumptes concrets a debatre en les sessions del Consell. Cosa que no s'ha fet.

Igualment pensam que l'Ajuntament hauria de demanar al Consell una auditoria i un major controll de l'empresa TIRME.

També seria convenient revisar totes les contractacions que fa l'Ajuntament amb empreses privades cercant una major eficàcia i competitivitat mitjançant concursos públics.

És cert que les tasses de fems son bastant elevades respecte a altres municipis, i són els treballadors  els primers interessats en que tinguin un cost raonable. Els traballadors estan disposats a seguir fent aportacions, però volen que també es demanin responsabilitats a batles, batlesses, regidors delegats i gerents dels anys en que es va acumular el dèficit, i fins i tot els consistoris durant la regidoria dels quals s'ha produït.

El que volem tots es veure els comptes, no sigui cosa que els treballadors facion el sacrifici per reduir el costos de recollida, i la gestió sigui nefasta. Hi ha dades ben significatives com són les hores extra, passant de 300.000€ d'hores extra el 2002, a 1900€ el 2008, essent un dels síntomes de que la gestió, en mans professionals ha millorat. Evidentment la gestió pública ha de estar en mans professionals i no supeditada a conveniencies electoralistes i politiques.

El roto simplement genial a la pàgina web del PCE León.

Ple de desembre

Alternativa | 18 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple d'aquest dilluns a les 11:30h.Abans a les 11:00 hi haurà una Junta General de EMSER ( cessament i nomenament d'un membre dle Consell d'administració per renúncia del conseller delegat).

Un petit resum, ja parlarem més detalladament de cada punt i de les nostres quatre mocions.

L'ordre del dia és el següent:

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 de novembre de 2008.

2. - Aprovació definitiva de  l'alteraciá de la qualificació jurídica de domini públic- servei públic a patrimonial de l'immoble municipal situat a la placa Joan Cerdà del Port de Pollença. Un pas legal necessari per després firmar el conveni amb Prodis. Aprovada per unanimitat.

 

3r. Moció presentada pel grup d'Alternativa Esquerra Unida- Els Verds en relació a la prova pilot de peatonització al Port. Seguim insistint a aquest tema que consideram molt important pel municipi. Demanam que es llevi la prova pilot mentre es solucionen els problemes plantejats, que es faci un nou informe i que en cas de que no es llevi se senyalitzi  adequadament. Rebutjada. Hem votat a favor nosaltres i el grup PP-UMP i en contra l'equip de govern UM-UNPI, PSOE i PSM.  L'equip de govern no s'ha dignat a dir res per mi  ha estat una vergonya i un despreci total al ple i als ciutadans.  Per una vegada el vot del PSM era decissiu ja que  faltaven tres regidors de l'equip de govern i la votació ha estat un empat.

4rt. Suport a la petició de la Conselleria de Medi Ambient de declaració de la Serra de Tramuntana com a Reserva de la Biosfera. Una moció presentada pel regidor de medi ambient. No implica un règim jurídic especial però si que convertiria  a divulgar i promoure més la Serra. Aprovada per unanimitat.

5é. - Aprovació, si escau, de la modificació de crèdit núm. 7/08.Una modificació de crèdit per actualitzar el preu del centre de dia de Pollença paralitzat per la fallida de Crespi. L’augment de pressupost sortirà de la fiança de l’empresa i de pagaments que encara no s’han fet a l’empresa per altres obres. Aprovada per unanimitat.

6e.- Inici expedient d’investigació de la titularitat de la sepultura núm. 89, del segon bancal del cementiri de Pollença. Obrir un expedient per solucionar un litigi sobre la titularitat d’una sepultura ( privada o de l’Ajuntament). Aprovada per unanimitat.

7e.- Acord de reclassificació de policies locals (Llei 6/2005). Acord sobre la integració de la policia local en el nous grups de titulació (mínim Batxillerat o equivalent) que anirà acompanyada d’una pujada de sou gradual. Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern UM-UNPI, PSOE i PSM i el nostro i l'abstenció del PP-UMP

8é- Moció presentada pel grup municipal d'Alternativa EU-EV d'adequacio als Registres de Declaracions de Béns patrimonials i Activitats a la Llei del Sol 8/2007 i publicacio a la pagina web de l’Ajuntament. Es tracta d’augmentar la transparència i a l’igual que s’ha fet a Sevilla, Getafe, Vigo o Oviedo de publicar la declaració de béns patrimonials i activitats dels càrrecs electes.  Aprovada per unanimitat amb l'esmena proposada pel PSM de que la publicació a la pàgina web sigui voluntària. La farà Martí?

9è.- Designació nou membre al Consell Rector del Patronat de Turisme. Es proposa a Tomeu Cifre (PSM) en substitució d’en Biel.Aprovada per unanimitat.

1Oé. Designació nou membre al Patronat Municipal d'Esports. El que proposi el PSM en substitució d’en Biel. Aprovada per unanimitat.

11 e. Moció presentada pel grup municipal PSM de suport a la Conselleria de salut respecte  l'acreditació del coneixement de la !llengua catalana del personal sanitari. Suport a la Conselleria de Salut respecte a la necessitat de que el personal sanitari acrediti el coneixement de la llengua catalana per a una correcta atenció al públic. (Nivell B). Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern UM-UNPI, PSOE, PSM i el nostro i el vot en contra del PP-UMP.

12e. Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida- EIs Verds en relació a distincions a les Sres. Margarita Comas Camps i Clara Hammerl. Demanam el nom de Margarita Comas Camps pel carrer aque actualment no té nom però es diu “rolongació de la Gola”, nomenar filla adoptiva a na Clara Hammerl i que a partir d’aquesta moció al manco el 50% dels futurs nous carrers portin nom de dona. Aprovada per unanimitat.

 

13e. Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds de despenalització de les injúries a la Corona. Moció que va presentar el Bloc a Inca. Pensam que no ha d’existir un tipus penal especial per les injúries a la Corona. Rebutjada amb els vots a favor del PSM i nostro i els vots en contra d'UM-UNPI, PSOE i del PP-UMP.

14e. - Propostes/Mocions d 'urgència.

 Hem presentat una moció demanant al Consell la reclassificació de Formentor. Només nosaltres hem votat a favor de la urgència i no s'ha arribat a debatre

II- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1. - Informació de Batlia

2. - Dació de compte deis acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes.(Esperam resposta a molt de preguntes de plens anteriors).

  Del blog colectivo ciudad líneal per la III República ( el darrer cas d'injúries jutjat per l'Audiència Nacional. El rei i el nostre estimat i desaparegut Mitrofán

Si voleu llegir sobre aquest cas a la continuació de l'article...

 (Segueix)

Agatha Christie i Pollenša

Alternativa | 17 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un  primer article d'en José Martín Morillo (gràcies) que esperam no sigui el darrer. Us recordam que si voleu escriure un article a aquest blog l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es
Agatha Christie, quina pasada¡¡¡ La nova imatge turística a Pollença
La setmana passada el grup Serra publicava que  Agatha Christie seria la  marca turística de Pollença L’Inestur planeja utilitzar la imatge de l’escriptora de suspens més universal per promocionar el municipi on estiuejava a principi de segle i on va néixer la seva intriga Problem at Pollensa bay

Estic molt content que en Buils, no destituigüés al director del Inestur, vos podeu imaginar que hagés passat sense ell ? Li podem estar ben agraïts a UM que pensi amb Pollença, sinó, ara no tendríem una marca turística internacional de primer ordre, Agatha Christie i Problem at Pollensa Bay, sense la Ç trencada, ai, mara meva la Ç trencada.

 Estic molt content que l'Inestur pensi amb Pollença, i tengui en conta a la regidora de turisme, la regidora del Moll i el Batle per iniciar aquesta campanya de promoció turística internacional, però un poquet tard, ja ha passat la World Travel Marquet. Probem at Pollensa Bay, un relat de "suspense" si això, un relat de "suspense" possiblement es convertesqui aquesta nova campanya publicitària a Pollença. No varem tenir abastament amb aquella model anys enrere que ara contraatacam amb una nova inspiració publicitària de primer ordre. Estaria bé, saber si els tècnics de turisme estan d'acord amb aquest projecte de "suspense", perquè esper que això sigui una decisió tècnica i no personal de qualque persona dins un organisme...???

I ara arriba el millor, quina partida pressupostària assignarem a aquest campanya publicitària? Esper que es facin les fotografies per la campanya als voltants de zones degradades del Moll, com puguin esser els voltants del Pac i de l'oficina municipal, amb cotxes veis, motos fetes a bocins, muntanyes de terra, ui ui ui quins "suspense" això sirà més que una intriga sobre una misteriosa campanya publicitària... un segle després,està clar ;-)

Té una gran ventatge aquesta marca turística, esper i supòs que n'Agatha, no cobrarà ni un centim, i la financiació d'aquesta campanya la podem trobar incrementant una mica més les deutes de l'ajuntament, una partida més una partida menys, tant si val, no? Estaria bé, que des de l'Inestur, hagés una partida econòmica per millorar la web de l'oficina de turisme, no és aquesta la primera vegada que faig una escrit en referència aquest tema. La web de l'oficina de turisme no està a la alçada de les circumstàncies d'un municipi com el nostre. Quan tengueu un moment, pensau amb el potencial que hi ha a Pollença, i aquest mateix no arriba als nostres turistes. Vos podeu imaginar que un turista pogués planificar les seves vacances amb la informació que li subministràs l'oficina de turisme? Tenim festes, tenim oferta cultural, tenim cursos, tenim concerts, esdeveniments esportius, conferències, i un grapat de activitats que qualsevol turiste estaria més que satisfet en saber que a Pollença ho pot trobar tot i tot l'any... desestacionalització de la temporada turística...

Jo si m'enrecord de " se ha escrito un crimen" de Jessica Fletcher  crec que aque senyora ens podria ajudar a planejar aquesta campanya de promoció, però estic un poquet asustat, n'Agatha Christie, era coneguda com " la Reina del Crimen ", ho sabíeu? Això va a més, que guai... Esper que ens mantingueu informat a tots els que esperam l'estrena d'aquesta campanya de promoció turística a Pollença... Que tengueu bones festes i nau amb conte a trobar-vos amb un cas de intriga i "suspense" ¡¡¡

Si no haveu llegit el relat el podeu fer al següent enllaç, pàg 56 a 73

 

EMSER 1.

Alternativa | 16 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguint amb el ple de novembre  a la moció de la neteja viària es va iniciar el  debat sobre l'Empresa Municipal de Serveis (EMSER 2002 SLU) ja que defensavam que  es fes càrrec de la neteja viària del Port.

Tots els grups polítics de l'Ajuntament hem exposat d'una manera o una altra la necessitat de promocionar EMSER   com a empresa de serveis integrats del municipi, desenvolupant, consolidant i millorant les seves funcions. Un petit resum:

A les actes del ple de 30 d'octubre de 2003 on es va debatre la contractació del servei de neteja viària del Port, el PSM va defensar que seria més rendible i hi hauria un major control si es transferís a EMSER la neteja viària. El regidor Comas del PP va dir que era la seva voluntat però en aquell moment era impossible per que no estava d'alta en el registre mercantil Juanjo Mir va dir que era necessari dotar a EMSER d'aquest servei recordant que aquesta era l'aposta de l'anterior equip de govern . El PSOE i el PSM varen votar en contra de la privatització del servei de nejeta a aquell moment.

A les actes del ple del 27 de gener del 2004 quan es va proposar l'adjudicació del contracte del servei de neteja viària del Port de Pollença. En Juanjo Mir portaveu en aquell moment del PSOE va defensar la urgència que l'empresa municipal de serveis es poses en funcionament i que es dotés de competències i atribucions com la neteja viaria del Port. En Biel Cerdà pel PSM va coincidir a la necessitat que l'empresa municipal assumeixi més competències.

Quan es va parlar de la privatització dels serveis de neteja a Pollença al ple de 8 de setembre de 2005 el Sr Serra de Gayeta (PSOE) va assenyalar que no és la política del PSOE la privatització del serveis municipals. A aquell debat el senyor Martí Ochogavia va dir que s'havia previst destinar més gent a jardineria per disminuir les diferents empreses privades per fer tasques de manteniment a parcs i jardins. El que és cert és que no només no s'ha disminuït el nombre d'empreses  per a manteniment de jardins sino que el seu cost ha pujat incessantment.

A la Junta d'EMSER del 29 d'agost del 2007 nosaltres varem demanar que EMSER assumeixi la gestió de les platges del municipi i el regidor Biel Cerdà va respondre que esperava consensuar el tema a aquesta legislatura. El senyor batle va dir que volia una empresa més executiva i de qualitat i que hauria d'aportar més solucions.

 Des del nostre punt de vista pensam que l'Empresa Municipal de Serveis està estructurada, dotada i capacitada per poder assumir la funció de neteja viaria de la zona de Port de Pollença entrant dins les funcions lògiques d'una Empresa Municipal de les seves característiques aquesta tasca, permetent el control i l'autonomia municipal sobre aquest servei  i mantenir actius mes llocs de feina per a ciutadans que habiten Pollença. Una empresa pública és la millor manera de tenir un control  directe de la feina,  d'evitar l'explotació del treballadors, de crear llocs de feina dins el mateix municipi i de reinvertir al propi municipi.  

 De la pàgina del diari d'Uruguai; La república 

 


 

Unpinitzant Pollenša.

Alternativa | 15 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant el ple de novembre en aquest cas la moció que varen presentar en relació al servei de neteja viaria del Port de Pollença.

Primer varen demanar explicacions al regidor de serveis Martí Ochogavía (UNPI, abans ASI) de com era possible que faci nou mesos que tenim una empresa que fa feina i cobra sense tenir contracte al Port de Pollença. Martí Ochogavía no va dir res en tot el punt i en Joan va assumir la defensa de la incompetència del  regidor de serveis del que vàren demanar per segona vegada a aquesta legislatura la seva dimissió. Com hem dit a altres ocasions la "Unpinització" d'UM fa por.

Com podreu comprovar a aquest tema fa tems que UM ha deixat de ser un partit  seriós per ser un  apèndix d'un partit com UNPI ( abans ASI), el més paregut a una "secta clientelar".  D'aquesta manera  no el municipi és adminstrat amb les formes pròpies del segle XXI; transparència, participació i gestió professional  sinó que  se retrocedeix a les formes d'administració del caciquisme del segle XIX; populisme,  parts i quarts, autoritarisme, opacitat , lentitud...

Al ple varen denúnciar que el 14 de novembre  13 dies abans del ple varen demanar per escrit una còpia dels mapes dels recorreguts de neteja realitzats per l’empresa Lumsa i còpia dels seus darrers plans de treballa. Aquesta documentació vital pel control del bon funcionament del servei no era a l'Ajuntament i no la van a tenir fins el mateix dia de ple.  Una vegada més l’equip de govern s’ha saltat la llei de regim local  i no ha donat a un grup de l’oposició la informació que ha requerit amb temps suficient per tenir avui al debat d’aquest punt.

Varem demanar explicacions per què no s'havia fet res sobre tot quan s'havien rebut  nombroses queixes de la brutor  al Port . Des de març el regidor de serveis tenia la possibilitat de cercar alternatives a la deficient feina de LUMSA i no han fet res. Si això no es per dimitir o ser cessats ja m'explicareu. 

Estam parlant de vuit mesos d'irregularitat administrativa que consideram greu. La neteja viària és un dels serveis mínims que ha de prestar l'Ajuntament i el senyor regidor de serveis té dedicació exclusiva i cobra un bon sou, per entre altres coses, gestionar un tema administratiu com aquest, que a més a més és dels més criticats per la ciutadania. 

Cada vegada semblam més un municipi de "tebeo" imatge del blog de los Simpsom 
Un bon resum de a forma de fer  política que patim el podeu trobar a la continuació d'aquest article.

 
 (Segueix)

Excursiˇ virtual al Puig de la Rateta... Caminant per Mallorca (XV)

Alternativa | 14 Desembre, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

Excursió virtual amb en Toni Flores al Puig de la Rateta.

 

Obres a Ternelles. AJ220708

Alternativa | 14 Desembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la nostra feina de donar informació als ciutadans, una informació que per lògica hauria de donar el propi Ajuntament. En aquest cas hem penjat  les actes (llevant noms) de la Junta de Govern de 22 de juliol de 2008. Una vegada més us demanm disculpes pel retard a la publciació d'aquestes actes, esperam posar el tema al dia en breu.

Destaca la denegació de la sol·licitud de pròrroga que demanava Menani SA per presentar la llicència de les obres de reforma, demolició i canvis d'us que han fet a Ternelles. Com va informar el Diari Balears el dijous actualment l'arquitecte municipal fa un informe sobre les al·legacions i projectes presentats per la propietat per legalitzar les obres que varen ser denunciades per La Plataforma pro camins públic i nosaltres, i que es troben a la fiscalia de medi ambient. Esperam veure aquest informe, de moment amb la informació que tenim aquestes obres no són legalitzables i s'haurien de demolir per molt que les al·legacions les hagi fet un ex-magistrat del Tribunal Suprem.

A la Junta entre les despeses destaquen:

Nord Esport Balear S.L. 68.130 euros. Al tema de la contractació d'activitats esportives ens hem cansat de demanar canvis i sentir promeses sobreel monopoli que té aquesta empresa.

Intress ( que fa feina a la residència):  17.895 euros

Construccions Capo Vila: 6.583 euros

Ferro Buso: 5.539 euros

Ateneu Calcari (joves al Port): 4.272 euros.

També destaquen l'aprovació  dels pressuposts per dos concerts a juliol de l'entitat Fona Artits s.l. (9.051 euros més IVA) presentat per en Biel Cerdà  i d'un espectacle del grup los Aslandticos (17.200 més IVA) presentat per en Michel Ramon.

 S'abonen 3.000 euros a la Parroquia de Nuestra  Sra del Carmén com a gratificació per l'ús del saló parroquial.

Es va iniciar procediment sancionador contra una sèrie de locals amb una ocupació superiors a la que tenien permís. 

Es va donar permís a la Companya Balear de Circ i Teatre per instalar-se davant del Capbrabo.

Es va adjudicar l'autorització d'explotació dels serveis de temporada del litoral a l'escola de Vela de la Gola i le spiragües de la platja dels Tamarells. Aquestes exploracions ja funcionaven quan es va fer aquesta adjudicació

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb