URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Alternativa | 06 Juny, 2013 17:29 | facebook.com twitter.com

 Avui ple extraordinàri a les 08.30 h. a la Casa Consistorial. Amb un únic punt de l'ordre del dia: 1.- Aprovació inicial, si procedeix, del pressupost general de la Corporació 2013.

A l'enllaç teniu  tota la documentació del pressupost.

Després del rebuig de l'aprovació inicial dels pressuposts al ple d'abril, l'equip de govern va fer a la fí les reunions que l'haviam demanat  i Alternativa, PSOE, PSM. Esquerra i regidors no adscrits vam fer tota una sèrie de propostes per milorar els pressuposts per l’any 2013 . Les reunions han estat fructíferes i l'equip de govern ha acceptat alguna de les propostes conjuntes que li vam presentar  i que pensam han millorat el pressupost.

S'han posat partides per executar mocions aprovades al ple :col·locació fonts, accessos de la via de circumval·lació amb zona urbana Port de Pollença, inventari de bens, investigacions catàleg de camins, s'ha ampliat la partida pel projecte de semipeatonització del Port de Pollença. Una demostració de que el consens és possible, només cal reunir-se i parlar

Veure articles anteriors sobre el tema:

- El batle només té dos camins rectificar o dimitir.

-  Consensuar de veritat.

 - Una reunió positiva per parlar dels pressuposts.

 Aquestes són algunes de les propostes que vam fer i la resposta de PP-Lliga  :

1.- Vam demanar  no pressupostar el pagament del projecte d’Auditòri d’en Moneo i reduir la partida de Projectes d’actuacions urbanístiques que era de 200.000 euros. El PP i la Lliga amb l'informe de l'assessor jurídic veuen molt clar que cal pagar, nosaltres consideram que actualment no hi ha suficient informació que justifiqui aquest pagament i la seva presència al pressupost.

Acceptada s'ha reduït la partida a 60.000 euros per contractar els projectes tècnics que l'Ajuntament no pot fer; El Vilar, la Font, Gotmar...

2.- No consideram necessari  fer dues o tres pistes de paddel (article). Pensam que és prioritari millorar el manteniment de les instal·lacions que ja tenim i afegir una nova partida per fer millores al conveni de l'IES Clara Hammerl per tal que l’Ajuntament pugui realitzar altres usos (article sobre el tema). Sí que donam suport a  la construcció d'una nova pista de tennis que té la seva lògica per facilitar la competició del club de tennis d'eu moll (article anterior sobre el tema).

Rebutjada. Van justificar que hi ha molt de demanda de paddel i que que el cost de les pistes és petit; dos o tres pistes entre 60 o 75 mil euros, també van dir que es podria aprofitar l'asfaltat de l'aparcament, encara que també estudien la possibilitat de fer les pistes al camp de futbet del Poliesportiu del Port de Pollença. Tampoc tenen clar si fer la pista de tennis entre el bar i les pistes existents o al camp de futbet. Consideram una mala solució llevar la pista de futbet (construirien una nova al solar al costat dels vestuaris al camp de futbol d'eu moll) quan fa poc temps es va reformar i posar gespa. Tal vegada ara el paddel tingui ara molt de demanda i el futbet poca però sabem que això va per anys.

Respecte al conveni amb l'IES Clara Hammerl en aquest moment s'està negociant el conveni existent del 2003, i el regidor responsable, en Martí Roca, no veu molt clar fer un nou conveni i assumir competències que serien de la Conselleria d'educació.

3.- Llevar la partida del projecte de col·locació de fondejos 25.000 euros. Consideram que o seria més convenient exigir a l’administració competent la regulació dels fondejos (article relacionat amb el tema)

Acceptada en gran part; han reduït la partida a 5000 euros ja compromesos pel projecte dels pantalans que finalment no s'ha enviat a Costes. Insitim que a aquest tema cal demanar actuacions a l'administració responsable, demarcació de Costes.

 

  Pantalans 1

Pantalans 2

 

4.- A la partida de les obres de semipeatonització del  Passeig de Primera Línia del Port de Pollença només havia 1000 euros. Vam demanar incorporar 150.000 euros

Acceptada. De fet la idea de l'Ajuntament es posar fins a 600.000 euros més (quan s'incorporin els romanents de tresoreria) que es sumarien als 600.000 que posaria el Govern ( Consorci allotjament turístic turisme, places turístiques)

5.- Incorporar 100.000 euros a la partida de 1.000 euros per a la millora d’infraestructures de la Cala sant Vicenç. Especialment per soterrar cablejat.

S'ha deixat la partida de 1.000 euros però han dit que incorporaran 200.000 euros  amb la idea de millorar; carrer temporal, fer el mirador de cala Barques per als vianants, ampliar l'aparcament pins, canviar faroles de la baixada cap a Cala Molins.

6.-Partides per realitzar les mocions aprovades que són de competència municipal:col·locació fonts, doble pas de la via de circumval·lació amb zona urbana Port de Pollença, inventari de bens i recorregut arqueològic..

Acceptada en gran part; s'han afegit:

- 15.000 euros pels accessos via circumval·lació.

- 3.000 euros per a la col·locació de les fonts.

- 10.000 contracte investigació catàleg de camins.

-20.000 contracte el·elaboració de l'inventari de bens.


Resta pendent el tema del recorregut arqueològic on han de fer feina els nous directors del museu.


7.- Amb els romanents de tresoreria positius es canviarà la gespa artificial als camps de futbol Port de Pollença i/o Pollença. En dos anys. Sembla que si comencen a l'estiu el faran pel de Pollença.

 

8.- Unificar partida asfalts de vies públiques 400.000 euros, no dividir-la en dues partides Pollença- Port de Pollença ( incloure informe tècnic de la policia que dictamini els carrers de les zones urbanes que ho necessitin més. Potser al Moll i a la Cala es necessari invertir-hi el 100% del pressupost destinat per a 2013)

Acceptada.

 

Altres inversions importants:

-Restauració de les aguiles (propietat del bisbat) 3000 euros. Hem demanat que es faci un conveni. Estam d'acord en restaurar un patrimoni cultural perpo a canvi l'esglèsia les hauria de cedir per exemple per a la seva exposició.

- S'ha afegit una partida de 3000 euros per les excavacions de Bòquer per si surt qualque projecte de la Universitat, Consell...

- S'ha afegit una partida de 30.000 de subvencions als usuaris del Centre de dia (per ajudar als que no puguin pagar la taxa).

- Construcció d'un skatepark al Port de Pollença. 25.000 euros.

- Ampliació i millora de la Ràdio. 60.000 euros.

- Obres asfaltat aparcament del Port de Pollença (al costat piscina); 40.000

- Adequació centre cultural de Pollença; 150.000 euros (ascensor, climatització persianes) es prorrogaria el conveni fins al 2038.

- Dotació serveis urbanització Gotmar, 1000 euros que s'amplarien amb romanent de tresoreria

- Climatització i eliminació barreres arquitectòniques al museu. 30.000 euros.

- Asfaltar aparcament Ca'n Conill; 31.175 euros.

- Reforma habitacions residencia; 249.806 euros.

- Obres pati Costa i Llobera; 50.000 euros.

- Arreglar aparcament Ca les Munares; 100.000 euros. Se tracta de posar-ho en condicions per poder cobrar d'una vegada les quotes. que mai s'han pagat.

- Adequació Can Llobera (alarma, seguretat, iluminació); 1000 euros que s'amplarien amb remanent de tresoreria

- Reparació campanes rellotge església; 20.000 euros. Encara no hem aclarit si són propietat de l'Ajuntament i  si és servei públic.

- Mobiliari Festival 50.000 euros.

- Lloguer  solar TDT a la cala sant Vicenç.

 

Tan de bo l'actitut de l'equip de govern fos la mateixa a altres temes, si s'haguessin fet les reunions abans fa temps que tendriam aprovat el pressupost.

 Albercocs i Cireres. Aquest acudit ens recorda el que diuen alguns membres de l'equip de govern respecte a l'oposició.

Comentaris

Pepe

Re: Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Pepe | 07/06/2013, 16:05

Ciutadà o no m'has entés o no m'he explicat bé jo no he insinuat res he dit que no era lògic dividir la partida d'asfaltat en 200.000 per Pollença i 200.000 Port de Pollença per aconseguir el vot d'UMP. L'asfaltat s'ha de fer on més es necessiti sigui Pollença, Port de Pollença o la Cala Sant Vicenç.

Pepe

Re: Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Pepe | 07/06/2013, 16:01

Bones Paco, vull recorda que a principi de legislatura vam demanar a Llobeta deixar la presidència d'AFAMA i a Martí la direcció del Costa Llobera per entre altres coses evitar comentaris com aquest.
A més del que diu Ciutadà hem d'afegir que encara que no surti a l'article (no surt tot ) hi ha una partida de 50.000 euros també per a la reparació de la coberta de Joan Mas.

Joan CC

Re: Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Joan CC | 07/06/2013, 14:51

Per el que vulgui saber el nostre funcionament (supos que no es el cas de Un o Ciutadà) ho podeu consultar a la nostra pàg Web
i o podeu comprovar assistint a les nostres assemblees, Ah i esper que aquest comentari no sigui un insult per Juana Cifre. h ttp://alternativaperpollenca.com/Funcionament-assemblearisme-i

Joan CC

Re: Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Joan CC | 07/06/2013, 14:26

Ciutadà, a la relació de sinònims no he vist el terme dirigent. Dels sinònim que hi ha tal vegada la que més se podria adaptar a la meva feina seria la d'organitzador. Bàsicament m'encarreg de recollir la informació i transmitir-la als companys,convocar assemblees. No comand damunt ningú i el meu vot val el mateix que la de qualsevo company de l'assemblea

Ciutadà

Pressuposts

Ciutadà | 07/06/2013, 14:11

www.wordreference.com/sinonimos/coordinador

Un

Re: Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Un | 07/06/2013, 14:04

Aquesta si que es bona sentor coordinador de alternativa, no dirigent, el que arribarem a sentir i veure!

Joan CC

Re: Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Joan CC | 07/06/2013, 13:08

Ciutadà, a Alternativa no tenim dirigents. Som un partit assembleari on totes les veus valen el mateix

Ciutadà

Pressuposts

Ciutadà | 07/06/2013, 12:44

Simplement fer saber a n'en Paco, que l'any passat es va fer el mateix que es farà a Costa i Llobera a l'escola port de Pollença, i que en Martí ja era regidor. També podria fer una volta pel pati de l'escola i veuria en quin estat es troba.
Com es nota que els dirigents d'alternativa son "Molleros". Basta fer una volta per alguns carrers de Pollença per veure que fa falta asfaltar doni o no doni rèdits polítics. L'insinuació de asfaltar el 100% al moll i la la cala està fira de lloc.

Paco

Re: Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Paco | 07/06/2013, 10:51

a ver si podeis decir algo mas de esta partida para obras en el patio de un colegio dirigido por un edil del equipo de gobierno y no en otros colegios, gracias

maki

Ridicul

maki | 07/06/2013, 09:56

Ja, ja, Pepe, molt bona la teva ironia-humor amb la qüestió de la fóbia antimalena. Certament aquesta fóbia dona a Malena un protagonisme que realment no te.
No és tan important, Malena. I tot el temps n'estem xarrant...

Pepe

Re: Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Pepe | 07/06/2013, 09:53

"Content" aquest obsessió continua que teniu amb na Malena us l'haveu de fer mirar, com ja vaig dir en altre ocasió li donau un poder que sembla una mutant de X- Men capaç de manipular a les assemblees de tots els partits de l'oposició (excepte a CiU que supós que estan protegits per Magneto).
Aquesta Malenofòbia la comperteixes amb el batle que inclús volia evitar la presència de Malena a les reunions que han facilitat la millora i aprovació amb més consens del pressupost. M'imagin que també pensava que Malena podia tapar les orelles a tota la resta de portaveus.

Les nostres propostes i votacions es decideixen en assemblea a la qual no ve na Malena.

pdt pels que no saben res de X-Men:
h
ttp://ca.wikipedia.org/wiki/X-Men

Pepe

Re: Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Pepe | 07/06/2013, 09:32

Els pressuposts seran aprovats pels vots a favor de PP-Lliga-CiU-UMP, les abstencions d'Alternativa, PSOE, PSM i no adscrits i vots en contra d'Esquerra.

jrv

consens, però ulls ben oberts

jrv | 07/06/2013, 09:20

Certament que el consens produeix molts mes fruits que l'enfrontament, i sobretot si l'enfrontament ho és per mor de la sobèrbia del que comanda o l'ignorancia del que remuga...
A mi m'agradaria fer unes puntualitzacions en les poques coses que hi entenc. 400.000€ sont molts eurons, fins i tot si van destinats a asfalt.
-Per exemple, a la Cala,especialment, i tenint en compte que la xarxa d'aigua potable és extremadament deficient, aquesta s'hauria de renovar, així com tal volta el clavegueram, allumenat , telèfons, abans de asfaltar. Asfltar massa sovint és una mesura electoralista,(Un maquillatge que amaga deficiencies greus) i massa sovint,irresponsable que se sol dur a terme frequentment un poc abans de les eleccions.En podría posar exemples.
I també volia señalar que els acondicionaments del Centre Cultural i Can Llobera haurien de contemplar també els acessos per a discapacitats, especialmente el centre cultural.
CCrec que cal preveura aquestes situacions, que cada vegada estic mes convençut que molts tècnics, amb tal de no enfrentar-se amb els polítics, o no perdre el guany del projecte, o el lloc de feina, amollen qualsevol cosa irresponsable...

Alternativa per Pollença

Re: Aprovació inicial pressuposts. El consens és possible.1

Alternativa per Pollença | 07/06/2013, 08:58

Comença el ple extraordinari només amb un punt; aprovació inicial dels pressuposts 2013.
El podeu escoltar a Ràdio Pollença.

Content

Seny

Content | 06/06/2013, 23:48

Molt be Pepe! No era tan difícil. Uns i altres vos havíeu d'asseure i parlar. Tots! Perquè anant de la maneta de na Malena Estrany era impossible. Cada pic que te descuides te tapa les orelles i t'envia un paperet on per escrit te fa creure que ningú xerra. Enhorabona!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb