URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

MANIFEST DE LA PLATAFORMA CONTRA LES POL═TIQUES DE LA POR

Alternativa | 30 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Manifest llegit a la concentració protesta d'ahir.

 

Avui divendres hem convocat la primera concentració i casserolada a través de la recent creada  PLATAFORMA CONTRA LES POLÍTIQUES DE LA POR, a la qual ja  s’han adherit organitzacions com Esquerra Republicana, Alternativa per Pollença, Indignats Pollença, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Partit Socialista de Mallorca - Entesa i l’assemblea de professors de l’IES Guillem Cifre de Colonya, així com persones a títol individual que, preocupades per la situació actual, s’hi han volgut adherir.

D’aquesta manera, amb la necessitat de reivindicar els drets ciutadans: el dret a manifestar-se, el dret a gaudir de l’espai públic, el dret a disposar d’una educació, una sanitat i uns serveis socials dignes, i també en defensa de la llengua pròpia, neix LA PLATAFORMA CONTRA LES POLÍTIQUES DE LA POR.

Avui també feim una crida per tal que les diferents organitzacions amb implantació municipal s’hi adhereixin!

Des del poder s’està gestant una campanya molt dura de repressió i criminalització dels diferents moviments socials que mantenen una dura lluita al carrer contra les polítiques de retallades, que intenten ser silenciades amb multes desorbitades i que no tenen altra finalitat que intentar callar les veus més crítiques i actives.

Denunciam públicament l’atropellament que estan patint les persones que van ser multades el dia 22 de maig per manifestar el seu rebuig contra el President Bauzá i totes les seves polítiques, amb multes injustes que tenen una clara intenció d’acovardir i implantar la por al poble amb sumes que van dels 150 euros als 3.000 euros i que podrien arribar fins als 30.000 euros.

Manifestam la negativa a totes les polítiques antisocials, les retallades en Educació, Sanitat i Serveis Socials que ens afecten a tots, i que són un atac directe contra l’estat del benestar.

Concretament, al municipi de Pollença es reduirà de cara al proper curs escolar la plantilla de mestres i professors a cada centre. A dia d’avui es preveu que els centres educatius disposaran entre un 10% i un 20% menys de professionals, fet que incrementarà el nombre d’alumnes per aula i que reduirà les hores de suport als alumnes a més necessitats, es precaritza així l’educació dels nostres nins i nines.

També els centres de salut del nostre municipi es veuen afectats: es redueix l’horari de consultes, es manté el servei amb el personal que d’inici ja era escàs i insuficient, així com es retalla en material d’ús diari dins unes infraestructures sanitàries precàries.           

Deim NO a un dels atacs més ferotges contra la cultura pròpia i principal tret d’identitat com és la llengua pròpia de les Illes Balears. A Pollença, al Moll i a la Cala Sant Vicenç: xerram, somiam i estimam en català!

Denunciam el caciquisme i el totalitarisme del Partit Popular, i expressam el nostre rebuig cap a ells i les seves polítiques regressives i antisocials, i apuntam que n’és tan responsable el PP de Pollença, com el PP de les Illes Balears i el PP de l’Estat espanyol, ja que uns es recolzen amb els altres.

D’aquesta manera els integrants de LA PLATAFORMA CONTRA LES POLÍTIQUES DE LA POR:

Ens solidaritzam amb els afectats per les sancions de la Delegació del Govern Espanyol  i exigim la immediata retirada de les multes.

Exigim el rebuig per part de tots els partits polítiques, PP inclòs, de les polítiques regressives que ataquen els fonaments de l’estat del benestar que amb els esforços de tothom s’han construït.

Exigim la defensa de la llengua pròpia, tret d’identitat principal de la nostra terra.

I exigim tant al govern local de l’Ajuntament de Pollença, com al Govern del Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears que deixin de recolzar les polítiques antisocials i vetllin pel benestar del ciutadans i els seus drets, que és la seva feina!

 

Esperam que cada vegada més gent es sumeix a la Plataforma.

 

 

 

AVUI A LES 20:00 US ESPERAM A LA PLAăA MAJOR DE POLLENăA.

Alternativa | 29 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  La Plataforma Contra les Polítiques de la Por (formada per ciutadans, partits polítics, diferents col·lectius entre ells Indignats Pollença) us convocam per protestar contra la política  retallades i repressió contra les protestes  que estan portant a terme els governs del PP. Avui a les 20.00 h. hi haurà una concentració-cassolada  a la Plaça Major de Pollença.

Segur que tots us haveu queixat amb els amics de les retallades del PP, de les seves pujades d'impostos als de sempre, de les seves ajudes als bancs i no a les persones... Ara teniu l'oportunitat de fer visibles aquestes queixes amb un petit esforç. De manera legal, pacífica i sorollosa podeu fer pública una mínima part de la indignació que us provoquen les  polítiques de retalls i repressió del PP.

Per l'educació, per la sanitat, pels serveis socials...Us esperam.

Per què hi ha molt de raons per protestar, per exemple: 

Tots els centres escolars de Pollença han patit importants retallades. Per exemple al curs vinent a l’Institut de Pollença hi haurà onze professors menys, i el seu pressupost de manteniment de  l’Institut es veurà greument reduït (un 21%).  A més a més a principi d’aquest curs es va llevar una plaça del personal de neteja i una plaça de conserge fa uns dies.  (A la continuació d'aquest article teniu la carta aprovada pel claustre de professors referent a aquestes retallades). 

Si parlam de salut; els centres de salut redueixen l’horari de consultes . Abans estaven oberts fins a les 21h i ara tancaran a les 17:30h. Això vol dir que es podrà passar consulta tan sols fins a les 16:30h.  Al Port de Pollença funcionarà cada dia fins a les 15h llevat dels dilluns que s’obrirà fins a les 17:30h.

De moment a Pollença no hi ha retallades de personal perquè aquest ja era escàs i insuficient.

 També s’han notat molt les retallades en el material de ús diari, la qual cosa dificulta la qualitat del servei sanitari.

 Les infraestructures sanitàries ja eren precàries abans i la cosa s’agreuja per la concentració de les consultes al matí. Manquen equipaments bàsics com un simple lloc on els metges de guàrdtes mesures suposin realment un estalvi ( exemple abans quan el metge de guàrdia sortia abans de les nou quedava un altre metge degut en el torn de capvespre, ara al capvespre queda el metge d’urgències no pot quedar tot sol perquè en cas de sortir ha de quedar qualcú, això suposa posar un suport)  

  Tan a sanitat com a educació la manca de informació i la improvisació constant amb noves mesures cada poc temps  provoca inseguretat en els professionals ja que no els permet una bona planificació. No es reb informació interna i molt de cops les noticies arriben per la premsa.  

 I quan s'ha protestat de manera majoritàriament pacífica...s'han posat multes de 3000 euros . Multes imposades per una  delegació de govern dirigida per l'investigat  pels seus propis subordinats pels pressumptes delictes de malversació, prevaricació i frau. 

 Avui no et quedis mirant, uneix-te!!! Casserolada a la Plaça Major de Pollença, 20.00 h. pels nostres drets i els dels nostres fills i filles!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

Ple ordinari de juny.

Alternativa | 27 Juny, 2012 22:25 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Resultat del ple i primera valoració.  

1.- Aprovació, si procedeix de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits núm 2/2012.

Segon reconeixement extrajudicial d’enguany. Respecte al que s’ens havia presentat a la Comissió va haver canvis i finalment el llistat arriba a les 57.475,37 euros de factures de l’anterior legislatura.  Finalment es va incloure la factura per valor de 18.304 euros.

de reparacions fetes a la xarxa d'aigua de la Cala Sant Vicenç. Un desgavell més; unes reparacions que hauria d'haver fet el concessionari (Aigües  Cala Carbó). Esperam que l’Ajuntament rescati abans de l’estiu que bé aquesta xarxa que ens trobarem en molt mal estat ja que Aïgues Cala Carbó s’ha preocupat bàsicament de guanyar doblers fàcils i no d’invertir en el manteniment i reparació de la xarxa. Els que pensen que una gestió privada sempre és millor que la pública haurien de veure el que ha passat a aquest servei; uns s’han portat el benefici i tots pagarem les despeses.

També vam saber que l’oposició a l’escola de música per la qual es van llogar 26 ordinadors portàtils (2.385,96 euros), va quedar deserta. Mª Mar Sastre que era la regidora de cultura desconeixia que s’haguessin llogats aquests ordinadors. Un altre desgavell

Hi ha més de 70.000 en factures de l’anterior legislatura no signades per cap tècnic ni regidor.

2.- Aprovació provisional, si procedeix de la modificació puntual de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per expedició de documents administratius. Aprovada amb l’abstenció del PSM

Ja que a aquest tema el PP com a altres ha decidit fer un viatge al passat, està molt bé poder aprofitar les noves tecnologies per bonificar amb un 100%  l'import de la taxa dels certificats d'empadronaments, ara necessaris pel descompte de resident, quan s’obtinguin directament a través d'internet.

Si s’obté a l’Ajuntament la taxa és d’un euro.

3.-Aprovació provisional, si procedeix, de la proposta d’acord sobre la resolució de mutu acord del contracte de la concessió administrativa per a la gestió del servei públic de les piscines municipals coberta climatitzada i descoberta amb l’empres Algalia Esport SL. Aprovada amb els vots a favor de PP i  Lliga, vots en contra de PSM i UMP, abstenció de PSOE, CiU, Esquerra i nosaltres. Farem un article.

El que s’ha aprovat al ple és la proposta d'acord entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària (que també deixa la piscina descoberta de Pollença, es mantindrà oberta per altra empresa). Tots hem sortint perdent Ajuntament i empresa.

4.- Aprovació, si procedeix de la proposta de nomenament de carrers del municipi. Aprovada per unanimitat.

Es tracta de carrers de la urbanització de Llenaira (noms d'arbres i arbusts), Gotmar (ocells), Síller (flors), Bòquer (la pedrera), La Gola (Torrent de Síller), Las Palmeras ( es normalitzarà; Les Palmeres) i cercar un camp semàntic pels vials de la urbanització (vam triar el de peixos), Can Botana (microtopònims), Polígon Industrial (professionx).

Vam demanar nomenar els carrers que es van aprovar la passada legislatura, entre altres la nostra proposta del carrer Margalida Comas.

5.- Moció presentada pels grups municipals A, PSOE, PSM-EN, i ERAM per a la supressió de la taxa de matrícula anual pels refugis de fauna. Aprovada per unanimitat. Farem un article.

Pollença és el municipi de Mallorca amb set refugis de fauna que totalitzen 177 Ha. Esperam que el Consell llevi aquesta  taxa injusta i abusiva i que grava una funció pública, socioambiental, i que no comporta cap tipus d’aprofitament particular.

6.- Moció presentada pels grups municipals UMP, PSOE, CiU PSM-EN, i ERAM per a l’ordenació dels fondejos en la Badia de Pollença. Retirada per cercar una moció de consens. Farem un article.

Compartim la preocupació de la moció per l’impacte que provoca el fondegi massificat d’embarcacions a la badia del Port de Pollença el que ja no tenim tan clar és el segon punt de la moció on a un tema de medi ambient s’unia ja un tema purament comercial. Per altra part aquest tema és inseparable de la gestió de Ports i els fondejos a rústic.

7.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN per a la substitución del regidor responsable de la gestió de les platges. Rebutjada amb els vots a favor dePSM, Esquerra I CiU. Vots en contra de PP i Lliga i abstenció de PSOE i nostra. Farem un article.

El debat més llarg i dur d’aquesta legislatura que es va centrar en les banderes blaves i amb referències a la legislatura passada. Per a nosaltres el principal argument que era la no petició de les banderes blaves no era suficient per demanar llevar la delegació de les platges a la regidora. És molt més greu i preocupant els reiterats incompliments dels plecs de condicions als dos darrer concurs de gestió de les platges d’eu moll.

8.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga, CiU, A, PSOE, PSM-EN, UMp I ERAM referente al transpost aeri. Aprovada per unanimitat.

Proposam que el Ministeri de Foment cobreixi el servei de connexió aeri entre illes i entre illes i la Península amb una nova Obligació de Servei Públic, declarant  un concurs públic per a la mateixa,  al qual el cost per a l’usuari quedi especificat en base a una tarifa plana i universal de 30 euros per als desplaçaments entre illes.

Demà us esperam a la Plaça de Pollença a les 20:00 h. No oblideu portar alguna cosa per fer renou. 

 

 

Junta general d'EMSER

Alternativa | 27 Juny, 2012 18:24 | facebook.com twitter.com

Resum de la Junta General d'EMSER que hem fet a les 19:30. 

JUNTA GENERAL D’EMSER

1.- Examen i aprovació, si procedeix, del Balanç, Memòria, Compta de Pèrdues i Guanys, proposta sobre els destí dels resultats socials i gestió de l’òrgan d’Administració corresponents a l’anterior exercici social tancat a 31 de desembre de 2009. Aprovada amb l'abstenció de PSM i Esquerra.

Memòria 2011

Comptes anuals 2011

Amb el format ja per entregar al Registre Mercantil poc es pot veure, els nombres indican una baixada del benefici resultat de la retallada en els doblers compromesos per l’Ajuntament i a que es va comprar més aigua de la dessaladora que l’any anterior. També demostren com l’empresa municipal pública es  rendible i que no necessita cap rescat.

 El que vam demanar, és el que es fa a EMAYA i el que és feia a EMSER fins a l'any 2006: un informe anual, on figuraven, per exemple, coses transcendents com són:


- Procedència de l'aigua impulsada a la xarxa, es a dir, quanta s'ha comprada, i a qui, en metres cúbics.(Gotmar, Arguta, Can Colet, El Clos, dessaladora...)
- Els preus de l'aigua comprada a cada un dels subministradors. 
- Les tones de deixalles recollides.
- Les hores extres pagades, per exemple.
- Les canonades substituïdes, preses noves instal·lades, fuites reparades....nivell de pèrdues i fuites....combustible consumit.
I un llarg etcètera que demostri que s'ha progressat o no, i demostri que hi ha hagut gestió, no tan sols feina de comptabilitat.

Aquest model és molt més complet i resulta molt més senzill i clar saber en quins punts millora o no l’empresa municipal

El gerent que va assistir a la Junta va dir que es passaria aquesta informació a tots els membres de la Junta.

2.- Lectura i aprovació de l’acta de la Junta, si procedeix, o nomenament d’Interventors per a la seva posterior aprovació.

Aprovada per unanimitat.

 

Preguntes ple de maig.

Alternativa | 27 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Aquestes són les nostres preguntes del passat ple de maig. Respostes de l'equip de govern en vermell

- Es podria cercar una solució per poder obrir les instal·lacions esportives municipals els dies festius, al manco les pistes tenint en compte la falta que tenen els joves pollencins d'espais lúdics

El regidor d’esports va dir que estava d’acord i que fa un mes que feien feina al tema.

- Es podria derivar qualcú dels becaris de medi ambient per  reforçar el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola?

A la visita del conseller de medi ambient al Centre es van comprometre a fer-ho.

- En quin punt es troben alguns dels compromisos adquirits per l’equip de govern a l’aprovació dels pressuposts:

1- Eliminació de barreres arquitectòniques?

Tot el que es fa actualment es fa aplicant la normativa d eles barreres.

Això simplement es fer el que marca la llei. El que demanam és sistematitzat el procés (pla bàsic d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques) i donar qualque pas per  reactivar la plataforma per l’eliminació de les barreres arquitectòniques. Pensam que aquest ésel compromís quan es va aprovar els pressupost.

2- Regularització de la contratació de la conservació i manteniment d’enllumenat i jardins?  

Hi ha un esborrany de poda i un altre d’il·luminació.

A la legislatura passada ja ens van dir que havia esborranys, inclòs tenim un de la jardineria però passa el temps i no s’avança res en dos temes bàsics de gestió municipal. Temes que a més a més vam enviar al seu dia a fiscalia. Esperam que enguany es doni qualque pas de bons i de veres en la regularització d’aquests contractes.

 3- Partida per millorar les instal•lacions d’EMSER ?

Resposta de la regidora d’EMSER; s’han fet millores al taller mecànic, al subministrament de  combustible dels vehicles municipals, s’han adquirit quatre equips per control constant del nivell de clor als depòsits municipals. La instal·lació de taquilles de doble cos està en procés,s’han sol·licitat diversos pressupost però la seva col·locació no s’ha considerat prioritària  ja que així el va entendre la inspecció de treball i el delegat sindical, pensam que estaran en funcionament  aquest estiu. Cada setmana se dedica un vespre a cercar fuites, en aquest moment tenim un 20 % de fuites, ha hagut una reducció considerable.

Al Consell d’Administració d’EMSER vam insistir a aquest i altres temes, properament publicarem un article.

- Quan ens reunirem per parlar de l’adaptació del PGOU al Pla Territorial?

El batle va dir que estava pendents del decret del turisme que ens afecta de manera important. L’equip redactor farà les adaptacions i després ens reunirem

- En quin punt es troba el compliment del plec de condicions de l’empresa que fa la neteja viaria?

El regidor de serveis va dir que estaven contents i que tenien comunicació fluida.

Ens sembla molt bé que el regidor de serveis ens informi del seu estat d’ànim i comunicació però questa no era la pregunta. Demanam una resposta objectiva sobre com es troben els punts del plec de condicions

- L’access a l 'aqueducte-canonada que porta l'aigua des de la font de l'Algaret, dins Ternelles, fins a Pollença, es veu impossibilitat a la major part de trams, per l'instal·lació de llargs trams de fil ferrada, a vegades adossat al mur, i a molts indrets damunt al mur, quan aquest mur es suposa de propietat municipal. Aquesta situació ha estat denunciada en reiterades ocasions i havent-hi constància escrita des de 2001. Al no ser l’accés possible, les conseqüències son negatives pels interessos col·lectius, ja que no es pot saber si hi ha fuites dins aquest tram de canonada d'uns 1600 metres, ni si hi ha veïnats que puguin agafar aigua de forma fraudulenta. I tot això a pesar de que la junta de Govern de 12 de gener de 2005, va prendre l'acord de iniciar els treballs per establir la servitud d’aqüeducte.

Reposta de la regidora d’EMSER,na Maria Buades. En quan a l’accés a la canonada de l’aqüeducte de Ternelles.  No és cert que no es pugui acceder a les canonades, de fet els operaris d’EMSER entren vàries vegades a l’any per comprovar les fuites i retirar vegetació. L’accés es fa a peu cada cert temps per damunt del mur o del tub. Si que és cert que hi ha qualque tancament amb barres i fil ferro que dificulta el pas però no impedeix poder anar.  La dificultat es troba en que malgrat hi hagi una servitud de pas,  evident i clara a favor de l’Ajuntament, és que a dia d’avui encara no esta feta la delimitació ni està inscrita com carrega en el registre de propietat.

És cert que travessa parcel·les privades i que hi ha l’acord de la Junta de Govern de 2005 que es  farà. El primer pas es encarrega la realització de plànols topogràfics de tot el traçat de la conducció, que no hi ha.

- Quan es pensa delimitar aquesta  servitud, així com del diposit de Ternelles, de les Conduccions de Can Puig, i diposit de Can Porquer.

Batle; l’aigua que ve de Can Puig esta dins zona de servitut de carreteres, i pensa que aquesta si que tenia quan es va fer l’obra la resta és una qüestió tècnica més complicada


- Es pensa utilització, del diposit construit l'any 1993, del Diposit de Can Sionet (Prop de 20 anys de la seva construcció i mai s'ha emprat)

Contesta la regidora d’EMSER; el dipòsit de Can Sionet; mai s’ha arribat a posar en servei per que  la infraestructura actual es suficient per donar pressió , i  la seva posada en funcionament significaria una  despesa addicional, ja que s’hauria de revisar totalment


- Com col·laborara l'Ajuntament de Pollença col·laborara a la neteja del torrent organitzada per GADMA.

Contesta la regidora de medi ambient; aportant material, la llanxa de salvament que va actuar a Cala Boquer, i un camió amb dos homes


- L'Ajuntament podarà les branques dels arbres a  part  del Passeig Boccoris, al carrer del Far i altres indrets del Port de Pollença que constitueixen un perill per a la circulació de vehicles i vianants ( fan que els vehicles hagin de maniobrar per evitar les branques, i els vianants botar de la voravia). 
Contesta el regidor de serveis; ja s’està fent. S’ha de podar quan es necessari. N’ hi ha molts d’arbres al municipi.

 

 

Aquest dimecres ple ordinari de juny.

Alternativa | 26 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Demà dimecres Junta General d’EMSER a les 19:30 h i Ple ordinari a les 20:00 h. Una vegada més publicam l’ordre del dia, amb enllaços a mocions i documents .

ORDRE DEL DIA DE LA JUNTA D’EMSER.

1.- Examen i aprovació, si procedeix, del Balanç, Memòria, Compta d ePèrdues i Guanys, proposta sobre els destí dels resultats socials i gestió de l’òrgan d’Administració corresponents a l’anterior exercici social tancat a 31 de desembre de 2009.

Memòria 2011

Comptes anuals 2011

2.- Lectura i aprovació de l’acta de la Junta, si procedeix, o nomenament d’Interventors per a la seva posterior aprovació.

 

 

ORDRE DEL DIA DEL PLE ORDINARI.

1.- Aprovació, si procedeix de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits núm 2/2012.

Factures d'exercicis anteriors; un total de 39.171,26 euros . La major part correponen a despeses del personal del festival del 2010 (21.083,47 euros). Crida l'atenció una factura de lloguer de 26 ordinadors portàtils per fer unes oposicions a l'escola de música (2.385,96 euros). En el moment d'escriure aquest article havia pendent un informe d’intervenció per incloure o no a aquesta relació una factura per unes reparacions fetes a la xarxa d'aigua de la Cala Sant Vicenç, unes reparacions que hauria d'haver fet el concessionari (Aigües  Cala Carbó) per valor de 18.304 euros.

2.- Aprovació provisional, si procedeix de la modificació puntual de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per expedició de documents administratius.

Una bona notícia; es tracta de bonificar el 100% de l'importa de la taxa dels certificats d'empadronaments, ara necessaris pel descompte de resident, quan s’obtinguin directament a través d'internet.

3.-Aprovació provisional, si procedeix, de la proposta d’acord sobre la resolució de mutu acord del contracte de la concessió administrativa per a la gestió del servei públic de les piscines municipals Roberta climatitzada i descoberta amb l’empres Algalia Esport SL.

Per desgràcia tot el que vam denunciar des d'Alternativa al seu dia  ha tingut unes conseqüències molt negatives. La deficient construcció de la piscina coberta i climatitzada del Port de Pollença, que suposa una gran despesa energètica, ha fet inviable la seva gestió per part de l'empresa concessionària i es tancarà aquest estiu. El que es vota al ple és la proposta d'acord entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària (que també deixa la piscina descoberta de Pollença, es mantindrà oberta per altra empresa). Tots hem sortint perdent Ajuntament i empresa.

4.- Aprovació, si procedeix de la proposta de nomenament de carrers del municipi.

Es tracta de carrers de la urbanització de Llenaira (noms d'arbres i arbusts), Gotamar (ocells), Síller (flors), Bòquer (la pedrera), La Gola (Torrent de Síller), Las Palmeras ( es proposa canviar el nom a la urbanització) i cercar un camp semàntic pels vials de la urbanització (microtoponímia, peixos, fauna autòctona, éssers fantàstics, mitologia romana), Can Botana (microtopònims), Polígon Industrial (professions, eines).

Esperam que també es nomenen els carrers que es van aprovar la passada legislatura, entre altres la nostra proposta del carrer Margalida Comas.

5.- Moció presentada pels grups municipals A, PSOE, PSM-EN, i ERAM per a la supressió de la taxa de matrícula anual pels refugis de fauna.

Ens oposam a la imposició per part del Consell d’una taxa injusta i abusiva als refugis de fauna. Pollença és el municipi de Mallorca amb més refugis de fauna( 7 ): Can Pontico, Can Llompart, Can Cap de Bou, Can Cullerassa, La Plana den Rull, Ca na Marja, Can Sucrer i una part de la finca pública de Míner (Petit) que totalitzen 177 Ha.

6.- Moció presentada pels grups municipals UMP, PSOE, CiU PSM-EN, i ERAM per a l’ordenació dels fondejos en la Badia de Pollença. 

La regidora de turisme ha proposat aquesta moció ;fondejos en la Badia de Pollença.

Es proposa que per a la temporada 2013 l’Ajuntament sol·liciti l’autorització temporal de la làmina d’aigua entre Punta Avançada i l’espigó de Llenaira i es redacti un projecte, i la corresponent estudi d’impacte ambiental, per a la instal·lació “d’illes flotants”, amb un disseny que eviti el dany que els fondejos convencionals i les ancores provoquen a les praderies i altres espècies d’elevat valor de la zona, com les nacres.

7.- Moció presentada pel grup municipal PSM-EN per a la substitución del regidor responsable de la gestió de les platges.

El PSM proposa instar  al batlle  a retirar a l’actual Regidora de Turisme i Medi Ambient la competència sobre la gestió de les platges, vista la deficient gestió realitzada per la mateixa fins ara, que s’ha materialitzat amb una concessió tardana de l’explotació de les gandules i en la pèrdua de les quatre banderes blaves del nostre municipi, i delegar-ho en un altre regidor que pugui millorar la gestió i treballar amb eficiència per a la recuperació de les banderes blaves.

8.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga, CiU, A, PSOE, PSM-EN, UMp I ERAM referente al transpost aeri.

Proposam que el Ministeri de Foment cobreixi el servei de connexió aeri entre illes i entre illes i la Península amb una nova Obligació de Servei Públic, declarant  un concurs públic per a la mateixa,  i que el cost per a l’usuari quedi especificat en base a una tarifa plana i universal de 30 euros per als desplaçaments entre illes.

9.- Propostes/mocions d’urgència

PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia.

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia.

3.- Precs i preguntes.

 

 

No siguis Idiota. Divendres 29 t'esperam contra les polÝtiques de la por.

Alternativa | 25 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Com deia el guru del neoliberalisme, Milton Friedman; "només una crisi real o percebuda produeix canvis de veritat". I aquest canvi en mans dels governs del Partit Popular suposa la destrucció del nostre mínim estat de benestar i de  la pròpia democràcia , que és alguna cosa més que dipositar una papereta en una urna cada quatre anys.

La democràcia ha sigut segrestada davant dels nostres nassos i es destrueixen les eines que podien tancar la bretxa de renda existent entre rics i pobres, des del sistema fiscal a l’educació passant per la sanitat

La crisi econòmic, la incertesa davant el futur, la por a l’atur, a no poder arribar a final de mes, permet dividir i desorientar la societat que es troba en estat de xoc.  Mentre els governs apliquen als dissidents polítiques repressives impròpies d’una democràcia, com ha denunciat l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona com nombroses institucions en el contundent informe dirigit al Comitè Europeu per a la Prevenció de la Tortura presentat el passat dimecres a Barcelona sota el títol 'Criminalització de la dissidència, expansió del sistema penal i situacions d'abús policial com respostes davant la crisi econòmica a Catalunya'.

No podem restar aturats mentre es deterioren els nostres centres de salut, els nostres serveis socials, els nostres instituts i col·legis, el nostre transport públic, el nostre medi ambient, la nostra llengua... I a la vegada es vol reprimir amb multes totalment desproporcionades als dissidents.

Com diu Miquel Ramos al seu excel·lent article; Els idiotes, el shock i la democràcia” escrit al molt recomanable “fullQuatre”:

Tot això no seria possible sense la inestimable col·laboració dels i les idiotes. Idiota, etimològicament, és aquella persona que no es preocupa més què per si mateix, que passa olímpicament de la vida pública, d'allò que impregna cada aspecte de la vida en societat, és a dir, de la política. Si, un idiota és el típic que afirma (i damunt, ben orgullós) que passa de la política. Que accepta la concepció de la democràcia reduïda a l'exercici de flexionar el braç davant una urna cada quatre anys, fomentada pels qui se senten, d'un mode messiànic, capacitats i autoritzats per dirigir un estat sense autocrítica, sense rectificacions, pel bé de tots i totes nosaltres. És part del forment la criminalització dels sindicats i dels moviments socials, dels estudiants, de qualsevol que proteste per les polítiques del govern. No hi ha motius per protestar. Som uns pesats i uns antidemòcrates per oposar-nos a allò que "la majoria ha triat a les urnes".

Per això és urgent recuperar l'essència d'aquestes paraules, i no hi ha altra manera que posar-les en pràctica en la seua dimensió real. Cal recuperar la política i la democràcia, i no hi ha altra manera que participant-hi, exercitant-la. O correm el risc d'acabar vivint sota la Idiocràcia, un futur imaginari que va avançar en clau d'humor el director Mike Judge al film homònim. Amb la que cau, no és possible restar-ne al marge. O ets part del problema, o ets part de la solució.

 

Trescant pel mˇn (CLXXXII) Na Barxa.

Alternativa | 24 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Dissabte de la setmana passada a Capdepera, vaig tenir el plaer de participar a l’homenatge que els membres de la Tertúlia Gabellina i Oriental, successora de l’extinta Tertúlia Gabellina Destarotada,  varen retre a Miss Dorothy Bate.

Dorothea Minola Alice Bate nascuda al 1878 al sud de Gal·les i que va viure fins l’any 1951, havia entrat a fer feina al Museu d’Història Natural de Londres amb només 19 anys. Sense tenir una formació acadèmica arribà a convertir-se en una de les persones més importants del seu moment en el món de la paleontologia i l’arqueo-zoologia. Abans de venir a les Balears havia fet expedicions per les altres illes i altres indrets de la Mediterrània  aconseguint importants troballes d’animals extingits desconeguts fins el moment.

 Al 1909 vingué a Mallorca a la recerca de fòssils i entre d’altres anà a parar a la cova de na Barxa, al terme de Capdepera. Se sorprengué en trobar el crani d’un animal que en principi pareixia d’una cabre però que tenia unes dents de rata i així batià a l’animalet: Cabra-rata de les Balears (Myotragus Balearicus).

Tornant a l’homenatge, el previst era trobar-nos a les 10 del matí al Casinu de l’Orient a Capdepera i d’allà partir a peu fins a la Punta dels Eriçons que és on hi ha la cova de na Barxa. La caminada va ser d’uns vint minuts, en arribar a l’entrada de la cova haguérem de fer tots els preparatius i les instal·lacions de material adient pel descens a la cavitat, no hi mancaren dificultats tot i la bona preparació tècnica i física dels participants però com diuen els millors manuals d’espeleologia, sempre s’ha de dur una escala en anar a una cova, aquesta va ser l’eina fonamental sense la qual no hi haguéssim pogut entrar.

Després del difícil descens, era qüestió d’explorar una mica ja que els assistents no havien entrat mai a la segona sala que és la més grossa i té un llac interior. Varen sorgir alguns petits problemes perquè no s’havia avisat a la gent que duguessin sabates i roba que se pogués banyar i tampoc se’ls avisà de que aquesta cova no tenia llum però degut a la bona predisposició tot se solucionà i va ser un recorregut agradable, observarem una ratapinyada, cercàrem pels racons qualque osset que no haguessin replegat els científics i  fins i tot hi va haver qui nedà a la part profunda del llac.

Una vegada acabada l’exploració i satisfeta la curiositat, era qüestió de tornar al programa previst i seguir amb els actes d’homenatge i presentació de la versió catalana del capítol dedicat a Capdepera de la biografia de Dorothea Bate; a la primera sala perquè a la segona no hi havia llum per gravar i deixar-ho per a la posteritat, començà el parlament den Toni Coix que va ser en un to d’agraïment i explicatiu de l’acte. Va seguir en Biel Mir que és el traductor de la versió catalana, feu un parlament a estones parlat i a d’altres bee... beelat, però emotiu. Tancà el torn de paraules en Miquel Flaquer que féu un parlament destarotat.

A l’hora de sortir, tot i la dificultat del lloc, la gent ja duia un altre ritme perquè el següent punt del programa era anar a dinar al Casinu de l’Orient. El plat principal preparat per les seves cuines elegíaques havia de ser Myotragus al forn amb patató. Per a no arribar tard a tan important acte, començàrem a caminar aviadet i sense xarrar massa, sentint-se de tant en tant els grunys i remors de més d’una panxa. Just abans d’entrar al pobla ja ens arribava l’olor d’aquella carn enfornada que ens guiava de cap a l’Orient.     

                                                                                               ARFV

 

 

 

 

Expedició gabellina.

 

 

 

 

 Els experts mostren a les noves generacions el transport de l'escala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Preparatius tècnics.

 

 

 

 

 Procés de mentalització mirant la fondària.

 

 

 

 

 Inici del descens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

ANOTACIONS SOBRE LA CRISI (IV). LA CRISI FISCAL

Alternativa | 23 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

A partir de les notes de dues conferències de Joaquín Valdivielso (Professor titular de Filosofia Moral de la Universitat de les Illes Balears), la seva germana na Toñi Valdivielso ens regala set interessants articles sobr la crisi.

Anteriors articles.

1.- L’EVOLUCIÓ ECONÒMICA ORDINÀRIA EN SOCIETATS DE CREIXEMENT

2.- L’ESCLAT DE LA CRISI.

3.- LA CRISI DE L'ECONOMIA REAL. 

 

ANOTACIONS SOBRE LA CRISI (IV). LA CRISI FISCAL

La seqüència que retroalimenta els rescats és absolutament perversa: bancs insolvents que han de ser rescats pels estats, la qual cosa agreuja la situació fiscal de les hisendes públiques, el deute sobirà es devalua i penalitza els balanços dels bancs, que necessiten un nou rescat.

Les teràpies que els estats apliquen per intentar pal·liar la seqüència anterior (liberalització i austeritat, que provoquen la contracció de la demanda) s’estan traduint en una crisi social sense precedents. S’apliquen programes d’austeritat i retall del dèficit mitjançant l’aprimament de l’Estat, el retall de la despesa social i la flexibilitat laboral amb unes conseqüències que es tradueixen a un descens general de la qualitat de vida.

La població en risc és cada vegada més gran. L’EPA situa l’atur juvenil al voltant del 50%. Les borses d’exclusió en primer terme augmentaran les desigualtats i la polarització social i en darrer terme portaran a situacions encara més dramàtiques: a mitjà termini hi haurà una caiguda en l’esperança de vida (a Grècia ja s’ha començat a quantificar). L’índex de suïcidis s’ha incrementat a Espanya en un 50% des del començament de la crisi. Si la tendència no es reverteix, es poden arribar a casos de ingovernabilitat i a un augment del caràcter repressiu-policial  de l’Estat (en aquest cas, també Grècia és com un laboratori del que probablement ens espera: la despesa pública es retalla en 5.000 milions d’euros en reduir els salaris públics, les pensions i els pressupostos de l’Educació, que arribarà a ser un 60% més baixa; en canvi, creixen les partides per a armament i Interior).

Las conseqüències de la crisi de l’Estat del Benestar no són equitatives. Els retalls en despesa pública es fan de manera selectiva i es carreguen sobre les polítiques socials i les classes mitjanes. S’ha de tenir en compte que, de fet, el rescat a la banca és un rescat als rics. Warren Buffett (el segon milionari del món, segons dades del 2009), ha arribat a afirmar que “hi ha una lluita de classes, per suposat, però és la meva classe, la classe dels rics, la que dirigeix la lluita. I nosaltres guanyam”.

Com per ratificar les paraules anteriors, aquí tenim unes dades. Les rebaixes d’impostos durant els anys dos mil han suposat deixar d’ingressar 28.000 milions d’euros anuals, el doble del que es va estalviar amb l’anomenat tijeretazo de Zapatero de maig de 2010. La pressió fiscal a Espanya va ser el 31,5% del PIB a l’any 2010, mentre la mitjana europea és del 40%.

Una altra prova que la crisi no afecta tothom per igual, el trobam si pensam que autònoms i petits empresaris declaraven guanyar de mitjana 10.260 euros al 1993; malgrat la inflació, la seva suposada renta no havia pujat ni 800 fins el 2009, quan varen declarar 11.036 euros. És més, les empreses espanyoles varen pagar de mitjana només el 9,9% dels seus beneficis a l’impost de societats de l’any 2010. L’Impost de Patrimoni recaptà 2.121 milions d’euros: són 600 milions més del que va estalviar el Govern amb la congelació de les pensions.

En definitiva, els rics són (i seran) cada vegada més rics, mentre els pobres són (i seran) cada vegada més pobres. Està desapareixent (i desapareixerà) la classe mitjana. I amb tot això viurem la tercermundialització de les societats occidentals.

 Un agraïment i acompanyament musical per aquests articles.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Gràcies Toñi, pels teus articles iridiscents i polièdrics, fins a set (7) i perdona el meu atreviment: He pensat que la música que més s'escau és l'Opera en tres actes, “ Ascens i caiguda de la ciutat de Mahagonny” amb libreto del genial Bertolt Brecht i música de Kurt Weill. La seva estrena fou a la ciutat de Leipzig el 9 de març de 1930, prohibida pel nazisme; aquí no es va estrenar fins el 1971 al Gran Teatre del Liceu barceloní; recentment (2007) els germans Mario i Manuel Gas la montaren a “Las naves del español” a Madrid, i al 2010 la posaren en escena al Teatre Reial la Fura dels Baus. Versionada multitud de vegades, per la xarxa vos en podeu descarregar diverses versions. El seu títol original: Aufsteig und fall der stadt Mahagonny.

Pere de la Punta.

 

 

El roto a punts de vista.

Millora dels parcs infantils i catÓleg patrimoni. (Junta 22 de maig)

Alternativa | 22 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

2.Les darreres Juntes de Govern han tingut una llarga durada per això el nostre portaveu no ha pogut estar a la seva totalitat i no hem publicat abans el resum ( el fem ara que tenim l’acta),demanam disculès..

A la Junta de Govern del dimarts 22 de maig a mes de debatre  i decidir sobre les autoritzacions d’ocupació de la via pública, entre altres lloc els de  la Plaça Major  (sobre el que ja hem publicat articles)

A més a més es van tractar i aprovar temes destacats que fa temps que reivindicavam des d'Alternativa com la millora dels parcs infantils i l'inici del catàleg del Patrimoni. 

A disciplina urbanística.

-  Una sanció de vint-i-set mil desset euros amb trenta-cinc cts. (27.017’35)  per la realització sense la preceptiva llicència de les obres de construcció d’un edifici de nova planta d’ús d’habitatge.

- Una de nou mil vuit-cents trenta-un euros amb vuitanta-tres cts.  (9.831’83) per la realització sense la preceptiva llicència de les obres de construcció d’una piscina, una bugaderia i una porxada; una sanció de Vuit mil set-cents vint-i-tres euros amb vint-i-vuit cts. (8.723’28) com a responsable de la realització sense haver obtingut la preceptiva llicència al solar 95 de la Urb. Gotmar de les obres de construcció d’un habitatge i piscina; sanció a imposar en un 5% del valor de l’obra realitzada,  d’acord amb l’establert a l’art. 46 de la Llei 10/90, de Disciplina Urbanística.

- Una de Set-cents cinc (705) euros per la realització sense haver obtingut la preceptiva llicència d’obres de reforma de l’edificació existent; sanció a imposar en un 5% del valor de l’obra realitzada que era legalitzable.

- Una sanció de Quatre-cents quaranta-un euros amb onze cts. (441’11) per la realització sense haver obtingut la preceptiva llicència de canvi de coberta; ; sanció a imposar en un 5% del valor de l’obra realitzada que era legalitzable.

- Per la realització sense la llicència d’obra preceptiva de la substitució parcial del forjat de la coberta, atès el pagament voluntari realitzat en data 25-04-12 de l’import de la sanció fixada en la resolució d’inici del procediment, per import de 114,10 euros.

 Dació de compte de les resolucions de Batlia relatives a la incoació de quatre expedient disciplinaris i sancionadors per infracció urbanística

- Vam aprovar la proposta de la Regidora delegada d’Hisenda i Cultura, relativa a les despeses en concepte de dietes i desplaçaments als conferenciants relacionats en la mateixa, essent un total de nou, els quals participaren en el XVIII Curs d’Història de Pollença Pagament de 120 € a cada un dels conferenciants relacionats, en concepte de dietes i desplaçaments per realitzar les respectives conferencies a l’esmentat curs d’Història; la qual cosa suposa un total de 1.080€.

- Es va aprovar la proposta de la Regidora delegada de Turisme, Medi Ambient i Policia Local de promoció, en col·laboració amb l’Associació de Navegants d’Altura Mediterranis (Anam), per import de 3.618,35€ Iva inclòs, per la “Regata Bahía de Pollença –Barcelona-Port de Pollença”

- Es va aprovar la proposta del Regidor delegat de Serveis Socials, Festes, Fires i Mercat de d’atorgar a l’associació Banda de Cornetes i tambors del Soldà les actuacions dins les festes locals 2012  i sol·licitar a la mateixa  que presenti les factures corresponents a les actuacions duites a terme fins a una quantitat total de 5.000 euros anuals.

- Es va aprovar la proposta del Regidor delegat de Serveis Socials, Festes, Fires i Mercat de Pollença d’atorgar a l’associació cultural Xeremiers Orats les actuacions dins les festes locals de Sant Antoni Pollença, i Sant Antoni del Port, inclòs: escoles, jurat foguerons, tallar Pi, dia 17 a Ternelles fins acabar la festa, Sant Sebastia (assajos i dia de festa), Sant Jordi, San Pere, Fira de la Mar, Ballades Populars, Patrona (Revetl·la Pollencina, i Gegants), Fira d’artesania i altres actuacions puntuals que l’Ajuntament trobi oportuna la seva actuació. L’associació Cultural Xeremiers Orats haurà de presentar factures de les actuacions duites a terme fins a 3.500 euros anuals, dels quals 500 les destinaran a Sant Antoni del Port de Pollença.

 - Es va estimar la reclamació de responsabilitat patrimonial presentada per un ciutadà demanant que se li indemnitzés pels danys soferts el passat dia 17.01.11 durant la celebració del davallament del Pi de Sant Antoni, quan al moment d’anar a descarregar el pi del carro, a la plaça Mercat ( davant l’antic Cine Capitol) i auxiliant a la tasca, els que ho feien (seguint, segons sembla, instruccions de l’organització), varen empènyer bruscament el pi en una maniobra sorprenent i gens habitual, que va fer que el pi caigués sobre la cama esquerre del reclamant, causant-li una fractura transversa de la tíbia esquerre en 1/3 medi distal. 15.170,12-€ (14.807,04´-€ derivats dels danys corporals soferts, més 363,08-€ derivats del cost de diverses despeses farmacèutiques, i de rehabilitació realitzades).

- Resolució, de cinc expedients sancionadors per infraccions de l’ordenança municipal d’animals domèstics.

- Resolució, de tres expedients sancionadors. Neteja vies públiques i recollida RSU  

- Resolució d’un expedient sancionador. OM de Policia i Bon Govern

- Resolució d’un expedient sancionador. Dues infraccions de la Llei 1/92 de protecció d’animals que viuen a l’entorn humà.                       

- Resolució de dos expedients sancionadors per la comissió d’infraccions administratives sobre el règim jurídic de la tinença d’animals potencialment perillosos.

- S’informa desfavorablement a la sol·licitud d’autorització per a la realització d’escultures d’arena a la platja del Port de Pollença  davant la Demarcació de Costes en Illes Balears.

- Aprovació de l’expedient de contractació del servei de redacció del Catàleg de Protecció del Patrimoni de Pollença. Mitjançant procediment negociat sense publicitat i emprant, a més del preu, altres criteris d’adjudicació/negociació.

- Aprovació, de l’expedient de contractació del subministrament dels jocs infantils per a l’edifici polivalent del Miquel Capllonch del Port de Pollença. Mitjançant procediment negociat sense publicitat.. 40.000 € (IVA inclòs) amb càrrec a la pertinent partida del Pressupost municipal de 2012.

- Adjudicació del contracte menor de subministrament de noves peces per substituir les peces deteriorades dels parcs infantils del municipi i procedir a la seva adequació per tal de poder-ne fer un ús correcte. Es proposa la proposta presentada per l’entitat “H2O2 SPORT GLOBAL”, resultant ser la més econòmica, per un import total de 17.995’00 euros (IVA exclòs).

-Expedient de contractació d’arrendament, sense opció de compra, dels servidors informàtics mitjançant procediment negociat sense publicitat. Adjudicació del contracte de subministrament del lloguer, mitjançant renting, dels servidors informàtics de l’Ajuntament de Pollença al licitador “GRUPO LEVEL ELECTRONICS TELECOMUNICACIONES” per un import de 42.352’32 € (IVA exclòs)

- Es van adjudicar els contracte privats per a les actuacions del 51è edició del festival de Música de Pollença.


Alternativa per Pollença forma part de la Plataforma Contra les Polítiques de la Por. Una Plataforma ciutadana (formada per ciutadans, partits polítics, diferents col·lectius entre ells Indignats Pollença) per lluitar contra la política de repressió i retallades que està portant a terme el govern del PP. El dia 29 a les 20.00 h. hi haurà una concentració a la Plaça Major de Pollença.


Rescat

Alternativa | 21 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Avui doble ració del nostre amic en Miquel Trias, al que demanam disculpes ja que no podem publicar al ritme que reflexiona i dibuixa. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

En temps de retemps i un qüern més, si volíem trobar mentides grosses, podíem anar a les Rondalles d'en Jordi des Racó, on n'hi havia d'insuperables Com ara aquesta d'en Joanet i els set missatges:  si a l'hort de Vostra Reial Altesa hi ha una col tan grossa, vos faç a sebre que a ca-nostra hi ha una caldera tan gran, que l'altre dia la varen haver d'estanyar, i varen haver d'esser set-cents calderers, i cada un picava amb el seu martell, i per fort que picassin, no se sentien ni es veien un amb l'altre. Però això era antany, ara la caverna política ens ha passat a damunt, negant l'evidència del que tenim davant els ulls, com aquesta del rescat que faria riure si no fes plorar, i si encara els cresqués el nas com a en Pinocchio…

 

 

 

La valentia dels nostres polítics contrastant les tempestes econòmiques que ens cauen damunt és un exemple per a tota la ciutadania, com Leònides davant els perses a les Termopiles, els regidors de ca nostra ens portaran a la victòria i a la riquesa…o era la pobresa i la mort? ara no me recorda. 

 

 

On sˇn les banderes blaves de la Plaša Major

Alternativa | 20 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Artículo en castellano en el blog de Miquel Sánchez Vives

Tot els partits de l’oposició estem disparant a l’equip de govern per la pèrdua de les banderes blaves a les platges del municipi malgrat des d’Alternativa tenim la nostra opinió sobre la vàlua real d’aquestes banderes blaves que no són més que un muntatge més per escurar les butxaques dels Ajuntaments, ja no té el mateix risc un socorrista a la cala Sant Vicenç que a la una platja del Moll etc. Divendres dia 15 de juny la Regidora de Medi Ambient a una que més que lamentable locució a Ràdio Pollença ens deia, desprès de donar 40.000 voltes de plecs de condicions etc, que les platges no estaven en perfecte estat de revista per demanar les banderes blaves

Esta clar que malgrat ser un escurabutxaques pels Ajuntaments els requisits per aconseguir una bandera blava ens donen una idea de les coses que hem de fer però no s’ha de perdre el cap con ha fet l’Associació de Veïns del Moll a la licitació de les platges.

Però, aquest article no va de platges però si de banderes blaves, com hauria de ser les banderes blaves de la Plaça Major de Pollença, Sense barreres arquitectòniques?  Sense cadires? Amb cadires? Sense ombrel·les? Amb ombrel·les?  Es cert que cada ciutadà tindria els seus requisits per poder posar una bandera blava a la Plaça, diumenge vàrem viure un succedani de vaga de bars de la plaça reclamant més lloc públic pels seus negocis, mentre la immensa majoria dels ciutadans volen gaudir de la plaça “com un temps” però el temps han canviat per bo i per dolent, els ciutadans han de comprendre que aquest espai que es cedeix als bars i restaurant són també per ells, per poder beure i sopar a la fresca i els restauradors han d’entendre que aquestes terrasses tot just són un apèndix del seu negoci però mai pot ser l’activitat principal del mateix i per això aquests nirvis, ja que alguns dels local de la plaça no tindrien cap “valor comercial” sense tenir la terrassa com font principal d’ingressos del local, cosa que està en contra no ja dels drets de la ciutadania si no d’un més que necessari  pla d’excel·lència turística que tindria que sortir d’aquest consorci que prest ha de veure el llum, però això ja és d’un altre tema que parlarem més endavant, igual que de la Plaça Miquel Capllonch del Moll que malgrat no hi ha brega han de tenir la mateixes condicions que els bars de la Plaça Major de Pollença si no seria un greuge comparatiu important.

Miquel Sánchez


A la Junta de Govern del dimarts 22 de maig vam debatre  i decidir sobre les autoritzacions d’ocupació de la via pública, entre altres lloc els de  la Plaça Major  (veure article sobre el tema) Aquestes són les taules i cadires que havia a la liquidació del 2011  i les autoritzades ara :

HOTEL JUMA.    Liquidació 2011; 72 cadires.  Ara;52 cadires  i 13 taules

NÚMERO OCHO. 2011; 72. Ara; 48 i 12 

CAFÉ L'ILLA.  2011; 72. Ara; 50 i 13

LA BIRRERIA. 2011; 28. Ara 28 i 7

FELLINI CAFÉ. 2011; 28. Ara 28 i 7

CAFÉ LA PLAÇA; 2011; 48. Ara 58 i 14

BAR ESPAÑOL; 2011;60. Ara 60 i 15

CLUB POLLENÇA, 2011; 48. Ara 68 i 17

REST.IL JARDINO.  2011, 74. Ara 68 i 17

CAN OLESA. 2011; 100. Ara 62  i 16

CA'L LLORO. 2011; 72. Ara   50 i 13.

LA POSADA D'ARIANT; 2011; 50. Ara;50 i 13.

CA’N TERESA. Va demanar; 124 cadires i 31 taules. Autoritzades; 64 i 16

 O sigui al 2011 havia 848 cadires (liquidació més la petició Ca'n Teresa) I ara s’han autoritzat, amb l’ordenança en vigor; 660 cadires  i 166 taules a la Plaça. La reducció ha estat de 188 cadires. Aquestes són les dades objectives, ara tothom pot opinar.

Planol d'ocupació permesa amb l'actual ordenança.

 

 

Gentilesa de TRIPADVISOR.ES

 

Xifres dĺescÓndol en temps de crisi

Alternativa | 19 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Un article  del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Mentre parlam de un terç de la humanitat que passa rusca, més de 5 milions d’aturats a Espanya, retallades que corquen drets i serveis socials, reducció de sous arreu, a diari ens fan el cuc de l’orella malalt amb demandes d’austeritat  i d’ajustar corretges... Hi ha un grapat de gent, amics de barret, que van ben polents de tres qui n’agafa quatre, fent tenir vera allò de “els ben menjats no coneixen els dejuns”; són els amos del món i d’Espanya i els que comanden els nostres governants. Sols mirau una llisteta de guanys anuals de banquers que fan peguera: Del Santande Alfredo Sáenz  10.2 milions, Francisco Luzón 5.81 milions, Matías Rodríguez 5.33 milions, Emilio Botín 3.99 milions, Ana Patricia Botín 3.64 milions; del BBVA Francisco González  (BBVA) 5.6 milions, Ángel Cano 3.6 milions, Goirigolzari cobrarà una pensió anual d’uns 3 milions del BBVA  ara que l’han cridat a Bankia on ben segur també se’n durà una bona tallada; Rodrigo Rato cobrava 2.3 milions de Bankia deixant un forat de 3.000 milions i ara encara cobrarà un “finiquito” de la misèria de un milió 200... Això és sols una petita mostra de com està de ben distribuïda la riquesa i com se campen els que ens han dut a la crisi... Podem seguir amb animalades com el que cobrà Calatrava pel faraònic “Ciudad de las Artes i las Ciencias” de València, 93 milions i un milió 200 per la maqueta de l’Opera de Matas que no se sap per on para; o el milió diari (365 milions a l’any ) que costa mantenir les tropes a Afganistan; o els 94 milions que Florentino Pèrez va demanar a Bankia pel traspàs del “guapo i rico” Cristiano... Aquí no acaba la llista, sinó l’espai. Davant aquestes xifres, no és estrany que molta gent ja estigui com un picat d’aranya i mostri la seva indignació, però, alerta!, que la resistència passiva també és delicte i la policia té ordres de mantenir el desordre, si és precís a bastonades.

Assemblea de socis de lĺ└rea dĺEsports i Ďrgan Consultiu Aut˛nom

Alternativa | 18 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Després de les passades eleccions i una vegada vaig saber qui era el nou regidor d’esports, em vaig dirigir a ell per parlar i presentar-li les propostes que presentàvem al nostre programa. La resposta va ser positiva i fruit d’això hem tingut dues reunions en les que hem concretat dues propostes.

        En primer lloc, es crearà una assemblea anual dels socis de l’àrea d’esports (els clubs també s’han d’associar), on s’explicaran les línees d’actuació, es presentaran els comptes, s’explicaran les problemàtiques i s’escoltaran els problemes que els socis i els clubs vulguin exposar. Aquesta iniciativa facilitarà que tots els socis i entitats esportives puguin accedir a la informació que desitgin i al mateix temps siguin conscients dels problemes d’altres clubs i entitats, així entre tots serà més fàcil trobar les solucions adequades.

        L’altra iniciativa consisteix en la creació d’un Òrgan Consultiu Autònom (OCA), format pels Llicenciats, Diplomats i Tècnics Superiors en Educació Física del municipi. Aquest OCA estudiarà les diferents problemàtiques i les necessitats en matèria esportiva del municipi i aconsellaran al tècnic i al regidor d’esports. Considerem que aquest és un òrgan molt interessant per aprofitar el potencial humà del que disposem a Pollença relacionat amb el món de l’activitat física i que pot evitar caure en la improvisació a l’hora de desenvolupar la política i la gestió esportiva. Com a llicenciat en A.F. i Esport, aquest òrgan suposa l’oportunitat, no tan sols de exposar les propostes pròpies, sinó que a més a més permet compartir i debatre amb altres companys, amb l’oportunitat d’aprenentatge que això suposa. Sols esper que aquesta iniciativa tingui una bona acollida per part de la majoria de llicenciats.

        Aquests dos òrgans tenen un caràcter consultiu i deixa en mans dels responsables de l’Àrea d’Esports, de l’Equip de Govern i del Ple la presa definitiva de decisió, però sens dubte facilitarà la participació ciutadana i la transparència.

        Tant personalment i com a membre d’Alternativa, vull aplaudir la bona predisposició en que des de l’Àrea d’Esports s’han acollit aquestes dues propostes i esperem que siguin el més profitoses possibles pel nostre municipi.

CONVOCATORIA PER LA CREACIÓ DE L’ORGAN CONSULTIU AUTÒNOM DE L’ACTIVITAT FÍSICA I L’ESPORT. (O.C.A.A.F).

Dirigida als Llicenciats, Diplomats i Tècnics Superiors en EF nascuts i o residents a Pollença.

Primera Reunió: Dimarts 26 de Juny de 2012 a les 20 h.

Lloc pavelló Municipal d’ Esports.

Objectius de l’ O.C.A : Aprofitar el potencial humà dels especialistes en EF per assessorar als tècnics de l’Àrea d’Esports, estudiar, analitzar i proposar solucions als diferents problemes en matèria esportiva i crear projectes de futur.

Ordre del dia:

1. Explicació de la proposta de la creació de l’ O.C.A .A.F .

2. Definir les competències de l’O.C.A.A.F.

3. Debat Intern i propostes de funcionament.

 

 


Avui  es realitza el judici a les quatre persones independentistes acusades pels aldarulls de la manifestació de la Diada de Mallorca de l’any 2010. Davant aquest intent de criminalització i d’aquesta farsa política, s’exigeix l’absolució per als quatre joves i es fa una crida a tot el suport i solidaritat possible. La CUP (Candidatura d'Unitat Popular), Alternativa per Pollença i Bloc per Felanitx donam suport i demanam l'absolució pels quatre independentistes mallorquins encausats.

 

Trescant pel mˇn (CLXXXI) De la torre de Cap Blanc a la torre de Cala Pi.

Alternativa | 17 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

De la torre de Cap Blanc a la torre de Cala Pi, o viceversa. És una caminada vorejant els penya-segats d’aquesta zona costanera de Llucmajor per un terreny pla i a estones boscós que se fa molt agradable.

La torre de Cap Blanc està molt a prop del far del mateix nom, arran del penya-segat i dins el recinte de la Bateria de Costa de Cala Carril que fou desmantellada l’any 1996. Aquesta talaia l’edificà el mestre d’obres Antoni Genovard al 1579, se troba molt ben conservada tot i que al terrat hi ha construïda una plataforma rodona que possiblement tenia a veure amb qualque element d’ús militar modern. 

Començam l’excursió rodejant l’antiga bateria, per uns terrenys que en un temps devien ser sementers però que avui en dia són garriga i pinar, al cap d’una estona tornam a ser a l’espectacular balconada que mira a la mar amb Cabrera al fons i que ja no deixarem de veure en tot el trajecte. Al itinerari trobam  casetes de roter, alguna barraca amb forma peculiar, restes d’un aljub i alguna antiga pica per abeurar el bestiar.

Durant tot el camí anam perdent una mica d’altura fins arribar a Cala Beltran, aquesta cala té forma de serp i és molt estreta, a qualque roca hi podem veure fòssils d’esponges. És el lloc on Barba-rossa hi desembarcà en un dels seus atacs a les costes mallorquines i saquejà la marina de Llucmajor, després d’aquest fet se començaren a construir les quatre talaies d’aquest terme municipal.

Sortim d’aquesta cala i continuam camí, el primer que trobam són les restes dunes cases amb quatre dependències i un tancat d’uns 400m2, pareix que podia ser qualque rafal però no he trobat el nom. Tornam a puja una mica i en un grapat de minuts arribam a l’entrada de Cala Pi, és tot un espectacle veure els diferents colors de l’aigua estant a una certa altura, tenim la torre de Cala Pi a l’altre costat.

Aquesta entrada de mar té uns 500m de llarg i acaba a una platja preciosa, després de la platja continua el barranc format per el torrent de Cala Pi, a uns centenars de metres s’hi forma una petita zona humida. Sortim de la cala per anar a veure la torre que va ser la darrera que se construí de les quatre de Llucmajor, fou acabada al 1663 per el mestre Joan Pons. La restauraren al 1970 i el que hi ha està ben conservat però li falta gran part del parapet pel que és una mica més baixa del que tocaria.

Hem caminat per un altre tram de costa que s’hauria de conservar, fa anys ja s’intentà urbanitzar i quedaren oberts grans vials que en fotografies aèries se veu la magnitud del desastre que se volia fer, esper que no se reprengui el projecta.

                                                                                                           ARFV   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

La crisi, en Mariano i la sobirania nazional.

Alternativa | 16 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

En Mariano i la sobirania nazional.
Si s'han acalat per demanar almoina all BCE, crec que acceptarien la mesura radical i dolorosa que jo els propòs: vendre les Balears a Alemanya a canvi del deute espanyol. Jo crec que els illencs seríem prou solidaris amb Espanya per acceptar convertir-nos en un land, i tots contents, Espanya rica i plena i nosaltres hauríem acabat de pagar a qui ens governa… supòs.

 

 

 

Cal mÚs civisme a les votacions?

Alternativa | 15 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Ens ha arribat el següent escrit al nostre correu referent a un tema que sempre porta molt de debat, esperam les vostres opinions. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Quan xerram de la Patrona, no tan sols pensam amb un dia, xerram de tot un cúmul de moments i tradicions que tots els Pollencins ens afanyam a conservar perquè aquesta festa nostra no perdi la seva essència. La primera d'aquestes celebracions en la qual ja començam a sentir que ja arriba la setmana de festes Pollencines son les votacions i amb aquest dia vull centrar les línies que venen a continuació. No entraré a valorar el sistema de elecció de càrrecs, fins ara tenim votacions, però si m'agradaria qüestionar la forma en que aquestes es celebren. Si ens remuntam fa uns anys, quan es celebraven a Monti-Sión, alla on la gent votava i desprès quedava, crec que tot funcionava de manera mes o menys correcte, el problema que avui plantejaré, s'accentua amb el canvi d'ubicació.

Com a qualsevol votacions democràtiques, tots el candidats estan en el seu dret de fer campanya i captar el màxim de vots possibles per complir el somni de representar un dels càrrecs del simulacre de moros i cristians. Fer una bona campanya es un factor important per guanyar, molts dels candidats la fan durant tot l'any per quan arribi el dia acumular el màxim de vots possibles. Però arribat el dia de les votacions, l'hora de la veritat, aquest dia la campanya ja s'ha d'haver acabat i desgraciadament en aquest moments no es així. Ja fa un bon grapat d'anys que la cosa va de mal en pitjor, ja que hi ha colles d'amics dels candidats que es dediquen a extorsionar a la gent que va a votar, perquè voti al seu candidat i no als altres. Aquest problema ja s'havia xerrat i estava al corrent l'actual regidor de festes, ja que molts de candidats que per vergonya i respecte, no duen a terme aquestes practiques, s'havien queixat anys anteriors. Lluny de solucionar el problema, l'any passat, un altre cop, tothom podia anar a collir un grapat de paperetes i marcar-les, agobiant a la gent perquè votes als qui ells volien. Estratègicament repartits, era impossible anar a votar sense que t'aturassin tres o quatre vegades amb una papereta marcada, si no et veien molt convençut, fins i tot no tenien cap problema amb acompanyar-te a la urna. Davant les queixes dels candidats, prop les 19:00 el nou regidor va ordenar que ja no es donassin més grapats de paperetes i com diuen, feta la llei, feta la trampa, tot el temps les mateixes persones anaven a cercar paperetes, sense que cap dels que estaven a la taula els hi digues res. Al cap de varies hores de començar les votacions, et podies trobar a diferents bars de Pollença, alguns d'aquest joves repartint les seves paperetes, a davant l'església anticipant-se a l'entrada al recinte, tot això sense deixar de banda que també estaven perfectament coordinats a l'àrea de les votacions al mateix temps. Al.lotets mes joves, ancians i fins i tot magrebins empadronats a Pollença eren les víctimes principals.

Els lectors poden pensar, que la gent quan va a votar, ho te clar, però crec que realment no es així, ja que molta gent va a votar per compromís a una persona o grup per representar un càrrec o càrrecs i els altres no ho tenen clar fins al moment d'esser allà i veure els altres candidats que no tenen clar a quin votar, no es pot influenciar de cap manera aquesta decisió. A tal punt arriba aquesta manipulació, que inclús es posen d'acord candidatures de Joan Mas, amb candidatures de Moros i ja donen "pack completo" de paperetes marcades als seus coneguts, per aixi fer pinya. Senyors, això es inadmissible! Si tenim unes eleccions, ens hem d'assegurar que siguin democràtiques i lliures. Son molts els candidats i tots tenen la mateixa il.lusió. Basta veure que n'hi ha que es presenten any rera any i han d'assistir a aquest espectacle dantesc sense poder fer res. Deman al Sr. Regidor, comissió de festes, Sr. Batle o aquí pertoqui que cessi aquesta situació pel be de tots i sobretot d'aquesta festa. Esper que enguany, puguem anar a votar tots tranquils!

Molts d'anys i bones festes de La Patrona a tots!


 Un bon amic ens ha demanat donar difusió  a una bona causa; l'acte d'ajuda que se celebrarà a Inca demà a la Plaça Mallorca per UNA LLUM PER NA PAULA...Un caramull d'actes, amb la finalitat de recaudar doblers per poder donar una mà a na Paula, una nina de 3 anys amb paral·lisi cerebral i la seva familia.

Més informació; http://unallumpernapaula.blogspot.com.es/


 

 

L'atur juvenil

Alternativa | 14 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

L’ATUR NO ATURA DE CRÉIXER. DADES PER A LA REFLEXIÓ SOBRE ELS JOVES COM A PRINCIPALS AFECTATS

Intentant seguir la línia d’ajudar a evidenciar l’evident, com són les conseqüències de la cada vegada més greu situació econòmica i social actual, vull aportar algunes dades bàsiques que poden dir molt, fins i tot als que, com els estruços, amaguen el cap davant la realitat, majorment dins les files de la militància del PP, partit governant i que pot decidir a l’Estat espanyol.

Cal assenyalar que, malgrat ser dades oficials i, per tant, gens susceptibles de manipulació, les dades numèriques les he extret directament d’Intereconomía i el diari ABC, per tant suposo gens sospitoses aquestes publicacions pels militants del partit governant quasi arreu...

Inicialment me permeto apuntar cap a una de les principals responsables de la situació actual de l’atur i del deteriorament progressiu d’aquesta situació. Aquesta, càrrec públic estatal, en la seva actitud....o incapacitat, ineptitud, o tot plegat, m’ha recordat forçosament la que va tenir un ministre de medi ambient, un tal Jaume Matas, en la crisi del xapapote, sublim exemple d’ineptitud en aquell moment...i de “escurrir el bulto” davant una situació que ni va intentar gestionar... (ja gestionava altres qüestions de profit més personal). Me refereixo a l’actual ministra de treball, un alt càrrec del govern de l’Estat que als seus 44 anys NO HA TREBALLAT  MAI, a no ser que es consideri treball estar alliberada pel partit, el PP, des de fa 14 anys.

Fátima Báñez García, quasi una voluntàriament desconeguda a nivells d’empreses periodístiques (versus mitjans de comunicació, malgrat ens vulguin confondre), ha estat criticada per una persona que es defineix com a votant del PP, però fora de partidismes empobridors de la intel·ligència, dient: “ aquesta és la responsable directa de l’atur. Fins ara, i malgrat els 6 mesos passats, no ha ofert cap idea nova , cap pla sòlid i, clar, cap iniciativa ferma per al manco frenar, de moment, l’allau d’atur i crear després llocs de feina. Ni tan sols paraules d’ànim ha tingut per als empresaris i treballadors que aguanten la tempesta. Mantén una situació en què els treballadors qualificats i amb estudis marxen a l’estranger, i queden els treballadors no qualificats...” (uns 300.000 es calcula). Res a veure, aquest personatge, amb un altre antecessor seu del PP com fou Manuel Pimentel, ministre de treball i seguretat social i persona íntegra, com va demostrar amb escaig, i altament capacitada. Ho escric per evitar susceptibilitats i es vegi que aquest escrit vol ser objectiu.

Però anem a l’atur juvenil, creador de crispació i desesperança, que anirà creixent de seguir les coses així, per molts guàrdies civils que hi posin davant els joves: l’atur juvenil (definit al que afecta a les persones entre els 16 i els 25 anys) afectava, al final de 2010, al 40,8% dels joves; a finals de 2011, al 46,4%; però, acabat abril de 2012, l’atur juvenil ha pujat al 50,5%... més de la meitat dels joves no tenen feina al conjunt de l’Estat espanyol!! Una situació insostenible per a cap societat. Un conegut alemany ho comparava amb les situacions a Algèria o Marroc, sempre a punt per a l’explosió social! O les de l’any 1929 a Alemanya...

Comparativament, aquestes són les dades: la mitjana dels països de la UE.27 d’atur juvenil és de 21,4%. I per alguns dels països és aquesta i en aquest any: Lituània (el més proper percentualment, però amb una diferencia de 15 punts), 35,1%; Letònia, 34,5%; Eslovàquia, 33,6%; GRÈCIA (país que fa un parell de setmanes miràvem des d’Espanya despectivament), 32,8%; Portugal, 29,2%; Xipre, 22,%. I per davall la mitjana europea del 21,4%, Finlàndia, 20,1%; Gran Bretanya, 19,6%; Malta (que pocs espanyols sabrien situar en el mapa), 13,6%; Alemanya, 8,5%; Àustria, 8,3%; Països Baixos, 7,6%... Igualment, el percentatge de joves entre els 20 i 24 anys que ni estudien ni treballen és del 27,%, l’anomenada generació “ni-ni”.

Una de les mesures carregades de irresponsabilitat, la disminució de l’aportació a l’educació i ensenyament, està forçosament destinada a empitjorar la situació. Una mesura que cap govern responsable prendria. Amb tot aquest panorama, no puc entendre que ningú que no tingui el cap enterbolit pel fanatisme partidista no es posi de part dels joves quan expressen la seva discrepància...

Si el futur són els joves, tots ho tenim ben difícil. Tanta sort que al Rei li lleva la son quan va a caçar elefants...

IBI de l'esglŔsia i altres precs...

Alternativa | 13 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

  Aquests són els precs que vam presentar al darrer ple ordinari.

- Demanem la retirada del crucifix de la sala de sessions de la Casa Consitorial, separar les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós i cobrar a l’Església l’Impost de Béns Immobles (IBI) i les taxes municipals.

El batle va respondre al tema de l’IBI que no volia entrar. Però va comentar que han de fer una actuació a les campanes del rellotge, que és competència municipal. El problema és com es gasten els doblers que haurien d’invertir al seu patrimoni.

Sense necessitat d’aprovar cap moció ni de fer cap canvi legislatiu el que hauria de fer ja l’Ajuntament és realitzar un pla d'inspecció per  comprovar que els immobles exempts d'IBI de l’església tenen dret a això.  Un immoble no està exempt d'IBI solament pel fet d'ésser de l'església.

L'Acord amb la Santa Seu solament recull l'exempció per a cert tipus d'immobles (els podeu veure), la resta han de justificar-se per l'ús que se li dóna (col·legis i altres) i l'església altres propietats (edificis llogats, terrenys rústics...) que no entren aquí.

Per altra part cal revisar o derogar els acords amb el Vaticà i fer que les exempcions de l'església es guiïn per la mateixa legislació que la de la resta d'organitzacions sense ànim de lucre

- Una vegada que s’ha reobert el Centre de Turisme Ornitològic, demanam complir en la seva totalitat la moció aprovada al passat ple i recuperar totalment el servei que es donava  al convenir a signar amb Espais Natura: horari, personal, presència en internet, activitats divulgatives i escolars...

Sense resposta. És el mateix que vam demanar al conseller a la seva visita a la zona humida de la Gola (veure article).

- Enguany, com cada any, l'Ajuntament ha tornat a fer ús d'herbicides a les voreres dels camins, una pràctica lamentable que demanam es deixi de realitzar.

A la pasada legislatura vam presentar una moció en aquest sentit que va ser rebutjada (veure article). L’haurem de tornar a presentar aquest legislatura

Va respondre el batle que hem de fer una anàlisi sobre els productes que s’han d’emplear i a on, i que l’agrairia parlar tècnicament del tema.

- Demanam que es convoqui aquest mes la Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi que es va aprovar al darrer ple.

Sense comentaris. Un tema tan important com aquest no es pot ajornar, cal fer ja una primera reunió per estructurar i fer útil aquesta comissió.

- Demanam que s’ens donin les indicacions precises per tirar endavant els expedients per donar el nom de Margarita Comas Camps al carrer que es diu "prolongació de la Gola" i per nomenar filla adoptiva de la Villa a la Sra Clara Hammerl.

Un tema pendent... va dir el batle, ja sabem que és pendent però no és el que demanavam, ens oferim a tirar endavant el tema però necessitam la delegació i instruccions per part de l’equip de govenr.

- Demanam que es torni a col·locar un ordinador a la sala de l’oposició amb accés al registre.

El batle va dir que s’havia  retirat temporalment, es tornarà a posar.

 

Deixar caure un bÚ catalogat surt econ˛mic: poc mÚs de mil euros

Alternativa | 12 Juny, 2012 06:00 | facebook.com twitter.com

 Exactament 1019,15 euros és el cost que ha tingut, de moment, pels propietaris de  l’antiga fàbrica de Can Morató el seu incompliment de la llei de patrimoni, de les ordres d’execució de l’Ajuntament i la seva responsabilitat al tancament d’un camí públic durant dos anys. Però no penseu que és una multa: aquests 1019,15 euros són les despeses que han pagat els propietaris a l’Ajuntament per les feines que ha fet subsidiàriament el mateix i que no han fet el propietaris, per evitar els despreniments de la fàbrica i poder obrir el camí públic de Can Joanot. I, segons el batlle, amb això ja no cal multar-les. Un “xollo” que no està a l’abast de tots els ciutadans.

Exigim la imposició d’una multa coercitiva als propietaris, com vam demanar el 4 de maig a la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca.

Fa uns dies vam rebre la informació que havíem demanat a l’Ajuntament sobre les mesures preses pel mateix des de desembre de 2010, per fer efectiu el deures dels propietaris de conservar i mantenir un bé catalogat. De la informació rebuda el més destacat és el següent:

1.- La Direcció del Patrimoni del Consell Insular de Mallorca no va fer cap mena de pronunciament ni va contestar a la petició del decret de batllia del 6 de maig de 2010 de  l’adopció per part de la Direcció de les mesures pertinents (multa coercitiva, declaració d’interès social a efectes d’expropiació, etc...), per fer efectiu el compliment dels deures imposats per la Llei de patrimoni, sense perjudici de les sancions que, en el seu cas, pertoquin. Cal recordar que el decret indicat va tenir el suport del ple.

2.- La Direcció de Patrimoni sí que va respondre a la petició de l’Ajuntament d’adoptar mesures per aturar el deteriorament de la fàbrica mitjançant el Decret de Batllia núm. 80 de l’1 de febrer de 2011; es va ordenar als propietaris de la fàbrica l’execució de l’immediat tancament de la parcel·la, l’apuntalament de tot el mur lateral de l’edifici, protecció del seu coronament per evitar despreniments en la part del Camí Seguinot: reparació  mínima de l’esmentat mur, pilars i de la resta de l’habitatge. A més a més, a partir d’un informe tècnic del Departament de Patrimoni es va ordenar als propietaris tota una sèrie d’actuacions mínimes per aturar la degradació de l’edifici: una poda controlada de la vegetació davant la façana principal, protecció de l’edifici contra la penetració de l’aigua de pluja i revisió de l’estructura (per frenar el procés d’oxidació de les armadures) i apuntalament dels forjats de  l’edifici. La propietat no va realitzar aquestes actuacions, com no havia realitzat les obres que se les havien demanat a l’ordre d’execució del 31 d’agost del 2004, ratificada un any després.

3.- Davant la falta d’actuació de la propietat, l’Ajuntament va ordenar un informe a l’arquitecte i aparelladora municipal el 30 de desembre del 2011, respecte de les mesures preventives a adoptar per salvar la seguretat i restablir la circulació pel camí de Can Seguinot (tancat entre març de 2010 i febrer de 2012). A continuació es va ordenar l’execució subsidiària a costa dels propietaris de les obres realitzades, i atenció al “xollo”: el cost pels propietaris ha estat de 1.019,15 Euros. Sí, l’heu sentit bé: l’ incompliment de la llei, de les ordres d’execució de l’Ajuntament, la seva responsabilitat al tancament d’un camí públic, tots els informes i feines que han realitzat a aquest tema els tècnics públics i la feina realitzada (tancament i reforç) han tingut un cost pels propietaris de poc més de mil euros.

Continuam esperant la resposta a la nostra petició (registrada el 4 de maig) a la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca per la imposició d’una multa coercitiva als propietaris de l’antiga fàbrica de Can Morató pel seu incompliment del deure de conservar i mantenir un bé catalogat, i el seu incompliment de les resolucions dictades per part de l’Ajuntament (art. 30 de la llei 12/1998 de Patrimoni Històric de les Illes Balears).

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb