URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Molts d'anys!

Alternativa | 31 Desembre, 2012 23:01 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa vos volem desitjar a tots, MOLTS D'ANYS, SALUT I ALEGRIA!

Al 2012 hem fet moltíssima feina i hem liderart moltes de les accions polítiques de Pollença, mai que més gràcies al suport dels ciutadans, que ens ha permès ser la tercera força política del municipi Per desgràcia quan un partit es troba a l'oposició la seva feina productiva depèn en moltes ocasions de l'equip de govern i no tota la feina que hem fet ha obtingut sempre resultats positius, encara que hem ajudat a evitar un parell de desastres i a millorar algunes accions de govern.

Esperem que aquest any 2013 sigui un any de lluita i mobilització social que ajudi a garantir els serveis públics i la sortida de la crisi, que no passa per les retallades del govern. A aquesta lluita trobareu a Alternativa per Pollença per tenir un futur millor.

 

Balanš del 2012. 1

Alternativa | 30 Desembre, 2012 23:01 | facebook.com twitter.com

Els primers mesos de l'any 2012 van venir marcats per l'ampliació a quatre de les dedicacions exclusives de l'equip de govern. Per a nosaltres era molt importat mantenir les tres dedicacions exclusives (va ser un  dels nostres punts mínims per qualsevol negociació de govern) i vam fer tot el possible per evitar aquesta ampliació de dedicacions. Després de un parell d'anades i vengudes finalment es va aprovar al ple extraordinari de febrer amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció del PSOE i CiU. Ara, al ple extraordinari que hem demanat tots els grups de l'oposició, demanam informació del Regidor de Personal i Noves Tecnologies respecte de les activitats desenvolupades, que suposadament varen justificar l'assignació de la dedicació exclusiva.

Un altre punt d'intens debat al principi d'any va ser l'intent de l'equip de govern de presentar al·legacions al Pla Hidrològic de les Illes Balears per reduir la zona humida de l'Ullal i urbanitzar-la. Una pretensió a la que tenien el suport de CiU. Després d'una intensa campanya de la resta de grups de l'oposició finalment vam aconseguir que no presentassin les seves al·legacions. Ara ens trobam a l'espera de veure que passa finalment amb el Pla Hidrològic. Evidentment amb un govern en mans del PP ens esperam el pitjor.

A principi d'any també es va aprovar el pressupost, amb el vots a favor de l'equip de govern i Esquerra. Sembla que al 2013 no serà possible una aprovació en un temps tan raonable. En aquest moment només hem fet una reunió i ja ha sortit un tema al que ens oposam: pagar sense més el projecte de l'auditori d'en Moneo,150.000 euros. A més a més és evident la divisió dins l'equip de govern que dificultarà encara més l'aprovació del pressupost.

El mes de febrer també va ser el de les dues denúncies presentades per l'arquitecte municipal, sr Rafel Balaguer  contra el nostre portaveu, en Pepe García, i el nostre coordinador, en Garci. Una denúncia absurda, que no ha merescut cap tipus d'acció judicial i que era un intent per part de l'arquitecte municipal i altres persones de coaccionar-nos i aturar la nostra activitat política, cosa que evidentment no van aconseguir.

Al mes d'abril ens vam trobar amb una pèssima notícia per a Pollença: el tancament del  Centre de Turisme Ornitològic  de la Gola . Vam lluitar per  la continuïtat del Centre i el manteniment i millora de la zona humida i del Parc. El Centre es va obrir aquest estiu però la seva obertura i continuïtat es troba en perill per les retallades de la Conselleria de Medi Ambient.

El mes d'abril també va ser el mes al qual es va aprovar la nostra moció de creació de la comissió d'avaluació i seguiment de la crisi... però el regidor de Serveis Socials va tardar vuit mesos en convocar la primera reunió de la Comissió i fa la impressió que és impossible que aquesta comissió pugui funcionar amb aquest regidor.

Esperam que el 2013 sigui millor. Continuarà...

 

 

MÓscara

Alternativa | 29 Desembre, 2012 23:01 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

En aquest país de tercera som espectadors de primera de la comèdia política, on els cicles de dictadura, pseudo democràcia, para democràcia i parlamentarisme de pa en fonteta s'enrevoltillen com a caps de fibló al llarg dels anys i dels mesos. Les mentides, malifetes i embulls de la caverna no s'han aturat des de fa un any. Això a l'estat, perquè a les Illes Dissortades

del que més hem gaudit ha estat de la garrotada de fort i no et moguis, la darrera ha estat la maniobra sobre la reimposició francàsica del castellà, amb l'argument de que és l'únic idioma obligatori, ergo, el català se'n va en orris. i com que ho diu  la Konstitució —imposada allà al principi del parlamentarisme, que no democràcia, que patim— a menjar morena! 
Ja veieu de que els va servir als demòcrates aprovar-la amb allò de que era millor que res, au idò, mil anys més de centralisme, i aguantar que el que hem aconseguit amb un govern més o menys d'esquerra ens ho fot un govern troglodita.
Tanmateix és divertit veure com ha caigut del tot la màscara simpàtica que els polítics ens mostraven i podem veure els monstres amagats davall; com s'ho farien els humoristes sense aqueixa fauna.
  • Res, molts d'anys a totes i tots, el present és dolent, però el futur és nostre, tovariches!!!

 

 

 

 

Aix˛ no Ús una innocentada. Pagar el projecte de l'auditori.

Alternativa | 28 Desembre, 2012 23:01 | facebook.com twitter.com

Fa uns dies ens vam reunir els portaveus de l'oposició amb els membres de l'equip de govern per tractar al pressupost del 2013, i s'ens va informar que una de les partides a incloure a aquest pressupost és el pagament del projecte de l'auditori d'en Moneo (uns 150.000 euros). El batle va comentar que s'havia reunit amb Rafel Moneo aquest estiu i que havia arribat a l'acord de pagar el projecte de l'auditori ja que encara que no havia res signat, era evident que s'havia encarregat aquest projecte (presentació del projecte a Pollença i nombroses reunions documentades) i a un contenciós és clar que l'Ajuntament perdria. Clar que podem afegir que a un contenciós restaria clar el penós paper que ha tengut entre altres el batle a aquest tema.

La passada legislatura ja vam denunciar que haviam intentat consultar l'avantprojecte de l'auditori, que només haviam pogut veure a la seva presentació al maig del 2006, i que aquest no es trobava a l'Ajuntament sinó al col·legi d'arquitectes i que no es podia consultar ja que no s'havia pagat. I ja vam dir en aquell moment que l'Ajuntament tenia un deute important amb l'estudi d'en Moneo, fet que negava l'anterior batle, que inclòs va tenir la barra de dir que l'Ajuntament no havia encarregat cap projecte. Aquest pagament s'afegeix a tots els doblers que l'Ajuntament ha perdut del Fons de Cooperació Local del Govern ja que es van tenir que tornar els 172.000 euros que haviam rebut al 2007 per invertir a l’Auditori, i no vam rebre cap doblers del Fons al 2008, 2009 i 2010 ja que no es va començar l'auditori.

Durant molt de temps Alternativa va ser l'únic partit que es va posicionar clarament contra un projecte impossible. Ara a Alternativa exigim a tots que al seu dia van participar d'aquesta bogeria, inclòs l'actual batle, que donin una explicació pública de per què a Pollença no tenim ni una sala multifuncional, ni  els doblers de les subvencions i perquè hem de pagar el projecte d'un auditori que no es farà. També consideram que el batle ha de demanar al govern que pagui part del projecte de l'auditori ja que consideram que la seva responsabilitat és similar a l'Ajuntament.

A aquest blog teniu una bona quantitat d'articles sobre aquesta bogeria a la secció auditori.

Aquestes fotografies ens han sortit molt cares.

 

 

 

 

 

Observatori Alternativa ľ Sortints Lliga Regionalista

Alternativa | 28 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Alternativa i els membres sortints de la Lliga Regionalista han acordat constituir un observatori mutu per poder esbrinar si seria possible una coalició preelectoral i fins i tot una possible fusió de cara a les properes eleccions de 2015.

Aquest observatori estarà constituït per una sèrie de membres d'ambdues parts, on tant uns com els altres anirien analitzant les accions de l’altre part per poder establir, cada cert temps, encara sense determinar, quines han estat les accions o opinions que no són acceptables per l’altre part i poder arribar a un acord.

Ara mateix, els entrebancs més grans son:  La facilitat que va tenir l’extingida junta de la Lliga Regionalista en pactar amb el Partit Popular, i la ja més que relació d’Alternativa amb les Candidatures d’Unitat Popular (CUP).

Naturalment no ha estat convidat a aquest observatori el regidor Martí Roca que ja s’ha manifestat la seva intenció d’incorporar-se al nou partit fruit de l’acord entre Convergència per les Illes i la Lliga Regionalista.

Els temps dirà la possibilitat de donar passes cap endavant és pot fer una realitat.

El malbaratament d'aliments

Alternativa | 26 Desembre, 2012 23:01 | facebook.com twitter.com

 Un escrit del nostre company Biel Vives.

Vull fer referència a la mala imatge que dóna que certes persones (marginats o no) els vegem ficar-se en els contenidors d'escombraries dels supermercats. (Abans només els vèiem a la nit, ara es poden veure a tota hora). És una imatge deplorable per als ciutadans (cap ens movem per fer alguna cosa) i sobretot per als nostres fills. Què diran? Quina societat i cultura els estem donant i deixant en ple segle XXI?


Jo em pregunto no es podria - d'alguna manera-arribar a un acord amb els SUPERMERCATS per evitar tot això?. Els aliments que es tiren perquè han de complir unes dates de consum preferent o de caducitat  realment no estan caducats, són aprofitables uns quants dies més i si es congelen molt més encara. A la meva ignorància, no es la via ni el camí per fer-ho, però d'alguna manera es podria fer una recollida d'aquests aliments. Arribar a un consens amb els "SUPER"-per després distribuir-los entre gent realment necessitada (aliments és clar que es vegin en bon estat). Crec que es podria trobar una ALTERNATIVA mai millor dit. Ja es que les grans empreses de supermercats "diuen" que ja donen a centres de distribució d'aliments-en les capitals - però no els dóna en els pobles i voltants.Reflexionem sobre això.

Biel Vives

Recomanam veure el programa de Salvados; "con la comida no se juega".

 

Reuniˇ del Festival

Alternativa | 26 Desembre, 2012 00:28 | facebook.com twitter.com

El passat 10 de desembre ens vam reunir els portaveus dels grups de l'oposició amb diferents regidors de l'equip de govern per tractar el tema del Festival de Música. Una reunió que haviam demanat en múltiples ocasions i que a la fi es va fer però d'una manera incompleta ja que la regidora no es va facilitar tota la informació que sol·licitavam des de l'oposició.

Respecte al Festival la regidor de cultura na Malena Estrany, ens va donar una memòria elaborada pel director de les activitats del Festival 17 fulls amb poc contingut; una descripció de les activitats que s'han fet al festival amb una mínima valoració de les mateixes. Un document pràcticament inservible ja que molt poques conclusions es poden treure del mateix per un futur, que és una de les funcions bàsiques de fer una memòria. 

També s'ens va facilitar un quadre on surten les despeses i els ingressos dels darrers 4 anys, però pel que fa a l'any 2012 està subjecte a modificacions ja que encara hi ha algunes factures pendents. Tenint en compte això (parlam d'un esborrany amb el 2012 no tancat): ha hagut un descens significatiu de les despeses passant de 584.818 euros en 20009 a 316.093 en 2011 i 209.022 a l'esborrany d'enguany. Igual de significatius són los ingressos que han passat de 189.958 en 2009 a 95.200 en 2011 i 69.790 a l'esborrany del 2012.  Però no s'ens van facilitar els comptes del doblers que han aportat els patrocinadors privats, ja que ni el director artístic ni el patrocinadors han volgut donar aquesta informació, una cosa totalment inaudita i que l'Ajuntament no ha de consentir. Igualment s'ens va informar que s'havia creat per part del director artístic “una societat d'amics al Festival” d'esquenes a l'Ajuntament. O sigui en definitiva sembla que el director artístic s'ha apropiat i s'ha fet seu el Festival de Pollença. Per sort el seu contracte ja ha finalitzat, però com ja vam dir cal fer un procés selectiu per triar un director artístic que no necessàriament ha de ser un artista.

A la reunió tampoc s'ens va facilitar el total d'hores extres que ha realitzat el personal de cultura i que haurien d'estar quantificades a aquestes alçades. A dues Juntes de Govern (21 d'agost i 23 d'octubre) hem aprovat el pagament de 136 hores extres a una de les treballadores de l'oficina del Festival (juny a agost). El que és clar és que aquest modelés insostenible i que no es pot deixar l'àrea de cultura desfeta durant el Festival.

La regidora de cultura ha de donar-nos tota la  informació que falta i posar a l'anterior director artístic al seu lloc. I sobre tot no esperar més per decidir com volem que sigui el 52 Festival de Pollença.

 

Articles anteriors.

- A aquesta mateixa legislatura s'ha aprovat un extrajudicial d'anteriors festivals (article)

- Article 51 anys de prestigiós Festival de Pollença?

- També cal recordar la vergonyosa actuació del Conseller de Turism, (article) contra la que que el batle i el PP local es van mostrar prou submisos, inclòs es van abstenir a moció presentada per l'oposició a la que reclamàvem les ajudes de la Conselleria i al seva implicació al Festival. (article)

- A un anterior article ja vam fer una primera valoració del tema

En defensa de la hist˛ria de la filosofia.

Alternativa | 25 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Un company, professor de filosofia ens ha demanat fer publicitat per signar la segúent peticio al ministre d'educacio Wert per que la historia de la filosofia sigui assignatura troncal a 2n de batxillerat.


La història de la filosofia educa als joves en l'exercici autònom i rigorós del pensament, ensenya a reflexionar sobre el món i sobre si mateixos amb una mirada crítica, i els capacita per argumentar i dialogar racionalment amb els seus semblants, reconèixer la pluralitat dels diferents punts de vista i buscar l'enteniment mutu als diversos camps de l'experiència humana. Per això, davant les transformacions, conflictes i incerteses d'una societat cada vegada més complexa i globalitzada, els estudis de Filosofia són una eina indispensable per a la comprensió del món i la comunicació racional entre tots els éssers humans.

La Filosofia no és un adorn cultural que es permeti el sistema educatiu com un complement de formació, és també un instrument fonamental per a la comprensió del lloc dels altres estudis en un pla de vida com a persona i com a ciutadà.

Miguel Brieva i  Ricardo Egoskozábal il·lustren la campanya de la Plataforma en Defensa de la Filosofia i l' Educació Pública

 

CUP-Alternativa d'esquerres

Alternativa | 23 Desembre, 2012 23:01 | facebook.com twitter.com

Recentment es va publicar a la premsa la relació de la Candidatura d’Unitat Popular  amb nosaltres i el Bloc per Felanitx. Fa any i mig, l'11de juny del 2011   vam fer  a Pollença un acte de presentació del llibre Construint municipi des dels moviments socials  conjuntament amb Endavant Mallorca... (veure article) Estam segurs que avui hauria més gent si repetíssim aquell acte ja que vam tenir a Pollença a dos dels tres diputats actuals de la CUP-Alternativa d'esquerres a Catalunya; en David Fernández  i Quim Arrufat, en aquell moment regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú.

Després hem continuat la nostra relació i contacte amb la CUP, de tal forma que al mes d’octubre ens vam reunir amb ells (veure article)   i vam a passar a formar part de la seva llista de correu de regidors, una eina molt útil que ens ha permés intercanviar mocions, experiències, dubtes...

Aquest dissabte 29 aprofitant que  en Quim Arrufat, diputat de la CUP-Alternativa d'esquerres es trobarà a Mallorca ens reunirem amb ell per intercanviar idees, experiències, problemes, solucions... amb la idea de continuar aquesta coordinació amb unes candidatures  amb les que compartim molts de valors.

A més a Sa Pobla és celebra la Diada de Mallorca el divendres 28 i Quim Arrufat serà el divendres 28  (a les 17h farà una xerrada i a les 20h intervindrà a l'acte polític, tot al Teatre de sa Congregació) i el 29 al matí farà un cafè-col·loqui amb ell a l'Ateneu Popular de Palma. 

Convoca: Associació Pinyol Vermell, membre de l’Esquerra Independentista de Mallorca

Esdeveniments al Facebook:

§                  General: https://www.facebook.com/events/338005239641023/

§      Manifestació juvenil: https://www.facebook.com/events/177361515740305/

Cartell de l'acte de sa Pobla, al qual hi estau més que convidats!


 

On treu cap prohibir opinar

Alternativa | 23 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Article del nostre company Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

El projecte de llei de Convivència dins l’escola diu que serà falta greu que els professors expressin “posicions personals, familiars, corporatives, polítiques, clientelars o qualsevol altra que vulneri la imparcialitat, objectivitat i neutralitat”. Ens poder demanar ¿a què ve ara venir amb aquestes i mostrar el garrot? ¿Hi ha neutralitat davall aquest projecte de llei? ¿Serà imparcial, objectiu i neutre qui mesuri les opinions dels professors?¿On queda la llibertat càtedra del Article 20 de la Constitució?  ¿S’envia va a porgar fum la llibertat d’expressió? ¿Hi ha qualcú que no s’expressi des de les seves posicions personals? ¿S’aplicarà a les escoles catòliques i de l’Opus?...

Aquest projecte de llei és semblant a demanar que els professors siguin asexuats i és definitivament voler posar un morral inquisitorial o tapaboques amenaçant als professors. Voler fer d’una escola un espai asèptic, sense posicions personals i institucionals a més d’un impossible, és un error, perquè la escola ha de ser un lloc per aprendre a viure dins la realitat i la realitat té mil caires interpretables des de distintes perspectives. Qualsevol pedagogia que no estigui arrelada dins la realitat, natural, cultural, històrica, política, social... és una pedagogia morta, inútil i alienant. Tant els reforçament del pensament crític, com el pluralisme democràtic, són quefers essencials de l’escola que exigeixen  donar entrada a les noticies i debats que presenta la realitat. Una informació ample, plural, reflexionada, duen a una opinió ferma i consistent, que fan més lliures als alumnes i menys vulnerables a la manipulació. Una democràcia que no té subjectes crítics i lliures es converteix en una guarda de teresetes manejades per fils d’interessos externs. Sols una escola on sigui possible la reflexió, la llibertat d’opinió, el debat, la recerca...serà una escola per una vida personal plena i societat democràtica...

L'independentisme a les Illes Balears

Alternativa | 22 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Dissabte dia 29 tendrem la sort de poder anar a la presentació, organitzada per l'Obra Cultura Balear i el col·lectiu Soca i Arrel, del llibre "L'independentisme a les Illes Balears", dels nostres amics i companys Joan Pau Jordà i Miquel Amengual.

Aquest llibre no pot arribar en millor moment: en ple debat independentista, que s'inicià a Catalunya i que s'ha escampat fins al racó més inòspit del que anomenen Espanya. Sempre és positiu fer un cop d'ull al passat, una mirada enrere, que ens aporti una visió del que ha estat el moviment independentista a les nostres Illes en els últims 35 anys. De la història de n'ha d'aprendre, tant dels encerts com dels errors.

Però, al contrari del que pot semblar, aquest llibre no és fruit de la conjuntura actual, de voler posar la veu dels autors en el debat creat, sinó que és fruit d'anys de recerca, investigació i grans esforços que han esdevingut una realitat, casualment, en aquests moments convulsos.

Aquest és un llibre d'història, no de política, tot i la posició política i ideològica dels autors. I en ell es fa un repàs de les organitzacions independentistes des de la transició fins avui en dia, així com també algunes de les fites i commemoracions més importants per aquest moviment. Potser no hagi estat mai un moviment de masses, potser no hagi sigut mai un moviment amb grans col·lectius i grans movilitzacions. Però no per això s'ha d'oblidar el seu paper sociopolític al llarg de la història. En aquest sentit, aquest llibre omple un buit, posa una petita peça més d'aquest trencaclosques que és la Història. Una peça de les de baix, de les menyspreades i sobre la que havia de fer-se "justícia històrica".

El que hem porta a fer una reflexió: per quan sortirà una història seriosa i acurada de la dreta, l'espanyolisme o el feixisme de les Balears? (si és que existeix veritablement aquest concepte de Balears, però això ja és una altre tema). Falta molta feina per reconstruir la història dels moviments socials i polítics de les Illes. Però a poc a poc, amb llibres com aquests, es van fent passes.

Ens veiem dia 29 a la Tafona de Can Reiet!

 


 

Junta de govern de 23 d'octubre

Alternativa | 21 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Resum de  la Junta de govern del 23 d’octubre.

- Vam aprovar la proposta del regidor d’Educació del pressupost corresponent al subministrament de finestres d’alumini per a substituir les finestres de fusta, pràcticament podrida, de l’edifici municipal Centre Cultural Miquel Capllonch del Port de Pollença atès que quan plou entre molta aigua per les finestres i actualment també es presta el servei de l’Escola d’Adults a dit edifici municipal. Pressupost presentat per “Bocchoris Alumini S.L.U”, per un import total de 9.728,22 euros (IVA exclòs). Ens sorpren veure la despesa que es va fer al seu dia a la reforma de l'edifici i que ara s'hagin de fer inversions com aquesta.

Vam aprovar la proposta del regidor de Serveis Socials relativa a la concessió d’ajuda econòmica puntual i vist l’informe tècnic emès per la treballadora social municipal de 198 euros per una ajuda per medicaments. A la Junta de govern arriben casos realment dramàtics que demanen ajudes puntuals. Esperam que el regidor de Serveis Socials no es dediqui només a organitzar recollides caritatives amb les Noves Generacions (lloables però insuficients) i sigui capaç de dinamitzar i fer útil la comissió anticrisi.

Vam aprovar a proposta de la regidora de Cultura del conveni entre l’Associació Paraula Centre de Serveis Lingüístics i l’Ajuntament de Pollença per a la realització dels cursos de català 2012-2013 :2012: 6.300 euros i 2013: 12.000 euros.

Vist que per la Tresoreria s’ha posat en coneixement de la Intervenció municipal que actualment es produeixen de forma puntual excedents de liquides que poden ser objecte de rendibilitat mitjançant la seva imposició a termini i vistes les ofertes presentades per diferents entitats financeres. Vam aprovar contractar dues dipòsits a termini, en funció de les disponibilitats de la Tresoreria municipal, amb la Colonya i la CAM.

Vam aprovar l’expedient per a la contractació administrativa del servei de coordinació del museu i assessorament en matèria de patrimoni artístic entre d’altres: complir amb el pla director del Museu; impulsar i realitzar les bases de dades, catàlegs..; pla d’actuació anual i propostes relacionades amb el patrimoni artístic municipal. A aquest punts vam poder fer diverses aportacions que van ser recollides al plec de condicions. Veure article anterior. En aquest moment hi ha set licitadors que ja han presentat els seus projecte. 

Vam resoldre el expedient de responsabilitat patrimonial i desestimar la reclamació de responsabilitat patrimonial formulada per un ciutadà demanant se l’indemnitzi dels danys i perjudicis provocats per la negligent actuació municipal al canviar de lloc la seva parada al mercat col·locar a l’empresa que representa en situació d’inseguretat jurídica, demanant una indemnització de 250.000 €. Per demanar aquesta indemnització havia de presentar proves reals i concretes de la relació de causa a efecte d'aquesta perdua. 

Vam aprovar el conveni entre la Conselleria de Presidència i l’Ajuntament de Pollença per instrumentar la concessió d’una subvenció directa per dur a terme el projecte “Acollida i Integració Lingüística” de 1.584 euros , a fi de desenvolupar actuacions destinades a promoure polítiques d’acolliment i integració de les persones immigrades al municipi de Pollença. 

Ja podeu trobar a les llibreries el darrer llibre d’Andrés Rábago EL ROTO. L’obra porta per títol Camarón que se duerme (se lo lleva la corriente de opinión)un assaig demolidor sobre els mitjans de comunicació.

 

Odi i rÓbia

Alternativa | 20 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Sent odi i ràbia contra tots aquests governants que no saben més que matar de fam a les persones i reduir els pocs drets que ens queden als de baix, mentre rescaten bancs i amnistien als rics. L’únic que saben fer, en comptes d’escoltar a les persones que ho passen malament, és reprimir, multar, detenir, jutjar.

Multes de 1000 euros per als bombers que el Dijous Bo protestaren per les males condicions en que es troben, tant laborals com salarials. Parcs que no tenen suficients efectius i han de tancar, supressió de pagues i un llarg etcètera. I, en comptes d’escoltar-los i posar-hi solucions, la solució política ha estat la repressió econòmica. Un cop més.

Recordem els molts milers d’euros en multes als membres de l’Assemblea de la UIB que entraren pacíficament a la Conselleria d’Educació en demanda de millores en l’ensenyament i per protestar contra la política de retallades del Conseller Bosch.

Recordem als Jubilats per Mallorca que en els seus “Camins contra mentides” varen ser multats amb 2500 euros per l’Ajuntament d’Alaró per repartir pamflets amb les seves reivindicacions.

Recordem que l’Ajuntament de Palma comunicà l’obertura d’un expedient per sancionar al GOB per propaganda pels carrers de Palma, repartida pels mateixos Jubilats per Mallorca en el seu recorregut “Camins contra mentides”. Es veu que no cau bé que els destapin les mentides.

Recordem la detenció de dues persones que feien un piquet el dia de la vaga general. Els acusen de manifestació il·legal (i era un piquet!) i d’enfrontaments amb la policia, etc. Quan la veritat és que de totes aquestes acusacions no n’hi ha ni una de certa: anaren directament a cercar, entre la gent, als detinguts. Per no parlar dels represaliats de la vaga del 29 de Maig.

Recordem la detenció i el prompte inici del judici contra una persona que formava part del Casal Ocupat Sa Foneta. L’acusen de lesionar a tres policies que hagueren d’estar una setmana cada un de baixa. El surrealista és que aquesta persona portava una guitarra amb una mà. I tansols amb l’altre va aconseguir infringir tant de mal als policies. Més mentides per protegir un immoble buit durant anys, que pertany a un banc, i que estava ple de vida, repintat, net.

Recordem les multes imposades a les persones que havien fet net i sembrat el solar de l’antiga casa del poble de Palma. Un espai brut i degradat que es convertí en un hort. En comptes de donar-los les gràcies, els han arribat multes.

Recordem les multes a les persones que protestaren contra les “autoritats” al Cosso de Felanitx i a les que la policia va ruixar amb esprai de pebre.

Recordem a les persones multades amb milers d’euros per participar en les diverses concentracions convocades per l’insultant i provocadora gira de José Ramón Bauzá pels pobles de Mallorca. En comptes d’escoltar el malestar dels pobles, importaren efectius de la Guàrdia Civil de la Península i infiltraren guàrdies de paisà entre els manifestants.

Recordem als sahrauís retinguts, colpejats i multats per haver anat a entregar un escrit amb la seva problemàtica al consolat marroquí de Palma.

Recordem als detinguts del 15M a Palma als que la fiscalia demana 1 any de presó.

Recordem-ho tot. I no oblidem que de casos com aquests encara n’hi ha hagut molts més aquests últims mesos.

Tenc un company que en un plenari a l’Ajuntament de Palma va gosar de dir als regidors que eren uns “llepasandàlies” (ja que per llepar el cul no fa falta acotar-se tant) i els va dir per tres pics “em feis oi”. Això han aconseguit: odi i ràbia per part d’una part de la població que no vol resignar-se a viure sota el jou de la dictadura política i econòmica que ens estan imposant.

Intervenció dels iaiosflauta el 29 de novembre a l'Ajuntament de Palma

El vídeo mereix la pena especialment a partir del minut 3.42

 


 

Pollenša sense servei de taxi

Alternativa | 19 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Al passat ple del mes de setembre, el ple de l’Ajuntament de Pollença  va aprovar el canvi al reglament municipal del servei públic de transport de viatgers en automòbils de turisme, on s’autoritzava a l’actual flota de taxis del municipi a donar-se de baixa el mesos de hivern (de novembre a març), garantit el servei amb un mínim del 15 % dels vehicles de servei. Només els nostres regidors van votar en contra d'aquesta  modificació del reglament; els serveis públics no poden ser de temporada i una reducció del servei tan dràstica podia significar la seva absència alguns dies d’hivern.

Per desgràcia el temps no ha tardat en donar-nos la raó, aquest dilluns dia 17 de desembre era impossible trobar un taxi lliure disponible al municipi, fins i tot el telèfon de l’emissora municipal va deixar de contestar les cridades i cap vehicle va acudir a la sol·licitud de servei  d’un establiment del Port de Pollença.

Per això a Alternativa per Pollença denunciam l’incompliment dels serveis mínims d’hivern i exigim a l’equip de govern que investigui perquè s’ha donat aquesta situació, apliqui les sancions corresponents si fos el cas, i sobre tot vigili per evitar que es repeteixi aquesta situació. Igualment consideram que si es repeteix aquesta situació s'hauria de revocar el canvi del reglament.

 

Un any sense la seva filla. Dinar solidari

Alternativa | 18 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Enguany a Alternativa per Pollença farem el nostre dinar de desembre participant del dinar solidari amb Alberto Encinas.
 
Pels que no coneixeu la història aquest es un petit resumen, escrit per la germana d'en Albert, na Elena:
 
El meu germà i la seva dona tenien una custodia compartida amb unes mesures provisionals, va esser durant aquestes mesures provisionals quan la mare de la nina se'n va anar a passar la seva part de les vacances de Nadal amb la seva família materna a Polònia,.Els pares van signar l'acord de retorn de la petita Olivia incloent en el document fins i tot els bitllets. Olivia havia de ser lliurada al seu pare al domicili patern el 31 de desembre a les 20 hores però això mai va passar ... Alberto, pare d'Olivia, pocs dies després va saber que la mare no volia tornar ...la mare d'Olivia no només va decidir quedar-se a Polònia sinó que no permet mantenir contacte del pare o la seva família amb la nena ...

Juntament amb Alberto tota la família: ties, oncles, cosins, avis, ... companys de classe ... tots esperant poder tornar a veure a la petita Olivia. passetjant per plaça.

Actualment el meu germà  la custòdia de la seva filla, el passat mes d'abril es va realitzar un judici que modifiquen les mesures provisionals on se li atorgava la custòdia d'Olivia i s'ordenava la retirada del passaport de la petita perquè no surti d'Espanya: però primer ha d'entrar a Espanya.

Per la seva part, la mare d'Olivia va interposar demanda a Polònia per obtenir la custòdia de la nena al seu país però la jutge  va dir que aquesta via ja està obert a Espanya pel que no es pot celebrar a Polònia (la mare va recórrer però la resposta va ser la mateixa).

La jutge a Inca (penal) va sol · licitar comissió rogatòria. La denucia va ser posada el mateix 31 de desembre a la guàrdia civil i 5 de gener als jutjats d'Inca. La resposta de la comissió rogatòria va arribar aquesta setmana i ara l'estan traduint a l'espanyol.

Alberto va interposar una demanda a Polònia sobre la base del conveni de la Haya i teniem el judici el passat 5 de desembre a Polònia però sa mare va alegar que estava malament i no podia assitir...noltròs varem comprovar que no era cert, la verem veure...aquest judici el tenim apalçat per proper 24 de gener.

Encara tenim els regals dels Reis de l'any passar sense obrir per la petita Olivia....
El meu fill té 7 anys i li demana als reis que portin a Olivia de tornada ...

Esperam que enguany vagi vestida de cristiana

Alberto, Elena, i tota la familia...
 

Fent referència als tràmits judicials hem fet un bon boci. Els nostres advocats ens ajuden molt (en tenim una a Polònia i una altre aquí, a Mallorca), també tenim dues traductores jurades (un tradueix tot del polac l'espanyol i l'altre de l'espanyol al polac). Fins ara, amb l'ajuda de la família, he pogut assumir tots els gastos i amb l'ajuda de les advocades, que s'han implicat al 100%, em obtengut resultats positius.
Ara, a la recta final, necessit un poc d'ajuda. El darrer 5 de desembre, una vegada que ja estava a Polonia amb  part de la família, m'informaren que suspenien el judici del conveni de l'Haya. Em fan tornar, el proper 24 de gener, he d'anar una altre vegada davant d'un jutge polaco per demostrar que la meva filla va néixer a Pollença, va assistir a l'escoleta i vivia amb mi amb una custodia compartuda quant sa mare me la va arrabassar.

Se que esteim casi al final però necessit un poc d'ajuda econòmica per continuar, per això hem obert un compte al sa nostre a nom de la meva filla: Olivia Encinas y Alberto Encinas Cuadrado: 

Banco SA NOSTRA: 0487 2036 42 9000069743

IBAN: ES22 0487 2036 42 9000069743
 
El Giulio i na Miryam, propietaris del Restaurant CAN TONET han organitzat un dinar solidari el proper 22 de desembre a la 13:30h. La totalitat de la recaptació anirà destinat a la causa per tornar a l'Olivia a casa.

El menú serà:
  • Carpacció de vadella o verdura amb salsa de tomàtiga i formatge
  • Penne amb formatge de cabra amb pesto o Espaguetti amb nata i boltes
  • Tiramisú
  • aigua i copa de vi o cervesa
Per domès 15€ de menú també s'ha organitzat música amb viu...Tots colaboran!
També  podeu col·laborar a la fila 0:
 
Els punts per comprar els tiquets son:
Club de Pollença
Electrónica Cuadrado
Sabateria Sa Granota
Restaurant Can Tonet
 
 
 

El serial de la font ha d'acabar abans que lĺany

Alternativa | 17 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de setembre es va ser aprovada la nostra moció referent recuperar les fonts del municipi i tornar a posar la font de la Plaça Major al seu lloc (només la Lliga es va abstenir). La moció especificava que s’havia de complir abans de finalitzar l’any (recordam que és un tema que s’arrossega fa més d’una any). Finalitza el termini i la moció segueix sense complir-se.

La nostra moció reiterava la necessitat de complir  l’acord unànime del ple del 31 de març del 2011; i  fer les passes oportunes per aconseguir la reconstrucció de la capella de l’aixeta del carrer Mena, destruïda arran de les obres fetes pel particular, fent extensiva aquesta reconstrucció a tota la xarxa d’aixetes del municipi, incloent-hi tots els elements integrants de les mateixes, això és, la pedra, el mares, etc. I instal·lar l’aixeta de la Plaça Major de 1894 a la façana de l’edifici on es trobava (Can Teresa), triant l’alternativa 1 o 2 proposades per l’arquitecte  municipal al seu informe, segon el criteri d’EMSER per facilitar l’escomesa i desguàs.

A partir de l’acord cal recordar que l’arquitecte municipal, en Rafel Balaguer, ja va fer dos informes sobre l’acord del ple; el 17 de juny i el 25 de novembre de 2011 indicant els llocs on es podien posar  tan la font del carrer Mena com la font de la Plaça Major. Ara quan hem demanat al batle per que encara no s’ha col·locat la font a la Plaça, ens ha parlat d’un nou informe de l’arquitecte, seria el tercer, on recomana una nova ubicació a la façana de Can Teresa davant l’església... No sabem qui l’ha encarregat aquest informe, ni les raons del mateix encara que tots coneixem l’estreta relació entre l’arquitecte i el propietari de Can Teresa, però el que està clar és que incompleix l’acord del ple on s’especificava clarament que havia que triar les alternatives 1 o 2 proposades pel mateix arquitecte  municipal a anteriors informes i tenir en compte el criteri d’EMSER per facilitar l’escomesa i desguàs.

Per altra part fa uns dies el batle ens va comunicar que  el jutjat d’instrucció d’Inca nº 3 ha demanat a l’Ajuntament  tota la informació en referència a Can Teresa per una denúncia del seu propietari, en Rafel Morro, per presumpte delicte de prevaricació administrativa.  

Tot plegat no fa sinó embullar més el que hauria d’haver estat un tema relativament senzill com complir dues mocions reiteratives relatives a les fonts del municipi. Dues mocions que s’han aprovat a legislatures diferents sense l’oposició de cap grup municipal (una per unanimitat i altra amb l’abstenció de la Lliga). Dues mocions que no s’han complit per la negligència i incapacitat dels governants davants de les actuacions del propietari que ha contat amb la col·laboració de l’arquitecte municipal. Ja és hora de que el batle demostri que el ple municipal i l’interès general es troben per damunt de les amenaces i interessos d’un particular.

 

 

 

Per l'Educaciˇ P˙blica. No a la LOMCE, ni a les retallades.

Alternativa | 16 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 

El seguiment de la jornada de mobilització del passat dijous contra la LOMCE als centres educatius de les Illes Balears va ser tot un èxit. Una vegada més, es va demostrar el rebuig generalitzat a les polítiques actuals i el sentiment d’unitat de la comunitat educativa.

  Com diu Rosa Cañadell:

L’avantprojecte de Llei no és, solament, políticament  predemocràtic i recentralitzador, sinó també socialment injust, ideològicament retrògrada, pedagògicament antieducatiu, sexista i segregador. Tot plegat, ens retrotrau a un model educatiu antidemocràtic, privatitzador i mercantilitzador.

 L'avantprojecte de la Llei d'Educació, la LOMCE,  vol implantar un sistema educatiu segregador, mercantilista i elitista, convertint el sistema educatiu en una cursa d'obstacles per als qui tenen més dificultats d'aprenentatge. Un sistema que dóna una passa enrere  més en la gestió democràtica dels centres educatius proposan una organització jeràrquica i antidemocràtica dels centres públics. Per exemple s'anul.la la potestat que fins ara tenien els consells escolars per «aprovar i evaluar el projecte educatiu i el projecte de gestió, així com les normes d'organització i funcionament dels centres» i, al mateix temps, s'augmenta la professionalització de les direccions, que seran nomenades directament per l’Administració i tindran poder sobre totes les decisions, incloent-hi les condicions laborals del professorat

Estem davant d'una reforma educativa sense recursos humans i materials encaminada exclusivament a llançar a un desregulat mercat de treball a milers de joves que es convertiran en mà d'obra barata i amb una escassa qualificació acadèmica. 

A nivell ideològic, retorna l’alternativa a la religió, evaluable, que no és més que una concessió als sectors més reaccionaris de l’Església; aboleix l’Educació per a la ciutadania i treu l’assignatura d’ètica per a tothom. S'ometen aspectes com l'equitat, la igualtat d'oportunitats, l'atenció a la diversitat, l'atenció individualitzada de l'alumnat, la rebaixa de ràtios o d'hores lectives del professorat, que influiran realment en les taxes d'abandonament i fracàs escolar.

La darrera proposta del ministre Wert suposa una agressió brutal al model educatiu vigent a les Illes Balears i a la resta de comunitats, sobretot al d’aquelles comunitats amb llengua pròpia.

El passat dijous va ser una jornada d’expressió de la dignitat d’una comunitat educativa que ha d’estar més unida que mai per reivindicar un ensenyament públic de qualitat i en català fer front als atacs de les diferents lleis i normatives marcades pels governs central i autonòmic lesives pel nostre model educatiu i la cohesió social.

  Enhorabona a tots  els que vareu participar a la manifestació del  passat dijous.

 

 

 

 

 

 


 

MARATË TV3 - CONTRA EL C┴NCER Minerval i IES Pau Casesnoves (Inca

Alternativa | 15 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

  

L'institut Pau Casesnoves participa a la Marató de tv3 amb un programa d'actes solidari que va comenar dia 8 i que segueix avui i demà. Aquests actes van destinats a donar a conèixer la investigació que es fa per curar el cancer per tumor cerebral que afecta de forma especial al col·lectiu de joves. 

Entre les activitats destaquen diferents concerts de jazz, rock i de música clàssica així com una jornada solidària a l'institut amb activitats esportives, ball de bot, exposició de cotxes antics o també la presentació de la web www.colaboraconminerval.com. Aquesta web tracta de cercar fons i d'informar de la lluita contra el càncer i per investigar en l'aplicació de la molècula minerval en les cures. 

MARATÓ TV3 - CONTRA EL CÁNCER Minerval i IES Pau Casesnoves (Inca

DIA 15 DE DESEMBRE 2012 CASAL DE CULTURA (C/ Dureta, s/n)


20.30 h Concert de Nadal, a càrrec de la Coral HARPA D’INCA.

21.30 h Dins el Cicle Karl Valentin, representació de l’obra TEATRE DE L’ABSURD, a càrrec de Teatre Idealogia.
PLAÇA DEL BESTIAR D’INCA

19.30 h - 24.00 h CONCERT DE ROCK amb l’actuació de
MARTA MALLESTER - EIDER BLANCO - DRY NOTES - ESTACIÓN DE SONIDO - OCULT
S

PROGRAMA D’ACTIVITATS. DIA 16 DE DESEMBRE .

9.30 h Inici de la jornada amb BINIBATUCADA i HIACHAT (Santa Margalida).

- Presentació a càrrec de Pablo Escribà (Minerval).

- Presentació de la pàgina web www.colaboraconminerval.com

- Exposició de COTXES ANTICS, a càrrec del Club Clàssics de Mallorca (pistes).

- Exposició de pintura QUIMIOSOL, a càrrec de M. Soletat Cladera (Aula E1A).

- TORNEIG ESPORTIU, a càrrec d’equips del centre (pistes)

- CASTELL INFLABLE.

10.00 h CURSA SOLIDÀRIA de 8 km. (Inca-Selva- Inca).

10.30 h Animació infantil. Conta Contes amb TOTO I NA TANA.

11.30 h Ball de bot, a càrrec de l’Escola de Ball de Bot

AIRES DE MUNTANYA de Selva.

12.30 h Concert NOU ROMANCER.

13.30 h Cloenda.

 

SERVEI DE BAR Begudes i berenar durant tot el matí

SERVEI D’AUTOCAR Alorda - Transunión

 

 

 

La lliga es deslliga

Alternativa | 14 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Fa mesos que era  evident la divisió entre els tres regidors de la Lliga, una divisió que es va fer visible a la diferent posició dels tres regidors davant del projecte “Proposta per les Illes”.Projecte que tenia el suport d'en Martí Roca però no de na Malena i en Tomeu Fuster.

Les diferències es van fer públiques i notòries al darrer ple quan en Martí va votar diferent al seus companys a dues votacions. Mentre na Malena i Tomeu votaven amb els grups de l’esquerra, en Martí es va abstenir , facilitant el rebuig de la nostra moció d’un Ajuntament aconfessional i coincidint amb l’ abstenció de PP, CiU i UMP a la moció per sol·licitar al Consell de Mallorca la retirada d’obstacles de la carretera Vella de Lluc. L’explicació que ens va donar en Martí al final del ple i després a la ràdio municipal és que l’assemblea de la Lliga no s’havia reunit abans del ple, i que ell per tant havia votat el que pensava personalment. O sigui que ja tenim una idea de cap a on s’escoren les seves idees.

Al mateix temps en Martí va afegir que això no afectaria a la gestió del dia a dia de l’Ajuntament. Evidentment nosaltres no opinam igual i només cal parlar amb personal de l’Ajuntament per veure que fa temps que la gestió del dia a dia es ressent d’aquesta situació. A més a més és evident que si els tres regidors de la Lliga no eren capaços de parlar abans d’un ple, i consensuar una posició comú davant d’unes mocions, és impossible que poguessin  coordinar-se i posar-se d’acord en temes més complexos. Difícilment es podia mantenir una situació com aquesta i ahir na Malena i en Tomeu Fuster van fer pública la seva decisió d’abandonar la Lliga, decisió que té el suport de la majoria de la seva assemblea. 

En aquest moment en Martí Roca restarà com únic regidor de la Lliga a Pollença i na Malena i en Tomeu passen a ser regidors no adscrits, el que té diferents conseqüències;perden l'assignació com grup polític,  perden el lloc que ocupen a les comissions per a les quals han estats designats per la Lliga, poden assistir a les comissions informatives i altres òrgans col·legiats amb veu però sense vot, atès que no pertanyen a cap grup, no tenen portaveu, necessitan un altre regidor per presentar mocions...

 

Ara cal esperar com reacciona el PP, cal recordar a més a més que na Malena i en Tomeu es troben amb el nostre portaveu a la Junta de Govern i en Martí no. Pensam que resulta pràcticament impossible que en aquesta situació es pugui mantenir un equip de govern que fa temps no existeix... Retirarà el batle les delegacions a na Malena i en Tomeu? Entrarà CiU a l'equip de govern? Què farem la resta de grups de l'oposició? Continuarà...

 

 (Segueix)

Si vols defensar l'educaciˇ p˙blica avui t'has de manifestar.

Alternativa | 13 Desembre, 2012 07:00 | facebook.com twitter.com

 Benvolguts pares, alumnes, professors i resta de membres de la comunitat educativa.

Com ja sabreu el passat 28 de novembre ens vam reunir a l'IES Guillem Cifre de Colonya 244 membres d'aquest centre, juntament amb representants de l'IES Port de Pollença, CEIP Joan Mas, CEIP Costa i Llobera i CEIP Miquel Capllonch, per protestar contra les retallades i en defensa d'una educació pública i de qualitat.

A l'assemblea es va acordar fer una manifestació-casserolada que sortirà de l'IES, el proper dijous 13 de desembre a les 19:30 i es concentrarà a la plaça major a les 20:00. Aquesta protesta està convocada per la CEAPA i els sindicats majoritaris a tota Espanya.

Us recordam que si podeu dugueu roba verda, color que representa la defensa de l'educació, i casseroles per fer renou.

L'educació és el nostre futur. Defensem-la!

 

T'apuntes??
 
 
AVUI US ESPERAM A LA MANIFESTACIÓ EN DEFENSA DE L'EDUCACIÓ PÚBLICA.
A LES 19:30 DES DE L'IES GUILLEM CIFRE DE COLONYA A LA PLAÇA MAJOR DE POLLENÇA.
NI LOMCE, NI RETALLADES
 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb